homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Streptococcus agalactiae (hemolitic grup B)

#1 2009-10-13 16:12:45

Alexutsa
New member
Inregistrat: 2009-02-07

Streptococcus agalactiae (hemolitic grup B)

Buna ziua!
va rog sa ma ajutati... am fost la un control ginecologic, mi s-au facut analize de secretie, si am urmatoarele rezultate.... am facut o programare la dr. pt saptamana viitoare (atunci am gasit cel mai devreme) dar sunt foarte ingrijoarataaa :smile

Ex. microscopic pe frotiu (preparat proaspat si/sau colorat) 
Celule epiteliale poligonale   relativ frecvente   
Celule epiteliale rotunde   rare   
Celule cu aspect de "clue cell"   absente   
Leucocite   relativ frecvente   
Hematii   absent   
Trichomonas vaginalis   absent   
Levuri   absente   
Flora microbiana   Predomina flora lactobacilara. Rari coci Gram pozitivi, izolati si in perechi.   

Antigen Chlamydia  SECRETIE COL UTERIN Negativ.   

Antigen Mycoplasma cu antibiograma
Ureaplasma urealyticum   negativ   
Mycoplasma hominis   negativ 

Cultura secretii vaginale cu antibiograma 
Azitromicina AZM   rezistent   
Cefaclor CEC   sensibil   
Ceftriaxon CRO   sensibil   
Cefuroxime CXM   sensibil   
Cefalotin   sensibil   
Clindamicina   rezistent   
Amoxicillin AMX   sensibil   
Ampicillin AM   sensibil   
Amoxicilina + acid clavulanic   sensibil   
Ampicillin Sulbactam ( UNASYN )   sensibil   
Ciprofloxacin CIP   intermediar   
Norfloxacin NOR   intermediar   
Piperacillin PIP   sensibil   
Piperacilina + Tazobactam   sensibil   
Erythromycin E   rezistent   
Ofloxacin OFX   sensibil   
Penicillin P   sensibil   
Tetracycline Te   rezistent   
Vancomycin Va   sensibil   
Cultura secretii vaginale   Pe mediile de cultura s-au dezvoltat - colonii de Streptococcus agalactiae (hemolitic grup B).(+++) - colonii de Enterococcus spp.(++++) 

Va rog sa imi spuneti, ce sunt acei "coci gram pozitivi, izolati si in perechi", Streptococcus si Enterococcus. Presupun ca nu sunt ok, dar mai pot astepta 1 saptamana, sau este urgent? poate fi legat de virusul HPV de care am aflat in urma aparitiei unor condiloame (pe care le-am tratat in urma cu aprox 6 luni)? Mentionez ca am 20 de ani, iau anticonceptionale Yasmine (daca are vreo relevanta) si am o secretie abundenta si senzatii de usturime+mancarime dupa contactul sexual. Am fost si prin iunie la un examen al secretiei si atunci a iesit totul ok: Ex. microscopic pe frotiu (preparat proaspat si/sau colorat)  20/06/2009 

Celule epiteliale poligonale   relativ frecvente   
Celule epiteliale rotunde   rare   
Celule cu aspect de "clue cell"   absente   
Leucocite   rare   
Hematii   absent   
Trichomonas vaginalis   absent   
Levuri   absente   
Flora microbiana   Normala (flora lactobacilara). 

Va rog sa ma ajutati, pentru ca pur si simplu nu stiu ce sa fac. Plus ca ma intreb ce o fi determinat aceasta schimbare tinand cont ca nu am schimbat partenerul!

Va multumesc mult!

Ultima oara a fost editat de Alexutsa (2009-10-13 16:30:42)

#2 2009-10-13 17:25:13

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Streptococcus agalactiae (hemolitic grup B)

mai sunt topicuri pe tema asta:
http://forum.anticonceptionale.ro/t2484 … litic.html
http://forum.anticonceptionale.ro/t1525 … ctiae.html
http://forum.anticonceptionale.ro/t7260 … up-B-.html

nu e nimic grav, poti astepta o saptamana (desi e ft. complexa antibiograma, ai tratamentul acolo wink ).
streptococii aia intr-adevar nu au ce cauta acolo, dar ii rezolvi cu antibiotic. (o sa-ti prescrie medicul)
agalactiae face parte din flora intestinala, deci il poti avea de acolo.

n-are nicio leg cu hpv sau cu AC.
ce aspect are secretia? de cand o ai asa?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2009-10-13 17:29:10)

#3 2009-10-17 12:55:02

Alexutsa
New member
Inregistrat: 2009-02-07

Re: Streptococcus agalactiae (hemolitic grup B)

Va multumesc pentru raspuns!

Am aceasta secretie de aprox 6 luni.... atunci aveam si usturimi f mari... am fost la doctor si mi-au spus ca este vorba de condiloame, insa mi s-a spus ca secretia pare a fi ok. Am facut tratamentul cu Condyline, am facut atunci si o colposcopie (unde a iesit ok colul, in schimb s-a observat ceva modificat pe acolo, dr. spunand ca este o posibila micoza).... mi s-au dat ovule (sa fiu sincera nu mai stiu sigur de care, parca Cervugid... sau asa cva), insa nici cu acelea nu mi-a trecut.... am facut si examenul secretiei care a iesit ok....  am facut tratamentul cu gynofort dupa care a disparut, dar pt o perioada scurta de timp.... am fost din nou la dr prin iunie, cand mi-a iesit rezultatul de mai sus (al 2 lea rezultat mentionat)... despre care mi s-a spus ca este ok si ca nici secretia nu pare schimbata. Atunci dr. mi-a zis ca din cauza faptului ca folosesc anticonceptionale fac candida si ca atata timp cat le voi mai folosi nu voi scapa de ea. Acum am fost din nou tot pentru aceasta secretie (este o secretie abundenta, alb-galbuie, cu aspect de iaurt asa si miroase cam urat - sau cel putin mie asa mi se pare... dar toti dr de pana acum mi-au spus ca nu are niciun miros aiurea), pentru acele senzatii de usturime+mancarime pe care le am cateodata dupa contactul sexual, dar si pentru ca am observat ca in locul in care erau condiloamele, daca ating ma ustura (nu atat de rau cat ustura cand erau, dar ustura!)... la aceasta probl dr mi-a spus ca nu mai am condiloame, insa este normal sa usture pentru ca virusul este inca in organism si pielea a ramas acolo iritata (dar a trecut atata timp... prin martie cred ca am facut tratamentul cu condyline). Mentionez ca am fost la doctori diferiti pentru ca mi se pare ca nu ii prea intereseaza! In schimb, acest ultim control mi s-a parut cel mai ok. Si...inca ceva... cand m-a controlat (probabil sa vada daca am chisturi sau cva)... ma apasa pe burta... ovare si etc... si ma durea ingrozitor... mi-a spus sa folosesc supozitoare diclofenac  (timp de 5 zile de 2 ori/zi). Credeti ca este necesar sa cer o ecografie transvaginala (sau cum se numeste?!cesafac)?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.