homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nu poate trece peste-4

#58 2009-07-21 15:36:48

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Re: nu poate trece peste

Eu am prezentat casatoria dintr-un punct de vedere. Fiecare, nu sa faca cum crede, ci sa faca cum este bine. Daca vezi ca partenerul tau este unul dur, de ce esti atat de naiva in promisiunile si jururintele lui ca se va schimba dupa casatorie? Oare cine e de vina: calul care a lovit cu copita, sau cel care stat langa el? (acum camysh, tot eu sunt naiv?) Si daca voi care credeti in Dumnezeu, va despartiti dupa bunul vostru plac, aratati-mi mie unde este scris asta!
camysh, palma aceea de care vorbesti, o poti anticipa mai inaintea casatoriei. Pur si simplu degeaba credeti doar ca Dumnezeu exista. Biblia spune ca ..."si dracii cred.. si se-nfioara." Doar credinta in existenta Lui nu va ajuta nimanui niciodata. Si asa cum am vorbit in alta parte despre ..'moartea in Domnul', asa trebuie facuta si casatoria.
Si daca voi nu cunoasteti voia lui Dumnezeu, si nu va decideti ca sa ascultati de El, cu nici un chip nu veti putea ajunge la standardele puse de El. Intelepciunea si judecatile Lui sunt necuprinse. De aceea si eu ma intreb de multe ori "de ce" trebuie facut asa, sau.. de ce se intampla asa; dar gandul ca "toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu", ma linisteste. Imi este de ajuns acest gand.
Domnul Insusi iti poate scrie povestea ta de dragoste. Lasa-l pe El sa aleaga in locul tau, caci El stie ce e mai bine pentru tine. Roaga-L, si vei vei vedea ca iti va raspunde. Daca va veti ruga Lui, credeti ca va va da ceva rau? Iisus a spus: "Daca voi care sunteti rai stiti sa dati daruri bune copiilor vostrii, cu cat mai mult Tatal vostru ceresc..." va da lucruri bune celor ce i le cer? Aceatsa este temerea de Dumnezeu: o viata, si o traire continua dupa voia Sa.
  Si spuneti-mi voi daca religia voastra va da dreptul sa divortati in afara acestor 2 motive: adulterul si moartea. -Si dupa aceea mai stam de vorba. Iar daca voi sunteti impotriva mea, ganditi-va ca sunteti si impotriva intregului crestinism! Pentru ca nu am spus eu cele de mai sus -nu in numele meu am vorbit(pentru ca nu puteam sa fac asta)- ci Biblia insus spune asta.
Cum am spus mai sus: daca va veti decide sa traiti in ascultare de Dumnezeu, El insusi va va binecuvanta si va va face fericiti. Numai atunci veti intelege pe deplin ce este casatoria, si cat de importanta este ea. Atunci nu va veti mai teme de vreo palma, si nu va veti mai teme ca nu veti fi compatibili unul cu altul; iar daca se va intampla ca unul dintre voi sa greseasca -caci nu este om care sa nu greseasca-, avem asigurarea aceasta: "Ma veti ruga, si va voi asculta." Ce vreti mai mult de atat? Iar apostolul spune: "Si aduceti inaintea Lui toate ingrijorarile voastre, caci El Insusi se va ingriji de voi." Credeti ca Dumnezeu nu ar avea puterea sa rezolve conflictele din familie daca Il veti ruga? Iar daca tu divortezi din cauza ca partenerul/partenera nu te satisface, nu il ranesti tu astfel? Si oare Dumnezeu nu il/o iubeste pe el/ea la fel ca si pe tine? Ba da; si ranindu-l, il ranesti pe Dumnezeu, caci El spune: "Oridecate ori ati facut aceste lucruri oricaror neinsemnati frati ai Mei, Mie Mi le-ati facut." Eu va zic: rugati-va si pentru problemele acestea. (acum ai inteles copilu? eu asta spun tuturor, nu numai acelui barbat amintit de tine) Si multe dintre aceste probleme sunt tratate de catre medici. 
=Te casatoresti pentru ca iubesti, nu pentru ca vrei sa te culci cu cineva= Asa doreste Dumnezeu. Dar voi nu Il cunoasteti, si de aceea vorbiti in felul lumii; caci voi priviti lucrurile din punctul vostru de vedere si nu cum doreste Dumnezeu. Cred ca acum m-am facut destul de inteles. Acum nu trebuie sa ma priviti cu ochi rai, cum nici eu nu va privesc cu ochi rai; si nicidecum nu va judec -asa cum s-a spus mai sus.

PillBalst, dupa ce ai citit cele de mai sus, sper ca intelegi ca nu trebuie nicidecum sa fiu subtil. Caci nici Dumnezeu nu vorbeste in ascuns. Lucrurile trebuiesc spuse pe fata; dar fara pizma si fara duh de cearta.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#59 2009-07-21 15:56:07

andora
Full member
Inregistrat: 2009-07-01

anabella_n a scris:

extra e primul caz de om fara liber arbitru. e in totalitate subjugat de poruncile bibliei, nu poate si nu vrea sa iasa din cuvantul acestei carti/al domnului.
ma intreb daca acest om a avut vreodata pareri proprii despre ceva.

rotfl pe mine deja ma evita...prea l-am adus in realitate, provocandu-l la raspunsuri concrete, fara citate!!!...dar nu poate sa aibe propriile pareri de aceea nu-mi mai raspunde angel ...cred c asa face si in viata de zi cu zi rodnar ...cred ca, daca o fata s-ar apropia de el fara sa dea citate din biblie, ar fi ...apocalipsaaaaaaa rotfl si ar judeca-o si condamna-o fara sa stea pe ganduri...si poate saraca ar fi dorit doar sa-i zica"buna ziua" rotfl ...dar el , orbit de biblie, nu va putea trece peste.... chicot

PS:...cred ca noi, cele de pe aici...suntem singurele femei din viata lui.....eu il compatimesc ....

