homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Adeverinta de claustrofobie?-2

#20 2010-02-28 13:27:08

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

Re: adeverinta de claustrofobie?

soare, nu toate se pot trata. si claustrofobia nu e atac de panica sau anxietate...
si eu sunt un pic claustrofoba, dar am probleme doar cu lifturi, cu spatii foarte stramte (nu suport solarul, cabinele de proba, etc) sau daca mi se pare mie ca e vreun pericol sa nu pot iesi/ pleca rapid de undeva.
pako, eu zic sa mergi mergi la med de familie daca ai o relatie mai buna cu el sau direct la psiholog.

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#21 2010-02-28 13:29:02

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

ce descrie el este atac de panica ... sa mearga la doctor.

#22 2010-02-28 13:44:17

pokemon
Diamond member

ce descrie el este claustrofobie smile sentimentul ca te strang peretii, centuri, haine, etc, nu e atac de panica.

#23 2010-02-28 13:59:11

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Claustrofobia se poate trata. Asta e ca si frica de inaltime, agorafobia etc si avand in vedere ca sunt niste chestii invatate se poate scapa de ele prin urmarea unei terapii cognitiv-ciomportamentale in cadrul careia de cele mai multe ori se folosesc in principal  tehniciile de desensibilizare + restructurarea gandirii.
Asa ca pako, sfatul meu e sa mergi la un psiholog acum sa vezi daca poti rezolva cu adeverinta dar pe viitor asta nu e o solutie. Poate te gandesti sa o si tratezi.

#24 2010-02-28 14:19:03

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

Pako a scris:

Alex2 a scris:

dar acum sincer ... cum adica nu poti sa porti centura ? nu am mai auzit asta pana acum. poate e centura ta stricata si te strange prea tare lol

nu e stricata,dar sunt claustrofob in cea mai grava forma de claustrofobie cred:)) nu merg cu liftul,nu stau in camera si cu usa si cu geamul inchise(unul trebuie sa fie intredeschise mereu,sa nu fie un spatiu ermetic)..in masina geamul putin deschis mereu,nu-mi place sa fiu tinut de maini,etc.. cat despre centura,daca o pun ma apuca transpiratiile,simt ca ma strange(nu fizic),simt ca sunt legat acolo,nu rezist mai mult de 10 secunde si va asigur ca nu-i vreo fitza sau alte prostii,chiar e o problema pentru mine.
si nu e stricata centura mea,nu pot la nicio masina sa port. cine are alfa stie ca centurile sunt foarte confortabile si se pot regla foarte jos pe inaltime sa nu te sugrume,si chiar asa nu pot. inteleg ca sunt bolnav,vreau doar sa nu mai platesc amenzi pt asta supa

nu stiam ca esti asa ciudat  nustiu  wow  (kiddin)

Ultima oara a fost editat de pink_martini (2010-02-28 14:19:22)

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

Publicitate

loading...

#25 2010-02-28 14:26:03

_Summer_
Platinum member

Nu e ciudat. Sunt mii de persoane care se confrunta cu asa ceva forgetit

#26 2010-02-28 16:11:21

pokemon
Diamond member

somebody, cred ca in mare cam asta e ideea. sa te puna in preajma 'temerilor' si sa vezi ca totusi nu ti se intampla nimic. plus altele pe langa...smile

#27 2010-02-28 16:15:50

_Summer_
Platinum member

Normal ca se poate trata. E chiar foarte comuna fobia. In primul rand trebuie sa te gandesti de unde a aparut fobia asta. Sunt mai multe posibilitati : ori ai un parinte caruia ii e frica si astfel ti-ai indus si tu frica asta, ori ai avut vreo experienta neplacuta cu paianjenii, ori cineva ti-a povestit ceva legat de asta si ti-ai insusit intamplarea etc.
In mod normal, se intampla ca si cu toate fobiile. daca apelezi la un psihoteraput e aplica tot felu de tehnici de desensibilizare, cum spuneam mai sus. In principiu poti incepe prin a citi tot felu de chestii despre paianjeni, sa te uiti la poze cu ei, sa-i analizezi sa vezi ce anume nu-ti place la ei si-ti inspira frica asta pentru ca de multe ori nu paianjenu in sine iti produce frica ci poate sa fie felul in care se misca, cum suna etc. Te poti uita la filme cu paianjeni iar in cel mai bun caz iti faci curaji, iei o prietena de mana si mergi la un magazin de animale sa il studiezi pe viu sa vezi ca nu se intampla nimic. Totul e in caputul tau.
In Ro s-a facut acum ceva la Cluj, terapie virtuala care trateaza anxietatea , fobiile dar nu stiu mai multe. Stiu ca in alte tari, unde tehnica e mai evoluata te pune practic sa vizionezi un film 3D si tu detii controlul. Nu stiu sa explic foarte bine dar te pune sa ti mana pe ceva iar tu de fapt vezi  un paianjen prin bucatarie si trebuie sa incerci sa-l atingi, sa-l iei in mana etc big_smile Evident totul e virtual dar iti dai seama ce multe te poate ajuta si asta.

#28 2010-02-28 16:16:33

Pako
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2010-01-04

sunt ciudat din punctul asta de vedere disperat  recunosc. dar nu e atac de panica,e claustrofobie.o sa merg la medicul de familie cand ajung in brasov.acum sunt in iasi din nou si amenzile..le-am luat in bacau ca am fost saptamana trecuta la niste prieteni. 3 zile,3 amenzi punk

Anyone can die.Stare into death's eyes but have the courage to live.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.