Contabilitate primara...-2
- alinuutza_81_23_11
- Hero member
- De la: vest de carpati
- Inregistrat: 2008-01-14
Re: contabilitate primara...
eu am avut noroc Doamne multam' m-am angajat dupa 3 luni , mi-a luat un an sa invat , nu stiam nimic desi terminasem prima pe promotie habar nu aveam cu ce sa mananca, nici acum nu stiu tot, ce sa zic, e greu.... dar pe de alta parte merita...
- allysa
- Full member
- Inregistrat: 2008-07-05
va rog sa ma ajutati la urmatorul exercitiu. nu stiu daca l-am facut corect. 1) societatea comerciala emite 1000 obligatiuni cu valoare de emisie 5000lei si valoare de rambursare 6000lei. se subscriu obligatiunile. % = 161 6.000.000lei 461 5.000.000lei 169 1.000.000lei
2) se primeste extrasul de cont privind incasarea obligatiunilor subscrise. 512 = 461 5.000.000lei
3) conform contractului, durata este de 10 ani cu o dobanda anuala de 10%. se inregistreaza dobanda anuala datorata. 666 = 168 600.000lei
4) se plateste prin virament dobanda 168 = 531 600.000lei
5) primele de rambursare se amortizeaza in cote uniforme anuale. 6865 = 169 100.000
6) dupa 7 ani se rascumpara obligatiunile si se anuleaza. la ultima nu stiu sa fac celelalte sunt bine? nu prea am inteles pentru ce calculez dobanda? ptr suma cu valoare de emisie sau pentru cea cu valoare de rambursare?
Ultima oara a fost editat de allysa (2008-09-05 18:38:43)
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
Buna fetele,
e vreo contabila prin zona? Am nevoie de un mic ajutor. M-a ajutat cineva cu contabilitatea in sensul ca mi-a raspuns la niste intrebari ca sa ma descurc sa-mi fac singura inregistrarile (a fost ca un fel de consultatie) si apoi mi le-a verificat (cred ). Acuma tot nu-mi zice cat trebuie sa-i dau si as vrea totusi sa ma revansez cumva, ca nu vreau sa-mi faca gratis. Totul s-a desfasurat pe mess/mail. Voi cat ziceti ca ar trebui sa-i dau pt asta?
Mersi
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
Nimeni nimic? Nu e nicio contabila prin zona?
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
fetele cam cat imi ia sa invat contabilitate primara? am facut un semestru de conta in anul 1 dar nu mai sin minte nimic si acum imi trebe ...imi puteti recomanda o carte ceva? Mai imi aduc aminte cate ceva da una e ce faci in facultate si una e ce tre sa faci intr-o firma
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
Iti ia destul, si nu ma refer la a tine minte pe de rost conturile si formulele, dar trebuie sa le si intelegi. Ma rog, tine si de capacitatea de invatare/memorare pe care o ai Ca si carti, iti recomand manuale de clasele 9-10-11 de la licee cu profil economic (nu conteaza autorul) - sigur le gasesti la biblioteca din orasul tau, sau carti de faculta de anul 1, dar nu stiu in ce masura le gasesti. Nu are rost sa iti spun autori, pentru ca in fiecare oras se gaseste cate un prof care sa scoata cate un manual propriu
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- Emilya
- Platinum member
- Site
Nu mai deschid alt topic asa ca o sa continui aici.
Anul asta termin masterul si am aflat de curand ca facultatea are un acord incheiat cu CECCAR conform caruia absolvirea masterului echivaleaza examenul de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil. Din cate am citit pe site-ul CECCAR: se da acest examen (sau se echivaleaza ca in cazul meu) apoi se gaseste un tutore de stagiu care sa te tina langa el si sa te invete timp de 3 ani, la sfarsitul celor 3 ani dai un examen de aptitudini si obtii calitatea de expert contabil.
Acum ideea e ca eu habar n-am conta deci sunt undeva in plop si plopu-n aer Dar am o matusa expert contabil care m-ar putea ajuta cu stagiul si invata. Insa intrebarea mea e: se merita? Din cate am citit am inteles ca trebuie sa platesti niste contributii anuale la CECCAR indiferent daca ai clienti sau nu. Daca vrei sa nu mai platesti trebuie sa devii inactiv, iar daca vrei sa devii din nou activ tre sa dai alte examene etc
Astept pareri de la fetele din domeniu si nu numai
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- alinda
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-01-07
em, eu n-as mai sta pe ganduri sa fiu in locul tau, cu atat mai mult cu cat te poate ajuta matusa ta. nu mi se pare relevant la momentul asta faptul ca va trebui sa platesti contributii la CECCAR sau nu, important este ca poti deveni expert contabil si poti profesa mai apoi, indiferent ca-ti deschizi propriul birou sau ca ramai pe langa matusa ta.
"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison
- alesandra
- Insomniac member
- De la: orasul pierdut
- Inregistrat: 2012-01-20
emylia contributile din ce stiam ultima oara sunt urmatoarele: 800 lei fix + intre 1.2 si 1.5 % din cifra de afaceri asta ca persoana juridica iar ca persoana fizica stiu ca sunt mai mici contributiile la ceccar undeva in jur de 200 lei fix + 1% din venituri.
eu zic ca daca are cine sa te invete este o meserie destul de banoasa daca ai si clientii potentiali. eu lucrez conta si nu imi place domeniul extagerat de mult dar ce ma incanta sunt banii care ies din ea,doar ca ca un contabil expert trebuie sa iti asumi mult prea multe responsabilitati eu duc contabilitatea pana la sfarsit adica ajung la bilant ,ma incanta cateodata sa dau si la experti dar inca ma mai gandesc
Luxul tine de bani,eleganta de educatie... Le ofer respectul meu celor care îl merită. Cu restul sunt doar civilizata!
- Emilya
- Platinum member
- Site
matusa ma poate invata contabilitate si fara sa fiu in stagiu la ea, de asta intreb daca e mai avantajos dpdv financiar sa fii contabil independent sau expert...ale la ce te referi cand spui "prea multe responsabilitati"? Stiu ca e o sansa pentru ca din ce am citit acel examen de admitere care la mine e echivalat e crima si pedeapsa. Insa ma intreb daca ma voi descurca avand in vedere ca in facultate am facut 1 semestru de baze din care mai tin minte 1%
- alesandra
- Insomniac member
- De la: orasul pierdut
- Inregistrat: 2012-01-20
emilya eu zic ca este mai avantajos sa fi expert pentru ca ai si alt statut in fata marilor clientii. firmele mici nu prea ii intereseaza ce fel de contabil esti,dar daca prinzi un client mare si importat ei tin cont. la responsabilitati ma refer ca tu ai dreptul de semnatura deci lucrezi direct cu fiscul si iti asumi marea responsabilitate daca ai gresit sa si raspunzi in fata fiscului,clientul se da la o parte si ramai tu,oricum asta nu trebuie sa te demoralizeze. eu sa sti ca am facut facultatea de marketing cand am venit la conta nu stiam ce e debit si credit imi notam peste tot ca sa tin minte,si am invatat contabilitate mai mult muncind decand citind,o sa inveti din situatiile pe care le inampini, eu zic ca daca matusa ta este expert ai un mare avantaj sa inveti de la ea si ca ar fi pacat sa nu inveti,mai ales daca iti place ca meserie.
Ultima oara a fost editat de alesandra (2012-03-01 10:35:35)
Luxul tine de bani,eleganta de educatie... Le ofer respectul meu celor care îl merită. Cu restul sunt doar civilizata!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|