Despre tratarea partenerului in caz de candidoza
- zoze
- New member
- Inregistrat: 2007-08-20
Despre tratarea partenerului in caz de candidoza
Buna! Am citit foarte multe subiecte pe forum despre candidoza dar tot nu sunt deplin lamurita in legatura cu tratarea partenerului. Sper ca nu mai este undeva deschis acest subiect si l-am scapat eu Eu am candidoza de mult timp. Am fost la nenumarati doctori, am facut nenumarate tratamente, imi trece si imi revine... Mananc sanatos, nu sufar de nici o alta boala, nu am deloc probleme cu sistemul imunitar, fac sport regulat, nu mananc dulciuri, port lenjerie din bumbac... Cu alte cuvinte, respect cam toate regulile posibile si cu toate acestea candidoza mea ma impiedica sa am o viata sexuala desi am un logodnic minunat si intelegator (inca...). Printre nenumaratele mele "plimbari" la medici am reusit mai degraba sa adun intrebari decat raspunsuri, pentru ca fiecare medic are parerea lui si se pare ca nu se pot pune de acord Stim toate cum e cu igiena intima, ce produse trebuie sa folosim (mai exact ce produse trebuie sa NU folosim), stim cu e cu fiertul lenjeriei sau cu purtarea ei maxim 1-2 luni (nu continuu ) dupa care trebuie cumparata alta noua, stim cum e cu alimentatia, cu stresul, cu stilul de viata, cu oboseala si noptile pierdute dar eu personal nu stiu o chestie... cum e cu tratamentul pe care trebuie sa il ia partenerul?! Unii medici mi-au prescris tratament si pt partener, concomitent cu al meu, unii nu... de ce? I-am intrebat pe cei din ambele categorii ( si mentionez ca in total au fost cel putin 15) si au dat dintr-o balbaiala in alta. Pe cei care imi dadeau tratament pt partener ii intrebam de ce. Motivul intrebarii mele e simplu: candida este o ciuperca, care se regaseste in mod normal la absolut toata lumea in stomac, intestine, cavitatea bucala, si la noi femeile, si in vagin. Candidoza apare atunci cand flora vaginala este perturbata (si aici apar acei 1000 de factori). Mi se pare perfect normal sa eliminam factorii care au perturbal vaginul nostru sensibil (antibiotice, raceli netratate, igiena necorespunzatoare, alimentatie aiurea, nopti nedormite etc etc etc etc etc etc eeeetc) si mi se pare perfect normal sa reechilibram flora naturala a vaginului dar.. care-i faza cu partenerul? Aceasta ciuperca nu va disparea niciodata din organism si nici nu trebuie sa dispara, trebuie doar "sa stea cuminte" si sa nu se inmulteasca fara masura... deci... ?! Ce imi da mie partenerul? Ca doar prin contact sexual, el nu imi slabeste sistemul imunitar ci din contra, il intareste Un medic ginecolog mi-a spus ca lichidul seminal al partenerului contine fffff multa candidoza si de-asta ma reimbolnavesc iar si iar... ok... eu nu m-am mai dus la doctorul respectiv. Sunt complet in ceata, credeti-ma! Adica... eu am candidoza si am relatii sexuale cu partenerul meu. El are CANDIDA (ciuperca in limite normale) si nu va face candidoza niciodata din cauza ca am eu sistemul imunitar scazut. La debuturile bolii, acum cativa ani, am mers amandoi de manuta la analize, eu am iesit pozitiva cu candidoza, el nu. Aceasta poveste s-a repetat de f multe ori, eu pozitiva, el nu. De cateva luni nu am mai avut nici un contact sexual, ma doare infiorator de tare, mi-este imposibil si totusi... candidoza a revenit! Deci n-am luat-o de la el Nu inteleg... adica, peste tot ni se spune ca facem candidoza datorita "perturbarii" florei naturale si normale a vaginului dar cum imi perturba vaginul lichidul seminal? Nu inteleg cum o ciuperca, care practic te imbolnaveste pt ca sistemul imunitar nu e ok, poate fi transmisa prin contact sexual cuiva care are sistemul imunitar puternic. Si inca o chestie... am auzit de asemenea de fete care se plang ca iau candidoza de la toalete publice, de pe o clanta, de la o colega de birou... ha?! si tare as vrea sa vedeti ce fata nedumerita am acum Eu stiam ca virusii sau bacteriile se iau asa si la urma urmei.. cum sa "iei" ceva ce tu ai deja? Si mie mi se pare un mister de ce revine iar si iar candidoza mea, e evident ca inca n-am gasit si inlaturat exact factorul care creeaza dezechilibrul in organismul meu. Asadar... candida are absolut toata lumea... avand relatii sexuale cu o persoana perfect sanatoasa, care are o ciuperca perfect normala si in limite perfect normale, mie imi revine candidoza?! Si chiar daca as avea relatii cu cineva care are candidoza, ma afecteaza si pe mine? Sau tot ce stiu eu despre candidoza, de fapt se bazeaza pe informatii gresite? candidoza "se ia" de la persoane care deja o au sau "se face" prin dezechilibrarea organismului prin diversi factori? Imi cer scuze pentru postarea asta teribil de lunga... Sper sa aiba cineva rabdare sa o citeasca
- AyraBlack
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-29
Re: Despre tratarea partenerului in caz de candidoza
Eu am citit intr-o revista chiar acum o saptamana ca sperma lui poate duce la candida la tine, ca femeie, chiar daca el nu este infectat, pentru ca iti disturba echilibrul vaginal.
