homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analizele si testele necesare unei sarcini-9

#153 2009-10-26 20:40:54

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

Re: analizele si testele necesare unei sarcini

am si eu doua probleme in urma analizelor specifice si multe, multe temeri
la mine a iesit mycoplasma nasol si trebuie sa iau niste antibiotice (doxicilina sandoz 100 mg), insa doctora mi-a zis ca nu e sigura daca va trece cu acelea si daca la urmatoarea analiza problemele persista, ma trece pe ceva mai puternic. mi-a zis ca e o bacterie foarte puternica si ca-i e teama ca nu va trece asa cu una cu doua. si nici nu parea prea optimista in privinta perioadei de tratament impotriva acesteia.
mi-e tare frica si sunt tare suparata sad

ati avut asa ceva, v-ati vindecat repede, a raspuns bine la antibiotice?

se pare ca nici cu toxoplasmoza nu stau bine, pentru ca am tinut pisica in apartament multi ani, asa ca acum ma asteapta o tura pe la infectioase, nu stiu ce presupune tratamentul, mi-e teama ca nu se vindeca repede, in fine, poate sunt paranoia, dar e prima data cand ma lovesc de niste probleme reale de sanatate de care n-am avut habar si am putina nevoie de informatii de la femei care au trecut prin asa ceva...sad

#154 2009-10-27 08:47:53

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Annabella, nu te supara pe mine, dar ... pisica in apartament ? Nu ca ai fi tu un caz singular, dar eu nu pot pricepe cum sa locuiesti intr-un spatiu atat de mic cu un animal cum e pisica. Par peste tot, caca, toate alea ... tongue
Oricum, toxoplasma poti sa o iei si daca nu ai pisica in casa. Fa-ti analizele concret si daca ai deja imunitate, nu-i nimic de speriat ! puss

gravida 35+ babyboy happydance

#155 2009-10-27 09:57:47

anabella_n
Hero member

pai apartamentul meu are 150 m2, asa ca nu spatiul a fost problema. plus ca aveam 14 ani cand am luat-o, eram copil si-mi doream sa am si eu ceva responsabilitati, sa am grija de un suflet!
oricum m-am lecuit definitiv de asa ceva, sper ca totul va fi ok, ma duc la analize luni

#156 2009-10-27 17:35:02

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

annabella, relax... si, daca tot ai facuta toxo, n-are niciun rost sa renunti la biata matza... mai ales ca o ai de atata timp... mi s-ar rupe inima, n-as putea sad..................

dar cum ti-au iesit analizele? igg-ul si igm-ul pt toxo?
in mod normal NU se face tratament, se vindeca singura, si tu ramai cu anticorpi forever (igg pozitiv forever, adica, dar igm-ul tre sa se negativeze ca sa fie ok). dar in sarcina, de exemplu (si e posibil ca dr tau sa sugereze asta si daca nu esti insarcinata), se face tratament de urgenta cu antibiotice... stiam ca azitromicina era bun, vezi ce iti zice dr.

oricum, e F BINE ca ai facut toxo inainte de sarcina.... inseamna ca ai scapat de stress in timpul sarcinii cu asta!!!

cat despre mycoplasma/ureaplasma, stiu o varianta conform careia astea sunt date tot de dezechilibre ale florei, ca si candida. de aia sfatul meu: cand termini cu antibioticele si vezi analiza ok, fa un tratament cu lactobacili, pt refacerea florei... daca nu, in sarcina, ai toate sansele sa te trezesti iar cu ele pe "cap"

anne... de ce judeci? neutral noi stam intr-o garsoniera si avem pisica... pisicile sunt animale f curate.... in conditiile in care dai cu aspiratorul (ceea ce oricum faceam) si ii curati tavita in baie... e f curat. in niciun caz "caca in toata casa" neutral eu am toxo neg (deci n-am anticorpi), dar nu m-am gandit nicio secunda sa renunt la pisica... de fapt, toxoplasmoza nu se ia DE LA PISICI, ci de la CACA DE PISICA.... adica fie nu te speli pe maini dupa ce curati tavita (ceea ce mi se pare greu de crezut), fie mananci ceva nespalat/umbli cu carne cruda infectata etc......

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#157 2009-10-27 17:47:33

anabella_n
Hero member

n-as fi renuntat niciodata la ea, dar a murit, avea 10 ani si crede-ma inca mai sufar si nu ma pot uita la pozele cu ea. dar se pare ca tot in perioada aia am contactat si virusul, deci are vechime sad

merci mult pt sfaturile pe care mi le-ai dat, cred ca o sa-mi copiez mesajul tau undeva sa stiu ce am de facut la vremea respectiva smile
de myco asa mi-a zis si mie, ca e un micro-organism dat de anumite dezechilibre si ca cele mai multe femei il au, dar nu se manifesta si nici nu e atat de periculos in afara sarcinii

cat despre toxo, iti scriu exact ce mi-a iesit mie la analize.
IgG: 85 (pozitiv, si fiind intre 8 si 300, e infectie veche)
IgM 1.19 (fiind peste 0.65 e pozitiv)
asadar se pare ca amandoua sunt pozitive, ceea ce nu e tocmai ok, tocmai de aia m-a si trimis doctora ginecolog la infectioase, pt repetarea analizei si stabilirea tratamentului (cred)

Publicitate

loading...

