homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 35-83

#1559 2015-03-17 11:39:54

samy
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-10-30

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 35

eu sunt adepta gradinitei de stat, fetita mea a mers la gradi de stat, am oscilat si noi la inceput, dar am facut cea mai buna alegere!

la cresa nu a fost,am vazut ca voi la cresa vreti...

Ultima oara a fost editat de samy (2015-03-17 11:41:56)

Mami de fetite:pisoi si pisoias! hjarta

#1560 2015-03-17 11:46:07

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

adelina, la fosta gradinita erau 8 copii la grupa noastra (mijlocie), cu o educatoare. tot cam atati erau si la baby si la mare. ingrijitoarea era una singura la 3 grupe dar rareori erau 20 de copii in gradinita. la imbracat/ dezbracat, masa, se implica toata lumea, educatoare, ingrijitoare, directoare.
mi se pare cam putin personal la gradinita de care zici,

multumesc pentru raspunsuri.

#1561 2015-03-17 15:15:50

timean86
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-27

Hello wave

Deno sa veniti si voi in sfarsit cu vesti bune,...

Chrys duble felicitari kram

D+T= hjarta = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"

#1562 2015-03-17 15:22:23

samy
Hero member

[b]denorah[u], eu stiu o dermatoloaga super dar e foarte greu cu progrmarile la ea, totusi pt orice evntualitate ti-o recomand, se numeste dna chelemen miruna si poate fi gasita la medlife. sanatate multa !!!

#1563 2015-03-17 15:25:30

adelina_1985
Full member
Inregistrat: 2010-04-06

eu planuiesc sa il duc la privat pana pe la 3-4 ani, cand se descurca singur cu toaleta si cat de cat schimbat.

mai cautam gradinite...comparam cum e colo si colo

2 ani +

Publicitate

loading...

#1564 2015-03-17 15:26:03

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Si N a fornait toata noaptea si zice sotul ca s-a trezit ragusita. Acum sa vedem...

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#1565 2015-03-17 15:33:29

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

buna!

samy, feliciatri si aici! sarcina usoara si bebe sanatos!

adina, multa sanatate fetitei!

flow, eu cand vad atatea gravidute am impresia ca s-au ocupat locurile si o sa mai dureze pana la un nou val smile. dar nu-i bai, sunt mult mai relaxata decat prima data, sunt dispusa sa astept pana imi vine randul, daca vine smile.

garga, tu de pe mobil sau de pe calc vezi avatarurile sucite? mie mereu mi-au aparut bine.

katey, nici eu n-am vazut mai mare de 92. dar eu am de gand cand creste din salopeticile astea sa il las sa doarma in picioarele goale. a fost o discutie pe aici pe tema asta.

chryss-tina, felicitari! sarcina cat mai usoara sa ai si bebei sanatosi!

deno, doamne ajuta sa dati peste doctori buni si sa se rezolve problema! of, bietul pui sad kram

samy, poti spune de ce preferi gradinita de stat?

am si eu o intrebare legata de gardinite/crese: ii scot zilnic pe copii afara? daca da, cam cat? noi mergem zilnic in curtea unei gradinite din zona pt ca e frumos amenajata, cu iarba, pasari de curte si loc de joaca dar niciodata n-am vazut copiii afara sad. imi vine sa mor cand vad ca-i tine in sali de clasa neaerisite cand afara e soare si frumos. la fel si la alte crese/gradinite pe unde am fost - copiii erau mereu inauntru. pai cum sa nu se imbolnaveasca saracii cand stau in mediu inchis si nu ies afara, sa-si intareasca imunitatea la soare si aer curat? mi-e teama sa-mi duc copilul la cresa sad.

#1566 2015-03-17 15:36:58

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

CA sa vedeti si voi ce surpriza ne-a facut copilul in sufragerie:
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/20616_img_7030.jpg

Deno
L-am vazut pe Y pe FB acum cateva zile si am vazut si ce are pe fatzuca sad. Sper sa gasiti cauza. Daca nu gasiti in tara vreun remediu nu va duceti mai departe? Budapesta sau Turcia? S adai cortizon copilului doar mascheaza boala dar nu o si vindeca...si la urma urmei nu i s-a stabilit un diagnostic.

