homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Secretie apoasa

#1 2007-11-15 22:41:53

ancaN
New member
Inregistrat: 2007-11-15

secretie apoasa

e o problema care imi da f multe batai de cap si nu am cu cine sa o discut, cui sa-i cer sfatul sau ajutorul
am o secretie apoasa foarte abundenta si urat mirositoare... nu stiu cu ce s-o aseman... am citit undeva ca poate avea miros d paine calda, da mi-e totusi greu sa zic. oricum e un miros neplacut chiar daca nu e intepator. nu am mancarimi, dar mi se intampla sa am o durere intepatoare in zona vulvei -scurta de cateva secunde. mi s-a intamplat sa simt aceasta durere de f putine ori pana acum..dar ma gandesc totusi, poate sa aiba vreo legatura cu secretia? secretia a devenit mai abundenta in ultima saptamana... pe langa aceasta, mai am o secretie albicioasa, vascoasa care a devenit la fel de abundenta odata cu cealalta.. e posibil sa fi luat ceva de la dusuri, toalete ? am fost nevoita sa folosesc baia din alta parte..

o alta intrebare ar fi cum as putea sa merg la o consultatie gratuita? cum se procedeaza? nu prea sunt in tema cu legile... imi trebuie trimitere sau alte acte?

#2 2007-11-15 22:58:21

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: secretie apoasa

nu putem sti despre ce e vb...cel mai bine mergi la medic cu trimitere de la medicul de familie fie gratuit va trebui sa mergi intr-un cabinet de stat gen policlinica sau maternitate...ceea ce nu e f indicat. oricum analiza de secretie se plateste.

mami de minuni hjarta

#3 2007-11-16 07:33:11

ankuzza
Hero member
De la: Ploiesti
Inregistrat: 2006-02-18

probabil ai vreo infectie..mergi si fa un control

Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!

#4 2007-11-19 00:20:43

ancaN
New member
Inregistrat: 2007-11-15

va multumesc pt raspuns...
a aparut si o scurgere verziue... mi-e frica sa nu fie o boala mai veche cronicizata. aveam mancarimi inainte, acum mi se intampla extrem extrem de rar...
as fi vrut sa merg la un control ginecologic, la un cabinet privat, daca e mai bine... ati putea sa-mi ziceti c pret are o consultatie, si o analiza de secretie? ca sa stiu cam la ce trebuie sa ma astept. reteta e gratuita, sau trebuie sa platesc si medicamentele? la fel, de ce fel de acte am nevoie ?
astept un raspuns... de la oricine stie cum se procedeaza la un control ginecologic.

#5 2007-11-19 00:24:14

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

consultatia depinde de cabinet...dar poti intreba cand iti faci programarea...si poti cu reteta care ti se va da de la cabinet sa mergi la medicul de familie sa ti scrie una compensata...

happy with him...inlove with him...puss

Publicitate

loading...

#6 2007-11-19 12:02:46

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

secretia verzuie e semn de infectie clar...

mami de minuni hjarta

#7 2007-11-20 11:27:21

Ramona_gl
Sr. member
De la: Galati
Inregistrat: 2007-08-29

Eu as zice ca e Gardnerella.....cam astea au fost simptomele la mine...  sad

#8 2007-11-20 12:18:12

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

eu n-as zice nimic in locul vostru...mai bine sa mearga ea sa vada ce are ca de nu se apuca de tratamente dupa ureche si nu e bine, no offence

#9 2009-12-26 11:53:21

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

am avut o secretie ft asemanatoare cu lichidul de lubrifiere (incolora), dar ft apoasa si abundenta. cred ca a fost o infectie si as vrea sa stiu cu ce. va rog daca ati avut simptome asemanatoare, sa imi spuneti ce diagnostic vi s-a pus. la mine in mod sigur a fost ceva "din aluatul propriu", nu am avut de unde sa iau vreo bts.

#10 2009-12-26 12:01:44

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nu erai in preajma ovulatiei?

#11 2009-12-26 12:23:24

anca90
Platinum member

nu chiar... a inceput cu vreo 5 zile inainte de data la care tb sa-mi vina ciclul.
m-am gandit si eu la ovulatie, dar a fost mult mai abundenta decat de obicei. practic la 2-3 ore tb sa merg la toaleta sa ma schimb. a fost ft neplacut. acum iau cervugid, sper sa treaca de la asta.

