homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Infectie urinara-3

#39 2010-12-23 15:51:32

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

Re: Infectie urinara

Ce sunt infectiile urinare?
Sunt afectiuni inflamatorii produse de diferite microorganisme care ajung la nivelul aparatului urinar, unde se multiplica si determina in timp modificari in functionarea normala a rinichilor si cailor urinare.
Cine produce infectiile urinare?
Agentii patogeni cei mai intalniti in infectiile urinare sunt de obicei bacterii de tipul bacililor enterici (bacterii care exista in mod normal in tractul intestinal al omului si animalelor, deci se gasesc in materiile fecale, cu raspandire larga in natura, pe sol).
Iata cateva exemple de asemenea bacterii : Escherichia Coli, Proteus, Klebsiella, Pseudomonas ( denumita si Piocianic).

Alti agenti patogeni care pot produce infectii urinare: streptococi- enterococi, stafilococi, levuri-candida.
Simptome
nevoia frecventa de a urina, desi vezica poate sa fi fost golita recent, usturimi, dureri in momentul mictiunii, urina tulbure, uneori chiar urina cu sange, frisoane, uneori febra, dureri lombare, stare generala alterata. Se pot asocia greturi, varsaturi.

Daca ea se trateaza doar urinar,si in secretie are aceasi bacterie,se poate reinfecta oricand,pt ca bacteriile trec cu usurinta din vagin in uretra,eu am avut e coli in secretie,si  m am tratat vaginal  si nu a mai recidivat infectia urinara,pt ca tot aparea si nu stiam de ce...si partenerul daca ia bacteria asta prin contact,ti o poate transmite din nou din  in secretie si se produce un cerc vicios...

Ultima oara a fost editat de eueu10 (2010-12-23 16:01:13)

pc

#40 2010-12-23 16:03:17

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Eu ii arat oricum ce ati zis voi, plus cu tratamentul pe care il primeste de la medic in functie de rezultatul analizelor, sper sa fie bine pana la urma. O sa ii sugerez sa faca si un examen de secretie. Ma gandesc ca asa o fi reaparut, poate, prin contact sexual, pentru ca in toamna a avut aceeasi problema ( doar ca n-a urinat cu sange ). Pacat ca e fix acum, in perioada sarbatorilor.

Va multumesc pentru raspunsuri puss

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#41 2011-01-28 22:41:34

prichindika
Membru
Inregistrat: 2011-01-28

de vreo 4-5 zile am simtomele unei infectii urinare ma dor rinichii, putin si ovarele si merg la baie foarte des si ma ustura extraordinar de tare. problema este ca sunt in germania  si nu pot sa merg la medic de asemenea nici sa cumpar medicamente pt ca se dau doar pe reteta ce altceva as putea face? cum mine nu am decat algocalmin, paracetamol, nurofen pt raceala, fervex si ketonal. va rog sa ma ajutati si pe mine!

#42 2011-01-29 00:38:55

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

Trebuie sa bei multe lichide 3 litri pe zi,ceaiuri..etc..si poti cere la farmacie ceva de merisor, gen urinal...cum este la noi,antiinflamatoare sau intreab o pe farmacista ce ti ar putea recomanda pt infectie urinara,ceva care se da fara reteta...dar ar fi bine sa ajungi si la dr sa ti faci o urocultura,cu infectiile nu i de joaca,pt ca daca nu trece...in final iti trebuie un tratament cu antibiotice..

pc

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.