Cristina
Felicitari pentru gemeni. Te invidiez; doi dintr-o data, o sa fie fain tare (si greu dar si frumos). Sarcina usoara!

Adelina

nu cunosc deloc sistemul din tara dar stiu ca "privat" inseamna bani mai multi si personal mai mult. Cum sa se ocupe de ei doar 1 persoana si jumatate ? lol. Numai sa ii imbrace/dezbrace/schimbe pe toti iti ia o zi intreaga si poate astepti si tu un pic de interactiune altfel de la educatoare si nu numai schimbat, spalat, hranit.

Sanatate copiilor bolnaviori. Adina nu pricep cum de raceste Ana asa de des in conditiile in care ea mananca bine, bea sucuri super, i dai tot felul de intaritoare ale sistemului imunitar...nu ma mai leg de homeopatice ca imi stii parerea  lol

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1567 2015-03-17 15:42:01

Katey
Addicted member

Anca, unde merge N ii scot afara, dar doar daca e vreme buna. Cum e acum, de exemplu, soare cu dinti, nu. Primvara, vara ies chiar de doua ori pe zi: o data pana in masa de pranz si inca o data dupa somn. Cand vin parintii dupa ei ii gasesc afara.

Strumful nails  7,5 ani

#1568 2015-03-17 15:45:07

anca90
Platinum member

flower lol vaaiii!!! credeam ca la varsta ei nu mai ai parte de astfel de surprize.
legat de fetita adinei, cred ca oricat te-ai stradui sa cresti imunitatea copilului, e imposibil sa nu o pateasca stand in colectivitate. plus ca educatoarele nu au grija ca tine de copil. daca are picioarele reci, nu-i da nimeni inca o pereche de sosete ori sa se asigure ca nu bea apa rece sau mai stiu eu ce lucruri marunte pe care numai o mama le poate observa.

katey, mie mi se pare frumoasa vremea asta. nu sunt 25 grade, dar imbracati bine, se pot bucura de soare si aer. eu il scot de 2 ori pe zi, inainte si dupa somnul de pranz. la fiecare iesire, aerisim casa. poate sunt eu exagerata, dar nu mi-a placut cand am vizitat gradinitele ca in toate mirosea a aer inchis si stateau bietii copii cate 15 intr-o camaruta sad. copilul meu nu sta prea mult intr-o camera, pleaca singur unde pofteste. nu stiu cum il vor ingradi la cresa hmm.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2015-03-17 15:50:34)

#1569 2015-03-17 15:50:53

samy
Hero member

katey, salopete din alea aveau in iarna dupa craciun am vazut, la H&m, au chiar si pt 7 ani, am vazut toate marimile...nu mai sic ca erau super haioase
anca, poate si din subiectivism , pentru ca am avut parte de o o gradi buna per total, foarte aproape, curatenie, mancare,educatoare buna, pt ca s-a vazut pe copilul meu ca lucra cu ei, pt ca oricum au aceasi programa scolara, pentru ca toti copii din zona au mers la aceeasi gradi de stat din zona si s-a format o gasca si in afara gradinitei. si pentru ca banii aia imi ramaneau in buzunar smile
as adauga si faptul ca nepotii mei au incercat diverse particulare, au scapat mai greu de pampers, din comoditatea ingrijitoarelor, se imbolnaveau la fel ca si fiimea care mergea la stat si pentru ca se ducea din bugetul familiei in jur de 2500 de lei...smile

#1570 2015-03-17 15:54:39

anca90
Platinum member

inteleg, samy. la stat poti alege tu gradinita sau esti repartizat la cea mai apropiata?

