homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Astazi - ziua mondiala antifumat

#1 2007-11-15 12:30:49

La Femme
New member
Inregistrat: 2007-11-02

astazi - ziua mondiala antifumat

Am aflat de dimineata la radio ca astazi este ziua mondiala antifumat. Eu nu sunt fumatoare, nu am fumat niciodata si nu as fuma nici mai incolo...ce parere aveti despre o astfel de zi? cui ii foloseste?
Am gasit un articol interesant despre influenta fumatului asupra vietii adolescentului si adultului : http://www.eva.ro/sanatate/articol474.html
Si altul, despre fumat http://www.revistaioana.ro/Articole_929 … -publice!-

Ultima oara a fost editat de La Femme (2007-11-15 12:37:04)

"Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in momente care iti taie rasuflarea."

#2 2007-11-15 12:34:12

ivy
Hero member
Inregistrat: 2007-03-21

Re: astazi - ziua mondiala antifumat

e un gest... dragut, sa zicem, ca exista o astfel de initiativa, dar nu cred ca ajuta pe cineva. nu cred ca exista fumator pe lumea asta care sa fie "impresionat" de o astfel de zi.

ps: nici eu nu fumez, spre fericirea mea big_smile

Ultima oara a fost editat de ivy (2007-11-15 12:34:31)

Just like a tattoo
I'll always have you...

#3 2007-11-15 12:40:05

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

buei...la noi este a doua zi de cand n-am mai fumat! sincer ma ajuta o astfel de zi, moraliceste vb...parca simt ca mi se face galerie big_smile

mami de minuni hjarta

#4 2007-11-15 12:42:33

micicutza
Banat
Inregistrat: 2007-10-25

nu foloseste nimanui ziua asta...fumatorii nu  baga in seama o asemenea zi ba din contra o iau in ras, si nici pe noi nefumatorii nu ne respecta...in sensul ca fumeaza de fata cu noi si nu ne protejeaza plamanii si nici nu fac nimic sa evite treaba asta.
iar nefumatorii ce pot sa faca in privinta asta?...nimic

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."
Eu le am pe toate trei...

#5 2007-11-15 12:52:24

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

eu am 4 luni de nefumat. dar am sa ma apuc ca ma plictisesc de mor.

nu faceti ca mine si nu aruncati cu pietre:)

Ultima oara a fost editat de ralluka (2007-11-15 12:52:53)

Publicitate

loading...

#6 2007-11-15 12:53:33

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15

micanarcisa a scris:

nu foloseste nimanui ziua asta...fumatorii nu  baga in seama o asemenea zi ba din contra o iau in ras, si nici pe noi nefumatorii nu ne respecta...in sensul ca fumeaza de fata cu noi si nu ne protejeaza plamanii si nici nu fac nimic sa evite treaba asta.
iar nefumatorii ce pot sa faca in privinta asta?...nimic

exact!duminica am fost in 3 locuri publice(o pizzerie ca am comandat una pt parintii lui iuby si am stat 30 minute),un local unde am jucat biliard(pt a doua oara in viata mea pe viu)unde am stat 2 ore si un restaurant unde am mancat si am stata o ora!rezultatul?ochi rosii,mai aveam ffff putin si imi vomitam si plamanii din mine,hainele,pielea..parul proaspat spalat..toate imbacsite de mirosul SCARBOS de tutun!nu v-as zice ce le-as face fumatorilor:))dar..e mare pacat ca inca se fumeaza in locurile publice!macar sa se faca acelasi numar de locuri si la fumatori si la nefumatori(daca EXISTA!)nu doar 3 mese intr-un restaurant de minim 30 mese!

#7 2007-11-15 12:58:53

La Femme
New member

Eu de atata fumat pasiv m-am saturat....aproape toti din cunoscutii mei fumeaza. E groaznic. Si eu cred ca ziua asta este mai mult luata in ras de cei care fumeaza, nu prea se sinchisesc ei....pacat de copiii fumatorilor....si eu sunt unul din ei, dar macar parintii nu fumau decat in bucatarie si cand nu mancam noi....tot e ceva. Mi se par inconstienti parintii ( daca ii pot numi astfel ) care isi lasa copiii de 7-10 ani sa fumeze, nu ca mai mari de 10 ani ar fi altfel...am vazut intr-un local un copil cu parintii ( nu avea mai mult de 8-9 ani ) care fuma cu ei acolo, mai pe ascuns sa nu fie vazut de altii. Parintii nu se deranjau sa zica ceva, sa faca vreun gest, desigur era ceva obisnuit...grater(((am crezut ca mi se pare, am ramas socata

"Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in momente care iti taie rasuflarea."

#8 2007-11-15 13:08:26

micicutza
Banat

si la noi se fuma pe rupte...toti fumam la gramada
apoi eu si sotul ne-am lasat de bunavoie (el inconstient fuma la greu cu toate ca a suferit de cancer)...acum avem 6 ani de nefumat dar ceilalti radeau de noi si fumau la greu si ziceau ca ne prefacem cand ne usturau ochii si gatul
apoi una din gasca a ramas gravida
matusa mea s-a imbolnavit de cancer si s-a lasta
nora ei, vara-mea s-a lasat si ea
apoi mama care era cea mai inversunata ca zicea ca fumeaza si in somn si nu se lasa...a pleat in spania si cu toate ca sunt scumpe nu le-a lasat...acum e bolnava cu varicele la picioare si s-a lasat
la fel si tata
si uite asa au mai ramas doar vreo 2 care fumeaza...varul meu si cumnatul lui...sotul lu aia care a ramas gravida

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."

