Mai multe despre acvariu pesti-2
- pokemon
- Diamond member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2006-10-06
Re: mai multe despre acvariu pesti
Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥ No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up
- alyush
- Platinum member
- De la: BV
- Inregistrat: 2009-10-05
pokemon a scris:caca, probabil....
exact asa vroiam sa scriu eu
Ia-ma de mana si nu-mi da drumul, orice ar fi! - Trupa Firma Things to do once in a lifetime https://www.youtube.com/watch?v=PUEC2mlQPbE
- cuppycake
- Full member
- Inregistrat: 2008-12-19
o doamne, ce prost ma simt acum. Nu stiu de ce i-a trebuit fratelui meu pesti, doar habar n-are nimic despre ei, restu din casa nici atat
- alyush
- Platinum member
- De la: BV
- Inregistrat: 2009-10-05
nu ai de ce sa te simti prost cuppy : omul cat traieste invata !!
Ia-ma de mana si nu-mi da drumul, orice ar fi! - Trupa Firma Things to do once in a lifetime https://www.youtube.com/watch?v=PUEC2mlQPbE
- pokemon
- Diamond member
cuppy, stai linistita! of, io-s tare suparata ca noua ne-au murit cativa pesti...destul d emulti, de fapt, si nu avem vreo explicatie...
Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥ No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up
- coraline
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-06-09
poke, ati ciclat acvariul? adica inainte sa punetipestii, ati lasat filtrul sa functioneze timp de o luna? daca nu, asta e explicatia pentru moartea lor. si probabil vor continua sa moara de cat timp ati dat drumul la acvariu? ce pesti aveti?
Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny
- coraline
- Addicted member
Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny
- pokemon
- Diamond member
aproape 3 sapt a mers acvariul, gol. am pus, la inceput si solutie in el pt tratatea apei de la robinet... avem carasei, tetrazone, mai avem doar 3 neoni, am avut si 1 mascul beta si 2 femele, 4 scalari, sanitari... si unii mai mici, aurii cu un punct negru pe coada...imi scapa numele lor acus treaba e ca decat un neon si pe nea masculul de beta ni l-au ciugulit scalarii si aia cu punct pe coada. restul au murit...subit! un caras ne-a murit si avea gura straba, o dupa amiaza intreaga nu a iesit de dupa o piatra, iar pe restul i-am gasit efectiv cu burtile in sus... nu au avut nimic pe piele, nu au stat prin colturi ascunsi, nu aveau nimic ciudat... apa are cam 26 de grade,am pus o pastila de sare la 10 l de apa, filtrele merg, avem perdea de aer chiar nu stiu...avem 3 plante artificiale, dar nu cred sa fie ele vinovate ca sunt moi si nu am vazut leziuni pe pielea pestilor.... treaba e ca prima data ne-a murit un neon, urmat de un sanitar din ala care se urca pe geamuri, apoi o tetrazona, si de ieri au inceput si 2 carasi mai mici sa se duca... carasii i-am luat primii, pe restul la vreo 2 zile dupa aia...
- coraline
- Addicted member
ok luam pe rand ca sunt belele multe in acvariul asta
1. carasii nu trebuie sa stea cu nici un alt peste, au nevoie de 2o grade apa, sunt ff murdari si au cerinte speciale.compatibilitate 0 cu orice specie, mai putin sanitarii
2. nu mai pune sare daca ai sanitari, sunt sensibbili si vor muri de apa apa sarata
3. betta sta singur, nici macar cu femelele, compatibilitate 0
4. tetrazone - fff agitate, pesti e card, minim 6, compatibilitate scazuta, cu neonii ar mai merge desi in general stau singuri. la fel nu trebuie sa stea cu pesti voalati (betta, scalari etc) pentru ca ii ciugulesc
5. scalarii sunt ok cu neonii, insa nu cu tetrazonele care ii ciugulesc.
scarii = ciclide = 50l de peste, deci 200 l doar pentru 4 scalari carasii = devin mari = 50 l de peste = 200 l doar pentru carasi
6. neonii, pesti de card, compatibili cam cu orice, minim 6
Acvariul nu a fost ciclat si este pur si simplu cam de razboi,aveti ciclide (scalari) care sunt violente, aveti tetrazone multprea energice, aveti betta ffff violeti atat masculii cat si femelele, aveti carasi care pur si simplu nu pot sta cu nici un alt peste si au nevoie de total alte conditii.
deci...din pct meu de vedere, rezumati-va la o singura specie si pastrati-o doar pe aceea.
cati litri aveti?
filtrul ce capacitate are? sigur nu face fata la carasi.... desi apa poate si curata. la cat timp faceti schimburile de apa si cat la %?
