homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Trichomonas , Candida-2

#20 2009-09-16 09:57:41

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: Trichomonas , Candida

intrerupi trat cu ovule si-l continui dupa menstra...

happy with him...inlove with him...puss

#21 2009-09-23 22:49:05

Pearl
New member
De la: Rep. Moldova, Chisinau
Inregistrat: 2009-07-29

Salut! Am fost astazi la un control medical si doamna doctor mi-a spus ca am o anumita secretie si trebuie sa urmez un tratament. nici un gen de analize nu am facut, ca a spus ca ea vede asa. nespunindumi nici o diagnoza mia dat urmatorul tratament:
secnidox 1capsula de 2ori pe zi(1zi)
Fucys 150ml 1capsula o data pe zi (1zi)
o solutie pt spalaturi... clor...(nu prea inteleg ce scrie)spirt - 1lingura de masa cu 250ml apa
unguent clotrimazol 10 zile - aceasta de mai sus era pt ambii
+ Vagilac intravaginal 10 zile  pt mine .
Citind pe net afisele de la fiecare medicament, am dedus ca am candida. Cum credeti este eficient tratamentul?
PS: Mentionez ca sunt din Rep.Moldova, Chisinau....si medicamentele pot sa difere un pic.

#22 2009-09-23 22:52:59

crys_ty_na
Platinum member

pearl sper ca nu ai cumparat medicamentele...mergi la un alt medic si fa ti analiza...tratamentul nu se da pe ochi frumosi...

#23 2009-09-24 17:45:19

Pearl
New member
De la: Rep. Moldova, Chisinau
Inregistrat: 2009-07-29

nuu...inca nu am cumparat nimica....asteptam inceputul lunii pt salariu! +citind aici pe forum, ma pus si pe mine la indoiala tratamentul!
Multumesc mult, crys_ty_na!

#24 2009-09-24 19:32:03

crys_ty_na
Platinum member

cu placere si multa sanatate...

Publicitate

loading...

#25 2009-09-30 23:51:43

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

eu_monik, vad ca nu ti-a mai raspuns nimeni la intrebarea despre analiza HPV. Testul se numeste ADN - HPV (sau genotipare HPV), costa in jur de 400-500 lei si-l poti face la diverse laboratoare. La Papanicolau apare doar suspectia de HPV, in momentul cand apar modificari celulare, respectiv celule precanceroase. Dar tinand cont de situatia ta si de faptul ca ai nevoie de un raspuns exact, mai bine faci testul HPV. Stii probabil ca exista mai multe tipuri de tulpini, unele sunt cu risc scazut, dau condiloame si negi dar nu si cancer, iar cele cu risc crescut pot duce la cancer de col uterin. Doctorita te-a diagnosticat cu HPV din cauza acelor bubite, dar nu ai cum sa stii daca diagnosticul e corect decat facand testul. In plus, tulpinile cu risc crescut nu au manifestari, nu le poate observa niciun doctor, doar la analiza ies. Si tocmai astea sunt periculoase...

de altfel, ca sa iesi din dilema pe care o ai in legatura cu prietenul tau, ar putea sa-si faca si el testul (desigur, daca nu e un efort financiar prea mare). Ai citit probabil ca HPV-ul se ia si prin contactul pielii, nici macar nu e necesar actul sexual, iar prezervativul nu protejeaza in totalitate (pentru ca nu acopera toata pielea, ceva tot intra in contact). Deci si tu, si el, ati fi putut lua acest virus, virgini fiind. Si acum nu stiu daca e cazul sa-l invinovatesti ca a avut o sesiune de petting cu cineva, probabil inainte sa fie cu tine. Dar e posibil nici sa nu se fi intamplat asta...

Pe de alta parte, cam greu sa zici cine a adus HPV-ul in relatie. Daca ati avut contacte neprotejate, presupunand ca doar tu aveai HPV, l-a luat si el. E posibila si varianta asta, asa cum tu presupui ca l-ai luat de la el. Cert e ca sunt mari sanse ca in momentul de fata sa-l aveti amandoi si daca este asa, zau ca nu mai poti spune cu certitudine cine de la cine l-a luat. Mie asta mi-a spus o doctorita: in momentul cand 2 oameni incep o relatie sexuala, isi pun in comun virusii pe care-i are fiecare. Mai departe, nu e cazul sa te mai intrebi de unde ai aia sau ailalta. Si iarasi, daca schimbi partenerul, vei pune in comun si cu acesta virusii. E important, pentru ca in ceea ce priveste HPV-ul, poti sa iei alta tulpini de la un alt partener si daca acum sa zicem ca ai doar condiloame, te poti trezi cu tulpini care duc la cancer.

