homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat analize-2

#20 2010-02-23 14:37:27

daria_25
Full member
Inregistrat: 2008-03-08

Re: Rezultat analize

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie interpretarea la analiza de secretie..ca pe buletin la Obs si interpretari nu e trecut nimic...si la dr ma duc peste 3 sapt cand vine si rezultatul Pap-ului.

Celule epiteliale
Rare polimorfonucleate
Flora microbiana redusa pe lama:
- bacili gram pozitivi
- rari coci gram pozitivi
Trichomona vaginals, Candida - absente

E grav?

#21 2010-02-23 15:34:53

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

daria_25 a scris:

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie interpretarea la analiza de secretie..ca pe buletin la Obs si interpretari nu e trecut nimic...si la dr ma duc peste 3 sapt cand vine si rezultatul Pap-ului.

Celule epiteliale
Rare polimorfonucleate
Flora microbiana redusa pe lama:
- bacili gram pozitivi
- rari coci gram pozitivi
Trichomona vaginals, Candida - absente

E grav?

Esti absolut ok.

#22 2010-02-23 17:31:31

daria_25
Full member

dar ce inseamna Bacilii si cocii aceia pozitivi? Gardenella???

#23 2010-02-23 18:20:08

moksha
Hero member

daria_25 a scris:

dar ce inseamna Bacilii si cocii aceia pozitivi? Gardenella???

Gardnerella e Gram negativ. Si chiar daca ar fi fost, nu era cazul de 3 semne de intrebare, nu te panica asa usor smile

Bacilii Gram pozitivi sunt lactobacili, foarte bine ca ii ai. Cocii gram pozitivi pot fi streptococi de grup B care pot coloniza in mod normal tractul genital si care nu ridica probleme daca sunt rari si flora microbiana este redusa.

Esti ok, nu e grav, stai linistita smile

Totusi, de acum inainte cand iti faci un control in aceasta sfera, cere si culturile, ca sa fii sigura suta la suta ca ai gasit tot, daca tot ai acest tip de personalitate mai anxioasa smile

Sanatate multa!

#24 2010-02-23 19:21:50

daria_25
Full member

Multumesc frumos pentru raspunsuri...m-am mai linistit....acum astept si rezultatul Pap-ului....
Inca o intrebare si gata: ce inseamna sa cer culturile? Eu de exemplu am insistat sa-mi faca aceasta analiza ptr ca dr a spus ca nu e nevoie ca secretia mea e Ok....

Publicitate

loading...

#25 2010-02-23 21:12:02

moksha
Hero member

daria_25 a scris:

Multumesc frumos pentru raspunsuri...m-am mai linistit....acum astept si rezultatul Pap-ului....
Inca o intrebare si gata: ce inseamna sa cer culturile? Eu de exemplu am insistat sa-mi faca aceasta analiza ptr ca dr a spus ca nu e nevoie ca secretia mea e Ok....

inseamna ca atunci cand iti mai faci analizele sa ceri si culturi pentru secretie, nu doar examenul secretie simplu. adica sa incerce sa cultive secretia pe diferite medii si sa vada ce bacterii cresc.

#26 2010-02-24 11:45:30

daria_25
Full member

Multumesc frumos pentru toate raspunsurile ...multa sanatate

#27 2010-02-25 10:19:43

Jo_AnnA
Membru
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-02-13

Buna ziua tuturor,

as dori sa imi spuneti ceva mai multe legate de analizele pe care le.am facut in urma cu o saptamana ... nu prea mai am rabdare pana saptamana viitoare cand o sa ma duc la doctor ... si din ce vad eu aici lucrurile par destul de grave sad

Citodiagnostic secretii vaginale:

-frecvente epitelii superficiale si intermediare
-frecvente PNM
-frecventi bacili doderline
-rari coci gram pozitiv
-frecvente levuri si pseudofilamente miceliene
-absent trichomonas vaginalis

Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col:

- cultura in conditii aerobe - Prezent STREPTOCOC HEMOLITIC DE GRUP B
(sensibil: augmentin, cefritiax, cefuroxim, claritromicina, clindamicin, cloramfenicol, oflaxacim, penicilina; rezistent:  doxiciclina)
- cultura fungi Prezent CANDIDA ALBICANS FRECVENTE COLONII
(sensibil: amfotericina B, clotrimazol, econazol, ketoconazol, myconazol, nystratin)

Ag. Ch. Tricomatis

-NEGATIV (0.023); CO=0.224

Ag. Mycoplasma + Ureeaplasma:

Prezent UREAPLASMA UREALYCUM < 10 000 UFC/PROBA
(sensibil: doxicilina, josamicina, eritromicia, tetraciclina, azitromicina, claritromicina, pristinamicina; rezistent: ofloxacin, ciprofloxacin)
ABSENT MYCOPLASMA HOMINIS

Cam acestea sunt analizele de pana acum. Mai astept analiza de la PAP (sper sa fie gata in curand).
Ideea este ca pe mine m.au alarmat foarte mult aceste rezultate si in special Streptococul sad. La Candida ma asteptam pentru ca acesta a fost si dignosticul medicului la primul control si drept urmare mi.a dat si tratament pentru ea si anume: Ovule Cervigid (12 zile) si spalaturi externe cu Tantum Rosa.
De ce mai sunt eu foaret stresata este din cauza faptului ca nu stiu daca si prietenul meu este infectat in vreun fel ... eu ma gandesc ca in mod sigur ar putea avea si el ceva ... insa nu are absolut niciun simptom ... iar medicul (la primul control, cand mi.a dat mie tratamentul) a spus ca doar daca il supara ceva are nevoie de tratament si anume sa isi dea cu crema cu clotrimazol si cam atat, dar cum nu il supara nimic nu a dat.
Din cate am citit eu pe forum in urma acestor rezultate sad ar trebui sa urmam amandoi un tratament cu antibiotice ...  insa este posibil ca acest spreptococ sa se fi localizat si in gat? Ar fi indicat sa facem un exudat amandoi pentru a verifica?

Iar in ceea ce priveste rezultatul "Prezent UREAPLASMA UREALYCUM < 10 000 UFC/PROBA" nici nu stiu ce sa zic, nu stiu ce ar putea fi si daca este grav sau nu. sad

Voi scapa in urma tratamentului de complicatiile acestea? Sau o sa am o problema constanta? sad

Va rog mult de tot sa imi raspundeti cu un sfat.
Astept cu nerabdare un raspuns de la voi!
Va multumescu mult de tot

" If You can Dream It ... You can Do It "

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.