#12 2009-12-26 13:26:30

gargarita
Moderator

era bine daca faceai examen de secretie+ culturi daca banuiesti o infectie. poate e nevoie de antibiotic si nu este suficient cervugidul. oricum, succes

#13 2009-12-26 15:14:48

anca90
Platinum member

am ectopie si in fiecare luna fac cate o infectie care imi deregleaza secretia. secretia nu e de fiecare data aceeasi, deci depinde de fiecare data ce microbi se prind de ectopia mea. ar insemna sa fac in fiecare luna cate o analiza de secretie si sa merg la doctor lunar, ceea ce e cam mult. asa ca ma tratez dupa ureche neutral

#14 2009-12-26 17:05:52

gargarita
Moderator

fa tot posibilul sa intretii flora normala. foloseste ovule cu lactobacili, bioclin, ceva. dar cred ca stii lucrurile astea. totusi, macar daca ai face niste culturi, chit ca iei de capul tau tratament dupa aceea ( a nu se intelege ca incurajez automedicatia)

#15 2009-12-27 11:56:13

anca90
Platinum member

am facut culturi si mi-a iesit de fiecare data streptococ/diplococ. deci predispozitia ar fi spre infectie cu bacterii. candida n-am facut decat o singura data si atunci am luat-o (cred eu) de la cabinetul ginecologic. mai mult, atunci cand se deregleaza secretia, are de regula un miros ce aduce a iaurt, ceea ce iar ma duce cu gandul la bacterii.
nu stiu cum sa mentin echilibrul florei, desi imi doresc asta pt ca eu cred ca toate infectiile astea sunt cauzate ori de dezechilibre, ori de vreo greseala in igiena...
am luat 3 zile cervugid si vad ca acum e bine... sa fi fost oare secretia de la ovulatie atat de abundenta? ciclul trebuia sa-mi vina de 2 zile, dar abia aseara au inceput sa ma doara sanii, deci probabil va mai intarzia 2-3 zile...

#16 2009-12-27 12:19:08

gargarita
Moderator

incearca dupa menstra ( atunci e cel mai probabil ca echilibrul sa o ia razna) sa folosesti ovule cu lactobacili. sau iaurt. eu n-am incercat cu iaurt dar fetele de pe aici am vazut ca spun ca ar fi bun. eu folosesc bioclin Actigel cateva zile dupa menstra, mi se pare cel mai comod.

secretia de la ovulatie poate fi si ca albusul de ou crud sau apoasa si f abundenta ( poti avea senzatia ca ai facut pe tine  chicot ). prin apoasa se poate intelege secretie incolora exact ca apa sau alburie, ca o solutie de apa cu faina. sunt femei care nu au deloc secretie ca albusul la ovulatie ci doar secretia asta apoasa. poate asta a fost si in cazul tau.

imi aduc aminte ca tu te plangeai de o secretie gelatinoasa la un moment dat. a mai aparut?

Ultima oara a fost editat de gargarita (2009-12-27 12:19:58)

#17 2009-12-27 12:42:19

anca90
Platinum member

ovule cu lactobacili sunt viviflor, nu? imi aduc aminte ca am incercat o data si numai m-am chinuit cu ele ca au aspectul acela de pastile si nu aluneca deloc. mai sunt si altele? bioclin actigel este un gel pt exterior?

exact asa a fost secretia mea, cum ai descris-o tu pe cea de la ovulatie. probabil a fost ovulatia si eu m-am speriat si am pus cervugid degeaba dumbom

secretia aceea de care m-am mai plans imi tot apare. nu stiu daca "gelatinoasa" e descrierea potrivita, mai degraba "vascoasa". e usor galbuie si ft densa, se tine. de multe ori nu are niciun miros, alteori are un miros usor ca de iaurt. luna de luna imi apare, de regula la cateva zile dupa ciclu. am invatat sa o dreg cu 3 zile de cervugid, nu stiu cat e de bine  roll

#18 2009-12-27 13:01:09

gargarita
Moderator

viviflor am luat si eu si le ungeam cu Bioclin Actigel ca sa le bag mai usor. mai exista si GinieL si altele, dar n-am incercat. m-am oprit la Bioclin  hjarta 

secretia aia vascoasa eu o am foarte la inceputul perioadei fertile. cred ca este mucusul cervical cu care este acoperit orificiul cervixului in majoritatea timpului. il am cam 2 zile asa, apoi consistenta lui devine mai subtire si se transforma in eggwhite sau wattery.

mirosul de care spui, de iaurt, s-ar putea sa fie normal, ca doar mediul vaginal tb sa fie acid.

#19 2009-12-27 13:07:55

anca90
Platinum member

wink buna ideea cu gelul. eu nu m-am gandit la asta dumbom
cate zile dupa ciclu faci tratamntul asta? pe urma toata luna pana la urmatorul ciclu nu mai ai nicio pb cu secretia?

ma faci sa cred ca sunt normale secretiile mele si numai eu ma agit aiurea si poate mai mult rau imi fac cu cervugidul.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.