homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Posibil alergie?

#1 2007-12-18 13:04:32

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

posibil alergie?

duminica seara am hotarat sa fac pauza dupa 2 ani la anticonceptionale o luna,deoarece nu ma vad cu pritenul meu mai deloc si...nah...! aseara am avut contact sexual cu prezervativ,dar nu va puteti imagina ce usturimi am avut,si acum a fost a doua oara cand am folosit prezervativ in viata mea si prima data am patit la fel.sa fiu alergica la latex?

#2 2007-12-18 13:05:58

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: posibil alergie?

da, sau la spermicidul / lubrifiantul de pe el, incearca si alta marca

#3 2007-12-18 13:06:06

andrutza
Vizitator

da se poate sa fi alergica sau probabil nu erai destul de lubrifiata si te-ai iritat datorita frecarii

#4 2007-12-18 13:09:03

ionela
Insomniac member

eram lubrifiata,si de obicei nu patesc asa ceva. aseara am incercat cu love plus,prima data am folosit durex si s-a intamplat la fel...

#5 2007-12-18 13:12:15

andrutza
Vizitator

e de la prezervativ...nu il tolerezi si din cauza asta cel mai probabil.

Publicitate

loading...

#6 2007-12-18 13:13:46

ionela
Insomniac member

m-am gandit si eu,dar mai am o sapt de stat in iasi,si evident stau cu el...asa ca...probabil abstinenta ca pe altceva nu ma pot baza!uffff

#7 2010-02-07 20:56:27

EasternPrincess
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-07-30

Am incercat de 2 ori pana acum cu prezervativ si ma ustura sad Atunci pe
moment nu prea simt dar dupa, ramane o senzatie de ustiurime destul de persistenta si desigur suparatoare. Spalatul inauntru nu mi-adat senzatia ca ar calma usturimea de fapt nu are nici in efect... E posibil sa fiu alergica?

Dragostea adevarata este ceea ce surzii pot auzi iar orbii pot vedea (Gabriel Garcia Marquez)
coffestudiu

#8 2010-02-08 00:50:03

persifona
Vizitator

Incearca sa schimbi marca sau tipul, daca e tot asa, poate fi vorba si despre o alergie. Acum usturimea aia poate fi si de la actul in sine, deci cauze ar mai fi

#9 2010-02-08 12:52:55

EasternPrincess
Full member

Merci persifona...nu am putut posta aici pana acum
cele 2 prezervative au fost de marci diferite si fara fitze de genul parfum, culoare, striatii...efectul insa a fost acelasi. Actul in sine nu mi-a provocat niciodata usturime nici cu acest partener nici cu altii,inainte. Candida nu mai am ca am refacut analizele si sunt ok (nici n-a fost grav erau levuri "inmugurite si rare")

am discutat si pe celalalt topic (cam singurul accesibil pana acum) iar heimdall mi-a spus ca in conditiile astea e posibil sa fie alergie...supa

cand merg la dr o sa intreb si asta si daca aflu ceva nou va anunt

merci de ajutor par

Dragostea adevarata este ceea ce surzii pot auzi iar orbii pot vedea (Gabriel Garcia Marquez)
coffestudiu

#10 2010-02-08 12:53:24

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

EasternPrincess a scris:

Am incercat de 2 ori pana acum cu prezervativ si ma ustura sad Atunci pe
moment nu prea simt dar dupa, ramane o senzatie de ustiurime destul de persistenta si desigur suparatoare. Spalatul inauntru nu mi-adat senzatia ca ar calma usturimea de fapt nu are nici in efect... E posibil sa fiu alergica?

Alergia la latex ca atare este destul de rara, ba chiar eu nu am vazut pana acum un caz precis, documentat de alergolog smile Eu zic ca totusi un factor important il reprezinta frecarea si contactul prelungit, nu e o alergie propriu-zisa, dar e clar un disconfort pentru care din pacate nu prea exista o solutie clara. Si eu te sfatuiesc sa schimbi marca, presupunand ca  nu esti alergica la latex propriu-zis, ci la alte componente smile Daca nici asa nu te vei simti mai bine, probabil ca e intelept sa incepi sa folosesti o alta metoda contraceptiva.

