HPV-141
- dreamer
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-05-05
Re: HPV
Fetelor
Am o intrebare:oare cum e posibil la consult+recoltare hpv in sept 2013 sa mi iasa doua tulpini low risk si o rana pe col..iar in aprilie 2014 sa imi iasa iar rana pe col si doar tulpina 66,care cica e high risk...ati mai pomenit asa ceva?
E posibil sa fie vb de laborator?tre sa ma duc in toamna sa refac papanicolau
Dance like nobody is watchin....
- rada20
- Membru
- Inregistrat: 2014-10-20
Buna fetelor
Vad ca s-a mai scris pe topic in ultima vreme, dar nu prea s-a raspuns... insa incerc si eu
Mi-am facut recent Pap si a iesit LSIL cu atipii HPV. Am fost la dr ginecolog si m-a luat cu "ce grozavie ti-a iesit aici" adica, nu inteleg cum a putut sa aiba atitudinea asta, in conditiile in care la recoltare cand a vazut ca am condiloame si m-a vazut speriata, a zis ca nu am de ce sa ma panichez, ca acum sa ma panicheze ea. eu dupa ce am luat rezltatele am inceput sa citesc tot ce am gasit despre HPV deci ajunsesem sa fiu impacata cu ideea, dar atitudinea ei...
urmeaza sa fac genotiparea HPV si apoi colposcopie. si a zis ca dupa aia poate e nevoie de ERAD daca ranile sunt mari. acum intreb si eu fetele care au trecut/ trec prin asta.... voi ati observat imbunatatiri? e normal sa fiu ingrijorata de rezultatul asta? adica stiu ca poate evolua spre rau... dar chiar e obligatoriu sa evolueze? ca la cum a spus dna dr ca "nu te las asa, trebuie sa nu lasam sa evolueze", ca si cum clar or sa evolueze... m-a facut sa ma simt aiurea... aveti ceva sfaturi, va rog? nici nu mai stiu cum sa ma simt.... parca am trecut de stadiul de suparare si panica... acum... ce-o fi, o fi.... mi-am luat pastile pt imunitate, acid folic, si incerc sa-mi ajut sistemul imunitar... altceva nici nu stiu ce as mai putea face
- daria33
- Membru
- Inregistrat: 2014-10-29
buna,fetele.in cautarea disperata de a afla cat mai multe despre hpv16 v am descoperit si ma bucur mult ca am facut o.eu am facut genotiparea si mi a dat hpv 16 pozitiv.doctora mea a vazut o iritatie pe col si a considerat ca este provocata de virus.aparte de asta mai am un fibrom si pap2.in parelel fac un milion de investigatii pentru piept.aici am fidroanoame si ultima minune un chist.vineri merg la punctie,pentru celelalte fac doar eco la 6 luni.am facut mamografie anul trecut birads3.as vrea sa intreb ce legatura exista intre cele doua afectiuni.multumesc
- daenarys
- Vizitator
pai intre bibroadenoame si infectia cu HPV nu exista nici o legatura
- Paula Jane
- New member
- Inregistrat: 2015-09-16
Buna tuturor,
Am fost recent la doctor si mi-a recomandat sa fac testul de HPV. Mi-au iesit vreo 3 din tulpinile cu risc crescut. Doctorita a zis ca totusi nu sunt "cele principale" (nu am inteles prea bine cum vine asta, ca sunt cu risc crescut dar nu alea principale...). M-a trimis la colposcopie, am facut-o si pe aia si colul e ok, nu are celulele modificate si nici vreo leziune. Papanicolaul e si ala bun. Totusi mi-a dat sa iau 6 pastile de Isoprinosine pe zi pentru 3 luni. Si sunt cam sceptica in a lua 6 pastile pe zi atata timp... O sa mai merg si la alt medic sa cer alta parere. Pana cand am programarea as fi vrut sa stiu daca a mai luat cineva atatea pastile si daca au ceva efecte adverse...daca are sens sa le iau tinand cont ca nu e nicio modificare nici la Pap nici la colposcopie. Multumesc mult
"There is a long term price for not following your heart".
- daenarys
- Vizitator
paula,eu zic sa mergi pe alte produse pt intarirea sistemului imunitar.vitamina c 1 gram pe zi,cataina,vitamina q 10 etc.daca nu ai nici o problema nu vad de ce sa iei iso
- Paula Jane
- New member
- Inregistrat: 2015-09-16
Mersi mult de raspuns, Daenarys. Da, in afara de faptul ca am tulpinile alea, nu exista nicio problema. Doar un risc mai crescut.
Am mai fost la un medic, i-am explicat retinerile mele si a zis ca atata timp cat fac papanicolaul 1 data la 8-10 luni (sau daca ma supara ceva) e ok sa merg si pe o alternativa naturista a Isoprinosine. Oricum eu sunt mare bautoare de ceai, asa ca am inceput sa beau zilnic ceai de catina, echinacea, macese, iau si cate o vit C si o sa ma mai documentez sa vad ce alte plante sunt bune pt imunitate ca sa le pun in ceai.
Mersi inca o data de raspuns.
"There is a long term price for not following your heart".
- elenalaura_ro
- New member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2010-09-09
Buna, am si o intrebare: in cat e gata analiza hpv virala? Cu tot cu genotipare... in 5 ian a fost prelevata proba si in 8 era gata, nu a durat can Putin? Multumesc, astept raspun
Ultima oara a fost editat de elenalaura_ro (2016-01-14 23:51:07)
- AliceGg
- Full member
- Inregistrat: 2011-01-14
Buna ziua,
Am facut un test HPV care a iesit pozitiv. Cu mentiunea: ?n proba analizata se constata prezenta virusului papilloma uman care face parte din grupul de 12 tipuri cu risc inalt (31,33, 35, 39, 45, 51,52, 56, 58, 59, 68, 73, 82). Genotip HPV16 si HPV18 nedectectat. Am facut deja programare la doctor. Sunt foarte speriata. Ce inseamna acest rezultat si cat de grav e?
- daenarys
- Vizitator
Nu inseamna nimic de speriat.Doar ca trebuie o monitorizare mai atenta.un papanicolau ai facut cum a iesit?
- AliceGg
- Full member
- daenarys
- Vizitator
Am inteles.pasul urmator e sa faci I colposcopie,daca existag o ran a o sa d ie cauterizata.ai grija la imunitate.
Ultima oara a fost editat de daenarys (2016-03-21 18:13:04)
- AliceGg
- Full member
Multumesc mult pentru raspuns. Imi e teama de cancer...
- daenarys
- Vizitator
Papanicolaul nu indica asta Eu zic sa stai linistita si sa vezi ce iti zice medicul.
- AliceGg
- Full member
Asa voi face. Din cate am citit virusul poate dispărea cu timpul...
- JosephineTim
- New member
- Inregistrat: 2015-09-01
La cat timp de la contact poate fi efectuata analiza hpv din uretra pentru bărbați ca rezultatul sa fie relevant?
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
Eu stiam ca nu se face testare hpv la barbati. De unde/ de la cine stii de analiza? (Nu te contrazic, ma intereseaza subiectul doar).
- daenarys
- Vizitator
Garga se face testarea si la barbati.eu am citit acum ceva ani pe saitul celor de la sanador. Cat despre testare cred ca trebuie cateva luni sa se astepte,zic eu...
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|