homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Voi ce ati face in locul meu?-3

#39 2008-03-16 11:41:47

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Voi ce ati face in locul meu?

de cind e recunoscuta ca religie...chiestia asta pe care o practica pocaitii???? poate ma insel, insa e doar o secta...nicidecum o religie
eu una nu sunt religioasa...ba chiar as putea zice ca putin imi pasa daca apartin de vreo religie sau nu...chiar si asa nu mi-as schimba religia...nu din cine stie ce considerente filozofice ci pentru ca, daca iti schimbi religia faci practic o promisiune in sensul de a respecta dogmele celei la care aderi...pai eu nu sunt dispusa sa respect nici un fel de dogme...
kitty_Cry...cred ca ori ai mare ghinion ori nu faci tu alegeri corecte...spun asta pentru ca in trecut ne-ai povestit tot de niste situatii limita in care te-ai aflat cu partenerul(sper din tot sufletul ca nu e acelasi!)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#40 2008-03-16 11:53:06

gulia80
Hero member
De la: cluj napoca
Inregistrat: 2008-01-14

uite eu inainte sa ma marit am fost reformata [nu pocaiti] si cand ne am maritat ,eu am decis sa trec de partea lui la ortodox ,am fost in multe locuri ne am interesat daca e bine daca se poate ,am ajuns chiar si la preoti de la ambale religi ,au zis ca nu e pacat .asa ca am trecut la ortodox dar cum a zis si un preot asta nu inseamna ca o sa uiti cindva in ce religie ai crescut .la reformati nu avem icoane si nu facem cruce ,asa ca va dati seama ce geru mi a fost cand am trecut .dar nu inseamna ce religie ai conteaza sa ai incredere in Dumnezeu ,eu am facut pt copii sa nu fim o amestecatura .si nu imi pare rau ,daca sunt la tara ma duc si acum la reformati si nu ma dau afara din biserica ,si acasa mergem toata familia la ortodox .cand am avut nunta ne am cununat la ambale biserici ,pt ca la noi e moda sa nu iasa mireasa nemaritata din sat ,si pt a nu avea discuti  ,a fost super o experienta de neuitat

http://www.tamagochi.ro/pet-Tony  un votulet zilnic daca se poate !

#41 2008-03-16 11:54:18

alinuutza_81_23_11
Hero member
De la: vest de carpati
Inregistrat: 2008-01-14

nu stiu , pe cuvant situatia ta e una foarte delicata, el nu va trece niciodata la religia ta asta e sigur, pt ca scopul lor este sa atraga cat mai multi oameni sa -i convereasca, nu sa se converteasca ei, in felul asta creste nr lor, de ce crezi ca bat unii pe la usi impartind pliante ( care de altfel sunt foarte atragatoare?) , tocmai pt a atrage oamenii, deci nicio sansa sa treca el la religia ta. Ar fi culmea ca dupa ce te convertesti sa te puna sa faci si tu chestia asta, sa aduci noi persoane, poti face lucru asta daca nu crezi in relegia nou adoptata?

E o decizie grea, pt ca tu dupa cate spui il iubesti pe baiat.....cazu  asta e cel mai elocvent pt zicala " dragostea cere sacrificii" ... merita oare ca tu sa faci aceste sacrificii?

Earth rotation is created by penguins running in circles around the south pole.Prove me wrong...

big_smile big_smile big_smile

#42 2008-03-16 12:02:26

lara205
Full member
Inregistrat: 2007-07-20

aici nu e neaparat vorba ca iti schimbi tu religia...cum au zis si fetele tu o sa fi obligata sa adopti un nou stil de viata fie ca vrei fie ca nu.sunt sigura ca daca ar fi fost vorba de o religie care iti permite sa faci tot ce faceai si tu pana acum si nu de o secta ar fi fost totul ok.dar nu iti poti da toata viata peste cap pentru el.de exemplu el daca ar trece la ortodox ar putea face multe chestii pe care inainte probabil nu avea voie...dar aici intervin ai lui.stii e ca si cand ti-ai sacrifica libertatea de gandire si obiceiurile pentru el...la fel si viata viitorilor vostri copii...

Because maybe
You're gonna be the one who saves me ?
And after all
You're my wonderwall

#43 2008-03-16 13:02:03

angelaflory
Hero member
De la: F.City
Inregistrat: 2006-12-27

Kitty_Cry a scris:

sunt atatea reguli cu care eu nu sunt impacata...sunt obligatoriu vegetarieni,nu beau ,nu fumeaza,restrictii comportamentale,portul obligatoriu pentru femei in biserica(fusta lunga de culoare inchisa,batic)multe multe altele...si e nu suport eu ...considera ca toate celelalte religii n-ar trebui sa existe,ortodocsii sunt considerati pacatosi prin toata natura lor..doar credinta lor e buna si adevarata.Eu nu sunt de acord cu aceasta gandire...deci as fi obligata sa impartasesc aceste reguli in care eu nu cred...credeti-ma ca sunt in imposibilitatea de-a lua o decizie...mi-e teama sa nu gresesc....

cred ca ti-ai dat singura raspunsul...ca nu ai putea trai asa smile pentru ca nu crezi in acele reguli

"Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani. Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut vreodata sa suferi. Danseaza ca si cand nimeni nu te vede. Canta de parca nu te-ar auzi nimeni. Traieshte ca shi cum paradisul ar fi pe pamant ..."