Ultima oara a fost editat de andora (2009-07-21 15:58:25)

Am facut un pariu cu viata: ca atunci cand ea ma va invinge , eu sa nu am nici un regret!!!

#60 2009-07-21 15:59:57

copilu
Sr. member
Inregistrat: 2007-10-05

a te casatori cu cineva nu implica doar iubirea!.. asta e cea mai importanta dar cand cele din jur se clatina iti zic sigur ca se duce naibii si iubirea si timpul.. ce zici tu e idel din punctul tau de vedere dar ce zicem noi aici este ca nu prea corespunde cu realitatea..
un om nu il cunosti intr=o viata si cat poti sta cu un prieten si sa fii abstinent si sa il mai si cunosti?.. poti sta ani? crede-ma ca am incercat si nu e posibil, caci dragostea fizica vine odata cu cea din suflet.. si in cazul asta ce faci? te casatoresti repede si risti sa iti iei palme dupa casatorie.. si cum a zis si katami parca, una e sa traiesti sub acelasi acoperis cu probleme si griji si alta e sa fii prieten cu cineva si sa te vezi cateva ore pe zi.. si inca un impediment banii.. daca iti gasesti omul langa care vrei sa traiesti toata viata la inceputul liceului.,. nu te poti casatori decat dupa cativa ani nu?.. si ce faci in cei cativa ani?.. te masturbezi ? stiu ca si asta e interzis.. astea sunt idealuri povesti cu maritatul virgin.. nu prea mai corespunde cu realitatea.. crede=ma ca inainte sa ma casatoresc (si repet )eram crestina un pic fanatica, chiar tineam la legile bisricii si virgina m-am casatorit dar asta nu inseamna ca in anul in care am stat cu al meu sot inainte de casatorie nu s-a ajuns pana acolo ceea ce este de blamat din punct de vedere crestineste nu? oricum as fi luat-o si mi-as fi dorit sa tin legile alea nu a mers.. nu se poate sa te casatoresti dupa legi este iposibil  iar dupa parerea mea altele sunt absolut aberante si injesesc femeia!

fericita mamica de Teodora din 11.02.2012

#61 2009-07-21 16:09:06

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

andora a scris:

anabella_n a scris:

extra e primul caz de om fara liber arbitru. e in totalitate subjugat de poruncile bibliei, nu poate si nu vrea sa iasa din cuvantul acestei carti/al domnului.

rotfl pe mine deja ma evita...prea l-am adus in realitate, provocandu-l la raspunsuri concrete, fara citate!!!...dar nu poate sa aibe propriile pareri de aceea nu-mi mai raspunde angel ...cred c asa face si in viata de zi cu zi rodnar ...cred ca, daca o fata s-ar apropia de el fara sa dea citate din biblie, ar fi ...apocalipsaaaaaaa rotfl si ar judeca-o si condamna-o fara sa stea pe ganduri...si poate saraca ar fi dorit doar sa-i zica"buna ziua" rotfl ...dar el , orbit de biblie, nu va putea trece peste.... chicot

PS:...cred ca noi, cele de pe aici...suntem singurele femei din viata lui.....eu il compatimesc ....

stiu ca sunt rea, dar imi imaginez cum l-ar lua cineva si l-ar plasa pe o strada din Amsterdam si l-ar lasa acolo, fara biblie la indemana si fara internet de unde sa poata citi macar ceva religios, ca sa se linisteasca big_smile
oare ce ar face????

p.s: si raspunsurile mele de la fiecare subiect le ocoleste, probabil sunt prea insignifianta pt el, o pacatoasa ca mine... lol

#62 2009-07-21 16:30:08

andora
Full member

...si eu sunt tot o pacatoasa ca si tine, ma bucur de viata, iubesc sincer si dezinteresat fara sa judec si sa condamn pe cel care iubeste altfel decat mine si ma simt iubita de Dumnezeu  pentru ca sunt capabila sa iubesc in numele meu, sa daruiesc iubire in numele meu!!! ..asa cum chiar el ne sfatuieste "sa-ti iubesti aproapele" si "sa nu iei numele Domnului in desert"!!!....extra mi-e drag, simt multa compasiune, mila pentru el..pentru ca orbit de cuvantul bibliei, nu poate sa vada esenta!!! adica dragostea fata de semenii sai, judecandu-i pentru ca sunt sinceri si isi hotarasc singuri destinul, nedand vina pe Dumnezeu pt. nenorocirile din viata lor...pe cand el tocmai asta face!!! condamna , judeca faptele mai rau ca in biblie si ia numele lui Dumnezeu in desert!!!..asa ca decat ca el...mai bine ca noi, pacatosii.....macar il avem pe Dumnezeu in suflet, nu doar cuvintele lui (pe care nu suntem siguri ca ar fi chiar ale lui...)....asta e diferenta  unii simt,  altii doar vorbesc sec si impersonal cu citate.....

Am facut un pariu cu viata: ca atunci cand ea ma va invinge , eu sa nu am nici un regret!!!

Publicitate

loading...

#63 2009-07-21 16:39:59

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

ai spus exact ce as fi spus si eu. asa este. traind in felul asta, uiti exact esenta vietii si farmecul ei. acela de a iubi si a darui multa iubire in schimb.