#11 2010-02-08 13:01:38

EasternPrincess
Full member

Merci moksha par
cele 2 folosite au fost diferite ca marca si din cele mai simple fara culori si parfumuri
usturimea nu prea am simtit-o in timpul actului ci mai mult dupa si era o senzatie tare neplacuta sad

nu am mai folosit prez pana acum fiindca am avut mereu parteneri de incredere si am fost ambii sanatosi. Folosesc si alta metoda respectiv ac Jeanine dar acum ca  fost sub tratament nu am mai facut sexinpat deloc. Cum insa a durat 1 luna si se prelungea pana ajubg la dr cu analiza refacuta in w.e am zis sa facen asa...ca el intelege, asteapta, dar cat???

...fiidnca daca e clar ca nu mai am candida totusi ceva infectie mai e iar eu nu stiu daca acei bacili sunt din cei care se pot transmite si la barbati asa ca mi-a foat frica..culmea ar fi sa-l imbolnavesc acum dupa ce a asteptat atat grater

acum...poate stii tu cum r cu bacilii astia (cineva mi-a zis ca unii se transmit altii nu) deci zice asa

bacilu gram pozitivi (doderlein) relativ frecventi
coci gram pozitivi in diplo rari
cocobacili si bacili gram negativi relativ frecventi

merci

coffestudiu

#12 2010-02-08 13:10:43

moksha
Hero member

EasternPrincess a scris:

Merci moksha par
cele 2 folosite au fost diferite ca marca si din cele mai simple fara culori si parfumuri
usturimea nu prea am simtit-o in timpul actului ci mai mult dupa si era o senzatie tare neplacuta sad

nu am mai folosit prez pana acum fiindca am avut mereu parteneri de incredere si am fost ambii sanatosi. Folosesc si alta metoda respectiv ac Jeanine dar acum ca  fost sub tratament nu am mai facut sexinpat deloc. Cum insa a durat 1 luna si se prelungea pana ajubg la dr cu analiza refacuta in w.e am zis sa facen asa...ca el intelege, asteapta, dar cat???

...fiidnca daca e clar ca nu mai am candida totusi ceva infectie mai e iar eu nu stiu daca acei bacili sunt din cei care se pot transmite si la barbati asa ca mi-a foat frica..culmea ar fi sa-l imbolnavesc acum dupa ce a asteptat atat grater

acum...poate stii tu cum r cu bacilii astia (cineva mi-a zis ca unii se transmit altii nu) deci zice asa

bacilu gram pozitivi (doderlein) relativ frecventi
coci gram pozitivi in diplo rari
cocobacili si bacili gram negativi relativ frecventi

merci

Pai doderleinii nu au treaba, cocii aia in diplo sunt probabil (nu pot sti sigur) streptococi de grup B, care pentru barbati chiar nu pun nici o problema, singurii care raman mai "periculosi" ar fi bacilii gram negativi (probabil E. coli, nu pot sti, iti zic ce e mai frecvent). Din pacate pentru noi si din fericire pentru iubitii nostri, la ei majoritatea infectiilor sunt asimptomatice si nu pun probleme decat in sensul ca exista efectul bumerang, deci ne pot transmite la loc boala. Practic el nu are ce sa pateasca daca tu ii transmiti acesti micuti microbi (bine, depinde acum, dar in general cam asa stau lucrurile), singura problema e ca ar putea sa te reinfecteze pe tine. Totusi, nu putem sti daca bacilasii astia ai tai sunt neaparat patogeni, as zice de coci ca nu sunt, avand in vedere ca sunt rari si se pot gasi normal acolo. Eu una prefer o cultura inaintea unui tratament, sa stim despre ce e vorba.

Raspunsul pe scurt dupa ce m-am intins atat, nu stiu cum reusesc mereu, este ca ar fi bine totusi sa folositi prezervative pana se lamureste exact situatia ta si termini tratamentul. Dar repet, tratamentul nu poate fi chiar tintit fara cultura si antibiograma, asta e parerea mea. Oricum, ai o infectie foarte usoara din ce vad eu. Totusi, inainte sa condamnam prezervativele, sa ne gandim ca probabil la nivel local exista un grad de iritare, de inflamatie, chiar minora, fapt care poate conduce la simptomele tale.

Sper ca se intelege ceva, sunt in graba si nu pot sa reverific, cand ma voi intoarce mai arunc un ochi.
Sanatate multa!