Eu una fac un inceput de micoza cand ejaculeaza in mine, pentru ca am o sensibilitate.
Candida se poate si lua, se poate si face. Poti sa nu fi avut niciun contact sexual, dar totusi sa faci candida regulat, pentru ca tine de organismul tau.
Cum la fel de bine o poti lua si prin contact sexual... Dar in general mai mult "se face". Iar la cauzele pentru care se face candida, incepi de la stres, alimentatie, pastile, sistem imunitar si cate si mai cate ...
- x_ynna
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-01-27
zoze nu cred ca ma pot concentra sa iti raspund la toate intrebarile tale acum dar vreau sa subliniez ceva ce tie ti-a scapat; asa cum ai spus si tu candida traieste si in intestin...nu te-ai gandit ca e posibil sa ai o candidoza sistemica si ea sa "coboare"periodic in vagin? si in cazul acesta degeaba iti schimbi tu lenjeria de 2 ori pe zi ca s-ar putea sa nu ajute... si eu am probleme cu candida si uite ce urmeaza sa fac: 1. am fost la medic si am cerut antifungigrama sa vad la ce e sensibila candida mea...in functie de rezultat mi-a dat un tratament(cu pastile, deci actioneaza si la nivelul intestinului) pe care o sa il asociez cu un oarecare regim alimentar 2. dupa acel tratament o sa imi fac vaccinul produs la Cantacuzino impotriva candidei; 3. dupa acel vaccin mi-a mai dat un tratament cu ovule si pentru vagin de data asta; aceste tratamente ar putea fi asociate oricand si cu ceva naturist, am inteles ca sunt f bune acele pastile naturiste doar ca eu nu am bani sa mi le iau...
cam aici e problema dupa parerea mea si nu la nivelul vaginului, sau din cauza partenerului etc etc...
poti veni cu pareri sa discutam oricand... mult succes!!
Ultima oara a fost editat de x_ynna (2010-04-12 23:08:38)
O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!!
- zoze
- New member
- Inregistrat: 2007-08-20
AyraBlack a scris:Eu am citit intr-o revista chiar acum o saptamana ca sperma lui poate duce la candida la tine, ca femeie, chiar daca el nu este infectat, pentru ca iti disturba echilibrul vaginal.
Eu una fac un inceput de micoza cand ejaculeaza in mine, pentru ca am o sensibilitate.
Candida se poate si lua, se poate si face. Poti sa nu fi avut niciun contact sexual, dar totusi sa faci candida regulat, pentru ca tine de organismul tau.
Cum la fel de bine o poti lua si prin contact sexual... Dar in general mai mult "se face". Iar la cauzele pentru care se face candida, incepi de la stres, alimentatie, pastile, sistem imunitar si cate si mai cate ...
Multumesc de raspuns Ayra Eu timp de 7 ani am acelasi partener, pe logodnicul meu de acum, el e sanatos tun si plus de asta de 6 ani nu mai folosim nici un fel de metoda de protectie in afara de anticonceptionale, nu am avut niciodata nici un fel de sensibilitate Dar... atunci sa inteleg ca este un mit si faptul ca sperma unui barbat sanatos este ok pt vaginul femeii? alt mit care m-a pacalit atatia ani? Cauzele pt care se face candidoza le stiu, le-am scris si eu, le visez noaptea... am si zis ca inca nu l-am gasit pe "acela" care imi da mie batai de cap, da-i dau de urma pana la urma Mie faza asta cu "luatul" de candidoza imi este neclara
x_ynna interesant ce spui tu, foarte interesant Tratamentele pe care le-am facut au fost de aceeasi natura cum e cel descris de tine, in urma unei antifungigrame, tratament oral (deci pt intestine) urmat de tratamentul cu ovule. Ghici ce? N-a functionat Am incercat si cu tratamentele naturiste, ceaiuri si pastile, bai cu 715 plante si toate cele deja cunoscute Zilele urmatoare voi incepe un tratament homeopat sa vad ce face si el, ca rau n-are ce sa-mi faca. Dar totusi, sa revin. Vaccin?!?! Mie de ce nu mi-a spus nimeni de vaccin? Sau cum de n-am dat eu peste vreun post pe aici pe forum... habar n-aveam ca exista asa ceva, maine cand mai am timp de stat pe net, voi cauta detalii, sa vad si eu despre ce e vorba. Multumesc mult
Ultima oara a fost editat de zoze (2010-04-12 23:21:58)
- x_ynna
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-01-27
ai aici linkul zoze...precum si pareri la subiect... http://forum.anticonceptionale.ro/t1705 … dozei.html ...sa fiu sincera nu m-am apucat inca...saptamana viitoare ma apuc de tot
P.S. cu pastile si ovule am incercat si noi ani la rand...doar ca acum mi-a dat o schema de tratament...3 zile pastile....7 pauza...3 zile pastile...vaccin...ovule...ca sa ii dam in cap cu tot.. ai la topicul ala cam toata povestea mult succes!!