#64 2009-07-21 17:48:21

extra
Banat

andora a scris:

anabella_n a scris:

"Preotii cei mai de seama au zis lui Pilat: Nu scrie: "Imparatul Iudeilor". Ci scrie ca El a zis: "Eu sunt Imparatul Iudeilor."" Acelasi lucru ai facut si tu acum. Dar nu batjocurile voastre ma afecteaza, ci faptul ca voi va impotriviti lui Dumnezeu. Voi pierdeti viata vesnica, si in felul acesta refuzati mantuirea pe care Dumnezeu a dat-o in dar tuturor oamenilor. Aceasta ma intristeaza.
annabella_n, daca ai fi tu in locul meu in Amsterdam? Daca cineva te-ar lasa acolo singura? Te-ai gandit ca poti fi acolo in locul meu? Voi va ganditi mai inainte ca sa scrieti? Acestea sunt cuvinte de oameni intelepti, si care au o gandire matura?  Sau sunt cuvinte de oameni, care, asa cum spune Iuda in epistola sa, "batjocoresc ce nu cunosc". Despre voi sa fie scris aici? Si nu va ganditi la mine, la cee ce sunt sau nu, sau la ce as face eu, sau la ceea ce fac. Ci ganditi-va la voi, la viitorul vostru; ganditi-va ca va veni vremea cand veti dori ca sa vi se vorbeasca despre Dumnezeu, si nu veti mai gasi pe nimeni atunci. Ganditi-va ca indelunga rabdare a lui Dumnezeu ne indeamna la intoarcerea catre El.
"Domnul nu intarzie la implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi, si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta." Daca ati fi inteles voi cuvintele acestea, si ar fi ramas in inima voastra, acum nu ati mai fi vorbit asa. Dar adevarate sunt cuvintele care spun: "Nu am venit sa aduc pacea, ci sabia".

andora a scris:

"poate de aia ai ajuns asa, sa nu te bucuri de viata si de placerile nevinovate ale ei ...ma refer la trairile simple de a te indragosti de o fata, de a o tine de mana, de a o saruta, fara ai reprosa vreun gest tandru de-al ei"

=am zis eu oare ca placerile acelea sunt vinovate? daca da, te rog sa vii si cu citate; daca nu, da dovada de maturitate si abtine-te de la a aduce marturii mincinoase. Sa te provoc, sau sa nu te provoc in a-mi aduce dovezi ca eu as fi zis ceea ce tu ai marturisit stramb impotriva mea? Dar nu te provoc. Vreau doar in felul acesta ca oamenii sa nu mai aduca minciuni atunci cand acuza pe cineva. Nu sunt nici primul si nici ultimul de pe planeta asta care este acuzat pe nedrept.
Si Enoh, si Avraam, si Moise, si multi altii "au umblat cu Dumnezeu". Si totusi, erau oameni casatoriti. Chiar nu am gasit ca nevestele lor sa fi ras de ei  huh

katami a scris:

tot nu mi-ai raspuns la intrebari.... inca sunt curioasa ce pasi ai urma inainte sa decizi ca da, dom'le, o cunosc pe fata asta DESTUL incat sa-mi fie sotie pana la adanci batraneti... si, de asemenea, sunt curioasa daca ai lau de nevasta o femeie divortata (nu zic si cu copii, ca sa nu complic situatia prea tare). in fond... daca e vorba de IUBIREA pt care militezi (si pt care militez si eu, de altfel, chiar daca altfel inteleasa decat tine)... n-ar trebui sa onteze trecutul ei, nu ?

Oare chiar asa de greu e sa cunosti pe cineva chiar fara sa te culci cu el? Iti trebuie doar rabdare. Se gasesc tot felul de activitati pe care cei doi le pot face impreuna. Pot sa iasa in oras, isi pot cunoaste parintii si prietenii, pot sa mearga in excursii, pot sa lucreze sau sa faca orice activitate impreuna. In felul acesta ii poti cunoaste caracterul, idealurile, planurile de viitor... Si daca acestea se potrivesc cu ale tale, atunci poti trece la pasul urmator: logodna. Nici logodna nu va da voie sa va culcati impreuna. Ea este antemergatoare casatoriei, dar ea nu este si casatorie. Va puteti tine de mana atunci, si va puteti si saruta. Dar doar atat. Atunci este cazul ca sa vorbiti despre toate probleme si gandurile care nu au fost impartasite pana atunci din motive diferite; inclusiv despre sex, pentru ca orice gand care aduce neliniste in suflet, sa fie discutat si rezolvat atunci. Poate ca unul vrea o viata sexuala activa, iar celalalt nu; discutati si despre problema aceasta. Poate ca unul nu va putea sa faca sau sa ofere sex; discutati si despre problema acesta. Poate ca unul vrea copii, iar celalalt nu; discutai si despre problema aceasta. S.a.m.d... Caci daca nu vorbiti atunci, dupa casatorie nu se va mai putea face nimic.(Asta in cazul in care cei doi sunt tematori de Dumnezeu). Logodna va da voie sa va despartiti; si daca vreti sa faceti voia lui Dumnezeu, atunci mai este posibilitatea sa va despartiti.
Cat despre cei divortati, Pavel spune: "Celor casatoriti, le poruncesc nu eu, ci Domnul, ca nevasta sa nu se desparta de barbat.
(Daca este despartita, sa ramana nemaritata, sau sa se impace cu barbatul ei.) Si nici barbatul sa nu-si lase nevasta.
(1Corinteni 7:10)

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#65 2009-07-21 17:59:11

copilu
Sr. member

parca ar fi aranjament.. si zici pasul 1 facem asa.. acum pasul 2 facem asa.. crezi ca iubirea e in pasi?  chiar crezi ca pentru fiecare in parte merge algoritmul asta?.. si nu inteleg ceva.. deabia cand sunt logoditi se pot saruta nu?.. e ca si cum ai gasi un prieten si bifezi tot ce asteptari ai de la viitorul sot si el le intruneste si apoi treci la pasul 2 logodna unde abia atunci ai o relatie?.. dar cum ramane cu sentimentele?.. cand 2 oameni se iubesc/ sunt indragostiti nu crezi ca ar fi mai bine sa se cunoasca ca si cuplu?.. adica atingeri saruturi.. cum sa te gandesti sa te casatoresti cu cineva daca nici macar nu te-ai sarutat nu ti=ai aratat iubirea?.. de unde stii ca el/ea te iubeste daca nu iti este permis in nici un fel sa arati?

cate cupluri fericite stii care sa fi facut cum zici tu si sa se iubesca cu adevarat? mi-e imposibil sa cred ca se poate asa.
nu mi-ai raspuns la intrebarile din postul anterior.

