homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare colposcopie


#1 2019-10-24 09:52:07

Redelle
Membru
Inregistrat: 2019-10-24
Mesaje: 0

Interpretare colposcopie

Buna ziua !

In data de 11 Martie a acestui an am fost la controlul ginecologic anual . Am facut testul Pap, o ecografie transvaginala si un RMN pentru 2 chisturi. Totul bine si frumos, chisturile urmarite periodic iar PAPul cu rezultat NILM, curat ca lacrima. In data de 11 Iunie am decis sa fac si un control senologic , de rutina si am ajuns la clinica Donna, dr. ginecolog dupa consultul senologic pentru care venisem, mi-a propus inca un consult rapid pe masa ginecologica , unde, surpriza, a descoperit ca aveam o "roseata" pe col. Eu am ramas perplex, pentru ca sunt exagerat de grijulie si ma duc la doctor mai mult decat o fac pensionarii  rotfl . Mi-a reclmandat o colposcopie si in functie de rezultat si o genotipare HPV. Am tot sunat pentru colposcopie la doctorul cu care am nascut anul trecut,  si defiecare data acesta era fully booked. Intr-un final am reusit sa-mi fac o programare pentru colposcopie si acestea sunt rezultatele:

Col FP: leucoree albicioasa, col cu zona rosie perioroficiala

AA: ZT tip 1 cu insule de remaniere la nivelul buzei anterioare si zona EAA fin cu contur neregulat cu punctatie fina si mozaic fin la nivelul buzei posterioare in dreptul orelor 5-7

TL: ZIN perioroficial

Am primit urmatoarele recomandari: genotipare HPV, refacere PAP si tratament cu ovule Cervugid si Cerviron.

Astept sa imi treaca menstruatia si ma duc la analize.

Alte detalii care ar putea ajuta..

1 naștere prin cezariana in februarie 2018
1 boala autoimuna, tiroida Hashimoto ( imunitatea mea este extrem de scazuta)
Nu retin exact dar cred ca 3 candidoze la activ pe anul acesta

Multumesc anticipat, o zi frumoasa !

Offline

 

 Acum   

Footer-ul board-ului© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.