oricum, ce incerc sa-ti zic e sa lasi lucrurile cum sunt, nu-l mai acuza pe prietenul tau de nimic si vezi ce iese la analiza, trateaza ce e de tratat si asigura-te ca ai un aparat reproducator sanatos, ca sa nu fie probleme mai tarziu

#26 2009-12-17 15:18:33

LACRIMOSA
New member
Inregistrat: 2008-08-12

Am o intrebare legata de tratamentul cu tricomonas...d-na doctor mi'a dat tratament pe 2 luni.in prima luna capsule macmiror pt mine si partener si ovule macmiror timp de 10 zile pt mine plus tinizol pt amandoi.in a 2-a luna ovule meclon 10 zile plus crema macmiror urmatoarele 10 zile,iar partenerul trebuie sa foloseasca crema meclon tot 10 zile. am terminat prima luna si ma intrebam...oare putem face si sex oral acum?sau se transmite si pe cale orala?
p.s. credeti ca sunt sanse sa nu imi treaca dupa atat tratament?(l-am urmat intocmai)

#27 2009-12-17 15:24:40

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

nu se transmite pe cale orala..insa...uite ce scrie aici :

Calea de transmitere a infectiei cu Trichomonas Vaginalis este cea sexuala - sex vaginal - bineinteles, sexul neprotejat si aici este inclusa si folosirea in comun de "jucarii sexuale". Nu se transmite prin sex oral dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa va protejati daca aveti de gand asa ceva.

Ultima oara a fost editat de YoHanna (2009-12-17 15:27:51)

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#28 2009-12-17 17:39:11

LACRIMOSA
New member
Inregistrat: 2008-08-12

mersi mult!

#29 2010-01-02 13:22:19

NoNameGirl
New member
Inregistrat: 2009-12-20

O sa vi se para ciudat dar,eu sunt virgina si am fost diagnosticata cu Trichomonas.De 2 ani ma tot zbat cu boala asta x( Ginecologul mi`a spus k am capatat boala din cauza igienei,prin folosirea in comun a prosoapelor,toaletelor,etc.Am fost la o gramada de controale,multi multi bani cheltuiti,am fakut tratament cu ovule Lomexin,pastile Tinizol,metronidazol,crema Clotrimazol,Lomexin,spalaturi cu tot felul de ceaiuri.. Si unde mai pui k vreau sa`mi incep si viata sexuala iar iubitului meu mi`e un pic naspa sa`i spun de asta pt k el este contra prezervativelor,crede k dak sunt virgina sunt "curata"..

#30 2010-01-02 14:19:10

YoHanna
Insomniac member

iui ce situatie nasoala sad asa mult a trecut si n-ai reusit sa scapi ? sad....ai incercat la mai multi doctori?
in legatura cu prietenul...eu zic sa-i spui...si sa va protejati pana te vindeci .asa e cel mai corect...parerea mea smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#31 2010-01-02 18:19:45

michidoo
Full member

ok, prietenul tau e fericit ca esti "curata", dar el e la fel de "curat"? Presupunand ca nu e virgin, sper ca realizezi la ce riscuri de expui facand sex neprotejat. Lasa boala pe care o ai acum, ca s-ar putea sa dai in belele si mai mari. HIV, HPV...iara daca pentru primul e suficient un test de sange, cu HPV-ul se complica treaba. 80% din femeile active sexual il au la un moment dat in viata. Fa socoteala care sunt sansele sa-l fi luat de la fostele partenere. Si nu, nu trebuie sa aiba vreun simptom ca sa-ti transmita o tulpina cu risc crescut, care poate sa te "ajute" sa faci un cancer pe col. Eu zic sa nu renuntati la protectie, o data, ca sa-l protejezi tu pe el, dar mai important, ca sa te protejezi pe tine insati

#32 2010-01-02 18:47:10

NoNameGirl
New member
Inregistrat: 2009-12-20

michidoo m`ai speriat cu HPV si HIV.. grater off  :-<
Da YoHanna am consultat mai multi doctori,printre cei mai buni chiar,dupa ce faceam un tratament imi trecea si peste 1 luna maxim iar recidiva sad Incerc sa pastrez o igiena cat mai stricta,am prosopul meu personal,sapunul meu,nu ma mai asez pe toalete,etc,dar degeaba sad

#33 2010-01-02 19:26:32

YoHanna
Insomniac member

nu stiu daca ai citit dar,uite aici... http://forum.anticonceptionale.ro/t2609 … monas.html
s-a discutat putin...si poate doamna/domnisoara respectiva(care zice k s-a luptat 10 ani cu infectia asta) te-ar putea ajuta cu ceva sfaturi.

