homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Biblia despre femeie....-2

#20 2008-01-03 00:15:44

LadyInRed
Hero member
De la: _________
Inregistrat: 2007-06-07

Re: Biblia despre femeie....

Amaria a scris:

Pai in primul rand Istoria Religiilor de Mircea Eliade:) reliagia noastra are muuulte puncte in comun cu altele..si e far de a fi perfecta ..dar cum bine spunea Eliade"elementul esential al conditiei umane este simtul sacrului"
si religia evreilor este iudaismul
dci:

in 1953 exista un serial numit "i love lucy"protagonisti erau casatoriti atat in serial cat si in relalitate..cand actrita a ramas gravida,producatorii le-au interzis actorilor sa utilizeze cuv."insarcinata"in direct temandu-se ca telespectatorii isi vor imagina o femeie si un barbat in timpul unui act sexual si ca Biserica le va inchide postul.
Primul stiudiu asupra practicilor sexuale a fost facut in America de catre Alfred  Kinsey care atunci cand a publicat raportul intr-o carte("comportamentul sex.al babatului")-tipu descoperise k barbatii se masturbau,ca afceau sex ianinte casatoriei  si ca au facut sex in afara casatoriei.Presedintele Univ.Catolice l-a denuntat pe K.pentru ca publicase cea mai "anti-religioasa care din toate timpurile"si a spus k "indiferent cati criminali ar fi ,crima nu va fi niciodata normala"
asta ca un off...era normala atitudinea Bisericii?smile si totusi...nu era in Vechiul Testament ci in anii 50

da dar nu vad nicaieri scrieri k asa trebuiau sa faca..in acei ani dak imi dau eu bine cu parerea mai toate tarile erau comuniste nu? Si ce fel de oameni conduceau biserica? eu nu zic de persoanele in sine...k asa ai putea sa-mi dai exemplu pe calugarul Daniel care se spune k a omorat-o pe maicutza aia nu? sau shtiu eu cine shtie ce preot care a facut cine shtie ce...eu ziceam de Dumnezeu ca divinitate si de credinta in el ...spuneam k Dumnezeu NU ar permite niciodata k copilasilor lui (scuzati cacafonia) sa li se faca ceva rau. Vroiam sa scot in evidenta dar nu am mai apucat faptul ca de asta a fost trimis Mantuitorul pe pamant k sa schimbe credinta oamenilor.De asta a facut, si face atatea minuni tot ca sa ne schimbe pe noi. Pt ca nu ne vrea raul in nici un caz.Dar atunci cand din lumea asta mare nu va mai fi nimik de facut ...va veni Apocalipsa.

#21 2008-01-03 00:19:10

Amaria
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-11

nu,nu erau comuniste....si in nici un caz America(acolo era serialul)
dar revenind..icoanele ..adk in icoane Iisus are parul lung nu?in mai toate...si iauite ce zice Biblia(si decalogul zice ceva..)"Nu vă ?nvaţă chiar şi firea că este ruşine pentru bărbat să poarte părul lung?" (1 Corinteni 11.14, 7)
si altceva:
Iudaismul este religia şi cultura poporului evreu. Fundamentele şi istoria iudaismului constituie fundaţia istorică a multor alte religii, incluz?nd creştinismul şi islamismul. Este prima religie care a impus un Dumnezeu unic.
dci..everii nu prea au facut nimic rau..doar au pus bazele religiei NOASTRE

Ultima oara a fost editat de Amaria (2008-01-03 00:24:43)

At the top of the world there’s an island.A place where the sun never shines,but the people don’t care.
Because the snow over there is so bright they nearly go blind.

#22 2008-01-03 00:23:08

LadyInRed
Hero member

arata-mi ce zice decalogul.

Ultima oara a fost editat de LadyInRed (2008-01-03 00:23:41)

#23 2008-01-03 00:23:38

same_soulfly
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-11-26

Da, si multe alte chestii. Cititi si nietzsche - Antichritul. E ff mica si subtire, se citeste extgrem de usor.

Si cea mai noua chestie: Catedrala Mantuirii Neamului! :

"Comunicat de presă

3 octombrie 2007

Asociaţia „Solidaritatea pentru libertatea de conştiinţă” condamnă ferm decizia guvernului, contrară prevederilor legale ?n vigoare, de a finanţa construirea Catedralei M?ntuirii Neamului cu suma de 30 de milioane RON.

Această noua măsură populistă loveşte grav ?n neutralitatea confesională a statului şi dovedeşte, o dată ?n plus, subordonarea intereselor publice planurilor vanitoase şi megalomanice ale Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Rom?ne.