#158 2009-10-27 18:00:25

katami
Platinum member

cu placere. sad stiu cum e cu pisica... a mea e racita si asta noapte am "mosit-o" ca pe un copil, am ochii rosii de nesomn si acu smile

ciudat, intr-adevar, ca ti-au iesit ambele pozitive.... dr tau are dreptate,  mai intai repeta analiza si apoi incearca un tratament... chestia e ca majoritatea care fac boala asta habar n-au ca o au, iar ea trece de la sine.... adica se negativeaza igm-ul.... dar, daca tot ai descoperit-o, probabil iti va da tratament cu antibiotice. oricum, tre sa astepti pana vezi igm-ul negativ, pt ca, daca e pozitiv in sarcina, e destul de nasol, parazitul asta traverseaza placenta si poate provoca avort spontan sau diferite complicatii urate....

bafta!! smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#159 2009-10-27 23:30:15

anabella_n
Hero member

sa fie!
stiu cat de nasol e sa ai asa ceva in timpul sarcinii, m-am ingrozit citind pe net ce complicatii pot aparea la fat, apoi la copil din cauza toxoplasmozei netratate sad

insanatosire grabnica pisicii tale smile

#160 2009-10-28 23:18:34

katami
Platinum member

ms, ms lol

#161 2009-10-29 11:54:07

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Toxo se mai face si dak mananci fructe/legume nespalate; eu cred ca depinde si cat de sensibila esti... eu am stat cu pisi in apartament vreo 3 ani; acum am 2, dar stau la curte si nu e problema, nu fac caca decat afara; oricum, cand tii un animalutz atata timp, nu e usor sa te desparti de el, eu nu as face-o.. as fi doar mai atenta cu igiena...

Anne, este ca nu ai avut niciodata pisi smile ? Dak ai fi avut, sigur erai de alta parere. Sunt mii de persoane care tin pisi in apartament/garsoniera si nu au toxo; depinde de fiecare...

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#162 2009-10-29 12:42:28

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

eu am stat cu pisica in apartament vreo 10 ani si nu am avut toxoplasmoza;si da,asa cum zicea si Crssy,poti sa faci toxoplasmoza fara sa ai pisica,consumand fructe si legume nespalate.

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#163 2009-10-29 15:08:39

anabella_n
Hero member

n-am mancat niciodata nimic nespalat si oricum cat a trait pisicuta mea si am locuit acasa la ai mei, impreuna cu ea, am dormit noapte de noapte cu ea la piept, i-am schimbat numai eu nisipul si i-am curatat cutiuta
si oricum o pupam toata ziua pe blanita, pentru ca nu ma puteam abtine
asa ca eram destul de sigura, chiar inainte de a veni rezultatul, ca ceva tot am, pentru ca niciodata n-am tratat-o ca pe un animal posibil purtator de bacterii, ci ca pe un membru al familiei

Crssy85 a scris:

oricum, cand tii un animalutz atata timp, nu e usor sa te desparti de el, eu nu as face-o.. as fi doar mai atenta cu igiena...

cum i-am spus si lui katami mai sus, pisica mea a murit pentru ca avea deja vreo 10 ani si ceva, altfel nu as fi dat-o, eventual o lasam la ai mei in apartament, unde a trait de cand avea o luna pana a murit

Ultima oara a fost editat de anabella_n (2009-10-29 15:27:24)

#164 2010-02-01 14:55:09

ginutza
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-09-19

Buna fetele,
si eu am crescut cu pisica in casa si acum am imunitate la toxoplasma,ceea ce este foarte bine
mie doctora mi-a data sa refac chlamydia,ureaplasma si urocultura,restul de virusi ii facusem de anul trecut.
am 10 sapt acum si urmeaza se ne vedem peste doua sapt pt eco.
parerea mea este ca sunt o groaza de analize care "trebuiesc" facute si costa si o palarie de bani,asa ca depinde de fiecare pacienta si doctor in parte de cat de multe va face.

Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.

#165 2010-02-01 16:29:13

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

Si eu am imunitate la toxoplasma, nu stiu cand am avut toxoplasmoza...am caine, dar pisica nu am avut niciodata si nici nu am fost fan pisici sa le pup in bot. Si totusi, se pare ca am avut. Poate sa fie si de la fructe/legume nespalate, intr-adevar...
Analizele costa intr-adevar destul de mult, dar eu aproape jumatate din suma mi-am compensat-o cu trimitere de la medicul de familie...am economist in jur de 300ron la analizele din trimestrul 1. Am platit doar pt. TORCH si listeria.

