homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Din sange sau secretie?-3

#39 2008-05-05 10:40:07

nana.lili
Full member
Inregistrat: 2006-10-30

Re: din sange sau secretie?

Cristos a Inviat! si o primavara frumoasa tuturor!
In loc sa am vacanta ma tin de "turism medical".
Rezultat eco transvaginala ziua 11.
Uter in AVF, d. long. 59 mm, d. antero-post. 33 mm, miometru struct normala
Endometru 7 mm, trilaminar
Ovar drept 40/20, cazut posterior, cu o imagine chistica 20/17 (folicul preovulator)
Ovar stang 24/17, prezinta o mica imagine hipoecogena, relativ omogena 13/11 (sugestiva pentru chist endometriozic)
Col cu d. antero-post 21 mm, ecostructura normala, cu un chist de retentie pe buza anterioara de 11/8 mm. Canal cervical normal cu imagine de glera mediococlica.
Fara lama de lichid in fundul de sac posterior.
Comentariu dr. eco: " va urma o laparoscopie probabil" (?)
Dr. ginecolog considera ca este endometrioza ovariana si zice sa iau utrogestan 2/zi intre ziua 15-25 (adica de azi). Alte comentarii ale dansei: sunt in faza luteala dar cu valoare mica a progesteronului 6.2 (1.7-27.0 normale) dar utrogestanul mi l-a dat pt. endometrioza (?)
Nici o vorba de vreo operatie.
Joi voi avea si rezultatul la secretie, ultima oara s-au depistat enterococi si coci gram pozitivi dar ceva nu e in regula nici acum cu secretia.
Acum chiar sunt un pic in ceata! Voi ce ziceti? Sa mai cer si parerea altui medic?

#40 2008-05-05 10:42:08

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

eu as cere si parerea altui medic. pentru ca si pe mine m-au lasat multi in ceatza..nu pot sa-i inteleg

#41 2008-05-06 08:35:26

nana.lili
Full member

La ecografie scrie "ovar cazut posterior" (vezi mai sus toata descrierea).
Cum adica cazut? Unde? Parca zicea cineva pe aici ca e inghesuiala mare in burta! Si ce pot sa-i fac? Mai are si 40 mm. Nu mi-e frica de nici o operatie dar vad ca nimeni nu-mi spune odata hai sa te tai. Oare asteapta sa ma declar eu disponibila?

#42 2008-05-06 09:13:22

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

nana eu iti inteleg disperarea. de 2 ani ma confrunt si eu cu probleme si nimeni nu-mi da nici un rezultat

#43 2008-05-06 11:32:03

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

nana, nu ai ce sa ii faci...a cazut, acolo ramine(se mai intimpla uneori si cu rinichhi, de regula cind slabesti mult/brusc)...oricum nu e tragedie...nici macar operator nu poate fi pus la loc...
laparoscopie ca sa iti indeparteze chistul(eventual cu tot cu ovar???)...daca chiar e endometrioza ar putea fio solutie
utrogestanul e progesteron...ingroasa endometrul...deci si zona atipica de endometru de pe ovar...bunul meu simt zice ca nu prea e de luat...dar poate ma insel...nu sunt ginecolog

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#44 2008-05-06 12:02:27

nana.lili
Full member

Multumesc pt raspuns. Anticonceptionale ar avea vreun rost?
Azi vizitez o alta dr. Se numeste Maniu Adina de la Cantacuzino. Sper sa aibe si ea o parere.
Poate totusi cel mai bine ar fi sa-l deranjez totusi pe dr. Badea. Gluma se ingroasa, nu mai e doar o infectie amarata.

#45 2008-05-06 12:07:38

Al Pacino
Administrator

m-am gindit la anticonceptionale...sub actiunea lor endometrul se subtiaza, scade congestia pelvina...deci daca e chist endometriozic ar trebui sa ii reduca dimensiunile si implicatiile...

#46 2008-05-06 13:51:03

nana.lili
Full member

Daca ar fi sa ma iau dupa cele 3 eco (oct, ian, mai) scrie ca endometrul are grosime de 4mm,5mm respectiv 7 mm. Orgametril am luat in perioada iulie-sept dar evident nu mi-au spus pt. ce, analize de sange nu aveam si nici o eco facuta inainte ca sa pot compara.
Ma gandeam sa nu ma mai duc la acea dr. care mi-a prescris utrogestanul fara sa ceara analize sau eco (le-am facut de una singura). Incerc azi sa vad dr. Maniu ce zice si va scriu maine. Poate totusi vin sa ma sfatuiti "mai pe larg" zilele astea.

#47 2008-05-06 15:46:35

Al Pacino
Administrator

ok

#48 2008-05-06 16:04:53

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Nana.lili, eu stiu ca Orgametrilul e indicat (si) in cazul endometriozei, probabil de aceea l-ai luat.
Nu inteleg de ce te grabesti cu operatia, nu iti garanteaza vindecarea (daca e intr-adevar chist endometriozic).