Ultima oara a fost editat de copilu (2009-07-21 18:10:29)

#66 2009-07-21 18:45:04

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

extra, religia crestin ortodoxa accepta recasatorirea exact la modul in care ti-am zis si eu... ca acceptare a faptului ca omul este supus greselii... si i se mai da o a doua sansa.... i se dau si mai multe, doar ca de la a doua casatorie in sus slujba decade de la statutul de Taina la cel de ierurgie (sluja in care se sfinteste... ceva... acel ceva variind de la icoane, casa, masina... sau legatura intr-un cuplu in care unul/amandoi au ales gresit cam.. de mutle ori).

iar cei 2, conform Bibliei, "vor fi amandoi un trup", deci nu si un suflet... dupa moarte, Iisus insusi a zis ca nu mai exista notiunile de "femeia ta/barbatul tau"... pur si simplu e un nivel de constiinta mai inalt, in care nu te mai sprijini de nimic pentru a-L cunoaste pe Dumnezeu (pt ca, pana la urma, de asta e data pe pamant iubirea umana, ca omul sa "invete" sa inteleaga ceva si din iubirea pentru Dumnezeu... ca multi se opresc la a invata este partea a doua). ori eu imi mentin parerea... daca viata alaturi de un partener nu ma face decat sa fiu mai rea, in loc sa urcam amandoi in intelegere....... mai bine ne descurcam fiecare pe drumul lui. si da, intre cei divortati va exista toata viata o legatura... se spune ca 2 oameni care se culca impreuna o data sunt legati 7 ani... dar PE ACEST PAMANT, ca trup!! ca energetic, daca vrei... dar nu ca suflete.

copilu, eu i-am cerut sa-mi zica "in pasi" ce ar face, tocmai pt ca eram si eu curioasa cum vede el lucrurile la modul practic. si am vazut... dar, extra, m-as bucura sincer sa t aud peste un timp oarecare ca ne anunti ca esti insurat si fericit dupa acest sistem smile crede-ma ca m-as bucura sa ma insel, dar... in momentul asta iti spun (din experienta nu prea fericita)... ca e o maaaare utopie. si doar sa fii tu un om prea bun si sa meriti efectiv sa-ti PICE cineva cu care sa te imapci... ca altfel, va fi taaare greu sad iti doresc sa nu am dreptate...

cat despre sex... ia vezi ca tu faci "marturii mincinoase" lol zi-mi si mie unde am zis ca sexul premarital e obligatoriu... din contra, am zis ca IN GENERAL e mai bine sa previi problemele de acest tip, dar ca ii admir pe cei care pot sa riste abtinandu-se smile iar ce ziceam eu mai sus a fi aproape obligatoriu e LOCUITUL IMPREUNA inainte de casatorie. daca cei 2 pot sa stea impreuna si sa nu faca sex... sincer, bravo lor... si pt mine ajunge ca sa se cunoasca. da'... mai rar asa ceva.

altfel, am mai spus si repet... in oricate excursii si iesiri ati merge, mereu va interveni FALSUL, fara sa vrei. fals in care tu te aranjezi, fizic si psihic, pt a fi "cat mai perfect" pt ea; si ea la fel. niciodata in astfel de CONDITII ARTIFICIALE, REGIZATE, SIMULATE... nu vei cunoaste pe cineva cu adevarat. absolut niciodata.

cat depsre logodna, tot nu ne-ai zis ce religie esti... dar in regligia crestin-ortodoxa logodna NU se face inainte de cununie decat daca cei 2 miri cer neaparat. la noi logodna e prima parte din slujba de Cununie. cei care fac logodna separat au motivele lor... care, de cele mai multe ori, tin de un soi de "adormit constiinta" (ca, vezi Doamne, ei sunt logoditi, deci pot sta impreuna fara sa se uite parintii urat sau fara sa comenteze gura targului). sau e o "moda" preluata de prin cultele protestante, din ce se vede la tv la americani. la fel cum in religia ortodoxa (cred ca si catolica, de altfel, in rest nu cunosc), chestia cu inelul de logodna n-are nicio valoare... inelul de logodna e INSASI VERIGHETA, preotul iti pune pe deget verigheta in timpul slujbei de logodna si NU in timpul Cununiei propriu-zise (cand e alta treaba, la noi se pun pe cap asa-numitele cununii).

eu m-am cam lamurit referitor la parerea ta... ms de rasp si, inca o data, iti doresc sa NU am dreptate smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#67 2009-07-21 19:37:05

extra
Banat

copilu a scris:

cat poti sta cu un prieten si sa fii abstinent si sa il mai si cunosti?.. poti sta ani? crede-ma ca am incercat si nu e posibil, caci dragostea fizica vine odata cu cea din suflet..

Cee ce zici tu este pofta de a face sex,  de a te culca cu cineva(caci atunci cand iti vine pofta de sex ai face-o parca si cu oricine ti-ar iesi in cale...)
Din ce punct de vedere ai vrea ca sa iti vorbesc fara ca sa ia nastere certuri? E adevarat ca dragostea din suflet vine si cu cea fizica; dar fiecare cuplu decide cand este cazul... Unii au nevoie de un timp mai scurt, altii de mai multi ani.
Si nu este nici un aranjament; este o cronologie a lucrurilor. Este totala diferenta intre acestea. Dupa cum inteleg eu, parca ai vrea ca mai inainte sa faceti sex si apoi sa va casatoriti, apoi sa va iubiti -daca va iubiti bine, daca nu nu-.. Pai daca tu vezi lucrurile asa, atunci de ce ma mai intrebi de raspuns cand tu nu esti de acord cu ceea ce sunt si eu? Sau cand cei care nu sunt de acord cu interzicerea sexului premarital, de ce ma mai intreaba despre asta? 