#1571 2015-03-17 15:57:38

Katey
Addicted member

Pai, Anca, si eu as scoate-o pe vremea asta, evident imbracata bine, dar nu toti parintii gandesc asa. nustiu Si ma gandesc ca poate unii n-ar fi de acord ca doamnele de la cresa sa le scoata copiii afara chiar imbracati bine.
De exemplu, eu o scot si cand e bolnava daca e cald afara, nu bate vantul etc. Colega mea are un baietel de aceeasi varsta si a ramas socata cand i-am spus ca a dus-o sotul pe N la tuns desi ea era pe tratament cu aerosoli. Ea pe vremea asta nu-l scoate afara chiar daca e sanatos. Si alte asemenea. So, nu toti parintii gandesc ca noi. nustiu

Samy, eu nu am gasit. sad

Strumful nails  7,5 ani

#1572 2015-03-17 15:59:58

anca90
Platinum member

ooofff sad pacat! si tocmai aia "cocolositi" racesc primii si dau si celorlalti sad.

#1573 2015-03-17 16:00:28

samy
Hero member

teoretic fiecare copil e arondat unei gradinite, de principiu in zona apropiata domiciliului, dar daca ai mai multe in zona si ti place alta, te poti organiza cumva sa ajungi unde vrei smile

#1574 2015-03-17 16:06:17

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Anca niciodata nu-s suficiente gravidute smile. Deci te asteptam...

Cat a fost mica nu a mazgalit peretii; i-am dat un corp d ebiblioteca sa scrie pe el si gata. Acum isi ia revansa:). Eu sunt obsedata de statui africane, am multe, sunt deosebite. In fine, copilul sambata a stat cu Lina timp de 12 ore si amandoua au luat mingea aceea imensa de gym si au jucat fotbal. Mi-au spart trei statui si au colorat peretele. Nici sa ma enervez nu am energie asa ca le-am dat la reconditionat la niste prieteni.

LA noi copii sunt scosi afara pana la temperaturi de minus 20 de grade, inclusiv (minus 20 cu vant; de ex. sunt minus 10 si bate vantul si se simte ca minuns 20).
Si inca o chestiune: aici rar, dar rar si numai in cazuri grave, copii bolnavi sunt tinuti acasa. Am vazut ca altii fac asa, la fel procedez si eu. Este nedrept ca tu sa stai acasa, sa te ocupi sa iti aduci copilul de linia de plutire si cand se intoarce la scoala sa fie iarasi bolnav. Asa ca o las acolo cu toti virusii. Mi-e teama de ce o sa fie cand o sa vina bebelica...

Ultima oara a fost editat de flowerpot (2015-03-17 16:10:32)

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1575 2015-03-17 16:07:28

Katey
Addicted member

anca90 a scris:

ooofff sad pacat! si tocmai aia "cocolositi" racesc primii si dau si celorlalti sad.

Da, asa e. Baietelul de care zic nu merge la cresa si a racit din noiembrie pana acum cam la fel de des ca N.

Strumful nails  7,5 ani

#1576 2015-03-17 16:29:07

anca90
Platinum member

flow, pai daca si-ar lua fiecare copilul acasa de cum s-a imbolnavit, n-ar avea de ce sa se imbolnaveasca iar cand revine in colectivitate. astfel isi tine fiecare virusii acasa. eu as prefera asa.

ft bine ca ii scoate si cand e frig. la noi au fost cel mai putin -12 iarna asta (ziua) si am iesit cu el cu sania. insa la -5 o mamica isi plimba copilul in carucior acoperit cu o prelata din material plastic transparent. prima data m-am speriat, am crezut ca il sufoca acolo, dar m-am uitat mai atent si am vazut ca are niste gaurele prelata aceea. copilul era imbracat gros, deci il putea lasa descoperit. nu stiu cat de cald ii era acolo, in "sera" cesafac, dar am gandit ca mai bine il tinea in casa decat sa-l scoata asa sad.

#1577 2015-03-17 16:45:59

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Anca, PC pateam. dar s-a rezolvat.

Flow, ce declaratie frumoasa pe perete smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.