Ultima oara a fost editat de YoHanna (2010-01-02 19:26:49)

#34 2010-01-03 14:09:06

michidoo
Full member

n-am vrut sa te sperii, dar nici n-as vrea sa stai linistita si sa iei cine stie ce, care-ti va face viata amara. Eu am fost la fel de "curata", foarte potrivit pentru el, care a renuntat imediat la prezervativ, in schimb m-a cadorisit si cu un virus HPV care, desi e o tulpina cu risc scazut, face ravagii pe col (mai exact, in momentul de fata ma aflu in stadiul de dinaintea primei faze de cancer). Asta fiind la mai putin de un an de la inceputul vietii sexuale (lucreaza repede afurisitul de virus). Acum ma lupt sa nu ajung la interventii care imi pot scadea sansele de a pastra o sarcina.

Deci nah, e frumos sexul, dar doar cand o faci cu cap. Asa ca foloseste protectie pana ai rezultatele analizelor, macar pentru virusii care nu se trateaza cu antibiotic sau altceva. Pentru HIV rezolvati repede cu sangele (dar trebuie sa fi trecut minim 6 luni de la contactul cu risc) in schimb genotiparea HPV costa 250-500 lei, in functie de laboratorul unde o faceti iar procedura de recoltare nu e prea confortabila pentru el (de asta multi barbati evita sa-si faca astfel de analize)

Multa bafta sa scapi de Trichomonas ala si sper sa ramai "curata" dupa asta wink

Ultima oara a fost editat de michidoo (2010-01-04 17:59:40)

#35 2010-01-04 16:40:21

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

michidoo a scris:

m-a cadorisit si cu un virus HPV care, desi e o tulpina cu risc scazut, face ravagii pe col (mai exact, in momentul de fata ma aflu in stadiul de dinaintea primei faze de cancer). Asta fiind la mai putin de un an de la inceputul vietii sexuale (lucreaza repede afurisitul de virus).

michidoo... de ce zici ca esti in stadiul dinaintea primei faze de cancer??? ai facut biopsie?? cum iti iese pap-ul?   

In ce fel te lupti ca sa nu ajungi la interventii nasoale?  huh

#36 2010-01-04 17:59:04

michidoo
Full member

deocamdata e ASCUS cu multe PMN si histiocite + celule metaplaziate mature. Din ce-am citit eu, daca dezvoltarea o tine tot asa, urmatorul pas e frotiu suspect (fosta clasa III, vad ca acum au renuntat la ele) si malignitate (clasa IV). La fel, metaplazia se poate transforma in neoplazie iar despre ASCUS stiu ca e faza dinaintea LSIL urmat de HSIL.

"In anul 1991 a fost propusa clasificarea Bethesda care propune o terminologie a citologiei cervico-vaginale mult mai detaliata:

?  Descrierea modificarilor benigne (infectii cu trichomonas, fungi, virusuri);
?  Descrierea modificarilor reactive asociate cu inflamatia, atrofia, iradierea, DIV;
?  Modificari anormale ale celulelor epiteliale:
?  ASCUS- celule scuamoase atipice;
?  LSIL- leziune intraepiteliala scuamoasa cu grad redus;
?  HSIL- leziune intraepiteliala scuamoasa cu grad inalt.
?  Alte neoplasme.
Corespondenta intre acest sistem si descrierile anterioare este urmatoarea:
?  LSIL- analog cu CIN I si modificarile celulare asociate cu HPV;
?  HSIL - analog cu CIN II si CIN III. "
de aici: http://www.romedic.ro/cancerul-de-col-u … apanicolau

Biopsie n-am facut inca, de fapt ea va spune clar pe unde ma aflu, dar as vrea sa nu ajung la interventii mai mult sau mai putin invazive Doctorii sunt fel si fel, unii se arunca la taiat, altii prefera tratamentul, altii taie dupa ce vad ca n-a functionat tratamentul. Eu merg la dr Dinca, am o oarecare incredere in ea, castigata mai mult din povestile auzite decat din relatia personala cu ea. Dar daca la urmatorul consult, dupa ce am facut cam toate tratamentele care se fac in astfel de cazuri, imi recomanda ERAD + biopsie, cred ca m-as gandi de inca 10 ori inainte sa fac. Desi, la modul in care galopeaza HPV-ul asta, poate n-ar fi bine sa-l las sa mai strice mult..

#37 2010-01-05 14:18:58

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

Hmmm... iata ca, si daca faceai renumitul vaccin, tot ai fi trecut prin porcariile astea. Totusi, am citit ca tulpina ta, printre multe altele, nu ajunge niciodata la cancer la modul ca poate da modificari pe col dar nu are puterea de a strapunge stroma... sau asa ceva. D-aia eu m-as mai relaxa un pic, vorba ta...   Eu inca nu stiu ce tulpina am, daca am, dar am vazut fete pe-aici cu leziuni vizibile, a caror genotipare s-a pozitivat peste doi ani de analize si cautari... Asta ma nelinisteste suficient... :-(((

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.