andora, tu ai spus ca il ai pe Dumnezeu in suflet... Eu te intreb: cand Iisus a spus ca este Fiul lui Dumnezeu, de ce l-au acuzat oamenii ca in felul acesta a hulit pe Dumnezeu? De ce nu L-au crezut? Ca doar... si ei Il aveau pe Dumnezeu in suflet; iar daca le spuneai ca nu era asa, eu cred ca erai mai inaintea Domnului Iisus pe cruce!
Ia sa vina dar o mare nenorocire peste tine, sa vedem atunci: vei mai spune ca Il ai in suflet pe Dumnezeu, sau vei spune: "De ce Doamne?" Atunci se testeaza credinta, si nu cand iti merge bine.
Sunt multe de zis, iar daca nu va raspund, ma vedeti umilit... ca si cum nu as mai fi avut nimic ce sa zic.. Nu este asa. Cand veti cunoaste Cuvantul lui Dumnezeu, veti vedea atunci ca "este mai ascutit decat o sabie cu doua taisuri". El poate sa fie spre mantuire -daca Il acceptam-, sau spre martuire. Nu am dreptul sa ma joc cu asa ceva, pentru ca voi fi tras la raspundere in ziua judecatii; de aceea nu va raspund intotdeuna la critici.
Si astfel, userilor ca anabella_n, la cuvintele "Bai nu te lasi!" si la altele ca acestea, sa nu se mai astepte sa le raspund. Nu pierd timpul cu cei care nu sunt interesati sau care cauta cuvinte de discordie, si nici margaritare pretioase nu vreau sa risipesc... Sau voi vreti ca sa va raspund la batjocuri? Dar nu aceasta este voia lui Dumnezeu, si nu o voi face, caci este scris: "Nu raspunde nebunului dupa nebunia lui." Iar in alta parte spune: "Raspunde nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu se creada intelept." Voi singure/i trageti concluziile. Si nici inteleptul, si nici nebunul nu trebuiesc batjocoriti. Caci Dumnezeu i-a facut si pe unul si pe celalalt. Sunt multe de spus... ba chiar mai multe decat va imaginati voi; si este o bucurie pentru mine ca sa va fac cunoscut ceea ce eu am cunoscut. Dar daca voi nu primiti cuvintele acestea, ce as putea face eu? Totusi, sunt unii dintre voi care le primesc...

Ultima oara a fost editat de extra (2009-07-21 19:38:50)

#68 2009-07-21 20:51:59

copilu
Sr. member

ai inteles TOATAL aiurea ce am zis eu..  unde vezi tu cearta? eu ti-am pus niste intrebari..  normalul la mine e cum a zis si Katami.. e bine sa stai inainte de a te casatori cu cel ce te casatoresti ca asa il cunosti mult mult mai bine,  si daca ai o relatie este inevitabil sa nu faci dragoste sau macar sa te masturbezi ceea ce e de blamat din punct de vedere religios
in fine.. chiar imi pare rau ca nu mi=ai dat raspunsuri.. eram curioasa
si mult mai curioasa sunt daca o sa reusesti sa te casatoresti din dreagoste dupa cum crezi tu ca e normal..

#69 2009-07-21 21:02:25

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

extra a scris:

Nu pierd timpul cu cei care nu sunt interesati sau care cauta cuvinte de discordie, si nici margaritare pretioase nu vreau sa risipesc...

Nu te cred, eu zic ca ai "risipit" deja multe margaritare si clar incerci sa iti impui unele idei celor neinteresati.

Am zis ca nu mai comentez, dar nu m-am putut abtine  bang

#70 2009-07-21 22:41:02

andora
Full member

extra, bine ca mi-ai raspuns tot in citate, ca altfel credeam ca m-am inselat asupra ta!!! rotfl ...dar tu chiar te crezi marele apostol chicot , nu accepti alte viziuni si ne judeci  mai ceva decat Dumnezeu!!! ...pe mine chiar ma amuzi in aberatiile pe care le insiri pe aici!!!...si daca nu-ti convine, este topic special pentru religie!!! du-te acolo!!!...noua, celor de aici ne plac pacatele lumesti fara a judeca in citate si fara a ne crede trimisi lu Dumnezeu!!! rotfl  suntem pacatosi si ne place sa pacatuim sa traim in pacat, mai bine am 1000 de momente de placere sincera si "pacatoasa" asa cum spui tu, decat sa sufar si sa chinui langa mine si pe altii, persistand intr-o casatorie care trebuie obligatoriu tinuta, chiar daca barbatul bate sotia si copiii....eu nu sunt de acosd cu violenta si jignirile pt. aproapele meu...cat este iubire, ok...cand nu mai este , gata! la revedere! fara chinuri! Dumnezeu nu ne indeamna sa tarim in chinuri si rabdari!!!...pentru mine Dumnezeu inseamna doar dragoste!!!! atat!!!...si ia nu judeca tu pe cei care scriu la acest topic, judeca-i pe cei de la "religie" care chiar sunt interesati de ce spui tu!!!...aici noua ne place sa vb. doar despre iubirea "pacatoasa" sau daca nu iti este suficient, hai si pe alte topicuri...."cand ai facut-o ultima data", "in ce pozitii", "cum e la pat", "marimea conteaza" rotfl .....noi, pe aici suntem muritorii de rand, sfintii si apostolii sunt pe la biserica sau au alte site-uri ale lor...noi ce de aici iubim patfierbinte si ne place sa ne bucuram de viata ca doar una avem!!!

