homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am luat prea mult in greutate-2

#20 2011-02-16 22:58:48

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: am luat prea mult in greutate

intr-adevar, pofta de mincare exagerata e la debutul terapiei...te abtii de la mincare si ea scade la loc, nu ramine constant crescuta sa te chinuie pe tine...
cu metabolismul si ingrasatul...un fost profesor de al meu zicea, cind eram eu studenta, ca femeile, pun 5kg pe fiecare 10 ani de viata chiar daca nu isi modifica dimensiunile, insa de regula pun mai mult....atunci m-am gindit ca e al naibii de misogin...din nefericire viata mi-a demonstrat ca nu era misogin ci stia ce vorbeste...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#21 2011-02-17 10:22:26

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

e drept ca nu-mi amintesc daca am avut sau nu o pofta mai mare de mancare pe durata celor 2 ani in care am luat AC; tot ce imi amintesc e ca abia dupa un an am sesizat ca ma ingrasasem vreo 5 kg si alte 5 la sfarsitul celui de-al doilea an. dupa ce le-am intrerupt, in urmatorul an am dat jos cele 10 kg si de atunci (de 3 ani) ma pastrez la aceeasi greutate pe care o aveam si in liceu, deci nu cred ca varsta a fost cea care mi-a adus 10 kg in 2 ani. totusi, cred ca profesorul respectiv are mare dreptate: odata cu inaintarea in varsta metabolismul se incetineste iar noi nu realizam ca trebuie sa mancam mai putin si sa nu renuntam la activitatea fizica. drept urmare, majoritatea femeilor trecute de 50 ani sunt cel putin "plinute" sad.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-02-17 10:24:15)

#22 2011-02-18 17:36:35

Amdra
New member
Inregistrat: 2011-01-15

mihaela2289 a scris:

anca, eu prefer sa iau o viata intreaga anticonceptionale decat sa am dureri 2 zile sa nu ma pot misca si sa dureze o sapt ciclul.. asa pierdeam mult calciu, fier.. asa ca si daca nu as maia vea partener stabil tot le-as lua pt asa ceva... chiar daca doar ascund... cum zici tu.. alt tratament nu exista pt asa ceva.

Complet de acord! Dismenoreea este o problema serioasa, iar faptul ca iau un contraceptiv hormonal pentru a-mi rezolva problema nu este nimic anormal.
CIneva imi recomanda sa fac copil ca sa-mi treaca. Dar nu merge asa! Sunt prea tanara si exact cum a zis mihaela2289, e chinuitor sa stai cateva zile in casa din cauza durerilor, mai ales ca nu poti face nici macar cativa pasi.
Asta trateaza, asta iau.
ps: cum am schimbat contraceptivele cum am scapat si eu de kg in plus wink

Ultima oara a fost editat de Amdra (2011-02-18 17:37:57)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.