homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Firewall-ul mama lui de firewall :) si alte chestii-6

#96 2009-09-24 18:03:03

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Firewall-ul mama lui de firewall :) si alte chestii

daca tu dai click pe iconita cu Kaspersky pe care o ai in dreapta jos o sa vezi ca ai o multime de optiuni pe care le poti modifica, cand sa-si faca update, cand sa scaneze (zilnic sau saptamanal si la ce ora)... probabil ca la ora aia era el programat sa scaneze dupa virusi, a gasit ceva si ti-a zis, si te intreba ce sa faca cu ei... ti-am zis : remove, delete, clear... numai sa scapi de ei

#97 2009-09-24 18:08:09

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

pai da...intr-adevar asa e imi scaneaza la o anumita ora si isi face update singur. cred ca scana in momentul ala asa cum spui tu si eu m-am gandit la asta. dar am dat remove all si ma punea sa salvez o chestie nu stiu ce era aia....si n-am dat save sau run ca mi-a fost teama, plus ca nu ma prea pricep la chestii din astea si m-am gandit ca poate fac mai mult rau decat bine smile
m-a pus pe ganduri ca am vazut si ip si oras si tara....si cand am observat ca treaba asta se repeta de mai multe ori m-am gandit ca incearca cineva sa-mi intre in baza de date.

#98 2009-09-24 18:36:02

heimdall
Diamond member

alea sunt logurile de la firewall si o sa vezi multe "atacuri" din astea, dar n-ai de ce sa te temi, unii au programele cu care scaneaza dupa porturi libere, share-uri, chestii de genul... de-asta ai firewall, ca sa nu se intample nimic

#99 2009-09-24 18:39:31

andrulina
Addicted member

aoleu heim parca vb in chineza lol cum adica porturi libere? sa stii ca firewall nu era pe on, abia ieri am descoperit asta si l-am activat...il am pe cel din windows.
am mai dat un scan acum, dar n-a gasit virusi, daca ar fi fost de la antivirus tot ce am povestit ar fi trebuit sa apara si acum cand am dat scan nu?

#100 2009-09-24 18:44:32

heimdall
Diamond member

pai daca au fost virusi inseamna ca i-a sters
daca zici ca era cu IP-uri, era de la firewall
porturile sunt folosite pentru comunicarea intre calculatoare, ca sa zic asa... fiecare tip de protocol sau programel daca vrei foloseste un anumit port... unele din porturi lasate libere sunt periculoase, la asta foloseste firewall-ul, sa blocheze toate tentativele dubioase de conexiune

Publicitate

loading...

#101 2009-09-24 19:32:53

andrulina
Addicted member

am inteles cat de cat heim....smile ...firewall tot pt virusi actioneaza nu? oricumc red ca a fost vreun virus mai periculos, ca tot era scris cu rosu inclusiv ip, oras si tara  plus ca ma atentiona ca documentele, mailul si internetul sunt in pericol... sper sa nu mi se mai intample. am avut probleme si cu contul de yahoo nu-mi mergea parola, probabil o fi fost de la yahoo ca mi s-a mai intamplat acum 1 an sa bag parola mea si sa nu mi-o recunoasca si a trebui s-o schimb.

Ultima oara a fost editat de andrulina (2009-09-24 20:17:37)

#102 2009-09-24 21:24:43

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

andrulina a scris:

oricum cred ca a fost un virus mai periculos

Parerea mea este ca sa nu se foloseasca 2 protectii deodata: ori va folositi de windows, ori de antivirus; pentru ca la un moment dat, acestea or sa ajunga sa se bata cap in cap, si riscati sa va nenorociti sistemul.
Daca ai antivirus, foloseste firewall-ul acestuia.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#103 2009-10-01 23:51:02

oricine25
Full member
Inregistrat: 2009-05-26

extra a scris:

andrulina a scris:

oricum cred ca a fost un virus mai periculos

Parerea mea este ca sa nu se foloseasca 2 protectii deodata: ori va folositi de windows, ori de antivirus; pentru ca la un moment dat, acestea or sa ajunga sa se bata cap in cap, si riscati sa va nenorociti sistemul.
Daca ai antivirus, foloseste firewall-ul acestuia.

spranceana uhm...adică ce-are sula cu prefectura, ca să zic aşa?
Windows-ul e sistemul de operare, antivirusul e un soft de rulează pe windows. Poate vrei să zici să nu folosească doi antiviruşi simultan...de-ăia de scanează on-acces, atunci da.... sau două firewalls.
Apropo, nu e obligatoriu ca un antivirus să aibă şi firewall smile

Ideal e să se instaleze un security suite (care le are pe am?ndouă), spre ex http://www.kaspersky.ro/kaspersky_internet_security, http://www.bitdefender.ro/solutions/int … urity.html sau http://www.avira.com/en/products/avira_ … suite.html sau altul similar...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.