homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Flora anaeroba rezultat citobacteriologic


#1 2019-04-16 16:29:04

mrs.purple21
New member
Inregistrat: 2010-10-04
Mesaje: 13

Flora anaeroba rezultat citobacteriologic

Hello, fetelor. Sunt intr-o mare dilema și poate cele care au mai auzit sau au fost in aceasta situație imi pot spune o părere.

Am făcut un examen al secreției vaginale in care s-au obervat rari bacili doderlein( știu ca ei trebuie sa fie in pondere mai mare) și flora polimorfa  cu preponderenta cocobacililor gram negativi cu aspect sugestiv de flora anaeroba.

Am mers cu rezultatul dar trecuse ceva timp de la analiza trecută, iar secreția mea devenise ușor modificata( in cantitate mai mare și mai vâscoasă) și mi-a recomandat sa fac examen de secretie și cultura col pentru a depista exact ce germeni patogeni sunt.
La examenul citobacteriologic al secreției vaginale am primul rezultatul:

frecvente celule epiteliale superficiale si intermediare. Absenți bacili Doderlein. Flora polimorfa cu preponderenta cocobacililor gram negativi cu aspect sugestiv de flora anaeroba. Frecvente levuri. Absent Trichomonas vaginalis.

La examenul bacteriologic 

Pe medii de cultura însămânțate aerob nu s-au dezvoltat colonii bacteriene.
Cultura fungi: prezent Candida spp colonii.
Prezentul rezultat este emis in urma interpretarii culturii obtinute din produsul biologic prelucrat in vederea izolarii si identificarii urmatoarelor genuri bacteriene: Staphylococcus, Streptococcus, genurile familiei Enterobacteriaceae, bacili gram negativi nonfermentativi, cocobacili gram negativi nonfermentativi si specii din genul Candida.


Diagnosticul pus a fost de vaginoza bacteriana. 
Am primit tratament cu Fasigyn 2 g( și partenerul) repetare la 7 zile, ovule tergynan  iar după terminarea acestora sa folosesc ovule cu lactobacili 6 zile/luna timp de 3 luni, plus câte un ovul după fiecare contact sexual.
In plus mi-a recomandat comprimate de lactobacili cu vitamina A, 10 zile pe luna, tot timp de 3 luni pe cale orală.


Am înțeles ca flora mea este distrusă și din cauza lipsei bacililor doderlein s-a dezvoltat  și candidoza, dar mie nu imi este clară treaba cu flora anaeroba. Exista teste suplimentare pt depistarea agenților cauzali?
Sau tratamentul este la fel pentru toate tipurile și nu se investighează suplimentar?

Va multumesc  kram

Offline

 #2 2019-04-16 18:41:14

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 137398

Re: Flora anaeroba rezultat citobacteriologic

avand in vedere ca lipsesc bacilii doderlein se poate ca acea flora anaeroba sa fie gardnerella, ceea ce a crezut si medicul cand ti-a dat fasigyn si ovulele

Offline

 

#3 2019-05-22 16:00:33

mrs.purple21
New member
Inregistrat: 2010-10-04
Mesaje: 13

Re: Flora anaeroba rezultat citobacteriologic

Multumesc pentru răspuns! Nu m-am gândit la gardnerella.

Offline

 

 Acum   

Footer-ul board-ului© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.