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#166 2010-04-21 22:30:00

dragoste
Membru
Inregistrat: 2010-04-21

Sunt in 21 de saptamani de sarcina, cosmarul meu a inceput dupa ce am primit rezultatul de la triplu test. Am 27 de ani doctoral meu nu mi-a recomandat sa fac triplu test avand in vedere ca este recomandat doar femeilor peste 35 de ani dar eu pt siguranta mea si a bebitei mele m-am hotarat sa-l fac si dupa ce am primit rezultatul a inceput cosmarul meu. Mi-a iesit risc crescut 1:213 sindrom Down, am crezut ca innebunesc cand am vazut rezultatul. Doctorul meu mi-a zis sa stau linistita, stiam ca testul reprezinta doar o probabilitate ca copilul meu sa aiba SD si nu un diagnostic dar nu am putut sa stau linistita eram prea stresata; am mers sa consult si alt doctor care dupa ce mi-a facut 4D mi-a spus ca bebita e ok ca nu se vede sa aiba nici o caracteristica pt SD dar pt orice evntualitate sa-mi mai repet triplu test si in alta parte. Am mers a doua zi si mi-am refacut din nou testul rezultatul l-am primit in aceeasi zi dupa vreo 4 ore si din nou mi-a iesit risc crescut de data asta 1:90 SD, asistenta mi-a zis ca cel mai bine ma duc sa ma programez la amniocenteza. Am inceput sa plang, eram disperata dar aveam nevoie sa stiu adevarul si dupa cateve zile am facut amniocenteza era singura modalitate de a afla un diagnostic si de a avea o certitudine ca o sa am o fetita sanatoasa. Procedura de amniocenteza nu e dureroasa, dureaza 1 minut pana iti recolteaza lichid amniotic si riscul de avort e f mic, efecte secundare majore nu apar eventual un mic disconfort in zona abdominala si cateva crampe.Am avut foarte mari emotii pana sa primesc rezultatul insa l-am primit dupa 3 zile de la procedura si mi-a confirmat ca totul este in regula si bebita mea este perfect sanatoasa. Va recomand sa nu va stresati daca rezultatele de la dublu, triplu test sunt pozitive sunt doar niste probabilitati( niste teste aiurea care nu m-i le-as mai face) nicidecum faptul ca bebeul dvs ar avea vreo anomalie cromozomiala dar pt siguranta amniocenteza este singura care o sa va arate daca bebeul dvs are vreo afectiune. Va doresc multa sanatate si bebei frumosi si sanatosi.

#167 2010-04-26 20:07:14

apple1234
New member
Inregistrat: 2009-06-09

buna,
va rog fff mult sa ma ajutati si pe mine cu interpretarea acestor rezultate. am programare la doctor sapt asta, dar numai am rabdare pana atunci....
FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE. RELATIV FRECVENTE PMN. FRECVENTI BACILI DODERLEIN.
RELATIV FRECVENTE LEVURI SI PSEUDOFILAMENTE MICELIENE. ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS
CULTURA IN CONDITII AEROBE: nu s-au dezvoltat colonii bacteriene la 48 ore
CULTURA FUNGI - PREZENT CANDIDA SPP RELATIV FRECVENTE COLONII
SENSIBIL:
AMFOTERICINA B
ECONAZOL
KETOCONAZOL
NYSTATIN
INTERMEDIAR:
CLOTRIMAZOL
MYCONAZOL
NEGATIV (0.020)
CO = 0.242
[ EIA - Trinity Biotech ] NEGATIV (0.020)

UREAPLASMA UREALYTICUM - ABSENT
MYCOPLASMA HOMINIS - ABSENT

[Mycoplasma IST 2]

#168 2010-04-26 20:12:47

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

ai o candidoza pentru care vei primi tratament conform antifungigramei. nu e nimic grav

#169 2010-04-26 20:51:52

apple1234
New member

multumesc frumos pt raspuns....
m-am gandit ca ar fi asta (am avut-o si acum ceva vreme si scapasem de ea... sad!)
problema mea acum este ca sunt si insarcinata (sper sapt asta sa aflu exact in cate sapt - la ultimul control, doctorita mi-a spus ca sarcina e mult prea mica ca sa-mi zica sapt), si nu stiu exact dc tratamentul ce va trebui sa-l urmez va afecta bebe sau nu...sper din tot sufletul sa nu...inerc acum sa ma documentez pe net, dar daca puteti sa-mi spuneti si voi, va rog...

#170 2010-04-26 21:03:29

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

cand doctorul iti va prescrie tratament va tine cont de faptul ca esti insarcinata astfel incat tratamentul sa nu-l afecteze pe bebe.
varsta sarcinii se calculeaza numarand din prima zi a ultimei menstruatii. cand ai avut ultima menstra?

#171 2010-04-26 21:15:12

apple1234
New member

multumesc mult gargarita....sunt cam ingrijorata....incerc sa nu ma ingrijorez prea mult dar vreau ca totu' sa fie ok pt bebe..
ultima menstra a fost la sf lui feb, numai ca undeva la mijlocul lunii martie am avut vreo 2 zile in care am avut scurgeri...dar nu ca la menstra...
la ecografia de acum vreo 8-9 zile se vedea un mic punctulet.... sapt asta ma duc din nou si sper sa se vada mai bine... smile
si sper sa fie totul ok caci ma ingrozesc de ce citesc pe net (posibile probleme, complicatii, etc..)... sad

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.