Ultima oara a fost editat de coraline (2011-09-30 15:07:01)
- pokemon
- Diamond member
raspund si eu tot punctual 1.stiam ca la carasi e nevoie cam de 22 C dar ne-au spus ca nu au probleme daca sunt in jur de 25. si ca sunt de apa tulbure. dar noi avem pietris mare pe fundul acvariului si nu il pot infoia. ia pietricelele in gura si le arunca, dar dezastru prea mare nu fac. nu avem plante naturale ca le mananca. 2. nu am mai auzit ca sanitarii nu suporta apa cu sare. pestii i-am cumparat din 2 locuri si in ambele ne-au zis de aceeasi concentratie de sare. acum apa oricum e sarata, de ei nu imi pare asa rau daca se duc. 3. beta, s-au dus....nu mai are rost sa discutam...oricum, doar masculul a murit ciopartit, femelele au murit din cauza necunoscuta.... 4. tetrazonele sunt 6 si culmea...nu am vazut a fie agresivi. nici nu betta, nici cu scalarii. intr-adevar, sunt agitati 5.scalarii sunt 4, iar acvariul are 280 de l. la noi e invers...scalarii sunt ciugulitori dar probleme majore nu am avut cu asta....decat masculul beta si un neon a fost ciugulit... carasi avem 4 mai mari si inca vreo 4-5 micuti, din aia cu cozi stufoase, care cica nu prea se maresc... 6. neoni mai avem doar 3 poate ii mai improspatam dupa ce reusim sa ne lamurim ce e cu moartea asta subita la ei
acum o sa ii lasam asa cum sunt, am intrebat si noi cand i-am cumparat si ne-au zis ca in afara de tetrazone, restul ar fi toti compatibili...
am zis, acvariul are 270-280 de l, filtrul e extern, tetratech, nu stiu exact modelul, dar am vazut scris limita de litri pana la care merge si se incadra (era mai mic acvariul fata de limita superioara). am pus in el toate tipurile de filtre, pasla din aia alba, apoi un fel de burete, apoi niste bile de ceramica si inca o natie, sa zic parca de ceva cu carbune desi aveam furtun pt perdea de aer, am mai luat un aerator care are si un filtru cu burete inclus, tot ca sa ajutam filtrul mare. avem si lampa cu UV nu stiu de care, care se lauda ca distruge bacteriile din apa.
decomadata nu am facut niciun schimb de apa, ca pestii i-am pus abia vinerea si duminica trecuta...imi spui tu cam la ce timp ar trebui scoasa apa si cam ce cantitate?
off, acum imi e ciuda..ca noi initial am vrut sa facem acvariul numai cu ciclide africane, dar cand ne-am dus sa cumparam pestii aia nu aveau decat vreo 5 si ne-au zis ca merg astia de i-am ales noi. si i-am crezut si se pare ca rau am facut
acum nu avem decat sa asteptam sa vedem cati pesti ne mai scapa, nu? nu avem ce solutie sa le punem in apa?
ca un rasp la penultimul paragraf, mai avem doar 3 neoni, 6 tetrazone, 4 scalari, vreo 9 carasi cred ca mai sunt si sanitarii....si inca 3 care nush ce specie sunt dar sunt cam agresivi si aia... oricum, problema nu erau bataile, ca atunci mna...ne asumam vina! problema e moartea subita
- coraline
- Addicted member
ok, acvariul este mare, doamne ajuta tetratec iar este bun ca filtru.
apa se chimba in proportie de 20% in fiecare saptamana, este o regula de aur. apa sa fie statuta 24-48 de ore, nefiarta.
ciclidele africane sunt frumoase si usor de intretinut fata de un plantat.
ce va recomand eu: donati pestii, mai ales carasii (daca va plac insa pastrati 4 si dati pe toti ceilalti) ori tetrazonele, ori scalarii. in numarul care mai este acum. in rest donati tot, vindeti, renuntati la ei.
ce ati putea face...sa ii separati din pacate moartea subita poate fi din cauza batailor, pot fi ucisi de alti pesti sau stresati de ei (pestii mor si de stres, le slabeste sistemul imunitar si mor brusc) sau poate faptul ca nu este acvariul ciclat (in acvariu tre sa existe o colonie de bacterii care sa distruga substantele toxice, dat fiind ca nu este ciclat acele bacterii nu exista si substantele toxice, nitritii si nitratii sunt in cote mari si pestii mor). puteti face schimburi de 10% mai des, la 2-3 zile, ca sa reduceri moartea datorata deciclarii.
insa pentru batai nu am alte sfaturi nu mai pune sare cat timp ai sanitari si neoni.
lampa UV este buna pentru alge, dar cum nu aveti plante naturale nu prea isi are rostul..momentan.
filtrul: din cand in cand va trebui spalat, insa doar buretii, la bilutele ceramica sa nu umblati, acolo se va forma o parte masova de colonii de bacterii "bune"
carasii se vor face de 20 cm se fac mari din natia lor, nu pot ramane mici
crede-ma pe cuvant ca sarea nu e buna pentru sanitari. chiar daca par sanatosi, si ei pot muri subit.
scalarii sunt ciclide, sunt agresivi, mai ales daca vor depunde va fi vai si amar de restul.
- pokemon
- Diamond member
multumesc pt sfaturi sa incercam sa vedem daca reusim sa ii donam, desi nu stiu cui am putea sa ii dam... o sa punem apa la statut sa incepem sa o schimbam... aha, deci fara sa umblam la ceramica...bine de stiut!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|