homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Doizece...

#1 2007-10-16 09:54:27

dulcik21
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-06-29

Doizece...

Sunt o impatimita a jocului de rentz de pe doizece.neogen.ro si eram curioasa daca e cineva de pe forum care intra acolo. Daca da, poate imi spuneti si ce pseudonim folositi. Poate jucam odata un rentz... big_smile Pentru cele care nu stiu site-ul... vi-l recomand cu caldura...sunt si alte jocuri multiplayer super... Asta daca te plictisesti...

http://xs220.xs.to/xs220/07422/chirolp_wkiss2.gif

Ultima oara a fost editat de dulcik21 (2007-10-16 09:55:24)

Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei!  smile

#2 2007-10-16 10:13:49

sarah_ath
Full member
Inregistrat: 2007-06-17

Re: Doizece...

suna interesant...am sa intru si eu sa vad despre ce e vb

ceea ce nu ma distruge ma face mai puternica
nu incerca adancimea apei cu ambele picioare

#3 2007-10-18 14:42:49

TIFFANY
Full member
Inregistrat: 2007-05-20

am mai auzit de jocul asta, dar nu ma pricep, adevarul e k nici nu mi-am dat silinta..cum e? big_smile

People say I'm crazy, but the voices in my head say I'm not.

#4 2007-10-18 16:57:48

Nikko
Full member
Inregistrat: 2007-02-15

si eu
.... Nikkko

#5 2007-10-18 16:58:14

persifona
Vizitator

Eu ma mai jucam acolo, dar nu stiu rentz, doar whist sad

Publicitate

loading...

#6 2007-10-18 16:59:47

Nikko
Full member
Inregistrat: 2007-02-15

aici sunt regulile... eu jucam in timpul cat eram studenta cu prietenii... pierdeam noptile cu jocul asta

Regulament Rentz      

Cunoscut si cu numele de Barbu sau Tafferan, Rentz este un joc complex si captivant, care a aparut in Franta, la inceputul secolului XX.
            pagina 1/1   

Introducere
    Rentz se joaca in 4, cu un pachet standard de 32 de carti. Se joaca 8 runde, adica 32 de maini in 8 subjocuri (5 negative si 3 pozitive), fiecare cu regulament diferit.

Fiecare jucator are dreptul sa aleaga prin rotatie unul dintre cele 8 jocuri disponibile, in functie de cartile care i-au fost impartite.

Scopul jocului este de a acumula un punctaj cat mai mare, minimizand numarul intrarilor cu valoare negativa si maximizandu-l pe cel al intrarilor pozitive.

In nici unul dintre cele 8 subjocuri nu exista atu. Dealerul incepe runda, punand jos o carte. Apoi pe rand, in sensul acelor de ceasornic, fiecare jucator este obligat sa dea cate o carte. Daca jucatorii au in mana carti de culoarea cu care a inceput dealerul, ei sunt obligati sa joace una dintre aceste carti. Daca nu au respectiva culoare, sunt liberi sa joace orice alta carte.

Cele 8 jocuri
    * Rege de cupa
Scop: NU trebuie luat Regele de cupa
Punctaj: Regele de cupa valoreaza -200 de puncte.

* Dame
Scop: NU trebuie luate dame
Punctaj: Fiecare dintre dame valoreaza -40 puncte.

* Caro
Scop: NU trebuie luate carouri
Punctaj: Fiecare caro valoreaza -30 puncte.

* Levata
Scop: NU trebuie luate levate (``maini``)
Punctaj: Fiecare levata valoreaza -50 puncte.

* Totale
Scop: NU trebuie luate Dame, Carouri, Levate, Regele de cupa (cuprinde toate negativele)
Punctaj: Se obtine prin insumarea negativelor luate (dama de caro are valoare negativa dubla, fiind si dama si caro)

* 10 Trefla
Scop: Trebuie luat Zecele de trefla
Punctaj: Zecele de trefla valoreaza +200 puncte.

* Whist
Scop: Trebuie luate levate (``maini``)
Punctaj: Fiecare levata valoreaza +50 puncte.

* Rentz
Scop: Obiectivul este de a termina cartile din mana inaintea celorlalti jucatori. Pe rand, fiecare jucator incepand cu dealerul trebuie, in masura in care este posibil, sa joaca o carte ``valida``, asezand-o cu fata in sus pe masa de joc. Carti ``valide`` sunt cei 4 valeti, precum si cartile de aceeasi culoare si valoare adiacenta celor deja jucate pe masa. Cand un jucator nu poate juca, neavand carti ``valide``, acest lucru este indicat automat, iar randul trece catre urmatorul jucator.

Cartile jucate se vor aseza pe masa intr-o formatie avand cei 4 Valeti pe coloana centrala si restul cartilor de aceeasi culoare de ambele parti formand o suita. Subjocul continua pana cand toti cei patru jucatori termina cartile din mana.
Punctaj: Cel care termina cartile primul primeste +400 de puncte, al doilea +200 de puncte, al treilea +100 de puncte si ultimul 0 puncte.

Obs: Plasarea unui:
As - iti da dreptul la o a doua mutare;
7 - urmatorul la mutare nu are dreptul sa plaseze si asteapta o tura.

Scor, rating
    Jocul se incheie dupa jucarea celor 32 de maini. Daca jocul nu este jucat pana la sfarsit, ratingurile se modifica dupa jucarea a cel putin 4 runde. Invingator este jucatorul cu scorul cel mai mare. Punctele de rating se acorda astfel:

Locul 1: + 20 puncte
Locul 4: -20 puncte
Locurile 2 si 3 primesc puncte dupa formula:

16 * (2 * my.Score - maxScore - minScore) / (maxScore - minScore),
unde minScore - cel mai mic scor din partida,
maxScore - cel mai mare scor din partida.

