homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Relevanta Triplului Test


#1 2016-07-05 00:35:04

Daniela Felicia
New member
Inregistrat: 2011-08-21
Mesaje: 23

Relevanta Triplului Test

Buna tuturor!
Am 24 de ani si sunt insarcinata in 18 saptamani si 6 zile.
Desi am mers la un spital privat, nu am ales cel mai bun medic, iar pana mi-am dat eu seama de asta, a trecut ceva timp.
In afara de analizele pentru trimestru unu, complexul Torch, ecografii, acid folic si vitamine, medicul nu mi-a recomandat nimic. Tin sa precizez ca si acestea mi le-a prescris cumva la insistenta mea.
Stiu ca trebuie sa fac Triplu Test, avand in vedere ca Dublu Test l-am ratat. Totusi, am citi destul de mult despre aceste teste, iar faptul ca sunt mai mult statistici nu ma prea incanta. Asa ca, intrebarea mea este - desi stiu ca sunt doua lucruri diferite - mai are rost sa fac triplu test daca o sa fac Morfologia fetala? Adica, daca ceva nu e in regula la TT, ma gandesc ca oricum malformatiile specifice se vor observa la ecografie. Prin urmare, nu stiu ce sa fac. Am discutat cu medicul de familie si mi-a spus ca daca e sa aiva vreunul dintre sindroamele , pe care ar putea sa le prezinte TT, oricum se vor vedea la morfologia fetalala, iar atunci mi se  va recomanda Amniocenteza pentru a fi siguri. Plus ca sunt nefumatoare, evit si fumatul pasiv, si nici nu am antecedente in familie, nici eu, nici partenerul.

Offline

 #2 2016-07-05 08:03:22

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24
Mesaje: 9792

Re: Relevanta Triplului Test

Ai putea face triplu test, desi dublu test prezinta o acuratete mai mare. Dar, dr tau are dreptate. Eventualele defecte cromozomiale se vad la morfologia de trimestru 2. Si amniocenteza te lamureste. De altfel, cred, ca daca ar fi fost vreo problema, ar fi vazut ginecologul la una din echigrafiile de rutina. Eu zic sa stai linistita, si sa te bucuri de sarcina.

Offline

 

 Acum   

Footer-ul board-ului© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.