homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anexita-5

#77 2012-06-21 16:40:55

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: anexita

Anul trecut am fost diagnosticata cu BIP dupa o saptamana de inot in piscina cu apa nu tocmai calda. Cred ca a fost de fapt o raceala in zona ovarului stang; chlamydia sau alte bacterii ori bts sunt excluse. Am luat atunci antibiotic 7 zile, pe care ulterior am aflat ca nu era necesar sa-l iau. Nu am luat decat 2 zile antiinflamator si aici poate am gresit. Anul acesta a revenit sensibilitatea pe partea stanga din cauza aerului conditionat (asupra caruia nu am niciun control). Simt ca o durere surda, ca o amorteala pe partea stanga. Daca ma poate sfatui cineva ce (antiinflamator) sa iau, i-as fi recunoscatoare. Daca a mai avut cineva o astfel de sensibilitate la frig si a reusit sa scape de ea, o rog sa-mi spuna ce a facut.
Va rog, daca nu aveti alta parere decat "mergi la doctor", nu va deranjati sa-mi raspundeti.
Multumesc.

#78 2012-06-21 16:44:33

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

parca spuneai ca iei (sau confund) supozitoare Carpicon, nu te ajuta ? mie efectul lor mi s-a parut comparabil cu al supozitoarelor cu antiinflamator (gen Diclofenac, Indometacin), fara efectele secundare neplacute
cat despre antiinflamatoarele clasice, mie mi s-a spus (dupa ce mi se recomandase un alt antiinflamator) ca mai recomandat pentru anexite, cistite si alte probleme pelvine ar fi Movalis, dar nu am incercat
in general se recomanda sub forma de supozitoare fiindca isi fac efectul mai repede si esti scutita de efectele secundare destul de urate ale antiinflamatoarelor luate pe cale orala

#79 2012-06-21 17:08:34

anca90
Platinum member

Am luat aproape 4 luni Carpicon, in primavara. Intr-adevar, cateva luni m-am simtit bine, dar acum au revenit simptomele, odata cu expunerea la A/C. Cred ca s-a cronicizat anexita grater. Carpicon voi folosi si acum, dar ma intreb daca un antiinflamator mai puternic m-ar putea vindeca. Nu ma deranjeaza asa mult simptomele cat ceea ce semnaleaza ele si consecintele acestei boli sad. Caut sa ma vindec, dar probabil e imposibil ce vreau, nu cred ca exista tratament pentru anexita cronica supa.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-06-21 17:08:52)

#80 2012-06-21 17:34:37

heimdall
Diamond member

In homeopatie, de exemplu, exista foarte multe remedii pentru inflamatie... eu nu cred ca e imposibil
Si eu ma confrunt acum cu o inflamatie cronica fara cauza evidenta (si mie mi s-a vorbit despre BIP, dar nu cred ca e cazul atata timp cat, ca si tine, am facut analize pentru ureaplasma, mycoplasma, chlamydia si totul e ok) si am incercat inclusiv un antiinflamator foarte puternic fara efect... urmatorul pas ar fi cortizonul dupa parerea medicilor  neutral dar totusi sper sa o rezolv pe cai naturale
Pot sa te tin la curent cu ce mai fac, cu homeopatia nu am cum, ca remediile sunt personalizate, insa vreau sa merg si la acupunctura si o sa-ti spun cum merge

Ultima oara a fost editat de heimdall (2012-06-21 17:34:56)

#81 2012-06-21 17:43:07

anca90
Platinum member

multumesc frumos, heim kram. astept sa-mi dai vesti bune!
mi-ai dat o idee buna cu homeopatia, uitasem de varianta asta. in acupunctura nu am mare incredere, dar daca aud ca functioneaza, probabil voi incerca.

pe tine te-a luat asa, dintr-o data, nu? fara sa stai in frig, fara sa faci ceva iesit din rutina cotidiana... parca asa retin.

Publicitate

loading...

