Credit pt casa-2
- kimy
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-08-05
- Site
Re: credit pt casa
Infinity noi ne contrazicem rau,dar nu e asta ideea.Cum am mai zis fiecare isi ia ce tip de credit doreste si din cate am inteles si citit andreiuta_4u voia un sfat si astepta pareri in legatura cu un credit pt casa.Oricum eu mi-am spus punctul de vedere,si daca nu ma crezi nici acum afla k nu sunt deloc singura care gandeste asa : http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/ … si-in-euro (sursa este Ziarul Saptamana Financiara) Offtopic..unde lucrezi? (daca poti sa imi raspunzi)
- Infinity
- Hero member
- Inregistrat: 2006-01-02
Am inteles ideea ta kimy_adina..fiecare cu parerea lui Am vazut concret multe situatii (in urma unor comparatii si calculatii), si in urma acestor lucruri mi-am facut o parere..pe care o sustin in continuare. Referitor la acel articol..e okay pentru bancile care au fost prezentate..dar sunt oferte mult mai bune unde chiar nu se apropie acele credite (chiar si dupa ce s-au schimbat banii ) de creditele euro. Lucrez la o firma de intermediere bancara care lucreaza cu 15 banci din Romania (deci stiu, majoritatea produselor bancare existente pe piata)
- andreiuta_4u
- Full member
- Inregistrat: 2007-04-27
infinity prietenul meu are 11.260.000 lei brut pe cartea de munca.........crezi ca ar putea el singur sa faca credit pt locuinta?eu inca nu am carte de munca pt ca deabia m-am angajat si mai dureaza pana imi face cartea de munca!oare el ar putea sa faca singur?
- bela
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-11-03
vb in cunostiinta de cauza pt a lua o casa cu credit ipotecar PE NUMELE AMANDORURA trebuie ori sa fiti amandoi salariati cu ceva vechime srioasa pe cartea de munca, ori dc doar unul din voi e salariat si totusi faceti credut IPOTECAR nu puteti lua casa sub nicio forma pe numele amandorura...decat casatoriti...dc aveti nevoie de o suma mai mica puteti apela la un credit de nev. pers. dar si aici e cu dute vino.ca sa fii sigur ca ti-l aproba trebuie sa ai CM de cel putin 1 an(ei zic ca 3-6 luni dar e tzeapa). se face un scoring si pe baza lui ti se da ti se dau pct de ex dc esti casatorit , dc ai tel fix, dc firma are nu stiu cati angajati etc. atentie insa...orice credit ai lua prin orice metoda pe orice perioada, orice dobanda, nu ti se spune la inceput -ca si asta e tzeapa-exact cat ai de dat...te trezesti la semnarea contractului ca mai ai nu stiu ce comisioane lunare care adauga cateva zeci de euro la rata...si oricum in final platesti cel putin dublul sumei luate...asa ca grija mare si un sfat dezinteresat -evita bancile grecesti (banca romaneasca e banca greceasca) si creditele in franci elvetieni...pierzi groaznic de mult pe alte parti...scuze dar nu iti pot da detalii exacte...si in plus tu cumperi in euro..asa ca te complici inutil pierzi la scimburile valutare mai mult decat ar trebui P.S stiu o ruda careia banca rom. i-a respins cererea de credit de nevoi pers pt 4000 euro (in lei) (cu toate ca avea la ei in cont 5000USD si avea lunar tranzactii) si dupa 7 luni l-a sunat sa spuna ca totusi i-l da...ma rog...nu mai era nevoie
Ultima oara a fost editat de bela (2007-09-30 01:32:56)
Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...
- bela
- Sr. member
nu editez pt ca este o idee nou
referitor la fluctuatiile euro.... intotdeauna in luna sept-oct valutele vor fluctua f mult motivul? absolu toate taxele anuale se calculeaza la cursul din data de 1 octombrie.de ex taxele din 2007 s-au calculat la cursul bnr din 1 oct 2006 asa ca euro va fluctua groaznic in perioada asta...doar trebuie si statul sa ne ia intr-un mod istet mai multi bani si "baietii destepti " sa faca bani de pe urma asta...cum? campara camd e euro jos si vand acum pt ca "se stie" ca in sept-oct creste euro apoi scade again
- andreiuta_4u
- Full member
bela el are vro 10 ani vechime pe cartea de munca,nu tin neaparat sa luam pe numele amadurora,daca poate el singur sa faca este ok!si care banca este romanesca si nu greceasca ,sti?
- bela
- Sr. member
bcr, brd,volksbank (austria), raiffeisen (desi nu au conditii f bune, dar merge),etc eu ma refeream la piraeus, banca romaneasca, emporiki etc
Ultima oara a fost editat de bela (2007-09-30 13:21:10)
- andreiuta_4u
- Full member
infinity poti sa-mi faci un calcul daca poti si sti?el la 11.260.000 lei brut poate sa faca credit imobiliar si cam ce suma iar da?noi o sa ne ducem la banca sa ne interesam dar eram curioasa sa aflum mai repede sa-mi fac o idee
- Infinity
- Hero member
- Inregistrat: 2006-01-02
Andreiuta_4u e cam mic venitul sa poata obtine un credit cu o valoare mare, faca fara codebitori. Ca sa faceti impreuna (presupunand ca ai avea vechimea necesara), puteti si fara sa fiti casatoriti, dar cu conditia sa faceti dovada aceluiasi domiciliu..deci nu merge (banuiesc)..singura varianta ar fi sa participe si parintii lui cu veniturile. In acest caz spune-mi te rog ce venituri au parintii lui, si care este varsta, atat a parintilor cat si a lui.