....si , continua cu citatele din biblie si sa-i condamni pe toti pt. viata pe care o duc!!! storstark sa nu cumva sa devii ca noi ceilalti, ca poate ajungi si tu sa te bucuri de viata..... rotfl
.....stii ce la ce ma gandeam acum?...oare cand ai sa doresti pe cineva cum va fi? sau la voi e totul in numele Domnului, in citate!!! rotfl
                      - Soro, trupul meu te vrea!
                      - Frate, faca-se voia ta!

rotfl  rotfl  rotfl

Ultima oara a fost editat de andora (2009-07-21 22:59:36)

#71 2009-07-21 23:27:26

extra
Banat

copilu a scris:

normalul la mine e cum a zis si Katami.. e bine sa stai inainte de a te casatori cu cel ce te casatoresti ca asa il cunosti mult mult mai bine,  si daca ai o relatie este inevitabil sa nu faci dragoste sau macar sa te masturbezi ceea ce e de blamat din punct de vedere religios

pai tu singura ai raspuns aici. "si daca ai o relatie este inevitabil sa nu faci dragoste " -ba sa stii ca se poate si sa nu faci dragoste cand ai o relatie(inainte de casatorie). si la fel poti si sa nu te masturbezi. este vorba de vointa; trebuie sa vrei. dar mai mult de atat: cand in constiinta ta, lucrul pe care vrei sa il faci iti va spune ca este pacat, atunci nu il vei mai face. trebuie doar trezita constiinta. lucrul acesta numai Dumnezeu il poate face. constiinta este insusi vocea lui Dumnezeu prin care El ne vorbeste. trebuie sa intelegeti lucrul acesta. si cat timp constiinta este adormita, nimeni nu va putea auzi glasul lui Dumnezeu. iar cand aceasta va fi trezita, veti vedea ca atunci cand veti fura un ac, contiinta va va mustra la fel ca si cum ati da in cap la cineva. si lucrul acesta se poate intampla chiar daca nu ati citit biblia; pentru ca insusi Dumnezeu iti va spune(descoperi) ce trebuie sa facetii prin insasi constiinta voastra.
si facand legatura la citat, vei vedea ca atunci cand esti intr-o relatie, nu vei putea sa te culci cu partenerul din pricina ca nu te lasa constiinta, din pricina ca Dumnezeu a spus asta. dar si daca ti-ai calcat constiinta culcandu-te cu persoana respectiva, Dumnezeu te mustra, la fel cum mustra si un criminal atunci cand isi omoara iubita dintr-o criza de gelozie. aceeasi puternica mustrare vei avea. atunci iti va parea rau, ii vei marturisi pacatul lui Dumnezeu, si te vei hotara ca nu il mai faci. si nu il vei face, pentru ca vei stii atunci ca pe Dumnezeu Il faci sa sufere, pentru ca pacatul tau L-a costat viata pe Mantuitorul.
si da, chiar si un ac daca veti fura, veti vedea ca si acesta este un pacat impotriva lui Dumnezeu. ati inteles acum ce v-am spus? intelegeti macar lucrurile acestea.
problema tuturor oamenilor, este ca nu vor sa isi trezeasca constiinta. de aceea nu vor oamenii sa vina la Dumnezeu. constiinta este singurul mod -singura cale- prin care Dumnezeu poate sa vorbeasca personal fiecarui om. daca ea este adormita, nu putem sa auzim glasul Sau. totus, daca ea se impotriveste mereu, adica daca noi cautam tot felul de motive si scuze ca sa nu-L cautam pe Dumnezeu, se va intampla inevitabilul: putin cate putin, noi nu vom mai auzi glasul Sau, nu pentru ca El nu ne-ar mai vorbi, ci din pricina ca tot ferindu-ne mereu de El, ne-am adormit si mai mult constiinta. inima s-a impietrit peste masura de mult, si chiar ca nu vom mai putea fi mantuiti vreodata. aceasta este si hula impotriva Duhului Sfant de care se vorbeste.
este tragic cu cata usuratate tratam lucrurile acestea. si mai rau decat atat, nici Dumnezeu nu ne obliga. de multe ori zic si eu: Doamne, daca vezi atunci cand fac ceva ce nu iti place, de ce nu ma tragi de maneca? dar nici pe mine El nu ma obliga.
aceasta este diferenta dintre mine si voi: eu am ales ca sa ascult de El. si am luat hotaraea aceasta, pentru ca El ma iubit mai intai. am vazut cat de mult m-a iubit, si nu am putut ca sa nu Il iubesc si eu. de la cine credeti ca am eu cunstintele acestea fara ca macar sa fi facut o facultate sau o alta scoala in domeniu? ba cunosc chiar mai multe decat va puteti imagina voi. ba chiar multi teologi au incercat sa afle tainele Imparatiei lui Dumnezeu, natura Sa; dar ei nu L-au cunoscut personal pentru ca sa fie mantuiti. si nu va spun  pentru ca sa ma laud. caci daca e sa ma laud, nu ma laud decat ca El m-a cunoscut pe cand eram si eu ca voi, in necunostinta, in nestiinta, strain de lucrurile care pot duce la mantuire! Slavit sa fie Dumnezeu pentru aceasta!

si katalyna, ai inteles ce e cu mine acum? nu trebuie sa fii preot sau apostol ca sa te lasi condus de Spiritul Sfant. trebuie doar ca omul insusi sa ia hotararea, si, in rugaciune sa isi  predea viata lui Dumnezeu; sa se decida sa Il urmeze. Si cu cat te vezi mai pacatos, cu atat vei fi iubit mai mult de El; dar daca te vei duce si vei spune in inima ta ca tu nu prea ai facut pacate, sa stii ca te inseli. iata ca nu v-am mai vorbit in pilde. si nu stiu nici eu cum de s-a intamplat. dar cred ca a fost voia Lui ca de data acesta sa nu va vorbesc in pilde.