#82 2012-06-21 18:32:54

heimdall
Diamond member

dupa ce am facut tratamentul cu ovule pentru enterococ m-a lovit... poate o fi o coincidenta
dupa ce am fost la atatia medici iti spun ca niciunul nu pare sa accepte ideea unei inflamatii in absenta infectiei, nu li se pare posibil
nu mai zic ca eu am si febra in absenta infectiei, deci sunt de dus la psihiatru direct

#83 2012-06-21 18:51:31

anca90
Platinum member

poate tratamentul initial (cu antibiotic) a omorat mai mult decat era necesar si ai ramas fara aparare in fata altor microbi. dar in cazul asta ar trebui sa se descopere o infectie. leucocitele ies bune, alte analize de sange ai mai facut? (urina si secretia vaginala au iesit curate, nu?). si eu stiam ca febra apare atunci cand ai o infectie (bacteriana sau virala), dar cine stie, poate la fel reactioneaza organismul si in cazul unei inflamatii pternice. mai exista o varianta - eu nu am incredere in laboratoare, daca vreuna din analize n-a fost lucrata? cesafac nu vreau acum sa te alarmez si mai tare, ma gandesc doar ca e si asta o varianta.

eu nu inteleg insa de ce se inflameaza un organ intern atunci cand te expui la frig sau curent de aer nustiu. poate capacitatea de aparare scade la frig, dar curentul de aer ce influenteaza? si mai ales cu ce "inamici" se lupta constant un organ intern de atunci cand imunitatea scade putin, s-a si inflamat? ma depaseste si tare-as vrea sa aflu!

#84 2012-06-22 09:43:10

heimdall
Diamond member

anca, eu nu stiu decat ca in jurul nostru e un strat protector de aer cald si curentii de aer il perturba... de aici dezechilibrul si faptul ca bacteriile care stau la panda ne prind nepregatiti  nustiu
dar cred ca e valabil pentru orice provoaca un astfel de dezechilibru, eu nu am probleme cu frigul si curentul, ci cu umezeala si presiunea scazuta
daca iti spun ce am facut in viata mea, bai in rauri de munte reci ca gheata, in repetate randuri, si nu am avut niciodata anexita
de asta ma gandesc ca altundeva e cauza reala

#85 2012-06-22 10:36:43

anca90
Platinum member

a, nu m-am gandit la asta. e o explicatie.

la tine poate tratamentele cu antibiotice au produs dezechilibrul si scaderea puterii de aparare. ai luat ceva pentru stimularea imunitatii?

nici eu n-am avut nimic pana la varsta asta si n-a fost prima data cand am stat ore intregi in piscina. acum stiu ca eram mai sensibila, am inteles de ce, dar e prea tarziu. daca as fi stiut atunci, poate aveam mai multa grija. acum incerc sa dreg greseala, dar nu stiu daca mai pot.
m-am programat la homeopat, dar pana la consultatie mai sunt 2 saptamani. voi relua carpiconul, nu stiu insa daca sa iau si antiinflamator oral sau nu. sper sa nu fie nevoie si de antibiotic cesafac.
partea proasta e ca in timp ce incerc sa ma tratez voi sta in continuare in curenti de aer bang. poate castig imunitate... sau poate imi paradesc si sistemul respirator sad.

#86 2012-06-22 11:12:59

heimdall
Diamond member

la mine e complicat, nu pot nici sa exagerez cu imunostimulatoarele cat timp nu am certitudinea ca nu e o problema autoimuna, caz in care mi-as face mai rau (vorbesc despre cistita, anexita nu am)
cum sa iei antibiotic daca nu ai o infectie ?

Ultima oara a fost editat de heimdall (2012-06-22 11:24:02)

#87 2012-06-22 12:40:09

anca90
Platinum member

nu voi lua antibiotic, nici nu am cum sa il obtin fara reteta de la doctor. sper insa sa nu fie nevoie. ma intreb ce a produs inflamatia asta si sper ca nu vreo bacterie. sigur nu e ceva transmisibil sexual, dar daca a urcat ceva de la nivelul colului ori vaginului? (de ex streptococul de grup b) hmm

#88 2012-06-22 12:50:16

heimdall
Diamond member

nici nu cred ca poate face asta streptococul b
eu nu sunt prea lamurita cu anexitele astea, inteleg ca totusi sunt infectii, cum faci sa afli ce le-a produs ? de cele mai multe ori se da antibiotic dupa ureche si antiinflamator

#89 2012-06-22 14:43:27

anca90
Platinum member

mda neutral
nu cred ca poti afla fara laparoscopie si prelevare de tesut. poti doar sa presupui si sa incerci diverse scheme de tratament neutral.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.