homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Postinor2-86

#1616 2010-01-05 23:11:53

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

Re: postinor2

eu te sfatuiesc sa astepti menstruatia si sa le iei din prima zi smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#1617 2010-01-09 17:06:55

c_ioana
Membru
Inregistrat: 2010-01-09

buna ziua,
aseara am avut un contact sexual in timpul caruia am folosit prezervativ. totusi, la sfarsit, am obervat ca sperma se scursese din prezervativ, atingandu-ma si pe mine in zona vaginului. din cate am citit, acest lucru s-a intamplat pentru ca nu pusesem suficient de bine prezervativul. eram in ziua a 16-a, am intrat imediat pe net sa aflam despre pastila de a doua zi, si am aflat ca aceasta se poate lua in intreval de 72 de ore de la contact. nu am putut sa cumparam prostinol deoarece era 1 noaptea si, fiind sf de saptamana, era mult in afara oricarui oras. iubitul meu s-a dus astazi sa cumpere si estimez ca vor trece aprox 18-19 ore de la contact si pana voi lua prima pastila. ciclul meu e destul de regulat: aprox 30 de zile, +-2 zile, deci eram cel mai probabil la ovulatie. m-am ingrijorat deoarece am citit pe forum ca, luata in aceat moment, pastila poate duce la fixarea ovulului si ca acesta este fecuntat in cam 24 de ore de la contact. asa ca cele 19 ore care trec la mine s-ar putea sa fie prea mult iar prostinolul sa nu mai aiba efectul dorit. va rog, spuneti-mi cat de mare este riscul in aceste conditii si daca ar trebui sa iau a doua pastila mai devreme de 12 ore

#1618 2010-01-09 17:15:23

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

daca o metoda contraceptiva da gres in plina peroada fertila(ca in cazul tau) singura sansa e pastila de a doua zi....sigur ca eficienta ei e mai mica din nefericire decit la limitele perioadei fertiler insa e mai mult decit nimic(mult mai mult ca sa fiu mai exacta)
asa ca eu zic sa nu mai faci calcule pe baza unor ziceri bulversante sau pe care nu le intelegi.
tu ia pastila aia, conform recomandarilor din prospect(o pastila la 12 ore in cazul Postinor) daca crezi ca te aflii la risc...SIGUR, pe raspunderea mea, ea are efect contraceptiv(atit cit il are) si nu altfel de efect!

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#1619 2010-01-09 18:56:47

maggie
New member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2010-01-09

buna seara doctoressa!
am cateva intrebari ptr. dvs. la care daca se poate as vrea sa primesc raspuns. sunt in pauza de 7 zile(in care am avut contact sexual, dar din cate stiu, protectie exista in aceasta perioada), dupa administrarea contraceptivelor orale desorelle, si azi dimineata in jurul orei 11 trebuia sa apara si menstruatia. nu stiu daca sa mi fac probleme, sa fie o simpla raceala din cauza careia a intraziat? pilulele le administrez de aprox 2 ani si nu am avut niciodata probleme. insa acum ar trebui sa ma alarmez sau sa mai astept? sunt in a 4 a zi de pauza, simptomele specifice aparitiei mensturatiei le am, de la sani umflati si durerosi, senzatii de balonare si dureri usoare de ovare si uneori dureri ale vaginului (ca niste contractii musculare) . trebuie sa mentionez si faptul ca am avut zile cand pilula nu a ft luata in mod corespunzator la ora 21, ci la 22 sau chiar 23. ma puteti  lamuri?
va multumesc anticipat

flying back home

#1620 2010-01-09 19:00:41

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

sunt persoane care nu iau pastila la ora fixa, ci atunci cand se culca. din cate am citit pe forum, parca si doctoressa ia asa. ideea e sa nu fie diferenta mai mare de 12 ore intre ora obisnuita si noua ora. adica la tine e diferenta de 1-2 ore, deci nu e ingrijorator. legat de menstruatie, nu e batut in cuie sa`ti vina in ziua X. chiar daca timp de 2 ani asa ti`a venit.. din moment ce ai luat pastilele corect, nu ai de ce sa`ti faci griji.

Publicitate

loading...