Ultima oara a fost editat de x_ynna (2010-04-12 23:27:01)
O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!!
- carpe diem!
- Full member
- Inregistrat: 2009-06-17
buna. Intrebarea este: daca folosesti prezervativ, este posibil ca partenerul sa ia candidoza? ca eu am acum si sambata seara am facut dragoste cu prezervativ si a fost totul ok. apoi duminica dimin. am facut iar tot cu prez, insa m-a durut un pic la intrare, probabil unde nu eram ff lubrifiata siii dupa ce m-am spalat la cateva ore au inceput mancarimile in zona de la intrarea in vagin. Si acum urmez un tratament recomandat de medic, insa nu stiu sigur daca sa-l foloseasca si partenerul, ca tot timpul am folosit prezervativul..
Ah si tratamentul consta in pastile flucovin si crema clotrimazol... Sii pe durata tratamentului se mai poate face dragoste ? :-?
Ultima oara a fost editat de carpe diem! (2010-09-21 22:18:35)
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
Partenerul nu avea cum sa ia candidoza la nivel genital daca folositi mereu prezervativ. Insa mi se pare ca s-ar putea lua (de exemplu pe limba) daca iti face oral. Daca ti-a facut oral, cred ca nu strica sa ia si el Flucovim. Dupa ce iti va disparea candidoza, disconfortul ar trebui sa dispara si el. Vezi cum te simti dupa ce termini tratamentul; insa am tot auzit ca, la unele fete, candida nu dispare asa usor si ar trebui sa refaci analiza ca sa fii sigura ca ti-a trecut. Uite ce zice doctoressa despre contact sexual in timp ce iti pui ovule (despre unguentul Clotrimazol nu stiu daca este la fel, insa poate e bine sa te interesezi):
doctoressa a scris:in primul rind nu mai folositi niciodata ovule+prezervativ pentru ca substanta activa din ovul va rupe prezervativul de fiecare data, fara exceptie.
Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-09-22 14:59:53)
- carpe diem!
- Full member
multumesc. Din seara asta o sa folosesc ovule. Si da, mi-a facut oral si ma tot gandeam daca sa-i zic sa ia flucovim sau nu. dar preventiv e cel mai bine sa ia. Si tot o pastila pe zi, nu ?
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
cum ti-a prescris tie Flucovimul, asa stiu ca tb sa ia si el; adica aceeasi doza
Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-09-22 18:12:23)
- carpe diem!
- Full member
- Adi_na
- Full member
- Inregistrat: 2009-02-01
nu te grabi sa vorbesti de pacatul altuia pana ce nu ti-l cunosti pe al tau...
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
Poate fi candida din nou, doar ca la tine poate fi asimptomatica. Fa si tu o analiza de secretie, si trimite-l si pe el la analize. Si musai luati amandoi tratament Si relax...orice ar fi, se trateaza.
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- swan_
- Full member
- Inregistrat: 2009-07-03
prietenul meu trebuie sa ia flucovim 150mg doza unica, dar nu am gasit decat de 100.ce pot face in situatia asta?multumesc!
- mikado
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2010-01-29
exista si flucoric, care are aceasi substanta activa
.
- eph
- Hero member
- Inregistrat: 2011-04-06
april sper sa nu te superi ca va trimit la medic, dar de unde stii tu clar ca aveti candida doar pentru ca el are capul rosu si tu esti in neregula? simptomele bts-urilor sunt foarte asemanatoare intre ele. poate e o bacterie, si voi bagati antifuncice, frectie la picior de lemn, cum foloseste cineva expresia pe aici si ma amuza teribil. plus ca si daca este candidoza, riscati sa nu o tratati, pentru ca poate luati pe ghiceala ceva la care e rezistenta, sau in doze insuficiente etc. daca asta aveti oricum, se iau si pastile care nu-s prea ieftine, si unguente care sunt cam la 10 lei si ceva si pt. tine ovule care din nou nu sunt prea ieftine.
