homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Contabilitate primara...

#1 2007-10-23 14:12:42

sweet_di
Full member
Inregistrat: 2007-04-02

contabilitate primara...

Aveti idee cam cu cat e platit un job in genul acesta?...eventual si fara experienta....
poat elucreaza cineva in domeniu...

Ultima oara a fost editat de sweet_di (2007-10-23 14:26:05)

To live is the rarest thing in this world.....most people exist, that's all (Oscar Wild)

#2 2007-10-23 15:04:25

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Re: contabilitate primara...

Era pe site-ul neogen unde puteai sa-ti calculezi salariul in functie de nivelul calificarii, domeniu si localitate, dar parca nu mai e.
In schimb am gasit asta http://www.jobavantaj.ro/calculator/   in dreapta vezi calculatorul de salariu. Sper sa-ti foloseasca.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#3 2007-10-23 16:14:12

micaella4
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-07-06

http://bestjobs.neogen.ro/content ..inca mai e smile
dak nu gasesti pe site-ul dat de vdaiana, incearca si aci. wink

#4 2007-10-23 16:15:55

brunetzik
Insomniac member
De la: cluj-napoca
Inregistrat: 2007-02-23

pai tre sa aiu atestat
salariul minim este de 8 mil fara experienta
eu am acel atestat
cu experineta ajungi la 20 mil, depinde si la ce firma faci contabilitatea

dragostea este ceea ce tine doi oameni impreuna.......dragostea este o boala fara de care nu poti fi sanatos

#5 2007-10-23 17:36:21

dia2010
Hero member

micaella4 a scris:

http://bestjobs.neogen.ro/content ..inca mai e smile
dak nu gasesti pe site-ul dat de vdaiana, incearca si aci. wink

Asta era! mersi micaella4. Doamne cat de distrata/distrasa pot fi uneori smile

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

Publicitate

loading...

#6 2007-10-24 00:19:15

sweet_di
Full member
Inregistrat: 2007-04-02

multumesc frumos fetelor..... pupici multi!!

To live is the rarest thing in this world.....most people exist, that's all (Oscar Wild)

#7 2008-09-03 18:52:46

allysa
Full member
Inregistrat: 2008-07-05

fetelor care va pricepeti la contabilitate, ajutati-ma si pe mine cu cateva lamuriri.
invat contabilitate autodidact de 2 saptamani. am inteles ce e patrimoniul, structura de activ/pasiv, bilantul, contul.

am trecut acum la fiecare clasa de conturi. aici s-a rupt firul. sunt cateva operatii contabile explicitate, dar nu inteleg nici cum modul in care se aleg conturile pentru formula contabila.
am conturile prezentate fiecare cu debit credit si ce sold prezinta, dar apoi, in aplicatie, nu gasesc nicio legatura cu formula contabila. trebuie sa invat pe dinafara ca atunci cand e o anumita operatie, de anulare inregistrare actiuni propii sa zicem, folosesc doar contul x si y?

e clar k nu prea am inteles cum se foloseste contul si cum il aplic in probleme. am un examen in curand si chiar vreau sa invat cat de mult pot. din pacate nu am gasit pe nimeni sa-mi explice.
multumesc

#8 2008-09-03 21:41:21

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

pai din ce mai tin eu minte, trebuie sa stii conturile cat de cat...sau sa-l gasesti pe cel mai apropiat de ce-ti trebuie...planul de conturi te ajuta, trebuie sa lucrezi mult cu el ca sa inveti pe unde gasesti conturile ce-ti trebuie...Iar inregistrarile au logica lor - dau ex numai una simpla, ca atata mai tin minte de acu 6 ani rodnar
De ex, cumperi marfa. Ai

%301=401
4426
           ( nu mai stiu exact care dintre TVA-uri)

adica iti creste contul  de materii prime si scade cel catre furnizori.

Mai mute nu tin minte...sper si aici sa nu fi gresit...o sa ma corecteze fetele care stiu. Insa daca te folosesti de planul de conturi si stii care sunt de activ si care de pasiv....ar trebui sa fie ok.

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2008-09-03 21:44:44)

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#9 2008-09-03 21:45:45

dia2010
Hero member

Contul de furnizori scade cand achiti datoria fata de furnizor.
%  = 401     - suma facturii
301             - val fara tva a materiilor prime
4426           - tva deductibila

LE: ai editat fin in timp ce scriam io tongue

Actiuni proprii anulate:
101 (valoarea actiunilor proprii anulate) = 502 (actiuni proprii)

Ultima oara a fost editat de vdaiana (2008-09-03 21:48:36)

#10 2008-09-03 21:50:07

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

cand cumperi marfa e     %=401 smile   
                                   371                 
                                  4426
adica creste marfa...si creste datoria fata de furnizori smile 401 e cont de pasiv si dak e in credit inseamna k creste smile iar 371 e cont de activ iar dak e in debit inseamna la fel...k creste.    4426 e tot timpul in stanga cand cumperi marfa

cand vinzi...
de ex : vanzare materii prime : (vinzi clientilor-411 si obtii un venit din vanzarea materiilor prime 701) + tva-ul colectat (cand colectezi..)