Ultima oara a fost editat de extra (2009-08-28 22:36:40)

#72 2009-07-21 23:38:24

fallen_angel
Insomniac member
De la: MM
Inregistrat: 2007-05-07

Doamne fereste extra  signof10  pe ce lume traiesti?sincer,la ce mentalitate ai nu cred ca vei gasi vreodata vreo fata care sa stea cu tine.
Singura chestie la care iti impartasesc parerea este ca se poate fara sex inainte de casatorie(daca vor ambii parteneri pt ca in fond nu suntem animale si avem autocontrol)dar in rest aberezi rau de tot.
Daca am tine cont de tot ce spui tu acolo am fi cu totii nefericiti.

Ultima oara a fost editat de Andra123 (2009-07-21 23:54:57)

★★★ Candle light, moon light, star light,
The brightest glow is from love light ★★★   

happydance  happydance  happydance

#73 2009-07-22 00:44:10

andora
Full member

Katalyna2311 a scris:

" iata ca nu v-am mai vorbit in pilde. si nu stiu nici eu cum de s-a intamplat. dar cred ca a fost voia Lui ca de data acesta sa nu va vorbesc in pilde."
asta mi-a dat de gandit... lol
extra nu am nimic cu tine, dar nu stiu....modul tau de a vb....ma simt de parca istoria s-ar repeta. stiu ca am sa spun o prostie si nu-i cazul:P dar parca  Mantuitorul a revenit pe pamant sau tu esti un trimis de-al Domnului, mai special. de ce nu ne lamuresti si pe noi care-i treaba cu tine? sa stim si noi de ce insisti atat pe religie. Foarte bine ca iti place religia atat de mult si ca il iubesti pe Dumnezeu atat de mult, dar imi pari cam dubios pe zi ce trece chicot imi cer scuze, dar nu pot sa mai tac.
am o intrebare si daca vrei poti sa imi dai si un citat unde scrie ca Dumnezeu doar barbatului ii da voie sa aiba mai multe sotii....in ce religii Dmnezeu a dat voie ca barbatul sa practice bigamia?
eu nu ma consider sfanta sau fara de pacat...intotdeauna spun ca eu sunt cea mai pacatoasa, ca cea dintai pacatoasa sunt eu neutral . nu ca nu este si adevarat...

...soroo.... rotfl ...poate dialogul cu noi pacatosii l-au mai adus la realitate...in numele Domnului!!!!....deci, Dumnezeu, tot prin glasurile pacatosilor ca noi vorbeste buga  signof10 ...
........frate....se pare ca iti dai seama ca traiesti pe pamant!!!...ar fi timpul sa te bucuri de cele lumesti......... kapitulation
....Doamne Dumnezeule, stii ca tin la tine mult par , ei, acum iti multumesc ca i-ai luminat si calea unui ratacit prin cuvintele Tale, care Iti folosea cuvintele  fara sa le simta  angel ..acum e si el in stare sa isi spuna propria lui parere tummenupp ....

.....tks Domnul meu...se pare ca tot pe noi pacatosii ne iubesti mai mult, de a putut Ratacitul prin Cuvintele Tale sa ne inteleaga pe noi pacatosii buga  par  kram  angel

#74 2009-07-22 13:19:39

extra
Banat

Katalyna2311 a scris:

am o intrebare si daca vrei poti sa imi dai si un citat unde scrie ca Dumnezeu doar barbatului ii da voie sa aiba mai multe sotii....in ce religii Dumnezeu a dat voie ca barbatul sa practice bigamia?
eu nu ma consider sfanta sau fara de pacat...intotdeauna spun ca eu sunt cea mai pacatoasa, ca cea dintai pacatoasa sunt eu neutral . ceea ce este si foarte adevarat  angel   visslar

trebuie sa corectez aici -si deja am editat- si sa rectific in ceea ce priveste bigamia. da, asa este, niciodata nu a fost ingaduita. si nu imi este rusine sa imi corectez greselile. pentru ca sunt om, supus greselii ca orice alt om. dar acesta nu va fi o scuza pentru voi ca sa va agatati necredinta si batjocurile.

andora a scris:

!!!!....deci, Dumnezeu, tot prin glasurile pacatosilor ca noi vorbeste    ...

dar daca El vorbeste prin mine?

andora a scris:

ar fi timpul sa te bucuri de cele lumesti.........

tu stii ce spui andora? iata de spune Iacov: "Nu stiti ca prietenia lumii este vrajmasie cu Dumnezeu? Asa ca cine vrea sa fie prieten cu lumea se face vrajmas cu Dumnezeu." Apropiati-va de Dumnezeu, si El se va apropia de voi. (Iacov4:4,8) Acum zi tu andora: de cine sa ascult mai mult? De lume sau de Dumnezeu?
"Daca va uraste lumea, stiti ca pe Mine M-a urat inaintea voastra. Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru ca nu sunteti din lume, si pentru ca Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea va uraste lumea." (Ioan15:18,19)
Chiar astazi am ajuns cu studiul Bibliei la rand la cartea lui Isaia6:9, care spune asa: "...Du-te si spune poporului acestuia: "Intr-una veti auzi si nu veti intelege; intr-una veti vedea si nu veti pricepe!"
Impietreste inima acestui popor, fa-l tare de urechi, si astupa-i ochii ca sa nu vada cu ochii, si sa n-auda cu urechile, sa nu inteleaga cu inima, si sa nu se intoarca la Mine, si sa nu fie tamaduit."[b]

andora a scris:

....Doamne Dumnezeule, stii ca tin la tine mult

daca ar fi fost asa, ai fi studiat Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu, si ai fi gasit scris in Iacov 4:11: "Nu va vorbiti de rau unii pe altii...!"

katalyna2311 a scris:

dar parca  Mantuitorul a revenit pe pamant sau tu esti un trimis de-al Domnului, mai special. de ce nu ne lamuresti si pe noi care-i treaba cu tine? sa stim si noi de ce insisti atat pe religie. Foarte bine ca iti place religia atat de mult si ca il iubesti pe Dumnezeu atat de mult, dar imi pari cam dubios pe zi ce trece  imi cer scuze, dar nu pot sa mai tac.