Daca jocul nu este jucat integral, ratingurile se modifica dupa jucarea a cel putin 4 runde, conform acelorasi criterii, insa raportat la ce procent s-a jucat din partida. Jucatorii deconectati primesc automat -20 de puncte.

Cazuri particulare pentru acordarea ratingului:

a) Daca sunt 2 jucatori clasati pe locul intai, cu acelasi punctaj, atunci:
- cei doi castigatori, aflati la egalitate, primesc fiecare +20 puncte
- jucatorul clasat ultimul primeste -20 puncte
- jucatorul clasat pe locul 3 primeste puncte conform formulei.

b) Daca sunt 2 jucatori clasati pe locul intai, cu acelasi punctaj si 2 jucatori clasati pe locul secund, cu acelasi punctaj, atunci:
- cei doi castigatori, aflati la egalitate, primesc fiecare +20 puncte
- ceilalti 2 jucatori primesc fiecare -20 puncte

c) Daca exista trei jucatori clasati pe locul intai, la egalitate de puncte, atunci:
- cei trei castigatori aflati la egalitate primesc fiecare +20 puncte
- jucatorul clasat ultimul primeste -20 puncte

d) Daca toti cei 4 jucatori se claseaza pe primul loc, la egalitate de puncte, atunci:
- fiecare jucator primeste +20 puncte.

#7 2008-02-05 19:12:13

allys
Full member
De la: Galati
Inregistrat: 2007-09-03

cam complicat big_smile... eu intru pe doizece aproape zilnic dar joc whist

#8 2008-02-05 22:00:28

senorita
Insomniac member
De la: CucuruZU :))
Inregistrat: 2006-08-13

si eu am jucat chiar aseara rentz big_smilebig_smile

Gimme my summer back! sad
Ready? Steady... Go!

#9 2008-02-06 00:12:11

same_soulfly
Full member
Inregistrat: 2007-11-26

eu mai jucam inainte dar n-am mai intrat demult. Oricum, cand vrei sa iei bataie imi spui si intru rotfl

Tot mai tăcut si singur/ În lumea mea pustie/ Si tot mai mult m-apasă/ O grea mizantropie.....

#10 2008-02-06 02:13:32

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

acum m-am inscris si eu...sa joc whist. big_smile

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#11 2008-02-06 03:05:34

same_soulfly
Full member

si whist stiu tongue

Tot mai tăcut si singur/ În lumea mea pustie/ Si tot mai mult m-apasă/ O grea mizantropie.....

#12 2008-02-06 04:20:29

Andreea86
Hero member

poate vorbim o data sa jucam whist asa...intre noi, cele de pe forum. smile zic whist, ca rentz mi se pare putin mai complicat.

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#13 2008-02-06 07:08:07

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

#14 2008-02-06 16:04:31

same_soulfly
Full member

Andreea86 a scris:

poate vorbim o data sa jucam whist asa...intre noi, cele de pe forum. smile zic whist, ca rentz mi se pare putin mai complicat.

ok.. eu ma bag tongue rentzu e putin mai complicat, dar dupa ce joci rentz te plictiseste whistu` in ultimu` hal big_smile

#15 2008-02-06 17:36:10

lee
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2006-08-14

si eu joc whist mereu acolo smile sunt just_lee smile

"Cel mai sigur drum catre iad este cel progresiv,cu povarnisuri dulci,pardosite molatic,fara cotituri neasteptate ,fara jaloane ,fara indicatoare." box  punish

#16 2008-02-24 07:10:13

Andreea86
Hero member

fetelor...aveti idee daca exista joc whist de downloadat pe calculator? Dar varianta de pe doizece....ca am scos pana acum vreo 3 variante si nici una nu era asa ca pe doizece (nici una nu te punea sa zici cate maine vei lua...majoritatea se jucau numai o data....numai tampenii).
As juca mai des pe doizece...dar ma enervez...ca te lasa numai 4 secunde sa te gandesti cate maini iei...si...cand esti tu prima (si mai ai si 8 carti...sau 7 +atu-ul)...nici nu ai timp sa vezi toate cartile in alea 4 secunde...ca sa nu mai zic sa mai si dai click. De multe ori mi-au pus astia 0 din oficiu...si ma enerveaza... lol Daca as avea jocul pe calculator...banuiesc ca as putea eu pune cate secunde am de gandit (eventual infinit pentru mine...poate vreau sa analizez bine lol )...si cati jucatori sunt...si mai multe chestii. smile Plus ca daca imi vine cheful d ejucat nu trebuie s ama agndesc ca 3-4 nopatea si nu-s prea multi insomniaci pe site....sau ca ma dau afara...sau c anu suntem destui sa putem juca... Chiar m-ar interesa sa joc whist si pe calculator, nu numai pe doizece. smile Dar nu am gasit nicaieri de downloadat. sad

hjarta Eu si puiu hjarta

#17 2008-02-24 11:19:26

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

#18 2008-02-24 12:27:14

persifona
Vizitator

Canasta cu carti sau piese de rummy?

Jucam si eu acolo whist si apoi rummy, dar rummyul e plin de buguri, asa ca m-am mutat pe www.joci.ro

#19 2008-02-25 00:51:47

Andreea86
Hero member

eu la rummy nu situ cum sa etalez... rotfl

hjarta Eu si puiu hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.