homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Postinor2-33

#609 2008-04-02 21:59:29

pittyshor
Membru
Inregistrat: 2008-04-02

Re: postinor2

buna seara!!!m-am gandit ca n-ar fi rau sa primesc niste raspunsuri la cateva intrebari care ma streseaza,asta daca aveti placerea sa-mi raspundeti bineinteles...in dimineata de 30 martie am facut sex cu prietenul meu,pana acum nu am folosit nici anticonceptionale,nici prezervative ptr ca ma asigura ca ejaculeaza afara, insa de data asta parca avea unele intrebari si se gandea sa nu se fi scapat si in mine...nu mai stiu exact cand mi-a venit ciclul luna trecuta daca pe 23 sau 24 dar daca e in zilele astea ,ar insemna ca am avut actul cam in a 8 sau a 9a zi...l-am trimis pe prietenul meu la farmacie si mi-a luat postinor2 si pe instructiuni scria ca al 2 lea comprimat tre sa-l iei dupa 12 ore si specifica clar ca nu dupa 16 ore...si ups yo am uitat si am luat pastila dupa 19 ore...crede-ti ca daca el ar fi ejaculat in mine si yo nu am luat tratamentul corect este posibila o eventuala sarcina? sper as se inteleaga mesajul si astept raspuns daca se poate.va multumesc!!!

#610 2008-04-02 22:02:06

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

cat de lungi ai ciclurile? al2lea comprima trebuia luat dupa 12 ore deci da el nu si mai face asa de bine efectul daca a fost luat dupa 16 ore

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#611 2008-04-02 23:06:46

pittyshor
Membru
Inregistrat: 2008-04-02

multumesc ca mi-ati raspuns...ciclul ma tine4, 5, 6 zile cam asa a 5 a si a 6a zi deja e pe trecute...si pana la urma la ce tre sa ma astept
nu prea inteleg calculele alea cu perioada fertila...am facut ecuatiile alea si mia dat la x=-15 si la y=-5 am calc corec oare?

#612 2008-04-03 07:26:33

evilpink
Banat

nu ai calculat coerect .trebuie sa nr.zilele dintre 2 menstre din ziua prima zi cand ai inceput sangerarea pana in ziua de dinaintea urmatoarei sangerari.deci daca tie ti-a venit in februarie in data de 1 iar in martie pe data de 3tu ai un ciclu de 31 de zile.nu trebuie decat sa numeri nr.de zile dintre cele 2 date.ca sa folosesti metoda asta trebuie sa ai un calendar pe cel putin 4-6 luni

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#613 2008-04-03 23:41:42

sweet_stefi
New member
Inregistrat: 2008-03-15

buna...am mai fost p aici in legatura k postinorul k s-a rupt prezervativul ...am luat pastila p 5martie ...normal treb s-mi vina menstra p 1 aprilie  dar nik si nici la kteva zile dup ce am luat postinoru...nush ce s mai  fac...m-am gndit s mai astept pana p 10 ...si apoi s fk un test de sarcina dar nush kre e cel mai bun,sigur...etc..ma puteti sfatui si p mn???am auzit k ar fi bun sure check si o-zone....dar n-am experientza si mai am nev de sfaturi ....va rog mult ...sunt ffff speriata...va multzumesc!!!

Ultima oara a fost editat de sweet_stefi (2008-04-03 23:42:54)

Publicitate

loading...

#614 2008-04-04 00:15:26

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

stefi...menstra se poate sa intarzie si datorita postinorului...asa ca la 7 zile de la intarziere fa un test dimineata cu urina prima (sure check e bun) si daca e negativ atunci postinorul e de vine...

happy with him...inlove with him...puss

#615 2008-04-04 12:08:39

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Chillycookie a scris:

Buna.Am si eu o problema. Ieri seara (in jurul orei 19) ni s-a rupt prezervativul insa prietenu meu si-a scos penisul imediat ce a simtit. Mie trebuie sa imi vina menstruatia saptamana asta. Am ciclu neregulat, desi uneori vine la fix 4 saptamani alteori vine cu o saptamana dupa sau inainte, alteori sunt doar cateva zille inainte sau dupa. Am mai luat postinor si anu trecut, tot din aceeasi cauza si nu am avut nici un fel de efecte negative. Intrebarea mea este daca e neaparata nevoie de postinor. Am cumparat pastilele insa nu sunt foarte hotarata sa le iau.

vine cam cu intirziere raspunsul....insa nu era nevoie de Postinor

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#616 2008-04-04 13:07:06

sweet_stefi
New member
Inregistrat: 2008-03-15

ms mult cristyna pt rasp....:*io am luat postinoru korect la 28de ore dupa contact ..mi-a fost si rau de la postinor....contactu a avut lok p 4 iar p 3 martie se term menstra dar am kalkulat perioada fertila si  pe 5 martie era prima zi din perioada fertila.....oare e posibil sa-mi dea asa rau organismu peste cap pt k l-am luat la doua zile dupa menstruatie???

#617 2008-04-04 13:41:21

crys_ty_na
Platinum member

cu placere si nu tine cont de cand l ai luat...si nu e obligatoriu sa ti dea organismul peste cap...dar e o posibilitate de luat in calcul...

#618 2008-04-05 12:59:00

frumushika12
New member
Inregistrat: 2007-06-10

buna fetelor.in legatura cu postinor...este neaparat sa apara sangerare dupa 5-7 zile, sau depinde de organism?

True love doesn't have a happy ending, because true love NEVER ends!!!

