homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Helicobacter pylori

#1 2008-10-08 16:29:09

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

helicobacter pylori

In urma analizei la sange pt anticorpi helicobacter pylori lg G rezultatul este 4,47 U/mL.  Ce inseamna rezultatul asta si ce sfat imi dati? E pt tatal meu. Ms

#2 2008-10-08 17:33:02

milana
Sr. member
De la: orasul de pe deal
Inregistrat: 2006-09-14

#3 2008-10-08 17:34:30

andrulina
Addicted member

Re: helicobacter pylori

asta ce e?

#4 2008-10-08 17:45:46

milana
Sr. member

analiza de H. pylori si eu mi-am facut-o si a iesit pozitiv; am facut tratament cu antibiotice si medicul mi-a zis sa repet analiza peste un an, ptr. ca atat dureaza pana dispar anticorpii din organism si nu mai iese pozitiv la test; din ceea ce stiu eu, IgM depisteaza infectia primara/existenta in corp, iar IgG pozitiv inseamna ca ai avut in trecut infectia.

#5 2008-10-08 17:51:18

andrulina
Addicted member

aa deci igm e prezent si igG e din trecut...

Publicitate

loading...

#6 2008-10-08 17:57:22

milana
Sr. member

cam asa ... pe intelesul nostru smile

#7 2009-05-07 14:59:17

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

mama mea a facut analiza Anticorpi Helicobacter pylori IgG ELISA si i-a iesit 19.7 U/ml.
baremele date de laborator sunt:
Reactiv (Pozitiv) - peste 20.0 U/ml
Echivoc - 15 U/ml - 20 U/ml
Nereactiv (Negativ) - pana la 15.0 U/ml

puteti interpreta rezultatul? vad ca e ft aproape de Reactiv. asta inseamna ca are o infectie cu bacteria asta? sau doar ca a avut?

#8 2009-05-07 23:06:29

alexa123
Hero member
De la: underground
Inregistrat: 2008-12-08

anca9 a scris:

mama mea a facut analiza Anticorpi Helicobacter pylori IgG ELISA si i-a iesit 19.7 U/ml.
baremele date de laborator sunt:
Reactiv (Pozitiv) - peste 20.0 U/ml
Echivoc - 15 U/ml - 20 U/ml
Nereactiv (Negativ) - pana la 15.0 U/ml

puteti interpreta rezultatul? vad ca e ft aproape de Reactiv. asta inseamna ca are o infectie cu bacteria asta? sau doar ca a avut?

Unde ai gasit baremele?  roll
Mie mi-a iesit anul trecut helicobacterul 2,3 si era considerat pozitiv.
A urmat tratament pt helicobacter sau abia acum l-a depistat?

when the pomp lights up,you shoot.

#9 2009-05-07 23:08:04

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

baremurile sunt in fct de fiecare lab ..de kiturile fol pt determinare..
si e echivoc  anca nu e pozitiv

Sa nu te astepti sa te salut!

#10 2009-05-08 09:37:53

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

e echivoc, dar e ft aproape de pozitiv. ce inseamna asta? ca a avut infectia? ca inca o are si anticorpii sunt in crestere?

baremele sunt date pe buletinul de analiza. nu a facut niciun tratament. asta e prima analiza de helicobacter pylori.

Ultima oara a fost editat de anca9 (2009-05-08 09:39:54)

#11 2009-11-23 20:17:32

Melania_Mely
Full member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2009-04-17

milana a scris:

analiza de H. pylori si eu mi-am facut-o si a iesit pozitiv; am facut tratament cu antibiotice si medicul mi-a zis sa repet analiza peste un an, ptr. ca atat dureaza pana dispar anticorpii din organism si nu mai iese pozitiv la test; din ceea ce stiu eu, IgM depisteaza infectia primara/existenta in corp, iar IgG pozitiv inseamna ca ai avut in trecut infectia.

Buna Milana.Acum cat timp ti-a iesit pozitiva analiza pt helicobacter?Dupa ce ai terminat tratamentul nu ai mai avut probleme cu stomacelul?Cat timp a trecut de atunci?Poti sa iti faci analiza din scaun in cazul in care vrei sa vezi daca mai ai bacteria asta pacatoasa.Scuze pentru atatea intrebari dar si mie nu demult mi-au descoperit la o endoscopie dracia asta si de atunci sunt cam cu moralul la pamant avand in vedere cate am citit pe internet.o seara frumoasa

Everything has its beauty, but not everyone sees it.
Don't Let Someone Become a Priority in Your Life When Your Just an Option in Theirs
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/ … /event.png

#12 2009-11-26 00:05:19

Melania_Mely
Full member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2009-04-17

andrulina a scris:

In urma analizei la sange pt anticorpi helicobacter pylori lg G rezultatul este 4,47 U/mL.  Ce inseamna rezultatul asta si ce sfat imi dati? E pt tatal meu. Ms

Intre timp cum a evoluat bacteria asta la tatal tau si cum se simte acum?

