homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Retete in imagini-42

#780 2008-04-17 10:15:26

persifona
Vizitator

Re: Retete in imagini

Seriooooooooooooos, a iesit f nasol sad De-atunci m-am lecuit.. nu ma mai aventurez sa fac de-astea la care nu ma pricep rotfl

#781 2008-04-17 10:18:11

angelaflory
Hero member
De la: F.City
Inregistrat: 2006-12-27

hai mey ca mie imi ies bune si dragutze ...mai ales ca mi-a luat mamy daia de ornat cu 3.8 ron lol ( in kaufland era 11.9 ron identica ...am ramas yikes )
si il fac cu fructe...tre sa fac 2 ca lume multa socrii, matusi alea alea ... big_smile

"Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani. Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut vreodata sa suferi. Danseaza ca si cand nimeni nu te vede. Canta de parca nu te-ar auzi nimeni. Traieshte ca shi cum paradisul ar fi pe pamant ..."

#782 2008-04-17 10:19:18

persifona
Vizitator

Am si eu chestii de-alea, un set intreg. Dar nu m-au ajutat deloc atunci sad De fapt ele m-au ajutat, dar rezultatul tot a fost catastrofal rotfl

#783 2008-04-17 10:20:07

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

da shi eveniment ii mai? ti ceri?

mami de minuni hjarta

#784 2008-04-17 10:20:08

angelaflory
Hero member

rotfl

"Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani. Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut vreodata sa suferi. Danseaza ca si cand nimeni nu te vede. Canta de parca nu te-ar auzi nimeni. Traieshte ca shi cum paradisul ar fi pe pamant ..."

Publicitate

loading...

#785 2008-04-17 10:20:36

angelaflory
Hero member

sunt Floriile cu soare hjarta

Ultima oara a fost editat de angelaflory (2008-04-17 10:20:47)

#786 2008-04-17 10:21:05

o'hara
Platinum member

asa rotfl si sooarele cu florii big_smile

mami de minuni hjarta

#787 2008-04-17 10:23:13

angelaflory
Hero member

asa asa big_smile

#788 2008-04-17 10:31:16

o'hara
Platinum member

e una dintre Slujbele mele preferate. abia astept sa mergem Duminica si sa cantam smile

mami de minuni hjarta

#789 2008-04-17 20:42:59

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

eu_vreau a scris:

e una dintre Slujbele mele preferate. abia astept sa mergem Duminica si sa cantam smile

ce frumos... noi vom fi plecati din iasi asa ca nu prindem... si mie imi placea... dar cel mai mult imi "place" Denia Prohodului Domnului (ce aiurea suna "place" in contextul asta... dar in fine... e slujba pe care o simt cel mai tare... in afara de Inviere).

PT NICOLLE_ROX big_smile (promisiune veche.. sa nu raman cu "datorii" de Pasti)

pasca cu branza

ingrediente: 400g aluat de cozonac, 500 g branza de vaci, 3 oua, 100 g zahar, 50 g unt, 40 g faina, vanilie, coaja lamaie si portocala, 1/2 lingurita sare, stafide.

se freaca branza cu untul si zaharul, se adauga faina, sarea, ouale, vanilia, stafidele. se unge forma, se asaza un strat de aluat, apoi crema (optional, se face si traditionala "cruce" din aluat impletit deasupra) si se pune la cuptor.
(varianta katami big_smile: mie imi place sa pun si putin cas de oaie... in cazul asta nu mai pun coaja de lamaie si portocala. nush sa-ti zic cat se tine la cuptor... apropo, toate retetele sunt "alea oficiale", eu le fac f aproximativ, dupa ochi (nu gust, ca tin post cand le fac big_smile)... uneori nu mai seamana decat in mare cu ce scriu aici).

pasca cu smantana (preferata tatii si a lui iubi)

400 g aluat coyonac, 750 g smantana, 2 linguri faina, 5 galbenusuri, 3 albusuri, 150 g zahar, vanilie, coaja de lamaie, stafide.

smanatana se lasa peste noapte la scurs intr-un tifon asezat in faina de porumb (absoarbe apa in exces din smantana). se freaca galbenusurile cu zaharul si 1/2 lg de sare. se adauga faina, smantana, vanilia si coaja de lamaie. la sfarsit, se adauga albusurile batute spuma. dupa ce se asaza in forma peste aluat, se presara stafidele data in prealabil prin faina (pt a nu se scufunda toate). se da la cuptor. (nota mea: eu inca n-am reusit sa fac compozitia destul de tare incat sa nu imi iasa aluatul la suprafata in timpul coptului... dar ce conteaza? arata ok si asa (cu aluatul... deasupra) si de gust nu s-a plans nimeni big_smile)

pasca cu ciocolata

6 oua, 150 g zahar, vanilie 50 g cacao neagra (muuuul mai multa - varianta mea), 3 linguri lapte, (eventiual ciocolata menaj sau ciocolata neagra), putin cherry/visinata/lichior (alexandrion, de ex).