Cel mai bine, hai sa vorbim pe mail (ca pe messenger nu apuc sa stau prea mult). Raspunde-mi la infinit_ty@yahoo.com si o sa iti scriu de acolo apoi..sau putem vorbi la telefon..cum ti-e mai usor
Ultima oara a fost editat de Infinity (2007-10-01 19:40:42)
- andreiuta_4u
- Full member
- bela
- Sr. member
citeste aici http://www.cotidianul.ro/index.php?id=1 … 76a38e4776 (sursa)
Un imprumut imobiliar de 70.000 de euro pe 30 de ani are costuri totale de pina la 203.000 de euro.
O garsoniera confort 1 intr-una dintre zonele decente ale Capitalei costa aproximativ 70.000 de euro. Asta doar daca aveti toti banii la indemina. Daca nu, aceeasi locuinta va costa de la 150.000 de euro, pina la 203.000 de euro in cazul in care imprumutati banii de la banca pe o perioada de 30 (DAE) de ani. Cu Dobinzi Anuale Efective de pina la 11,20%, mai toate bancile din Romania au oferte pentru credite imobiliare in euro. Rata lunara pentru un imprumut pe 30 de ani in valoare de 70.000 de euro variaza intre 380 si 670 de euro, calculata la dobinzile fixe oferite de banci in primul an, potrivit unei analize a portalului financiar www.finzoom.ro. Daca luam in considerare faptul ca, in general, dobinda creste cu minimum un punct procentual cind devine variabila (cel putin in acest moment), obtinem valori intre 450 si 720 de euro pentru rata pe care o vom plati pentru un „credit de garsoniera“ dupa primul an de finantare.
Cea mai buna oferta o gasim la Credit Europe Bank, unde rata lunara este de aproximativ 380 de euro la o DAE de 9,11%. La aceasta banca, gradul de indatorare calculat ca procent al ratei in venitul lunar net al solicitantului merge pina la 65%.
ING are o rata de 454 de euro si un grad de indatorare de 60%.
La BRD, rata este de 480 de euro, insa gradul de indatorare maxim acceptat ajunge la 70%, cel mai ridicat nivel de pe piata.
La Domenia Credit platiti lunar 510 euro, dar gradul de indatorare nu depaseste 35%. La Banca Romaneasca, rata este de 415 euro si gradul de indatorare, 35%.
La Alpha Bank, rata, in valoare de 518 euro, poate ajunge pina la 65% din salariu.
Cel mai avantajos credit de la Piraeus presupune o rata lunara de 410 euro. Cel mai atractiv credit al BCR are o rata de 445 de euro, aferenta unei Dobinzi Anuale Efective de 11,09%.
Intr-o analiza recenta a ziarului Cotidianul aratam ca dobinda (fixa in primul an de creditare) se poate dubla atunci cind devine variabila si este calculata in functie de dobinda medie EURIBOR si de marja proprie a bancii. Acelasi principiu se aplica si in cazul creditelor prezentate mai sus, situatie in care, pentru a calcula o rata dupa primul an de creditare, mai adaugam intre 50 si 100 de euro.
De exemplu, la BRD avem in prima faza o DAE de 8,27%, insa, daca in acest moment intrati pe dobinda variabila, ar fi o DAE de aproximativ 9,3%. Aplicata la rata lunara (480 de euro), cresterea se transforma in aproximativ 59 de euro (rata de 539 de euro, fata de 480 de euro). Sint totusi banci la care diferenta este chiar mai mare."
"
- mikki_20
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-15
si noi vrem sa facem mai tarziu un credit sa ne luam casa, insa in bucuresti preturile la apartamente au crescut enorm de mult. am inteles ca anul asta o sa scada da nu stiu cat de adevarat e. hope sa fie bine
Avem 1 an si 5 lunite
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
mikki_20 nu doar in bucuresti au crescut preturile. cine sta in cluj (ca si mine) trebuie sa dispuna de bani fooooaaaaarrrrttteeeee multi ca sa-si ia un apartament... este extrem de scump clujul, si nu numai in ceea ce priveste locuintele.
- evilpink
- Banat
- Inregistrat: 2006-11-02
da au crescut preturile in bucuresti de te crucesti al meu a reusit sa faca credit in vara si acum avem garsoniera noastra.
VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI. VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.
- norishorulalb
- Banat
- De la: Mika
- Inregistrat: 2007-04-03
micaella4 a scris:ma scuzati ca deviez putin de la subiect...si-a luat cineva matiz in leasing? cam la cat ajunge pe luna?
eu..2.500.000 lei vechi
- mikki_20
- Hero member
si de cat ati facut credit ? ce suma?
Avem 1 an si 5 lunite
- mikki_20
- Hero member
si cat platiti rata pe luna? sorry daca pun prea multe intrebari da is curioasa
Avem 1 an si 5 lunite
- evilpink
- Banat
- Inregistrat: 2006-11-02
pai acum 255 de euro din vara o sa fie 325
VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI. VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|