?n condiţiile ?n care acelaşi guvern se scuză pentru situaţia dezastruoasă din căminele de copii orfani, ori din spitalele pentru persoanele cu dizabilităţi mintale, care au şocat lumea civilizată, invoc?nd lipsa resurselor, acesta găseşte totuşi fonduri pentru proiectul unei megaconstrucţii ce preia p?nă la detaliu mentalitatea ceauşistă. Or, Rom?nia are nevoie de o alocare ?nţeleaptă a resurselor modeste de care dispune pentru dezvoltare economică, educaţie, sănătate, cultură etc, nu de o risipire imorală, ilegală şi antidemocratică a acestora pentru interesele electorale de moment ale unor forţe politice ?n prag de alegeri."

Vi se pare normal? Nu toti locuitorii Bucurestiului si ai Romaniei sunt crestini, dar guvernul da din banii tuturor!! Inafara de asta.. stiti ce avere are BOR??? Peste TREI MILIARDE DE EURO!!!!!! (doar banii declarati). Cati copii ar avea ce sa manance si n-ar mai dormi sub cerul liber, de banii astia? Dar nu! BOR baga bani in niste pereti si in termopane decat sa ajute in mod real niste oameni!!! Si suntem in 2008!!!!

Tot mai tăcut si singur/ În lumea mea pustie/ Si tot mai mult m-apasă/ O grea mizantropie.....

#24 2008-01-03 00:28:21

LadyInRed
Hero member

soufly vb despre Biblie nu? si ce zice despre femei.Asta ziceam si mai sus k sa nu judecam dupa ceea ce face sau nu alta persoana din zilele noastre.E treaba lor ce fac cu banii. E treaba lor daca pacatuiesc sau nu.Caci asa gandeau si cei care au trait in vremea lui Iisus el este cel pacatos pt ca face minuni si numai Dumnezeu avea voie sa faca minuni.

Publicitate

loading...

#25 2008-01-03 00:28:23

same_soulfly
Full member

Amaria a scris:

Iudaismul este religia şi cultura poporului evreu. Fundamentele şi istoria iudaismului constituie fundaţia istorică a multor alte religii, incluz?nd creştinismul şi islamismul. Este prima religie care a impus un Dumnezeu unic.

Ca sa ne poata manipula, ajungand astfel sa conduca lumea!

Inafara de asta, LadyInRed... asta era ideea! De ce cred oamenii in cartilea alea scrise de oameni si nu cred in dumnezeu ca intr-o simpla forta nevazuta, asa cum e legea gravitatiei - pe care, desi nu o vedem, stim k exista..? (desi eu nu cred k exista Dumnezeu dar daca as crede, cu siguranta pe afirmatia asta mi-as baza credinta)... De ce credem toti nebunii de preoti si toate aberatiile scrise de evrei si de tot felul de oameni, prin carti?????

Tot mai tăcut si singur/ În lumea mea pustie/ Si tot mai mult m-apasă/ O grea mizantropie.....

#26 2008-01-03 00:30:18

LadyInRed
Hero member

same_soulfly a scris:

Cati copii ar avea ce sa manance si n-ar mai dormi sub cerul liber, de banii astia? Dar nu! BOR baga bani in niste pereti si in termopane decat sa ajute in mod real niste oameni!!! Si suntem in 2008!!!!

Iti spun eu cu mana pe inima k la biserica la care merg eu preotii ajuta cel putin de 2 ori pe an orfelinatele din galati si azilele. Eu am mers si am vazut cu cata iubire si daruire fac lucrul asta

#27 2008-01-03 00:30:51

Amaria
Hero member

imi place nietzsche..si cartea antichristul am citit-o din intamplare:))nu mi-era somn si am gasit-o si era subtire..si mi-a placut
revenind..decalogul:
     1.   Eu sunt Domnul Dumnezeul tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
               2.   Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, si sa te inchini lor.
               3.   Sa nu iei Numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
               4.   Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste pe ea. (Aceasta este Duminica)
               5.   Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie tie si multi ani sa traiesti pe pamant.
               6.   Sa nu ucizi.
               7.   Sa nu traiesti in desfranare.
               8.   Sa nu furi.
               9.   Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
               10. Sa nu poftesti nimic ce este al aproapelui tau.
nu cumva porunca a 2 se contrazice cu ce scrie in corinteni?nu sunt oare icoanele chip cioplit?tongue

At the top of the world there’s an island.A place where the sun never shines,but the people don’t care.

#28 2008-01-03 00:33:11

LadyInRed
Hero member

same_soulfly a scris:

Amaria a scris:

Ca sa ne poata manipula, ajungand astfel sa conduca lumea!