Ultima oara a fost editat de frankie (2012-01-03 19:00:37)
- eph
- Hero member
stiu ca e problema de bani cam la toata lumea dar daca nu o tratati calumea sau aveti cu totul altceva in final o sa va coste mai mult de aia zic ce zic ca sa va scutiti de ceva bani aruncati degeaba, poate merge doar unul din voi, pe principiul ca cel mai probabil, ce are unul a transmis si la celalalt, desi uneori nu e valabil, si sa mearga direct la un laborator bun gen sinevo sau medlife, tot zic fetele pe forum ca merita, eu nu am ascultat si am mers la mine la clinica, am dar 60 de lei pe ceva, mi-au facut altceva si am ramas in pom ca tot nu stiu daca-s ok sau nu... la laborator ceri culturi din secretie cu antifungigrama/ antibiograma daca este necesar si asta e. dupa aceea mergeti cu analizele daca este nevoie (le pui si pe aici sa vedem daca e nevoie sau nu) la un medic sa va dea tratament. ca e cam riscant sa incercati singuri sa creati unul, chiar daca sa zicem iese candida sensibila la fluconazol, nu stiti in ce doze, farmacista nu e experta in asa ceva... dar scutiti astfel o consultatie la medic, platiti doar una, si doar pentru o persoana, va asigurati ca va face ce trebuie (eu ma duceam la ginecolog direct si dupa ce ca dadeam 80 lei pe consultatie si 40 lei pe analize, nici nu-mi facea analizele cu culturi ci doar examen microscopic, parca platea ea, nu eu...). sau sa zicem te duci la ginecologie, dar undeva cu trimitere de la medicul de familie ca sa fie gratis consultatia. la medlife si sinevo din cate mi amintesc ca am citit pe site atunci, erau tot cam asa: vreo 40-50 lei culturile, si vreo 20 lei antibiograma/ antifungigrama. iar la ginecologie consultatia initiala, daca e privat e intre 70 si 100 si ceva de lei plus vreo 40-50 lei analizele plus consultatia de revenire/ discutia cu medicul, iar daca vrei sa se duca el, la dermato-venerologie sau urologie, sincer nu i-am intreabt cat e dar gasesti pe net lista cu preturile. daca e cu trimitere trebuie sa fie gratis sau macar cum e la mine la clinica (sante) e 15 lei consultatia parca la gineco.
Ultima oara a fost editat de frankie (2012-01-03 19:27:45)
- eph
- Hero member
pai medicul de planning nu are nici o legatura, nu inteleg cum ti-a spus ca ai candida?... asa, a vazut prin haine? ca doar nu te-a dezbracat, urcat pe masa ginecologica pe care nu o poseda, si trimis probele la laborator? astfel nu poate pune diagnostic de asa ceva si nici nu are dreptul. iar candidoza se trateaza, ciuperca candida se gaseste in mod normal in flora vaginala si nu numai, dar cand se inmulteste in exaces devine patogena si se trateaza. pai daca e candida, poate a aparut tocmai de la antibiotice, sau daca o aveai dinainte o vor agrava, dar asta inseamna ca si lui ii trebuie ceva mai puternic. cand iei antibiotice pe viitor, ia o cutiuta de ovule gynophilus sau ceva asemanator care contin doar lactobacili, costa 40 de lei cel putin gynophilus, si se pun de doua ori pe zi, dimineata si seara (preferabil sa stai culcata imediat dupa mai ales seara) si te protejeaza de candida. plus ca sunt excelente pt. refacerea florei. ma uit acum si la bucala, desi din cate imi amintesc eu am scris ultima pe acolo si nu mi s-a raspuns dar ca sa fie mai usor pune si link. ce voiam sa mai zic...? ah, da, stiam ca la secs sunt preturi reduse la ginecologie si plannning si orice pt. elevi si studenti, poti incerca acolo. gasesti pe site-ul lor adresele cabinetelor.
Ultima oara a fost editat de frankie (2012-01-03 19:46:22)
- eph
- Hero member
dar daca medicul de planning a zis 'ochiometric' ca ai candida nu m-as baza pe ce zice el. oricum nu m-as baza... si chiar daca nu ai simptome, tot se trateaza.
Ultima oara a fost editat de frankie (2012-01-03 20:15:56)
- eph
- Hero member
http://www.cabinetsecs.ro/1_desprenoi.php uite daca te intereseaza sa mergi la secs (societatea de educatie contraceptiva si sexuala) in bucuresti. vad ca nu au cine stie ce reduceri dar adunate acolo cate 10 lei la fiecare poate conteaza.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|