homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Helicobacter Pylori

#1 2008-09-18 11:44:46

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

Helicobacter Pylori

fetelor...am mai scris eu aici pe forum k am pb cu gastrita...k tot recidiveaza... azi am aflat si de ce. din cauza acestei bacterii (Helicobacter Pylori) pe care trebuie sa o tratez cu antibiotice.

as vrea tare mult...dak mai sunt persoane pe forum..care au avut parte de asa ceva...sa scrie aici...sau cei care stiu ceva informatii despre bacteria asta...e grava...? cum se transmite...? e adevarat k se transmite si prin saliva...?

orice informatie mi-ar fi de folos ...pt linistea mea...

puss puss

Ultima oara a fost editat de YoHanna (2008-09-18 11:45:16)

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#2 2008-09-18 12:57:53

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: Helicobacter Pylori

nu te pot ajuta ca din fericire nu m am confruntat cu aceasta problema...da ti urez multa sanatate yohanna si tin pumnii sa scapi cat mai repede de ea puss

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-09-18 13:56:38

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

helicobacter e o bacterie care traieste in mod natural in sistemul digestiv..cand ajung acasa mai tz iti dau mai multe detalii din cartea de microbiologie..ok?

Sa nu te astepti sa te salut!

#4 2008-09-18 15:23:28

YoHanna
Insomniac member

ms crystyna puss
mykutza... bacteria asta e ca si candida...periculoasa doar dak se inmulteste...? sau de ce am eu pb cu stomacu din cauza ei? oricum astept sa-mi scrii mai multe detalii smile ms puss

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#5 2008-09-18 15:27:20

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Eu stiu ca poti sa o ai si sa nu ai probleme, dar poate provoaca ulcer. Cei care au descoperit lucrul asta au luat premiul Nobel pentru medicina, pentru ca acum scapi de ulcer doar cu antibiotice, inainte se ajungea neaparat la operatie.
Oricum, trece cu antibiotice, nu-ti face griji.

Publicitate

loading...

#6 2008-09-18 16:09:43

YoHanna
Insomniac member

trece...dar am citit la un moment dat pe net k se transmite prin saliva...toaleta...vesela...
dak e adevarat...si prietenul meu e supus riscului?...de-aia ma ingrijorez...
dar dak e prezent in organism..nu inteleg de ce se vorbeste despre transmitere...

Ultima oara a fost editat de YoHanna (2008-09-18 16:10:15)

#7 2008-09-18 17:40:49

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Sotul meu are helicobacter de mult timp si a fost depistat acum cateva luni, cand a urmat si tratament cu antibiotic.
Eu nu am luat de la el, cu toate ca am avut numai contacte neprotejate, si nici prin sarut nu s-a luat, cu toate ca doctora lui imi spunea ca sigur am si eu.
Uite ca nu am, caci am facut analiza la 2 centre medicale si mi-a iesit negativ (in perioade diferite)

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#8 2008-09-18 20:26:42

YoHanna
Insomniac member

deci...asta inseamna k nu se gaseste in mod normal in organism nu?...cum zicea mykutza
sa speram k n-o ia nimeni din jurul meu...
si ... sotul tau a mai avut pb de cand a facut trat. cu antibiotice?

#9 2008-09-19 12:28:43

YoHanna
Insomniac member

deci...am luat ieri antibioticele si azi am ajuns la urgente...am vomat de o gramada de ori...mi-au dat injectii,perfuzii...si tot nu-mi trecea...pana am ajuns la sonda...nici asa nu a trecut chiar de tot...

ce naiba sa fac? tre sa iau tratamentul ala grater
m-am saturat de atatea pb grater

#10 2008-09-19 12:55:30

Juli
Hero member

YoHanna, sotul meu nu a avut probleme cand a luat antibioticele. Pe langa asta a luat si o protectie gastrica (omez). Dupa ce a facut tratamentul s-a simtit mult mai bine, caci pe el il durea stomacul si avea arsuri.
Ti-a facut o endoscopie?

Din cate stiu eu acest helicobacter se ia din alimente infectate, pe cale fecal-orala, legume fricte insuficinet spalate si carne nepreparata (adica trebuie sa fie bine fiarta, bine facute). Doctora i-a zis sotului sa evite prajelile.