Publicitate

loading...

#44 2008-03-16 13:29:19

GreenBubbles
Insomniac member
Inregistrat: 2008-03-08

mie pocaitii nu imi pareau diferiti...doar mai retrasi,mai cu dumnzeul lor...pana cand am auzit niste povesti de mi-a picat fatza!nu chestii rele,groaznice...dar chestii care se presupune k un pocait nu le-ar face... nu stiu ce sa zic.mi se pareau rautaciosi,falsi.gandeste-te bine ce faci. eu credeam in dumnezeu,acum nu prea mai cred,nu-mi mai pasa asa mult de religii.oricum,dumnezeu tot unul e,indiferent de religie.fie k se numeste alah,dumnezeu,iehova sau altele...  si dak exista un dumnezeu,acel dumnezeu isi va dori ca oamenii sa se iubeasca!dak voi va iubiti si credeti in dumnezeu indiferent de religia fiecaruia...va fi bine... studiaza religia asta inainte de a face pasul totusi.

i love my King!! the most beautiful leonberger ever hjarta

#45 2008-03-16 14:14:28

skumpi
Vizitator

aveam prieteni si colegi pocaiti in liceu...Geez...te speriai...erau cei mai rai, toata ziua erau in bar, fumau, beau, fitze peste fitze...sunt mai pacatosi ca ortodocsii...waii...sa nu`i vad

#46 2008-03-16 14:54:51

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

am un prieten care, pentru ca sa se insoare cu ea, care era pocaita, s-a pocait si el. Si nu s-au mai casatorit ca ea nu prea vroia. Dar el a ramas legat de religie si in fiecare duminica merge la biserica, desi nu era credincios inainte, si merge in excursii de ei. eu cred ca depinde de la caz la caz. cum ti-i norocul

iubesc+Camelia+Matei

#47 2008-03-17 15:45:03

util_ac
New member
Inregistrat: 2008-02-29

Acest topic ma face sa nu-mi doresc eliminarea religiei din scoala.:angel:
Oricine de aici,cred eu,stie despre infiintarea crestinismului cum s-a realizat cand,etc.Pentru cei care restul informatiei e un pic in ceatza,iata cateva puncte zic eu istorice:dupa vreo mie de ani de crestinism raspandit in toata lumea au aparut multe diferente in practicarea lui si astfel in 1054 biserica s-a rupt in doua si a rezultat ceea ce azi cunoastem sub denumirea de biserica(crestina)ortodoxa si biserica(crestina)catolica ori Biserica Rasariteana si Biserica Apuseana.Incepand cu sec.16 Bis. Apuseana lupta intre doua curente renasterea si umanismul,care, au dus la ciocniri violente.In acest context au aparut protestantii sau reformatorii, daca va amintiti de John Wycliff,Martin Luther,Jean Calvin,care in incercarea lor de a pune ordine in viata bisericeasca au realizat un nou haos si o noua rupere in cadrul Bisericii -de data aceasta doar din Biserica Apuseana conducand la ce astazi se numesc crestinii protestanti,care a dat numeroase "ramurele" dupa pricipiul 'fiecare face cum crede mai bine'.Termenul de "pocaiti" este impropriu si foarte romanesc.Diferentele intre toate aceste culte religioase au ajuns sa fie foarte mari!Bisericii ortodoxa prin respectarea liberului arbitru nu poate obliga pe nimeni sa nu se casatoreasca cu un partener de alta religie,spune ca e bine sa-ti pastrezi religia dar si mai important e sa-ti cresti si sa-ti botezi copii in ortodoxism.Acum toate astea vor depinde de respectul dintre voi,care v-a ramane si dupa partea cu iubirea inflacarata,caci daca am inteles eu nici unul dintre voi nu este un practicant al religiilor din care faceti parte.Daca tu consideri ca viata alaturi de el iti aduce echilibrul de care ai nevoie si e reciproc atunci aminteste-ti ca principiul suprem al ortodoxiei este IUBIREA!Trebuie sa fii sigura de pasul tau si pentru asta ai nevoie de multe informatii de aceea iti spun ca este necesar ca lucrurile astea sa ti le explice cineva care se pricepe(asa cum mergi la doctor cauta un preot, de preferat absolvent de facultate !)Sfatul meu este ca daca totusi alegi acest drum,care nu va fi deloc usor,copii tai sa fie prima ta grija pentru ca tu vei fi responsabila de alegerile facute pentru ei!
Vai ce post lung,sper din tot sufletul ca n-am suparat sau mai rau :D plictisit pe nimeni!