Everything has its beauty, but not everyone sees it.
Don't Let Someone Become a Priority in Your Life When Your Just an Option in Theirs
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/ … /event.png

#13 2010-03-09 20:59:41

walkman3
Membru
Inregistrat: 2010-03-09

Buna seara, sper ca nu am nimerit prost pe acest forum, in conditia in care scrie anticonceptionale smile, dar am gasit subiectul asta cu Helycobacter pylori.

O sa incerc sa rezum totul.

Treaba sta asa: Acum vreo 4 luni, au inceput problemele, mai exact am probleme cu intestintul gros, mai exact un colon iritabil, cred.(balonari, bolboroseli excesive, diaree cateodata, FARA dureri, sange, lipsa poftei de mancare si altele).

Am luat ceva pastile insa fara folos, poate mi-au ameliorat putin simptomele, dar nu au disparut.

Sapt. trecuta, o matusa a fost la un laborator, *nu dau nume*, le-a explicat celor de acolo cum sta treaba, insa nu cred ca facut-o bine, ca eu nu am probleme cu stomacul, poate niste bolboroseli in stomac, in rest nu am dureri sau altele, si cei de acolo mi-au zis sa fac un TEST PENTRU HELYCOBACTER PYLORI..l-am facut.

Am ramas, uimit de rezultat, in masura in care de la 0.9 in jos este considerat negativ, eu am 2.79 u/ml, mare zic eu.
Maine ma duc cu foaia la medicul de familie, sa vedem ce  zice.

Voi ce ziceti, se poate scapa de aceasta bacterie?

#14 2010-03-09 21:29:31

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

walkman3 a scris:

Buna seara, sper ca nu am nimerit prost pe acest forum, in conditia in care scrie anticonceptionale smile, dar am gasit subiectul asta cu Helycobacter pylori.

O sa incerc sa rezum totul.

Treaba sta asa: Acum vreo 4 luni, au inceput problemele, mai exact am probleme cu intestintul gros, mai exact un colon iritabil, cred.(balonari, bolboroseli excesive, diaree cateodata, FARA dureri, sange, lipsa poftei de mancare si altele).

Am luat ceva pastile insa fara folos, poate mi-au ameliorat putin simptomele, dar nu au disparut.

Sapt. trecuta, o matusa a fost la un laborator, *nu dau nume*, le-a explicat celor de acolo cum sta treaba, insa nu cred ca facut-o bine, ca eu nu am probleme cu stomacul, poate niste bolboroseli in stomac, in rest nu am dureri sau altele, si cei de acolo mi-au zis sa fac un TEST PENTRU HELYCOBACTER PYLORI..l-am facut.

Am ramas, uimit de rezultat, in masura in care de la 0.9 in jos este considerat negativ, eu am 2.79 u/ml, mare zic eu.
Maine ma duc cu foaia la medicul de familie, sa vedem ce  zice.

Voi ce ziceti, se poate scapa de aceasta bacterie?

Exista inca un topic cu raspunsuri utile pentru tine aici http://forum.anticonceptionale.ro/t1960 … ylori.html

De aceea nu trebuie sa mearga matusa la un laborator si tu sa faci analize fara sa te vada un medic, nu prea are sens demersul tau, pentru ca mai ales nu stii sa interpretezi o analiza, practic in cazul asta nu e asa important pentru tine sa stii titrul reactiei, ci doar ca e pozitiv, nu are important ce scrie acolo.

Se poate scapa de aceasta bacterie, cu tratament, dar e posibil sa nu fie asta problema ta exacta, avand in vedere simptomele. Poate e bine sa faci si o coprocultura si sa cauti si giardia, dar asta o sa hotarasca medicul tau de familie.

De acum inainte iti sugerez cu mult drag sa apelezi la medic si la un consult inainte la laborator si la forum, pentru ca lucrurile nu functioneaza asa si sunt multe boli care seamana, de aia sunt facuti medicii smile

Sanatate multa!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.