Candidoza-167
- adyvali
- New member
- Inregistrat: 2009-01-03
Re: candidoza
Buna, Din pacate am avut si eu probleme cu aceasta ciuperca acum cativa ani. am tratat intradevar cu ovule si crema dar reapare din cand in cand. La momentul respectiv s-a tratat si sotul. Problema este ca acum are el o problema, din cand in cand, nu ne dam inca seama in ce conditii, ii apare niste chestii foarte mici si rosii in zona genitala. Oare la ce sectie a clinicii trebuie sa mergem? Tot la ginecologie? Ne recomandati o clinica anume? Cred ca trebuie musai sa fac si eu un control. Multumim.
- Khristall
- Insomniac member
- De la: Casuta noastra
- Inregistrat: 2007-10-08
el sa mearga la dermatologie. din ce oras esti?
Mamica de strumfulet... 19 iulie 2013
- adyvali
- New member
Bucuresti Multumesc mult pentru ajutor.
Ultima oara a fost editat de adyvali (2009-01-03 22:49:07)
- narissa
- Full member
- Inregistrat: 2009-01-04
Buna! Acum 3 zile am avut un contact sexual neprotejat,si la sfarsit am simtit ca ma ustura putin himenul.Iau anticonceptionale,iar iubitul meu este primul cu care am intretinut relatii sexuale neprotejate,insa el a mai avut cu inca 2 fete acum 1 an respectiv 3.El sustine ca niciuna dintre fostele partenere nu au avut candidoza si nici el nu prezinta niciun simptom al candidei. Eu,am inceput sa simt o senzatie neplacuta la nivelul vaginului inca din a doua zi dupa ce am facut dragoste,situatia agravandu-se atat de tare ca azi noapte nu am putut sa dorm deloc din cauza mancarimii si iritatiei.Toata noaptea am inrosit forum-urile si articolele despre candidoza,si simptomele par sa coincida.In general zona intima imi e uscata,iritat si rosie. Ma doare in special clitoris-ul,si am putina secretie alba ,dar nu fluida,ci mai solida putin cu aspect gelatinos.Uneori ma mananca atat de tare incat tresar,ma deranjeaza cand umblu si cand stau pe scaun,si simt ac si cum m-ar intepa ceva pana in uter.E oribil. Azi fiind duminica,sunt inchise cabinetele ginecologice,si miam cumparat Nidofor si bicarbonat.Am stat 10 minute in apa cu bicarbonat si m-am dat apoi cu crema.Parca s-a mai linistit zona.E ok ce am facut pana acum? Si inca o intrebare.I-am zis prietenului meu despre problema mea,si vreau sa stiu el ce tratament ar trebui sa faca? Noi suntem in orase diferite si nu putem merge impreuna la consult,de aceea speram daca puteti sa-mi ziceti ce pastile ar trebui sa ia,si daca e necesar sa se dea si el cu nidoflor,chiar daca nu are simptome. Multumesc mult de atentie.Sper sa imi raspundeti cat de repede. O zi buna.
Come play my game.
- lady in black
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-11-28
daca e intradevar candida, aceasta e o dereglare a florei si mai degraba se face decat se ia. si virginele pot face candida. mergi la ginecolig sa vezi despre ce e vorba(sa nu fie altceva) si nu mai fa spalaturi cu bicarbonat pt ca risti sa faci mai rau. poti sa dai cu crema de galbenele la exterior. dupa ce vezi ce ai tu medicul ii va da tratament si prietenului tau
inainte de a renunta la prezervativ el a facut niste analize?
- narissa
- Full member
- Inregistrat: 2009-01-04
nu,nu a facut si stiu ca probabil ar fi trebuit.Am discutat deschis despre asta,si mi-a zis ca una dintre fostele prietene era virgina,si cealalta facuse analize.Normal ca exista un procent ca totusi sa fi contactat ceva,insa destul de mic din cate m-am informat. DIn pacate pana am cititt reply-ul am facut prima spalatura cu bicarbonat si m-am simtit muult mai bine,iar apoi m-am dat cu nidoflor.Vreau doar sa supravietuiesc pana maine,cand merg la medic.Sper ca mult rau nu se poate intampla.Ce alte micoze sau bts mai au asemenea simptome? vreau sa fiu pregatita pt orice.
