homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrerupere brusca anticonceptionale - o posibila sarcina?

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Intrerupere brusca anticonceptionale - o posibila sarcina?

#1 2014-11-15 00:07:47

Flori D
New member
Inregistrat: 2013-07-05

Intrerupere brusca anticonceptionale - o posibila sarcina?

Buna tuturor!  par

Am o problema, as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un sfat sau o parere. Am luat anticonceptionale timp de aproximativ un an si jumatate...le-am intrerupt brusc dupa 6 pastilute luate luna aceasta. Luni, 10 noiembrie am avut ultimul contact sexual, iar joi era ziua ovulatiei. Totodata, datorita intreruperii anticonceptionalelor, miercuri seara au inceput usoare sangerari si au continuat joi si vineri cu cantitati destul de abundente de sange, asemanator menstruatiei normale, insa uneori cand mai inchis, cand mai rozaliu.
Speriata de acea sangerare abundenta, am fost si la ecograf(uter normal, ovare normale, fara semne de sarcina) si la un control ginecologic (totul e normal).
Este posibil sa fi avut timp ca ovulul sa fie fecundat( stiu ca spermatozoizii pot trai cateva zile in tractul vaginal) sau a fost eliminat? Totodata, caci mi-am dat peste cap tot odata cu intreruperea anticonceptionalelor, sa inteleg ca menstruatia imi va veni peste aproximativ o luna, nu? Si ovulatia? Cand va mai avea loc acum?
Imi doresc tare, tare, tare mult un bebe, de aici si decizia de a le intrerupe.

Astept parerile si sfaturile voastre.
Multumesc anticipat!

#2 2014-11-15 09:29:06

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Intrerupere brusca anticonceptionale - o posibila sarcina?

In primul rind nu imi dau seama cum ai decis brusc ca vrei un copil, in mijlocul foliei, nu inainte de ea, nu dupa terminarea ei...ma rog, chestiunea cu ziua ovulatiei e cam la fel de gresita. Tu calculezi ca si cum contraceptivele alea inghitite nu ar fi existat ceea ce e incorect. Tot gresit e si sa te gindesti ca ramii gravida in ziua contactului sexual sau a doua zi....procesul e un pic mai complicat decit atit.
Ce mi se descurajant e ca in ciuda eforturilor uriase depuse de toti cei care se implica in functionarea forumului astuia, nivelul de educatie sexuala si contraceptiva ramine atit de ingrozitor de scazut.
Ei bine, am putea ghici cam cind ai luat ultima pastila, bazat pe ziua aparitiei singerarii de privatie, insa cam aici ne oprim cu ghicitul. Menstra cred ca trebuie sa o astepti cam la 28 zile de la prima zi a ultimei singerari aparute

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2014-11-15 17:04:53

Flori D
New member

Multumesc de raspuns, stiu ca am facut o prostie.
Nu m-am decis brusc ca vreau sa am un copil. Brusc m-am decis sa le intrerup, stiu, nu trebuia, insa am aflat cam tarziu. Acum, ovulatia cam cand o sa aiba loc? Peste aproximativ 10-14 zile de la prima zi a ultimei sangerari aparute? Sau..?! Tare sunt confuza.  supa

#4 2014-11-15 19:17:15

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

dupa oprirea AC-lor e posibil ca organismul sa fie putin bulversat si sa dureze cateva luni pana mecanismele implicate in ovulatie se vor regla si vom putea vorbi despre anticiparea acesteia. in mod normal ovulatia are loc cam cu 14 zile inainte de menstra si este precedata de cateva zile in care exista un mucus cervical cu aspect de albus de ou sau apos. acum, greu de spus cand va avea loc ovulatia in cazul tau. poti incerca metode de depistare a perioadei fertile: urmarirea mucusului cervical, teste de ovulatie, graficul temperaturii bazale.
aici poti discuta cu alte fete care doresc bebe: http://forum.anticonceptionale.ro/t4139 … ca-97.html
succes!

#5 2014-11-15 21:02:16

Flori D
New member

gargarita a scris:

dupa oprirea AC-lor e posibil ca organismul sa fie putin bulversat si sa dureze cateva luni pana mecanismele implicate in ovulatie se vor regla si vom putea vorbi despre anticiparea acesteia. in mod normal ovulatia are loc cam cu 14 zile inainte de menstra si este precedata de cateva zile in care exista un mucus cervical cu aspect de albus de ou sau apos. acum, greu de spus cand va avea loc ovulatia in cazul tau. poti incerca metode de depistare a perioadei fertile: urmarirea mucusului cervical, teste de ovulatie, graficul temperaturii bazale.
aici poti discuta cu alte fete care doresc bebe: http://forum.anticonceptionale.ro/t4139 … ca-97.html
succes!

Multumesc, gargarito  puss
Un weekend linistit iti doresc!

Publicitate

loading...

#6 2014-11-15 21:41:20

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

La fel si tie, multumesc!

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Intrerupere brusca anticonceptionale - o posibila sarcina?

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.