Pt.doctoressa-interpretare analize-2
- oanasma
- Membru
- Inregistrat: 2010-07-26
Re: pt.doctoressa-interpretare analize
Buna ziua doctoressa, Am facut 2 teste Papanicolau, unul in noiembrie 2009 si altul in mai 2010. Dupa primul test, mi s-a prescris un tratament cu ovule cervugid (3 luni * 12 ovule pe luna). Mentionez ca sotului nu i s-a prescris ceva. Mi s-a zis sa repet testul. Rezultatul celui de-al doilea test a fost: Satisfacator pt evaluare, Frotiu cu celule endocervicale, flora bacilara, citoliza inflamatorie. Dupa acest rezultat, mi s-a prescris un tratament tot cu ovule cervugid (1 luna*12 ovule), iar sotului unguent Lomexim, insa el nu doreste sa faca tratamentul deoarece spune ca nu are nimic (el facand niste analize la sange). As dori sa stiu care sunt riscurile daca sotul nu urmeaza tratamentul??? Noi dorim sa concepem un copil, in aceste conditii (ma refer la rezultatul testului) e indicat sa raman insarcinata??? Pot aparea probleme la fat?? Va multumesc!
- echinaceea
- New member
- Inregistrat: 2010-01-24
moksha a scris:din cate vad eu analizele tale sunt ok. probabil ca profilul endocrin sa fie complet ar fi trebuit sa faci si tiroidienii si testosteronul.
nu ai ramas insarcinata desi ai incercat? sau pur si simplu nu s-a intamplat?
moksha, multumesc pentru raspuns of nu am stiut de tiroidineii aia si de testosteron... in ce zile se fac? nu ma asteptam ca analizele sa fie ok, pt ca eu am o mastoza fibrochistica de vreo 5-6 ani, iar in ultima vreme chiar mi-au crescut chisturile, mai ales la un san...deci e cam ciudat nu?
insarcinata nu am ramas pentru ac nu s-a intamplat... de abia de luna asta am facut ca la carte, cu teste de ovulatie, etc, insa chiar si asa in atatia ani... nu am ramas deloc...
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
echinaceea a scris:buna doctoressa. ma bucur mult ca esti aici pentru noi...iti scriu din nou cu niste intrebari referitoare la interpretarea unor analize: am facut in ziua 14 a c.m. urmatiarele analize:
Estradiol(electrochemiliminiscenta) kit 4 1288 pmol/L, iar valorile normale indica: intre 315-1828 la ovulatie
Prolactina (electrochemiliminiscenta) 392.2 μUI/m Liar valorile normale sunt 127-637
Progesteron (electrochemiliminiscenta) kit 3 ? rezultatul este 3.88 nmol/L iar valorile normale sunt in faza ovulatorie intre 2.4 ? 9.4
FSH rezultatul este 13 mUI/m Liar valorile normale sunt 4.7-21.5 in faza ovulatorie
LH 66.79 mUI/m Liar valorile normale sunt 14-95.6 la faza ovulatorie
cum ti se par? eu am deja 33 de ani si am ramas insarcinata doar o singura data, acum 7 ani, cand am si pierdut sarcina. de atunci nimic... e ceva in neregula cu analizele mele?
cu mult respect pentru ceea ce faci pentru noi, multumesc mult
asa cum ti s-a zis deja, analizele sunt bune faptul ca ai noduli la sin nu inseamna deloc vreo dereglare hormonala.... parerea mea e ca, daca doresti un copil, sotul sa mearga sa faca spermograma, ca prim pas, iar daca aceea iese buna sa continui tu sa investighezi sincer, dozarile hormonale in plus, la momentul asta nu par a avea vreo utilitate deci nu cred ca merita sa cheltuiesti pe ele
oanasma sincer cred ca e potrivit sa faci un examen de secretie ca sa aflam despre ce bacili vorbim abia apoi merita luyat in discutie vreun tratament, al tau sau al sotului...
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- echinaceea
- New member
multumesc mult doctoressa pentru raspuns!!
daca nu sunt prea insistenta, imi spui te rog, care e cauza mastozei fibrochistice? am crezut tot timpul ca e vorba de hormoni...
- Alina_Gab
- New member
- Inregistrat: 2010-07-17
echinaceea a scris:buna doctoressa. ma bucur mult ca esti aici pentru noi...iti scriu din nou cu niste intrebari referitoare la interpretarea unor analize: am facut in ziua 14 a c.m. urmatiarele analize:
Estradiol(electrochemiliminiscenta) kit 4 1288 pmol/L, iar valorile normale indica: intre 315-1828 la ovulatie
Prolactina (electrochemiliminiscenta) 392.2 μUI/m Liar valorile normale sunt 127-637
Progesteron (electrochemiliminiscenta) kit 3 ? rezultatul este 3.88 nmol/L iar valorile normale sunt in faza ovulatorie intre 2.4 ? 9.4
FSH rezultatul este 13 mUI/m Liar valorile normale sunt 4.7-21.5 in faza ovulatorie
LH 66.79 mUI/m Liar valorile normale sunt 14-95.6 la faza ovulatorie
cum ti se par? eu am deja 33 de ani si am ramas insarcinata doar o singura data, acum 7 ani, cand am si pierdut sarcina. de atunci nimic... e ceva in neregula cu analizele mele?
cu mult respect pentru ceea ce faci pentru noi, multumesc mult
Ciclurile sunt regulate? Cat dureaza? Am vazut ca ai facut analizele in a 14 a zi? Esti sigura ca ai ovulat in a 14 a zi? Intreb pentru ca daca ciclul menstrual e mai mare de 28 zile poti ovula si mai tarziu. Eu as face astfel: dozare TSH, testosetron(nu conteaza in ce zi a ciclului, nu au legatura), apoi in zilele 3-5 ale ciclului FSH, LH, estradiol, apoi faci teste de ovulatie sa vezi in ce zi ovulezi si la 7 zile dupa ovulatie progesteron (daca te mai tine punga poti sa faci si FSH,LH). Se poate sa fie deficit de progesteron in faza luteala (se rezolva relativ usor prin administrare de progesteron din ziua 16 pana in ziua 25 a ciclului); se mai poate sa nu ovulezi deloc (cicluri anovulatorii) de asta zic sa-ti monitorizezi ovulatia. Banuiesc ca ai facut ecografie pelvina. Prolactina am vazut ca e normala. Bineinteles ca explorarea partenerului e foarte importanta (spermograma si daca sunt necesare analize hormonale). Si da mastoza e data de dezechilibre hormonale
- echinaceea
- New member
- Alina_Gab
- New member
- Inregistrat: 2010-07-17
Testele de ovulatie trebuie facute cateva zile la rand (ele masoara nivelul LH in urina care anunta ovulatia). Avand in vedere faptul ca ovulul poate fi fecundat in 1-2 zile dupa ovulatie si spermtozoidul traieste vreo 5 zile, sansele cele mai mari sunt in cele 2 zile care preced ovulatia. Faptul ca ai ramas o data insarcinata si ai pierdut sarcina ma face sa cred ca problema e mai degraba la tine decat la sot...oricum nu strica o spermograma.. Si contacte sexuale in perioada fertila nu mai des de 2 zile. Ai fost la un endocrinolog?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|