se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. se adauga cacaoa inmuiata in lapte cald, apoi albusurile batute spuma si lichiorul dupa gust. se da la cuptor (aici vad ca scrie big_smile cca 3 sferuri de ora). (parca nu puneam toate 6 albusurile... puneam parca 3)

oricum... toate retetele le fac in cantitati proportiuonal mai mari. astea sunt... orientative si de etalon. pofta buna smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#790 2008-04-17 21:15:59

kimy
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-08-05
Site

Eu am facut azi pulpa de miel la cuptor..o reteta care imi place f mult desi am gatit-o singura prima oara azi tongue
Asadar..se spala pulpa de miel chiar cu 1pic de apa si 1 pic de otet sa isi mai piarda din miros strident si in functie de cat de miel a fost mielu..dar a fost "de lapte" e cel mai bine e mai fraged.
Dupa ce l-ati spalat ungeti tava cu ulei;sarati si piperati dupa gust pulpa apoi faceti cateva crestari in carne si impanati-l cu cativa catei de usturoi (si aici fiecare dupa gust - mai mult sau mai putin) dupa ce ungeti si pulpa cu un pic de ulei luati mustar si ungeti cu mustar..intre 1 si 3 lingurite (eu la 1kg de pulpa am pus 2 lingurite)
Dupa ce l-ati uns si cu mustar -adaugati si o cana de apa in tava- si bagati-l la cuptorul preincalzit si lasati-l 10 min la focul dat la mare apoi potriviti focul la cuptor la minim.Din cand in cand in functie de cat de scazut este mai adaugati apa...la mine a stat in cuptor vreo 2 ore.
L-am servit cu cartofi tot la cuptor(dar facuti separati) si salata verde de primavara smile
Ideea cu mustarul mi s-a parut ciudata acum 1 an 2 , cand am auzit reteta,apoi gustand iar ulterior mancand mi-a placut f mult..Am facut decat 2 poze neutral alta data voi pune si cu pregatirea lui pas cu pas ( acum nici nu am stiut cat de bun o sa iasa tongue  )
asa arata inca in tava tocmai scoasa din cuptor
http://i47.servimg.com/u/f47/11/57/51/20/dsc02710.jpg
si apoi in farfurie :
http://i47.servimg.com/u/f47/11/57/51/20/dsc02711.jpg

#791 2008-04-17 21:19:45

persifona
Vizitator

Mama, kimy, imi ploua in gura. Arata delicios! big_smile

Cred ca o sa-i zic si eu mamei sa faca asa, cu mustar.

#792 2008-04-17 21:25:12

innana
Sr. member
De la: Cluj
Inregistrat: 2006-08-15
Site

desi nu imi place mielul la nebunie mi-ai facut o pofta.......

Cu zambetul pe buze...

#793 2008-04-17 21:30:13

kimy
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-08-05
Site

Merci big_smile
Eu chiar am vb cu mama k anul asta fac eu friptura de miel de Paste..dupa reteta asta...mama il facea fara sa mai puna mustar..dar mustarul asta ii da o aroma nu stiu ...
corii daca vrei sa ma crezi..eu mananc de 2 ani carne de miel (iubitul meu-vazand la el ce mananca desi eu nu mancam mi-a facut pofta..si asa am incercat o gramada de chestii culinare ce eu nu le mancam deloc-eram mai sclifosita..si acum sunt 1pic wink cum spuneam..mananc de 2 ani miel si atunci numai gatit in casa..daca iesim unde sa mancam nu mi-am luat niciodata miel sau pastrama de oaie/berbecutz...nu imi plac acklad

#794 2008-04-18 08:35:59

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

putin offtopic  dar am nevoie de ajutor vreau sa fac astazi peste la cuptor in staniol dar nu stiu ce sa fac garnitura la el.... sunt satula de orez grater  nu trebuie sa fie nimic prajit sa poata sa manace si al meu nu doar musafirii smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#795 2008-04-18 08:46:54

persifona
Vizitator

Legume mexicane? De-alea congelate? angel

#796 2008-04-18 08:57:59

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

ms.persi puss

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#797 2008-04-18 09:02:34

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

@ katami Mersi tare mult, am crezut ca o sa uiti.... rodnar

puss puss puss puss puss

offtopic p.s. si mie slujba Prohodului imi place cel mai mult...poate chiar mai mult decat cea a Invierii...sper sa pota junge si anul asta acasa, sa inconjuram biserica de 3 ori...altfel parca nu e Paste....

inca o intrebare la pasca cu ciocolata...aia e fara aluat clasic? e asa ca un checulet sau cum?

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2008-04-18 09:13:53)

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#798 2008-04-18 09:41:15

innana
Sr. member
De la: Cluj
Inregistrat: 2006-08-15
Site

evilpink a scris:

putin offtopic  dar am nevoie de ajutor vreau sa fac astazi peste la cuptor in staniol dar nu stiu ce sa fac garnitura la el.... sunt satula de orez grater  nu trebuie sa fie nimic prajit sa poata sa manace si al meu nu doar musafirii smile

cartofii natur merg foarte bine cu pestele

Cu zambetul pe buze...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.