homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum se calculeaza perioada fertila?

#1 2010-01-18 18:54:31

barbara_mori
Hero member
Inregistrat: 2007-02-26

cum se calculeaza perioada fertila?

fetelor nu mai stiu cum se calculeaza:( am ciclul menstrual de 28-38 zile..de cand am renuntat la anticonceptionale mi-am dereglat menstruatia sad

Pentru a fi popular da-le oamenilor vesti bune despre obiceiurile lor proaste!

#2 2010-01-18 18:59:08

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Re: cum se calculeaza perioada fertila?

E chiar aici pe site smile

Metoda calendarului (Ogino-Knauss) se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu 2 saptamini inainte de menstruatia urmatoare (aproximativ la mijlocul ciclului menstrual). Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile (si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atit). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa ovulatie. Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile perioada fertila va fi intre a 7a si a 16a zi. Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.

Se cere ca femeia sa aiba un calendar precis al duratei ciclurilor menstruale pe o durata de minim 6 luni.

Indicele de esec este de 15-40%.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#3 2010-01-22 01:02:47

barbara_mori
Hero member
Inregistrat: 2007-02-26

daca cel mai scurt ciclu menstrual a fost de 28 zile iar cel mai lung de 38 zile vine asa: 10+28-28=10 si 17+38-28=27 deci perioada mea fertila este din a 10-a zi de la prima zi a menstruatiei pana in a 27 zi,foarte mult,nu??oare am calculat corect?

Pentru a fi popular da-le oamenilor vesti bune despre obiceiurile lor proaste!

#4 2010-01-22 12:13:07

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

pai e cam mare perioada fertila din cauza k e f neregulat...diferenta de 10 zile smile si-atunci se iau in calcul toate variantele.
dar de calculat ai calculat corect smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.