Come play my game.
- lady in black
- Insomniac member
din simptomele descrise de tine pare candida, dar numai o vizita la medic te va putea lamuri
- anya123
- New member
- Inregistrat: 2007-09-28
Buna! sper sa ma puteti ajuta cu problema pe care o am... La inceputul lunii decembrie am fost la marie stopes, mi-am facut examenul de secretie si mi-a iesit flora grad 4 si candida prezenta, trichomonas, gonococ, chlamidya absente. Am facut tratament cu diflucan si gynofort si simptomele s-au ameliorat...pentru flora de gred 4 nu am luat nici un tratament, ci doar ovule feminella vagiC 6 zile pentru reechilibrarea florei. In timpul in care am pus aceste ovule, cam la jumatatea perioadei, simptomele de candida au reaparut foarte...in forta si nu inteleg din ce cauza. ce ar trebui sa fac acum?sa repet tratamentul doar pt candida?acum ceva vreme am avut gardnerella...sa iau metronidazol, tinand cont de faptul ca am avut flora grad 4 si nu am tratat-o?sau sa folosesc niste ovule cu spectru mai larg(cervugid)? In plus, eu iau antinconceptionale janine de 1 an. Luna trecuta am inceput folia cu 2 zile mai devreme decat de obicei, ca sa inceapa sangerarea marti in loc de joi.Le-am terminat de luat sambata aceasta, iar duminica, dupa ce am avut un contact am avut o sangerare redusa care a durat cam o zi jumatate. e din cauza ca am schimbat ziua de incepere a pastilelor(un fel de spotting) sau e din cauza ranii pe care o am pe col( a mai sangerat la fel si acum cateva saptamani, a fost si motivul pt care m-am dus la marie stopes)? stiu ca e putin probabil, dar e posibil sa fi ramas insarcinata daca am schimbat ziua de incepere a pastilelor?
- lady in black
- Insomniac member
buletinul de analiza nu il ai sa vedem ce scrie pe el? poate sa iasa flora grad IV de la candida, nu inseamna neaparat ca mai aveai ceva. acum ar trebui sa mergi la medic sa vezi exact cu ce te confrunti, nu lua nimic dupa capul tau. daca iei metronidazol risti sa faci iar candida sau sa o faci mai rau daca asta ai
daca ai inceput-o mai devreme si nu mai tarziu atunci nu sunt pb, data viitoare cand vrei sa schmbi ziua in care vine menstra nu scurta pauza ci dupa ce iei 21 pastilute(o folie) mai ia exact cate ai nevoie in plus si faci doar apoi pauza
sangerarea daca fost dupa contact eu tin sa cred ca a fost de la rana. asa ca repet: mergi la medic si fa o analiza de secretie deoarece rana pe col e intretinuta de aceste infectii si ele trebuie tratate in primul rand
- anya123
- New member
pe buletin mai scrie doar epitelii si leucocite frecvente, nimic despre germeni, daca sunt coci, bacili...nu cred ca am doar candida din cauza ca secretia nu e chiar specifica pentru candida..nu e neaparat albicioasa, e mai mult galbuie...si ma gandeam sa iau ceva zilele astea cat am menstruatia si nu pot sa ma duc la doctor...oricum dupa ce se termina o sa ma duc. si stiu ca metronidazolul acopera spectrul de anaerobi, din cauza asta credeam ca e o idee buna sa iau, mai ales ca o infectie posibila intretine rana si mai ales ca rana asta nu sangera pana luna trecuta.
- lady in black
- Insomniac member
metronidazol e intradevar bun pt unele infectii, dar din moment ce nu stii cu ce te confrunti nu lua, poti sa faci mai rau. oricum tratamentul cu antibiotice pe cale orala trebuie insotit de unul local si tu fiind la menstra acum nu prea poti pune ovule(ele se elimina cu menstruatia)
- anya123
- New member
multumesc...o sa astept atunci pana se termina menstruatia si o sa merg la doctor din nou. pentru un examen de secretie complet trebuie sa specific eu ca vreau sa faca coloratie gram, identificare de specii si culturi?sau unde ar trebui sa merg pentru un examen de secretie complet?auzisem ceva de cantacuzino...imi trebuie trimitere de la mf?