#48 2008-03-17 16:34:59

LadyInRed
Hero member
De la: _________
Inregistrat: 2007-06-07

hm...fosta logodnica a unchiului meu era adventista de ziua a 7`a si i`a spus k ea vrea sa se logodeasca in biserica ei si el sa treaca la adventishti...asa a facut unchi`miu.."au" facut un copil...hmm am pus in ghilimele pt k in acest timp ea a facut acelashi lucru cu un alt barbat.Tot aceeasi poveste..i`a cerut sa se logodeasca cu aproximativ 3 saptamani dupa ce s`a logodit cu unchimiu...si acel copii avea 2 tati adik..nici ea nu shtia al cui e...si le`a zis amandurora k e tatal copilului..si amandoi au trecut la adventishti..apoi..domnisoara a pelcat in germania.. neutral trageti voi concluziile

#49 2008-03-17 16:36:35

Leo
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-14
Site

Kitty_Cry a scris:

Fetelor am o pbl destul de mare k sa zic asa...Sunt ortodoxa,iubitul meu e pocait.Pentru mine n-a fost niciodata o pbl aceasta diferenta,insa de ceva vreme familia lui a inceput sa-mi bata apropouri cum ca ar fi bine sa am in vedere schimbarea religiei dak vreau sa raman alaturi de el.Si adevarul e ca am vb de multe ori de casatorie si acesta va fi un viitor pas in relatia noastra,il iubesc ma iubeste..dar....ma tzine ceva..cum se zice...Am vb f vag pana acum cu el despre acest lucru si mai direct mai p ocolite are aceeasi gandire ca si ai lui...cand va veni mom va trebui sa ma botez in religia lui...Il iubesc nespus de mult....dar n-as vrea sa traiesc o viata cu atatea restrictii si sa ma botez doar de gura lor...voi ce ati face in locul meu?

Nu vrei sa traiesti cu restrictii toata viata? Vei fi nevoita, pentru ca veti fi o familie, si el va trai cu restrictii...
Adica... ti-e pofta de mici... tu papi mici, el sta si se uita, ca n-are voie. E ca dracu'

Insista sa se despocaiasca... lol ca n-o fi moarte... sa se ortodoxeasca la loc...
Anywayz : pocaitii si martorii lu' Iehova = sick people

tomina a scris:

am un prieten care, pentru ca sa se insoare cu ea, care era pocaita, s-a pocait si el. Si nu s-au mai casatorit ca ea nu prea vroia. Dar el a ramas legat de religie si in fiecare duminica merge la biserica, desi nu era credincios inainte, si merge in excursii de ei. eu cred ca depinde de la caz la caz. cum ti-i norocul

a ramas legat... hai sa fim seriosi, ca nu te tine nimeni cu forta... sa-i bage putin in pi*da mamii lor, sa vezi cum se dezleaga...

Ultima oara a fost editat de Leo (2008-03-17 16:40:26)

#50 2008-03-17 16:42:21

LadyInRed
Hero member
De la: _________
Inregistrat: 2007-06-07

claudia78 a scris:

eu i-am zis din start ca nu fac cununie reigioasa in 2 biserici,mi se pare aiurea!!!!atat l-am rugat sa facem cununia la catolici,dar nu era obligatoriu sa si treaca la catolici,dar el a ales sa si treaca.oricum juramintele de castorie si intreg ceremonialul de cununie e cell mai imprsionant la romano-catolici...asta e clar!

puteai sa faci aceeasi cununie religioasa cu 2 preotzi...unu catolic si unu ortodox wink)
prietena mamei mele a facut asa si a iesit superr hjarta

#51 2008-03-17 17:06:22

Leo
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-14
Site

doctoressa a scris:

eu una nu sunt religioasa...ba chiar as putea zice ca putin imi pasa daca apartin de vreo religie sau nu...chiar si asa nu mi-as schimba religia...nu din cine stie ce considerente filozofice ci pentru ca, daca iti schimbi religia faci practic o promisiune in sensul de a respecta dogmele celei la care aderi...pai eu nu sunt dispusa sa respect nici un fel de

intrutotul de acord...
ba nu... o mica chestie: fac o promisiune... fac orice fel de promisiune. Pot sa trec si la islam, si la budism, si la ... satanisti lol Doar ca trec si gata... parca stiu aia daca respect eu dogmele si cutumele lor...
Pot sa ma fac musulman... si nu tin niciun fel de post, mananc ce vreu cand vreau, fax sex cand vreau si cu cine vreau...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.