"Iata marturisirea facuta de Ioan cand Iudeii au trimes din Ierusalim pe niste preoti si Leviti sa-l intrebe: "Tu cine esti? El a marturisit si n-a tagaduit: a marturisit ca nu este el Hristosul.
  Si ei l-au intrebat: "Dar cine esti? Esti Ilie?" Si el a zis: "Nu sunt!" "Esti proorocul?" Si el a raspuns: "Nu!"
  Atunci i-au zis: "Dar cine esti? Ca sa dam un raspuns celor ce ne-au trimis. Ce zici tu despre tine insuti?
"Eu", a zis el, "sunt glasul celui ce striga in pustie: "Neteziti calea Domnului", cum a zis proorocul Isaia."

Andra123 a scris:

Daca am tine cont de tot ce spui tu acolo am fi cu totii nefericiti.

"La oameni, lucrul acesta este cu neputinta, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinta."

#75 2009-07-22 18:01:53

ciresica_oky_doky
Full member
Inregistrat: 2007-06-20

extra, dar la ce am scris eu mai sus, pe pagina 2(cred) a acestui topic, ce parere iti faci? doar curiozitate smile eu o sa fac cum imi spune inima, constiinta etc smile

Ultima oara a fost editat de ciresica_oky_doky (2009-07-22 18:02:17)

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima suflare ca sa-ti spun "Te iubesc!"-  hjarta    hjarta     hjarta    hjarta    hjarta

#76 2009-07-22 23:23:31

andora
Full member

andora a scris:

!!!!....deci, Dumnezeu, tot prin glasurile pacatosilor ca noi vorbeste    ...

EXTRA imi raspunde:
"dar daca El vorbeste prin mine?"

EU  :
...nu vorbeste prin tine!!!...tu vorbesti lumii in citate din biblie!!!..daca ar vorbi prin tine , ai fi natural si ti-ai iubi  semenii!!!

andora a scris:

ar fi timpul sa te bucuri de cele lumesti.........

EXTRA imi raspunde:
"tu stii ce spui andora? iata de spune Iacov: "Nu stiti ca prietenia lumii este vrajmasie cu Dumnezeu? Asa ca cine vrea sa fie prieten cu lumea se face vrajmas cu Dumnezeu." Apropiati-va de Dumnezeu, si El se va apropia de voi. (Iacov4:4,8) Acum zi tu andora: de cine sa ascult mai mult? De lume sau de Dumnezeu?"

EU:
ok...lasa lumea, nu o mai iubi!!! ...se vede ca tu nu faci parte dintre noi...nu esti om!!! chicot

EXTRA imi raspunde:
" "Daca va uraste lumea, stiti ca pe Mine M-a urat inaintea voastra. Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru ca nu sunteti din lume, si pentru ca Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea va uraste lumea." (Ioan15:18,19)
Chiar astazi am ajuns cu studiul Bibliei la rand la cartea lui Isaia6:9, care spune asa: [b]"...Du-te si spune poporului acestuia: "Intr-una veti auzi si nu veti intelege; intr-una veti vedea si nu veti pricepe!"
Impietreste inima acestui popor, fa-l tare de urechi, si astupa-i ochii ca sa nu vada cu ochii, si sa n-auda cu urechile, sa nu inteleaga cu inima, si sa nu se intoarca la Mine, si sa nu fie tamaduit."[b]"

EU:
...dar noi nu il uram pe Dumnezeu!?! wow  sau daca iti spunem tie ceva inseamna ca il uram pe Dumnezeu sa pe Filu lui????....esti dussssss rau de tot rotfl  sau te crezi Dumnezeu pe pamant sau fiul lui wow

andora a scris:

....Doamne Dumnezeule, stii ca tin la tine mult

EXTRA imi raspunde:
"daca ar fi fost asa, ai fi studiat Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu, si ai fi gasit scris in Iacov 4:11: "Nu va vorbiti de rau unii pe altii...!""

EU:
...relatia mea cu Dumnezeu este directa, sincera, fara ipocrizia de care dai tu dovada , fara citate din biblie, seci si fara sa le simti!!!...si ce e mai grav ca tu iti condamni si iti judeci semenii, ceea ce nici Dumnezeu si nici Fiul lui nu a facut niciodata!!!

...eu nu vorbesc de rau pe nimeni, dar tu judeci aspru orice este lumesc si condamni pe oricine care nu vorbeste in versete si citate!!!

Dumnezeu nu este o carte!!! Dumnezeu nu este Biblia!!!! sau citatele din ea!!!! Dumnezeu este iubire de semeni !!! Ai uitat cele 10 porunci!!!

...ceea ce faci tu este blasfemie pentru insusi Dumnezeu care pt. tine inseamna doar Biblia!!!! nimic mai mult!!!!..iti bati joc si de biblie pentru ca folosesti aiurea citatele din ea!!!! te folosesti ca Iuda de citate pentru a-ti condamna semenii!!!...stii ca la fel ca tine a facut si Iuda....tu deja ti-ai vandut semenii si iubirea de aproapele tau, pentru o credinta ipocrita si falsa, rece si seaca in Dumnezeu!!! asa au facut si preotii care L-au condamnat pe IIsus!!! dadeau citate din biblie!!!
..esti doar un pamantean, nu te crede Dumnezeu ca poate se supara si te va scutura putin!!! El vrea sincerite, puritate in suflet si dragoste pt. semenii nostrii!!!..asa ca ai grija pana unde mergi cu judecatile tale, ca vad ca ne iei pe toti la rand!!! acesta este un site pt. noi pacatosii!!! tu du-te intre cei care se cred ca tine!!!

PS: ..de cand cu Extra parca am inceput sa urasc citatele rotfl

Ultima oara a fost editat de andora (2009-07-22 23:29:42)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.