#9 2007-11-15 13:11:35

La Femme
New member

ralluka a scris:

eu am 4 luni de nefumat. dar am sa ma apuc ca ma plictisesc de mor.

nu faceti ca mine si nu aruncati cu pietre:)

mama nu a fumat 2 ani, avea cancer la unul din ovare si s-a apucat de yoga, de tratament naturist, fara cafea, fara tigari, in conditiile in care ea fuma 2 pachete pe zi. Dupa ce nu a mai avut nimic, s-a apucat iarasi de fumat, desi nu ii era greu, nu simtea lipsa fumatului atat de tare, mai ales ca trecusera 2 ani.....plictiseala poate fi inlocuita cu altceva, parerea mea....

#10 2007-11-15 13:13:08

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

o astfel de zi cred ca se adreseaza in primul rand fumatorilor. eu ca nefumatoare ma simt discriminata. se fumeaza en gros in locurile publice. nu am fumat si nici nu voi fuma. fumul ma deranjeaza ingrozitor. si cand un nefumator se plange toata lumea rade de el. nu simt nici un respect pentru nefumatori. da, e un mare of pentru mine. plus ca am impresia ca majoritatea nefumatorilor sunt prost educati, arunca scrumul si tigarile pe unde apuca si iti mai si sufla cate un fum in fata ca sa te ... of... nu as vrea decat sa pot sa evit fumul asta ...

iubesc+Camelia+Matei

#11 2007-11-15 13:14:42

micicutza
Banat

da asa e...incearca sa facu puzzle in timpul asta...eu asta faceam la inceput cand am lasat tigara...puzzle cu piese din ce in ce mai multe...ultimul a fost de 5000 de piese...iar la munca in loc de a iesi la tigara faceam puzzle pe calculator...luam o imagine si o desfaceam in cate piese aveam chef si lucram la ea in loc de a fuma...si am reusit...is mandra...6 ani

#12 2007-11-15 13:17:51

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15

tomina a scris:

plus ca am impresia ca majoritatea nefumatorilor sunt prost educati, arunca scrumul si tigarile pe unde apuca si iti mai si sufla cate un fum in fata ca sa te ... of... nu as vrea decat sa pot sa evit fumul asta ...

cred ca vroiai sa zici "fumatorilor"!asta asa e!eu nu inteleg ce are in plus un fumator fata de un nefumator avand in vedere ca nu ii respecta dorinta de a nu fuma pt o ora in aceeasi incapere cu el sau ca il ia in deradere!asta e deja lipsa de bun simt(nu ma refer la toti fumatorii..ci la anumiti!)

#13 2007-11-15 13:18:25

brunetzik
Insomniac member
De la: cluj-napoca
Inregistrat: 2007-02-23

eu nu am fumat niciodata si nici nu am sa fumez, dar iubi are 3 sapt de cand nu a mai fumat, sper sa il tina cat de mult pauza asta

dragostea este ceea ce tine doi oameni impreuna.......dragostea este o boala fara de care nu poti fi sanatos

#14 2007-11-15 13:25:47

La Femme
New member

micanarcisa a scris:

da asa e...incearca sa facu puzzle in timpul asta...eu asta faceam la inceput cand am lasat tigara...puzzle cu piese din ce in ce mai multe...ultimul a fost de 5000 de piese...iar la munca in loc de a iesi la tigara faceam puzzle pe calculator...luam o imagine si o desfaceam in cate piese aveam chef si lucram la ea in loc de a fuma...si am reusit...is mandra...6 ani

6 ani:) super tare! tot inainte!

#15 2007-11-15 13:27:46

Lili_delfi
Sr. member
De la: nowhere and everywhere
Inregistrat: 2007-09-26

mai bine de mine k nu fumez si nici n-am fumat. am incercat de cateva ori, dar nu imi place si nici nu ma tenteaza smile

Nimeni nu moare virgin... viata i-o trage fiecaruia cel putin o data !

#16 2007-11-15 13:29:36

Reina
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-01

Lili_delfi a scris:

mai bine de mine k nu fumez si nici n-am fumat. am incercat de cateva ori, dar nu imi place si nici nu ma tenteaza smile

si eu la fel,numai ca nici nu am incercat vreodata

Mamica de 2 pui scumpi

#17 2007-11-15 13:40:58

bubutadana
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-03

Deuzza a scris:

Mai,eu am gasit pe net ca pe 31 mai e ziua mondiala antifumat :-\

Si eu la fel stiam si asa am gasit si pe net

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

#18 2007-11-15 13:42:01

Reina
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-01

asa e.stiu ca a mai fost odata anul asta,sigur sigur

Mamica de 2 pui scumpi

#19 2007-11-15 13:42:03

micicutza
Banat

nu conteaza cand este...ideea e aceeasi

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.