homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sangerare dupa contact sexual, PAP ok

#1 2015-05-18 15:58:59

alexandrra90
New member
Inregistrat: 2015-05-18

sangerare dupa contact sexual, PAP ok

Buna!

Va rog mult, daca se poate, sa ma ajutati, poate vreuna ati mai trecut prin experienta cu care ma confrunt, desi sper ca nu este cazul!  supa
Am 25 de ani si de aproximativ 1 an jumatate ma confrunt cu sangerari aproape dupa fiecare contact sexual, fara alte sangerari in afara menstruatiei. Am facut un consult ginecologic si un test PAP, rezultatele au fost ok, fara modificari. La ecografia TV dna dr mi-a spus ca am ovare micropolichistice si mi-a recomandat Belara. Am mai luat in trecut Yasmin si Logest insa nu le-am tolerat (dureri f puternice de cap si greata). intrebarea ar fi daca ar trebui sa mai fac si alte investigatii pentru a afla cauza sangerarilor, ele apareau si cand ovarele nu aveau aspect micropolichistic (acum vreun an la ultima ecografie).

As vrea sa incep sa iau pastilele sa vad cum ma simt fara sa mai astept urmatoarea menstruatie, deoarece sunt destul de neregulate. Stiu ca se pot incepe oricand cu conditia sa folosim protectie suplimentara in primele 7 zile, insa la Belara pe prospect scrie ca daca au treut primele 5 zile ale ciclului menstrual sa se astepte urmatoarea menstruatie. Credeti ca ar fi ok, totusi, sa le incep?

Va multumesc mult pentru rabdarea de a citi si pentru eventualele raspunsuri!  smile  puss

#2 2015-05-18 17:30:09

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: sangerare dupa contact sexual, PAP ok

Sangerarile sunt rosii ( sange proaspat) sau maronii?

#3 2015-05-18 17:48:56

alexandrra90
New member

Sangerarile sunt rosii. Nu sunt puternice, adica observ pete foarte mici rosii pe prosop dupa dus, pe lenjerie sau pe prezervativ. Dna doctor mi-a spus ca ar putea fi de la ovarele micropolichistice si ca momentan nu ar trebui sa mai fac alte investigatii, insa pe mine ma ingrijoreaza foarte tare pentru ca le am de mult timp. Multumesc frumos!

#4 2015-05-18 18:42:30

gargarita
Moderator

Ma gandeam la ceva leziune pe col daca e sange rosu, caz in care ar fi meritat facuta o colposcopie. Dar cred ca ar fi observt ceva si cu ochiul liber medicul daca ar fi fost. Nu stiu ce sa zic, eventual mai cere parerea unui medic daca ai dubii.

#5 2015-05-18 23:38:03

alexandrra90
New member

Asta a fost si parerea mea initial, insa mi-a spus ca este exclus sa am vreo leziune la nivelul colului. Pentru lunistea mea am sa mai cer parerea altui medic. Mtumesc pentru raspunsuri!
In legatura cu Belara aveti vreun sfat? Crederi ca e ok daca le incep inainte de venirea menstruatiei? Merci smile

Publicitate

loading...

#6 2015-05-18 23:45:17

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

eu zic ca le poti incepe, cu protectie suplimentara

as merge sa fac si o colposcopie totusi
nu sangera colul si la controlul ginecologic, daca zici ca e asa sensibil ?

#7 2015-05-19 10:35:03

alexandrra90
New member

La control nu a sangerat. Eu ma gandeam sa nu fie vreun polip, insa dna dr a zis ca l-ar fi vazut la ecografie sau control, iar daca ar fi fost vreo leziune ar fi aparut modificari celulare evidentiate de PAP si ca ovarele micropolichistice ar fi cauza, insa mi se pare ciudat ca nu ma confrunt cu alte simptome ale acestora si nici alte sangerari nu am...Am sa merg sa cer si parerea altui medic. Acum sunt si foarte stresata din cauza asta si mi-a spus ca pot fi si din cauza lubrifierii insuficiente, iar sotul e mai panicat decat mine :disperat smile

#8 2015-05-19 11:40:36

gargarita
Moderator

Sa stii ca poate iesi Pap ok si totusi sa existe o leziune care sa dea sangerare.

#9 2015-05-20 12:30:26

alexandrra90
New member

Mi-am facut programare la un alt medic si o sa o intreb daca este cazul de o colposcopie. Sper sa ma lamureasca mai mult decat prima doctorita sad Va multumesc pentru raspunsuri!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.