#619 2008-04-05 13:26:38

2good4u
New member
Inregistrat: 2008-03-24

mie nu mi a aparut acea sangerare.....si apropo de asta vroiam sa va intreb....eu am luat postinor pe 24 si mi a  aparut azi o sangerare (adik la 12 zile de la postinor) si mentionez k trebuia sa mi vina menstra abia pe 9....oricum aceasta sangerare e identica cu menstruatia.....as vrea sa incep sa iau iar anticonceptionale....sa incep de azi???sigur e menstruatia?...tongue

#620 2008-04-05 13:41:33

evilpink
Banat

frumushika nu este obligatoriu sa apara sangerarea....

2good4 eu cred ca asta este menstruatia ta.dar ca sa fim siguri poti sa te protejezi suplimentar 7 zile

puss puss puss

#621 2008-04-05 13:43:02

2good4u
New member
Inregistrat: 2008-03-24

oricum ma protejez 7  zile k sa fiu eu sigura:)...ms oricum:*

#622 2008-04-06 17:32:37

ella325
New member
Inregistrat: 2008-04-06

ovulatia mea ar fi avut loc pe 30 martie sau pe 2 aprilie....dupa calculele mele smile
am avut un contact sexual din urma caruia ar fi putut sa rezulte o sarcina pe  29  martie
am luat o doza de postinor 2 pe 30 martie
pe 4 aprilie a aparut menstruatia
nu, nu o confund cu o sangerare ca efect advers al postinorului pentru ca a avut exact caracteristicile unei menstruatii
urmatoarea mea menstruatie ar fi trebuit sa vina pe la mijlocul lunii aprilie
m-am documentat si unul dintre modurile in care actioneaza postinorul este "oprirea fixarii ovulului (fecundat) in mucoasa uterina"
avan in vedere toate acestea, tind sa cred ca in cazul meu tocmai asta s-a intamplat
din acest punct de vedere, ar insemna ca am intrerupt o sarcina, intr-o faza incipienta, intr-adevar
este un fel de avort, nu? smile
gresesc cumva in rationament?smile

i'm small & needy smile help smile

#623 2008-04-06 23:55:24

crys_ty_na
Platinum member

asta daca ovulul a fost fecundat...lucru pe care nu ai cum sa l afli...n ai de unde sa sti nici macar daca ai ovulat...deci sunt doar speculatii...

#624 2008-04-07 00:37:38

ella325
New member

crys_ty_na, merci de reply, dar tin sa cred ca nu sunt doar speculatii
mai exact:

ciclul meu menstrual e destul de regulat...in sensul ca are variatii de cateva zile max
sunt si eu in stare sa diferentiez menstruatia de spotting sau de o simpla sangerare aparuta din cauza postinorului
ca doar e corpul meu smile de asta sunt convinsa:)
din moment ce acum am menstruatie, inseamna ca ovulatia a existat
asadar aici nu cred ca e vorba de o speculatie

daca am menstruatie, asta inseamna ca practic elimin ovulul si endometrul (citez: "Peretele uterin este captusit de o mucoasa numita endometru. Aceasta mucoasa, destinata sa gazduiasca oul fecundat, bogata in vase sanguine si structuri glandulare, suporta importante modificari in functie de perioadele ciclului menstrual si de varsta femeii. Cand nu are loc fecundatia, endometrul este eliminat prin procesul numit menstruatie.")

acum the question: ovulul eliminat acum a fost fecundat sau nu?

1. postinorul, din cate stiu, impiedica fixarea ovulului fecundat de mucoasa uterina  =>  ovulul meu ar fi fecundat iar eu as fi putut avea bebe, probabil smilesmile
2. tot postinorul poate cauza dereglari hormonale inclusiv dereglarea ciclului menstr.  => ovulul nu ar fi fecundat

acum, contactul sexual, luarea pastile si perioada in care presupun (cu argumente destul de solide zic eu ) ca am ovulat, se suprapun

in cazul asta as crede ca e vorba despre situatia 1 smile

atunci, vin si intreb din nou: practic am intrerupt o sarcina, nu?

#625 2008-04-07 08:27:06

evilpink
Banat

nu ai intrupt sarcina. iar postinorul are ca efect impiedicarea ovulatiei.

puss puss puss

#626 2008-04-07 09:46:10

ella325
New member

ce raspunsuri superficiale si cata lipsa de informare smile
am citit intr-un post al doctoressei despre actiunea postinorului
am citit despre actiunea lui si pe diferite site-uri, nu forumuri wink prospecte, nu pareri aleatoare
NU, el nu are ca efect DOAR impiedicarea ovulatiei
actiunea lui depinde de momentul in care este administrat

- inaintea ovulatiei - o inhiba
- dupa ce s-a produs ovulatia - determina necrozarea si eliminarea endometrului (asta implica si ovulul respectiv), adica impiedica fixarea ovulului de mucoasa uterina (ceva similar se intampla si in cazul menstruatiei, dar cred ca mai bine ma opresc cu lectiile de anatomie aici)

stati linistite ca m-am lamurit singura smile
nu am de unde sa stiu daca ovulul a fost fecundat
dar este destul de clar ca la mine a fost vorba despre a doua situatie de mai sus

inainte sa mai dati raspunsuri in doru' lelii, mai documentati-va si voi (nu doar de pe forumuri wink )

merci pentru tentativa de help, totusi smile

#627 2008-04-07 09:57:58

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Ella nu cred ca este necesar sa faci astfel de afirmatii. Toata lumea de aici este bine intentionata. Iar daca nu esti multumita nu te obliga nimeni sa postezi si nici sa ramai pe acest forum. E o parere strict personala sa stii, a unei femei care a primit ajutor de fiecare data cand a apelat la acest forum.

Nu vreau sa creez nici un fel de conflict de aceea rog moderatoarele sa ma atentioneze daca mesajul meu este deplasat. Insa mi-am exprimat doar o parere.

Ultima oara a fost editat de andreea_andy2 (2008-04-07 09:59:37)

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.