Inafara de asta, LadyInRed... asta era ideea! De ce cred oamenii in cartilea alea scrise de oameni si nu cred in dumnezeu ca intr-o simpla forta nevazuta, asa cum e legea gravitatiei - pe care, desi nu o vedem, stim k exista..? (desi eu nu cred k exista Dumnezeu dar daca as crede, cu siguranta pe afirmatia asta mi-as baza credinta)... De ce credem toti nebunii de preoti si toate aberatiile scrise de evrei si de tot felul de oameni, prin carti?????

Nu are rost sa continui eu zic...Am spus ce am avut de zis cu toate ca mai exista cate ceva...dar iti zic soufly si amaria dak ati vedea o femeie cum se zbate intre viata si moarte datorita diavolilor nu ati mai gandi asa. V-ati c?i mult. Oricum trebutza voastra insa sincer... dak nu ar fi existat Dumnezeu cum de traitzi in ziua de azi? Cum de existati?

Ultima oara a fost editat de LadyInRed (2008-01-03 00:36:06)

#29 2008-01-03 00:34:36

Amaria
Hero member

am asistat la foarte multe exorcizari cand eram in generala:)deci stiu cum e
si gata si eu cu offu..si ti-am mai zis CRED in Dumnezeu dar nu cred ce e scris de mana omului

#30 2008-01-03 00:38:08

same_soulfly
Full member

LadyInRed.. eu chiar te intrebam la subiect. Lasand la o parte ceea ce face BOR in momentul de fatza sau cazurile izolate. Marea masa a populatiei.. Desi sa zicem k au citit toate aberatiile astea.. cum de mai cred inca in ele? De ce se crede mai mult in biserica decat in dumnezeu?

#31 2008-01-03 00:49:33

LadyInRed
Hero member

same_soulfly a scris:

LadyInRed.. eu chiar te intrebam la subiect. Lasand la o parte ceea ce face BOR in momentul de fatza sau cazurile izolate. Marea masa a populatiei.. Desi sa zicem k au citit toate aberatiile astea.. cum de mai cred inca in ele? De ce se crede mai mult in biserica decat in dumnezeu?

Ok am sa`ti raspund de ce cred eu ... Pt ca:
1. in biserica gasesc linistea trupeasca pe care nu o gasesc niciunde
2. in biserica gasesc linistea sufleteasca de care am atata nevoie
3. la biserica merg de fiecare data cand tin sa-i multumesc divinitatii k exist si ca imi indeplineste dorintele.
4. Cred in Dumnezeu pentru ca datorita Lui exist.
5.Cred in Dumnezeu pentru ca atunci cand ma gandesc la El imi trece orice apasare sufleteasca
6. Cred in Dumnezeu pentru ca de fiecare data are grija de mine si ma fereshte de tot ce-i rau.
7. Cred in Dumnezeu pentru ca nu cred in noroc ci cred in ceea ce considera El bine pentru mine
8. Cred in Dumnezeu pentru ca doar datorita Lui am trecut cu bine peste toate relele si datorita Lui am invatat ce inseamna sa ai o viata.
etc
etc
etc
etc ....
Cred in Dumnezeu si merg la biserica pentru ca daca nu ar fi fost...eu eram pamant acum caci m-ashi fi sinucis de mult.
Deci... CRED si VOI CREDE MEREU pentru ca Dumnezeu exista !

#32 2008-01-03 01:38:34

same_soulfly
Full member

Stiu f bine toate astea... stiu ca s-a mai discutat, stiu ca parerile sunt impartite, etc. Tot ce vreau e sa inteleg logica! Fazele astea cu femeia nu le stiam demult si chiar m-au cam socat, si mi s-a parut si mai fara sens k desi milioane de oameni le stiu, totusi inca mai cred. Asta e tot ce vreau: sa inteleg logica! Cum se poate sa stie cineva toate chestiile astea si sa le creada?? Nu incerc sa impun nimic nimanui! Vreau doar sa inteleg... e prea mult si prea greu? Atunci nu-mi raspunde wink

#33 2008-01-03 01:48:40

LadyInRed
Hero member

same_soulfly a scris:

Stiu f bine toate astea... stiu ca s-a mai discutat, stiu ca parerile sunt impartite, etc. Tot ce vreau e sa inteleg logica! Fazele astea cu femeia nu le stiam demult si chiar m-au cam socat, si mi s-a parut si mai fara sens k desi milioane de oameni le stiu, totusi inca mai cred. Asta e tot ce vreau: sa inteleg logica! Cum se poate sa stie cineva toate chestiile astea si sa le creada?? Nu incerc sa impun nimic nimanui! Vreau doar sa inteleg... e prea mult si prea greu? Atunci nu-mi raspunde wink

ti-am spus si eu k acele replici sunt scrise de mai bn de 2000 de ani...atunci era alta mentalitate...o spui k si cum.."de ce bunicii mele i se pare ceva nefiresc k eu ma culc cu prietenul meu"si acele lucruri au fost scrise pt a vedea tot omul ce au fost evreii si ce o sa fie mai tarziu knd o sa revina la crestinism neutral asta e tot ce trebuie sa intelegi

#34 2008-01-03 01:51:11

same_soulfly
Full member

un profesor de logica ma invata GANDIREA LOGICA nu logica gandirii unei categorii de oameni! Mai degraba unu de sociologie... Eu nu cred in nimic nu stiu in ce cred. Cred in determinism...

Si dc mai fac parte din biblie? Adica din Vechiul testament nu citeste popa` la nicio slujba?

Ultima oara a fost editat de same_soulfly (2008-01-03 01:51:59)

#35 2008-01-03 01:53:42

LadyInRed
Hero member

same_soulfly a scris:

un profesor de logica ma invata GANDIREA LOGICA nu logica gandirii unei categorii de oameni! Mai degraba unu de sociologie... Eu nu cred in nimic nu stiu in ce cred. Cred in determinism...

Si dc mai fac parte din biblie? Adica din Vechiul testament nu citeste popa` la nicio slujba?

"popa" citeste slujbele din Evanghelie

#36 2008-01-03 02:02:04

same_soulfly
Full member

Nu a existat niciodata un eveniment indeterminat.. tu poti sa-mi spui de unde a aparut dumnezeu???

Si btw.. nu am deschis topicul asta ca sa ma cert pe tema religiei... wink De fapt, nu am deschis topicul ca sa se certe nimeni. Era pur si simplu o idee. Care e diferenta dintre asta si un articol stiintific dintr-o revista care ar contrazice legile fizicii?? Faptul k e mult mai personal? Trist..

Ultima oara a fost editat de same_soulfly (2008-01-03 02:04:24)

#37 2008-01-03 02:45:56

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

Eu cred in Dumnezeu dar nu in Biblie cuvant cu cuvant...ca doar si aia a fost scrisa de oameni... si cum in perioada aia femeile erau sclave...asta apare si in Biblie....mentalitatea celor de atunci. Si eu sunt de parere ca Biblia trebuie updatata... Ma lasi...de parca e o rusine sa fii femeie...si daca nasti fata nu stiu ce pacat ai facut (ca esti necurata mai mult timp)... Nici n-am citit chiar tot...ca m-am enervat. smile Si NU...NU cred ca Dumnezeu a zis toate astea...si pana la proba contrarie (cand imi va zice Dumnezeu face to face ca gresesc) nici n-o sa cred.

Later Edit:

Butterfly20 a scris:

si am mai vazut persoane care spun eu sunt credincioasa da nu cred in biblie...pai in ce crezi??ptr ca Dumnezeu e prezent in Biblie asta era cuvantul lui.

Tu vrei sa zici ca te consideri inferioara...si crezi ca e normal ca sa fii scalava barbatului...daor pt ca asa a scris in Biblie? Esti sigura (100%) ca dumnezeu sau Iisus le-a zis asta apostolilor...sau oricarui altcuiva....ca femeile sunt complet inferioare barbatului si n-au nici un drept?
Pe vreme cand Biblia a fost scrisa asa erau vazute femeile...ca niste scalve...si asta apare si in Biblie...ce credeau ei atunci....e mentalitatea lor de atunci.
Si daca cumva e adevarat ce scrie acolo...si Dumnezeu ma considera nedemna pt simplul fapt sa sunt femeie, deci proasta si menita sa fiu sluga...da...atunci nu vreau sa cred in El. Nu judec oamenii dupa aparente (ca e femeie, barbat, ca e alb sau negru...etc...) atunci El de ce ar trebui s-o faca? Cu ce sunt eu mai prejos decat un barbat? Un asemenea Dumnezeu e extrem de nedrept...si refuz sa cred ca acesta e adevaratul Dumnezeu. Daca am asculta mot-a-mot Biblia....probabil am trai acum la fel ca musulmanii...femeile doar niste slugi, fara dreptul de a zice nimic....

Ultima oara a fost editat de Andreea86 (2008-01-03 02:55:05)

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#38 2008-01-03 05:01:10

same_soulfly
Full member

Hai ma ca si ea a zis ca vechiul testament a fost scris de evrei si nu de catre d-zeu... N`am inteles dc noul testament ar fi altfel, dar in fine.....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.