#11 2008-09-19 14:43:19

YoHanna
Insomniac member

da...mi-a facut endoscopie...
pb e k am luat antibioticele fara Nexium care mi l-a prescris dar mi-a zis sa incep cu el doar dupa ce termin cu antibioticele, iar d-na doctor de la spital mi-a zis k trebuie luat si nexium concomitent cu antibioticele pt k altfel fac tratamentul degeaba.
oare dak iau si nexium + motilium (care mi l-a prescris pt greturi) sunt sanse sa suport antibioticele alea?... mi-e frica sa nu incep iar sa vomit ...k nu ma pot opri usor...
mi-a luat 12 ore(aprox) ca sa-mi revin de pe la 23 aseara pana acuma dimineatza la 11.
oricum o sa mai incerc...k trebuie...
ce antibiotice a luat sotul tau? mie mi-a dat antibiotice amoxicilina + klerimed (+ celelalte : nexium,sucralan,motilium)

#12 2008-09-19 14:53:32

Juli
Hero member

Mi se pare ca amoxicilina. Iti spun diseara cand ajung acasa ca inca mai apstrez reteta. Asta a fost prin primavara.
Dar i-a dat si o protectie gastrica: omez/omeprazol si debridat care era de fapt pt fiere (ca are dichinezie biliara).

#13 2008-09-19 15:02:24

YoHanna
Insomniac member

nexium si sucralan is pansamente gastrice...
probabil o sa ma ajute...
domnul care a venit cu ambulanta...mi-a zis k mai degraba de la klarimed am greturile...decat de la amoxicilina.

nu-mi afecteaza ficatul atatea medicamente? sad

#14 2008-09-19 15:11:53

Juli
Hero member

Pai cam da, eu stiu ca antibioticele afecteaza ficatul si se au cu precautie la cei cu boli hepatice (hepatite, ciroze, cancer). Dar nu numai antibioticele ci si antiinflamatoarele (aulin, piafen, etc). Stiu asta de la tatal meu, ca doctorii se fereau sa-i dea.
Dar nu ai de ce sa-ti faci probleme daca ficatul este sanatos.
Oricum ar trebui si protectie pt candida (ca iei antibiotice), ca dupa aia poti pati ca mine......sad
Iar eu stiu ca pansamentele gastrice se iau o data cu antibioticele, tocmai pt a proteja flora stomacului de actinuea antibitoticelor.

#15 2008-09-19 15:40:25

YoHanna
Insomniac member

sad candida am avut timp de cativa ani...am reusit intr-un final sa scap de ea si acuma a revenit...deci termin cu trat asta si apoi ma ocup iar d ea...

ms pt raspunsuri...azi n-o sa iau antibioticele k mi-e frica sa nu-mi fie iar rau...si fiind asa slabita...nush cum as rezista...

dar de maine reiau...si sper sa le pot suporta....altfel nush ce va fi sad

#16 2008-09-19 16:17:54

cristinaV
Sr. member
Inregistrat: 2008-03-26

si mie mi-s depistat aceasta bacterie acum un an jumate,si la fel mi-a fost foarte rau pe timpul tratamentului....

#17 2008-09-19 16:20:59

mykutza
Moderator

hai k iti scriu acum ce am in carte..stai 2 min..

LE "flagelul e mai putin implicat in aderenta.flagelul favorizeaza miscarile prin stratul de mucus care inveleste epiteliile mucoase a.i. bacteriile patogene flagelate vin mai usor in contact cu receptorii.ex Helicobacter pylori= bacterie al carei habitat natural este stomacul.Are o rezistenta deosebita la aciditatea gastrica.E cauza ulcerului gastric.E capabila sa produca ureaza care reduce ureea la amoniac.Unele tulpini produc citotoxine"

mai caut si in cursuri poate scrie mai mult

Ultima oara a fost editat de mykutza (2008-09-19 16:26:19)

#18 2008-09-19 17:33:16

YoHanna
Insomniac member

cristinaV a scris:

si mie mi-s depistat aceasta bacterie acum un an jumate,si la fel mi-a fost foarte rau pe timpul tratamentului....

si ai reusit sa-l duci pan la capat?

ms mykutza pt efort puss puss

Ultima oara a fost editat de YoHanna (2008-09-19 17:33:59)

#19 2008-09-19 17:38:58

mykutza
Moderator

cu placere..aveam impresia k scrie mai mult da poate mi se paruse asa doar pt k trebuia sa inv pt exmen rotfl

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.