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
nici eu nu te sfatuiesc sa faci tratament fara o analiza de secretie in prealabil. mie mi-a prescris chiar o doctorita un tratament cu ovule preparate, fara sa fac nicio analiza inainte. ovulele alea au fost ft puternice (contineau inclusiv metronidazol), cred ca erau faute sa acopere o gama larga de microbi. cu toate astea, pt mine nu au avut niciun efect. doar disconfortul provocat, pt ca de la metronidazol se formeaza o secretie ft apoasa si abundenta (ma trezeam uda toata dimineata daca puneam doar un protej-slip; am avut nevoie de absorbant in fiecare zi de tratament). dupa ce am facut analiza de secretie, am vazut si de ce: infectia mea era provocata de un streptococ, iar ovulele nu contineau nimic care sa il combata. de asta cred ca e mai bine sa faci intai analiza de secretie, alfel risti sa iti dereglezi flora vaginala si nici sa nu iti rezolvi pb.
- lady in black
- Insomniac member
teoretic nu ar trebui sa spui, dar depinde de ce vrei sa faci. la secretie pot sa iasa coci de ex ceea ce poate indida un streptococ, dar ca sa vezi exact cu ce te confrunti e nevoie de alta analiza. medicul ar trebui sa stie ce sa iti faca , dar... daca suspectezi bts, unele pot iesi din secretie, pt altele e nevoie de analize speciale
nu sunt din bucuresti dar la topicul ginecologi buni poti sa gasesti informatii
- complez
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-11-09
fetelor candida da si mancarimi, intepaturi si inrosirea zonei din jurul vaginului? o sa ma duc iar la gine curand pt ca dupa primul tratament nu am scapat de ea.secretia e cremoasa, sunt un pic rosie, ma mananca daca ating acolo cand ma spal si pe ici pe colo parca simt ca ma inteapa tot asa cand ating. sa mai fac si alte analize?
- adyvali
- New member
cel mai bine este sa mergi la medic. acolo se stabileste exact ce si cum. daca te apuci sa faci un tratament de capul tau, din auzite, poate ai rezultate pe moment , dar dupa aia o iei de la capat.
- lady in black
- Insomniac member
poate provoca simptomele descrise de tine. du-te la medic si fa o analiza de secretie
- tzuntzurel
- New member
- Inregistrat: 2007-10-17
Am si eu nevoie de un sfat de la voi. Acum 4 luni am avut o infectie cu trichomonas, pentru care am facut tratament cu Cervucid, Macmiror, Fasygin si am scapat de ea. Imediat dupa tratament am avut niste mancarimi si regiunea vulvara era rosie, aveam si o secretie abundenta, am suspectat ce e candidoza, asa a fost, la analiza a iesit prezenta candida, medicul care a lucrat secretia mi-a zis ca e prezenta dar ca si cum este la orice femeie, nu in cantitate mare. Am urmat tratament cu Gynofort, si dupa aceea a fost ok. Medicul nu mi-a zis sa revin la control dupa tratament, dar aveam de gand sa fac asta acum dupa sarbatori. Problema este ca de 3 zile am mancarimi ingrozitoare, intrarea vaginului e rosie, nu pot dormi noaptea de mancarime si am o secretie foarte abundenta. Bineanteles ca am sunat medicul si nu e la cabinet, revine peste 10 zile, e plecat in strainatate iar eu inebunesc cu problema asta pe cap!!!! La alt medic nu ma duc, al meu imi stie problemele, am incredere in el. M-am gandit sa rezolv problema temporar singura cum pot pana vine dr in tara si sa iau Gynozol +flucovim+clotrimazol crema si biotcs. Este bine ce iau? Este buna combinatia, da rezultate? Ce am mai citit pe aici am vazut ca asta ar cam fi schema cea mai buna. Mentionez ca va fi un tratament d emoment pana pot lua legatura cu medicul.
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
eu zic ca nu e bine daca ai simptomele astea dupa gynofort , care e bun , eu zicsa nu fie vorba de altceva nu te grabi , du-te repede si fa o analiza la secretie si cere si o cultura sau antibiograma sa vezi ce este si apoi la medic , poate vine din strainatate dar nu aplica nimic ca sa poti face analiza la secretie
Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-01-06 12:24:22)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|