#13 2010-02-08 13:20:43

EasternPrincess
Full member

Scuze pt greseli dar nu am buton de editare rodnar

partenerul meu a luat si el in timpul asta flucovim si tiprogyn cate 1 la 7 zile (a propos de ce poate lua / da inapoi el)

analiza asta e refacuta la sfarsitul tratamentului de asta e infectia "usoara"...de fapt e ceea ce a mai ramas din ea ca nu s-a vindecat de tot. Cand merg cu analizele la dr o sa-mi spuna ce mai trebuie sa fac, iau etc

sper sa nu mai dureze mult fiindca nu merge treaba cu prezervativul sad pe mine ma ustura grater si nici lui nu-i place ca nu e obisnuit. Oricum sper ca macar a apreciat intentia mea (de a nu-i mai prelungi asteptarea pana am eu programare la dr)

Nici o problema ca te-ai "intins" cu raspunsul eu mereu am apreciat raspunsurile tale detaliate cu termenj stiintifici si totusi pe intelesul tuturor par

multa sanatate si tie si tuturor, revin cu amanunte cand le voi avea

coffestudiu

#14 2010-02-08 14:49:30

December
Hero member
Inregistrat: 2009-09-09
Site

ma intereseaza si pe mine cum e cu usturimea asta si mai ales cauzele / remediile  cesafac

Dacă tu crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, oricum ai dreptate. (Henry Ford)

#15 2010-02-08 18:57:33

EasternPrincess
Full member

moksha a scris:

Pai doderleinii nu au treaba, cocii aia in diplo sunt probabil (nu pot sti sigur) streptococi de grup B, care pentru barbati chiar nu pun nici o problema, singurii care raman mai "periculosi" ar fi bacilii gram negativi (probabil E. coli, nu pot sti, iti zic ce e mai frecvent). Din pacate pentru noi si din fericire pentru iubitii nostri, la ei majoritatea infectiilor sunt asimptomatice si nu pun probleme decat in sensul ca exista efectul bumerang, deci ne pot transmite la loc boala. Practic el nu are ce sa pateasca daca tu ii transmiti acesti micuti microbi (bine, depinde acum, dar in general cam asa stau lucrurile), singura problema e ca ar putea sa te reinfecteze pe tine. Totusi, nu putem sti daca bacilasii astia ai tai sunt neaparat patogeni, as zice de coci ca nu sunt, avand in vedere ca sunt rari si se pot gasi normal acolo. Eu una prefer o cultura inaintea unui tratament, sa stim despre ce e vorba.

Am ajuns azi la dr si mi-a zis ca e ok, el nu are ce sa pateasca dupa cum ai zis si tu si problema e aproape rezolvata si la mine, odata cu terminarea tratamentului cu ovule va fi ok. Deci dupa ce termin cu ele avem liber la  sexinpat (numai ca de bucuroasa ce am fost ca n-o sa mai avem nevoie de prezervativ am uitat sa o intreb care e treaba cu usturimea  rodnar in fine sper sa nu mai am probleme din astea si deci nici usturimi "impuse")

multumesc mult inca o data pentru sfaturi si ajutor

coffestudiu

#16 2010-02-08 19:06:34

moksha
Hero member

EasternPrincess a scris:

moksha a scris:

Am ajuns azi la dr si mi-a zis ca e ok, el nu are ce sa pateasca dupa cum ai zis si tu si problema e aproape rezolvata si la mine, odata cu terminarea tratamentului cu ovule va fi ok. Deci dupa ce termin cu ele avem liber la  sexinpat (numai ca de bucuroasa ce am fost ca n-o sa mai avem nevoie de prezervativ am uitat sa o intreb care e treaba cu usturimea  rodnar in fine sper sa nu mai am probleme din astea si deci nici usturimi "impuse")

multumesc mult inca o data pentru sfaturi si ajutor

Ma bucur ca s-a rezolvat si profit de situatie sa fac putina "propaganda" cuvenita. Desi ai scapat de microbasii locali, sunt multe alte boli care se transmit pe cale sexuala, si desi pare ca nu ti se poate intampla tie, te rog, daca nu ati facut-o deja, sa va faceti analizele de sange, ma refer la hepatita b si la hiv. Daca sunteti de mult timp impreuna si le-ati facut macar o data la inceput si sunteti intr-o relatie serioasa, e ok. Desi hepatita b se ia cel mai frecvent la noi in tara de la stomatolog din pacate, cum am mai zis, asa ca poate cel mai bun ar fi vaccinul. Vreau sa se inteleaga ca aceste infectii pot fi purtate de catre oricine, nu conteaza cat de frumos si "curat" ni se pare ca este si cat de mult ne iubim.