411= %
        701
        4427

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#11 2008-09-03 22:40:09

dia2010
Hero member

allysa a scris:

sunt cateva operatii contabile explicitate, dar nu inteleg nici cum modul in care se aleg conturile pentru formula contabila.
am conturile prezentate fiecare cu debit credit si ce sold prezinta, dar apoi, in aplicatie, nu gasesc nicio legatura cu formula contabila. trebuie sa invat pe dinafara ca atunci cand e o anumita operatie, de anulare inregistrare actiuni propii sa zicem, folosesc doar contul x si y?

Da, cam asa. Pt o anumita operatiune se folosesc numai conturile respective.
E simplu, fiecare cont are o denumire care iti spune foarte pe scurt la ce se foloseste.
De ex: Contul 3024 = Piese de schimb - clar ca nu poti sa folosesti acest cont decat atunci cand ai o achizitie de piese de schimb.
Sau ai treaba cu incasari si plati in banca? Folosesti 512 = Conturi curente la banci cu contul analitic corespunzator.

#12 2008-09-03 23:04:22

alinuutza_81_23_11
Hero member
De la: vest de carpati
Inregistrat: 2008-01-14

:f?rv?nad:  :f?rv?nad:

nu numai ca fac din astea toata ziua, da si pe forum vad..... hmm la inceput Doamne greu mi-a fost, Doamne

pupici colegelor de breasla puss

Earth rotation is created by penguins running in circles around the south pole.Prove me wrong...

big_smile big_smile big_smile

#13 2008-09-03 23:07:05

dia2010
Hero member

Mie mi-e dor de astea...nu mai fac de vreo 3 ani, ma ocup numa de hartii, situatii si tabele.
Mi-a fost usor, am invatat pe viu inainte sa le invat la faculta.
Pe vremea cand faceam inregistrari si in vis le stiam, acuma le-am mai uitat, dar daca ma gandesc putin it's all coming back to me big_smile
puss si din partea mea.

Ultima oara a fost editat de vdaiana (2008-09-03 23:07:51)

#14 2008-09-03 23:22:49

pufu
Sr. member
De la: Ploiesti
Inregistrat: 2008-06-28

eu intru anul 3 la contabilitate....si unde incerc sa ma angajez contabil nu ma accepta nimeni k n-am experienta...i hate ploiesti....

Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gandit. - Buddha

#15 2008-09-03 23:36:14

dia2010
Hero member

La inceput cred ca asa e peste tot. Nu te angajeaza pt ca n-ai experienta; dar unde sa acumulezi experienta daca nimeni nu vrea sa te ia nici macar sa te tina de invatacel. Asa am patit si io. Pana la urma m-am angajat ca secretara si dupa 2 ani am avansat la contabilitate in aceeasi firma. Experienta am capatat-o pe parcurs ca am stat pe langa colegii de la conta si am invatat din zbor.

#16 2008-09-03 23:59:00

allysa
Full member
Inregistrat: 2008-07-05

pai atunci ar trebui sa invat cat de cat fiecare cont in parte, despre ce e vorba, cand se debiteaza/crediteaza etc. si abia apoi sa fac probleme?
multumesc fetelor

#17 2008-09-04 00:13:04

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

vdaiana a scris:

LE: ai editat fin in timp ce scriam io tongue

d'apoi o trecut mult din anul intai de fac.... si de profesat n-am profesat in domeniu...cu atata am ramas si eu rotfl

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#18 2008-09-04 08:44:49

control_freak
Hero member
De la: A la Z
Inregistrat: 2008-03-05

ella_mina a scris:

eu intru anul 3 la contabilitate....si unde incerc sa ma angajez contabil nu ma accepta nimeni k n-am experienta...i hate ploiesti....

pai la inceput n-o sa te plateasca nimeni sa te invete meserie , cred ca o sa trebuiasca sa faci putina munca voluntara :f?rbryllad:

Better to remain silent and be thought a fool than to speak and remove all doubt...

#19 2008-09-04 08:58:10

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

cam asa e, intai esti angajat pe un job de secretara si apoi avansezi in aceeasi firma, nu prea angajeaza nimeni pers. fara experienta
iar de invatat inainte, eu am facut-o si am avut job pe partea comerciala, nu conta si ca sa nu uit mereu mai faceam cate un curs sa imi aduc aminte si tot asa pana am ajuns sa lucrez in contabilitate, iar a trebuit sa mai fac unul, mai ales ca se schimbasera planurile de conturi si sistemul, am trecut prin toate, din liceu, facultate si n cursuri.......
cuontabilitatea trebuie pusa in aplicare imediat ca daca trec ani....

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.