#49 2008-05-07 11:15:46

nana.lili
Full member

Revin cu precizari. Dr. Maniu mi-a propus urmatoarele: utrogestan o luna ca tot l-am inceput apoi 3 luni Jasmine urmate de o noua ecografie. Poate o fi bine, poate nu...banuiesc ca trebuie sa le iau. Astept sa vad ce iese si la ex. de secretie. Mi-a explicat mai multe decat au facut ceilalti 4 dr. vizitati in ultimii 2 ani la un loc. Sunt informatii de baza pe care probabil le stie si un student dar conteaza si bunavointa si respectul fata de pacient. (Asa am aflat si ca acest endometru are grosimi diferite functie de momentul cm in care esti - rusinos pt mine ca nu mi-am dat seama si m-ati lasat sa ma fac de ras!!! (glumesc)...cand ies la pensie ma inscriu la medicina...) Azi are grosimea de 13 mm (ziua 17) deci sa tin tampoanele aproape...da' pietre la colecist tot n-a vazut asa cum se chinuie sa ma convinga ca am 2 medici si o radiografie lombara...ce-i drept incep sa fiu mai vesela si sa ma obisnuiesc cu gandul ca trebuie sa murim din ceva...multumesc tuturor pentru raspunsuri

#50 2008-05-13 13:25:46

nana.lili
Full member

1.La analiza a iesit iar e.coli. In ultimile 6 luni se cam repeta infectiile cu enterobacterii. e.coli, klebsiella. Inafara de autovaccin pt. coli mai are cineva vreo idee? Nu fac sex, nu sunt constipata si mananc mai mult fructe, "frunze", cereale...
2. In 2 zile termin prima doza de utrogestan. Astept sa-mi vina menstra, refac analiza de secretie si ma duc hotarat la dr. Badea. Intrebarea este daca sa trec la yasmin acum sau sa iau inca o tura de utrogestan incepand cu ziua 15 (daca nu ajung la dansul mai devreme)?

#51 2008-08-16 08:50:50

ralu_h28
Full member
Inregistrat: 2008-08-14

buna fetelor.
Ma ajutati si pe mine cu interpretarea la clamydia?

antigen clamydi9din secretii)           valoare obtinuta:                         valori de referinta
                                                             14                                                 <60-negativ
                                                                                                                    60-80: echivoc
                                                                                                                  >80: pozitiv

ce inseamna asta?
am avut-o sau cum?

#52 2008-08-16 09:20:10

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

nu o ai

mami de minuni hjarta

#53 2008-10-14 19:51:46

Laviinia
New member
Inregistrat: 2008-10-10

Buna ziua.
Am si eu niste nelamuriri legate de Chlamydia, va rog sa ma ajutati.  De cativa ani am probleme cu ochiul stang, se inroseste frecvent, merg la medic, imi da picaturi si trece ( mai precis de 11 ani). In 24.09 insa am ajuns la spital in stare grava, internata de urgenta cu tenonita. Mi s-au admin.timp de 3 zile 3 injectii locale cu dexa+ perfuzii+ medic. +picaturi. In noaptea de dinainte de internare nu am dormit nimic, ma durea ochiul si fruntea deasupra, teribil, si era foarte rosu, simteam cioburi in ele. In spital si-a mai revenit, iar la analizele pe care le-am facut s-a descoperit ca am chlamydia. D-na doct. oftalm.  spune ca se poate fixa si la ochi aceasta bacterie. Cand am iesit din spital aveam dureri teribile de cap, iar dupa o vizita la neurolog mi s-a pus diagnosticul de nevralgie de trigem.  Ce sa inteleg, ca ma internez cu o boala si ies cu alta? Durerile erau atat de mari incat imi curgeau lacrimile suvoaie, involuntar, pe partea afectata. Pt. Chlamydia d-na doct. oftalmolog mi-a scris Ciprolen, iar medicul neurolog Carbamazepina. Eu am si glaucom congenital, dar de atunci pun si Tobradex si Maxidex. Un alt oftalmolog spune sa renunt la ele, si mi-a prescris doxacilina, el parca a zis cateva saptamani, dar in cutie sunt doar 10, iar in prospect scrie ca Carbamaz scade timpul de injumatatire. Am si un preparat de la ginecolog. Sa incep intre timp cu asta pana aflu cata Doxi trebuie sa iau? Nu mai stiu ce sa fac, asa e cand sunt mai multi doct. implicati, devine haotic. Oftalmologul a spus ca oricum e nevoie de cateva luni ca ochiul sa-si revina, e inca rosu. Ati mai avut probleme de genul acesta, Clamydia la ochi? de 11 ani mi se inroseste ochiul, dar niciodata atat de grav. Credeti ca e de la Clamydia aceasta inrosire si durere puternica?

#54 2008-11-18 09:04:51

ralu_h28
Full member
Inregistrat: 2008-08-14

http://www.copilul.ro/a_3_5116_Chlamydi … na_ta.html

uite ce am gasit.s-ar putea sa fie o cauza asta.
Doxiciclina se ia 2 pe zi, 10 zile.Eu am luat asa pt ureoplasma si mi-a trecut.daca iei cate una e prea slaba.

#55 2009-09-15 16:58:15

carpe diem!
Full member
Inregistrat: 2009-06-17

Buna,
Am o rugaminte, daca mai sunteti inscrise la d-na dr Adina Maniu(de la policlinica grozovici, colentina), imi puteti spune ce program are? In special dimineata. Ca eu am sunat, dar are telefonul inchis si am nevoie urgent.
Merci! puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.