homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Toxoplasmoza


#1 2015-04-01 14:01:05

otilia123
New member
Inregistrat: 2011-12-08
Mesaje: 16

toxoplasmoza

Buna fetelor, sunt o viitoare mamica insarcinata in 5 luni. Foarte feriticita dar totodata si paranoica si anxioasa ca asa mi-e firea si de cand sunt insarcinata  traiesc intr-o teama continua ca i se poate intampla ceva bebelusului  si doar o noua teama o alunga pe cea de  dinainte.

  Testul toxoplasmozei a iesit negativ, ca nu am avut niciodata, iar medicul mi-a recomandat precautie. Evident, am citit si eu despre toxoplasmoza si m-am ingrozit  vazand la ce riscuri este expus bebelusul in cazul contactarii pe durata sarcinii a toxoplasmozei.

Astazi am gatit o bucata de carne de porc cu os, destul de  mare, am fiert-o 1 ora dupa care am crestat-o si am dat-o la cuptor timp de 2 ore la 200 si respectiv 220 grade celsius. In final am crezut ca este gata insa mi-am dats eama ca este insufucient preparata doar cand am incercat sa mananc din ea, era tare si langa os usor rosiatica insa am crezut ca asa e langa os. .. Am crezut ca este facuta insa am realizat ca nu este, dupa cum am spus deja, doar in momentul in care am  incercat sa mananc. Nu am mai inghitit dar din acel moment am intrat intr-o panica de nedescris.

Oare daca ar fi avut toxoplasmoza, a fost distrusa in timpul fierberii si in cuptor la 200-220 de grade, chiar daca nu era suficient preparata? Tot procesul a durat 3 ore, am fost surprinsa sa constat ca inca nu era  suficient preparata.

  Imi voi face din nou testul toxoplasmozei intr-o luna dar, dupa cum ma cunosc, stiu ca ma voi gandi numai la asta intre timp...
  O parere mi-ar fi de folos.. Moral evident..
  Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Offline

 #2 2015-04-01 19:29:33

Zburlici
Full member
Inregistrat: 2008-12-01
Mesaje: 290

Re: toxoplasmoza

Otilia draga...tu esti ca mine . Da si eu trăiesc o teama continua si eu trebuie sa mă feresc de toxoplasmoza pentru ca nu am anticorpi.
Sincer ... cred ca probabilitatea ca bucata de carne sa provina de la un purcel care sa aibă toxoplasmoza este foarte mica.
Ai grija de tine.
Te pup

Offline

 

#3 2015-04-01 19:52:31

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24
Mesaje: 9792

Re: toxoplasmoza

Otilia, lasa panica deoparte. Orice carne fiarta nu reprezinta nici un pericol. Tu ai gatit-o oricum f mult.

Offline

 

#4 2015-04-01 21:30:53

otilia123
New member
Inregistrat: 2011-12-08
Mesaje: 16

Re: toxoplasmoza

Multumesc fetelor pentru raspuns. Asa cred si eu, ca imi fac griji degeaba si oricum medicul a recomandat retestarea la 28 de saptamani.
As vrea sa pot scapa te temeri si sa ma bucur de sarcina fara a ma comporta ca o paranoica cu privire la orice mic lucru pe care il fac din teama sa nu ii dauneze copilului. Stiu ca teama mea are radacini adanci si nu e doar cu privire la toxoplasmoza ci la orice microb si ma lupt cu aceasta problema  de ani de zile.
  Cateodata este foarte greu sa fiu eu.

Offline

 

 Acum   

Footer-ul board-ului© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.