Asta nu era asa doar pentru tine, sper doar sa gandeasca mai multe persoane asa, pentru ca am vazut niste cazuri care m-au socat si chiar ma vor urmari mult timp de acum inainte. Viata unei persoane nu ar trebui sa fie practic terminata la 21 de ani pentru cateva minute de neatentie.

Revenind la problema ta, ma bucur ca ai scapat.
Cat despre usturimi, din fericire pentru tine nu o sa le mai experimentezi, deci nici nu trebuie sa te mai gandesti la ele smile

#17 2010-02-08 19:32:41

EasternPrincess
Full member

Multumesc inca o data par

De hiv nu stiu ce sa zic, n-am facut niciodata si intr-adevar nu m-am gandit sa mi se intample fiindca am avut mereu parteneri sanatosi si de incredere (de aceea nici n-am folosit vreodata prezervativ pana acum) iar oriunde am fost pt analize sau orice implica ace am fost cu ochii ca pe butelie sa fie acele sigilate scoase atunci din ambalaj. Actualul meu partener insa stiu sigur ca isi face analize chiar mai des ca mine, e chiar un pic ipohondru, cred eu sad si mie mereu mi s-a parut ca daca un om e sanatos si curat nu am de ce sa-mi fav griji

cu el insa voi mai fi doar putin timp supa va pleca si nu-l voi mai vedea niciodata grater si ma omoara gandul asta grater grater grater

coffestudiu

#18 2010-02-08 19:38:13

moksha
Hero member

EasternPrincess a scris:

Multumesc inca o data par

De hiv nu stiu ce sa zic, n-am facut niciodata si intr-adevar nu m-am gandit sa mi se intample fiindca am avut mereu parteneri sanatosi si de incredere (de aceea nici n-am folosit vreodata prezervativ pana acum) iar oriunde am fost pt analize sau orice implica ace am fost cu ochii ca pe butelie sa fie acele sigilate scoase atunci din ambalaj. Actualul meu partener insa stiu sigur ca isi face analize chiar mai des ca mine, e chiar un pic ipohondru, cred eu sad si mie mereu mi s-a parut ca daca un om e sanatos si curat nu am de ce sa-mi fav griji

cu el insa voi mai fi doar putin timp supa va pleca si nu-l voi mai vedea niciodata grater si ma omoara gandul asta grater grater grater

Nu am vrut sa te sperii in nici un caz, oricum de la recoltat analize chiar nu ai cum sa te imbolnavesti de ceva, stai linistita. Dar tocmai asta voiam sa iti spun, fara legatura cu cazul concret al tau si iubitului tau, ca nu te poti baza pe "mi se pare ca e sanatos si curat si nu am de ce sa imi fac griji", am vazut oameni care arata perfect si totusi ascund boli grave. Tocmai asta e, nu are nimeni etichete in frunte si majoritatea nu stim exact ce boli purtam. E un sfat pe care ti-l dau cu drag si de fapt il dau oricui vrea sa il asculte, e foarte important.

Pe de alta parte, unde poate pleca de nu il vei mai vedea niciodata? Nu fi asa categorica, poate doar daca pleaca pe luna, si nici atunci smile Sunt multe solutii, iti zic din proprie experienta, nu trebuie sa te gandesti vreo secunda ca te omoara gandul asta, mai bine omoara-ti nervii cu solutii posibile.

#19 2010-02-08 19:51:07

EasternPrincess
Full member

Multumesc esti o scumpa par

cand am zis de analize ma refeream la ace care pot fi refolosite si pot da hiv...de aceea sunt cu ochii in 14 sa fie acul sigilat fie ca e injectie sau recoltare de sange

iubitul meu nu e roman. Lucreaza aici in cadrul unui contract cu durata limitata dupa care va pleca pentru totdeauna inapoi in tara lui. Am stiut asta de la inceput cand am acceptat aceasta relatie dar cum eram deja de ceva timp singura dupa o ruptura destul de dureroasa intr-o relatie care "promitea", am crezut ca ceva pe termen scurt si fara obligatii ar fi exact ce-mi trebuie ca sa ajute sa se inchida definitiv ranile trecute. Dar nu am crezut ca, chiar stiind clar ca nu poate fi ceva de viitor, am sa ajung sa-l iubesc atat de mult grater

coffestudiu

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.