#1621 2010-01-10 20:20:52

MarianaF
New member
Inregistrat: 2010-01-10

Buna! Am si eu o nedumerire : am intretinut relatii cu partenerul meu si s-a rupt prezervativul. La vreo 30-40 de minute am luat Postinor 2 si apoi la cele 12 ore. Asta s-a intamplat in 6 ianuarie. Menstruatia ar trebui sa-mi vina prin 17-18 sau poate mai incolo putin. Am menstruatie neregulata si de aceea nu sunt sigura de data. Daca am luat pastilele cum trebuie, exista vreo posibilitatea sa raman insarcinata? Si cam peste cate zile ar trebui sa-mi apara acea sangerare din cauza medicamentului? Va rog sa ma ajutati. Multumesc mult!

Not a shred of evidence exists in favor of the idea that life is serious.

#1622 2010-01-10 21:18:12

YoHanna
Insomniac member

Daca ai luat postinor stai linistita smile
iar acea sangerare nu e obligatoriu sa apara...depinde de organism,dar dak e sa-ti apara...apare in maxim 10 zile.

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#1623 2010-01-10 22:08:57

MarianaF
New member

YoHanna a scris:

Daca ai luat postinor stai linistita smile
iar acea sangerare nu e obligatoriu sa apara...depinde de organism,dar dak e sa-ti apara...apare in maxim 10 zile.

Stiu ca nu e obligatoriu sa apara, dar cica sansele de a ramane insarcinata ajung la 0 daca aparea acea sangerare. Azi e a 4 a zi de la incident si deocamdata nimic. Nu-mi place asteptarea asta. Si sunt tare speriata .. |

#1624 2010-01-10 22:10:24

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11

Am luat de 2 ori postinor, nu am avut niciodata spotting, si uau, nu am ramas gravida. Stai calma, ai luat la timp pastila, si esti super ok

#1625 2010-01-11 11:14:04

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Mariana sangerarea aceea nu indica faptul ca nu ai ramas insarcinata. e DOAR un efect advers, la fel cum sunt greturile, durerile de cap etc, care pot sa apara sau nu

#1626 2010-01-11 12:04:01

Alessya_13
Sr. member
De la: in braţele lui :x
Inregistrat: 2009-11-16
Site

si eu am luat postinor, la mine chiar a fost provocata menstra. ok nu imi venise de aproape 2 luni...

stai linistita, daca ai administrat pastila corect nu exista probleme, chit ca apare sangerarea, chit ca nu.

Să nu batjocorim dragostea, cu ea nu se joacă nimeni, iar ea nu se joacă cu nimeni! http://nomoreclouds.wordpress.com

#1627 2010-01-11 16:02:04

MarianaF
New member

Nah, sper sa fie bine atunci smile Deja multe persoane mi-au zis sa stau linistita si asta ar trebui sa fac. Multumesc de sfaturi! puss

#1628 2010-01-11 17:21:13

Fraise
New member
De la: Constanta
Inregistrat: 2008-04-12
Site

Fraise a scris:

Buna seara! Am venit si eu ca toate celelalte cu o problema legata tot de postinor 2 ...
Pe 28 noiembrie am avut menstra, pe 2 am avut contact neprotejat cu iubitul meu si un accident s-a produs, dupa 13 ore am luat prima pastila de portinor, apoi dupa 12 ore cealalalta. Pe 10 decembrie, timp de 2-3 zile am avut asa spusa menstruatie, sangerare mai degraba, efect al pastilei. Pe 28-29 decembriea asteptam urmatoarea menstruatie si nici pana acum nu mi-a venit. Pe 31 decembrie am facut testul de sarcina si mi-a iesit negativ. Dupa un calcul de sarcina ar fi trebuit ca "sarcina" sa fie avansata si de altfel sa am simptome de sarcina, problema e ca nu am nici un fel de simptom de asa ceva ... Pe 4 ianuarie anul 2010 am facut al 2lea test de sarcina, si asta a iesit negativ, in schimb ieri seara au inceput sa simt sanii grei cand ma ating, mai am ceva dureri de mijloc dar trecut repede ...   2 zile am fost super incordata si stresata ca nu mai imi vine odata menstruatia, abia ieri seara dupa ce-mi facusem in timpul zilei testul, m-am mai linistit.

Daca as lua Duphaston credeti ca menstruatia ar veni? sau s-ar regla?

Inainte de a lua postinorul pt a2a oara aveam ciclul regulat 28-32 zile si acum il asteptam pe 28 dec si mi-a intarziat ffff mult grater ... Va msi veni o data menstra?

P.S. Antibebe nu pot lua din cauza unui tratament pt tromboza si de la prez ma irit ... asa ca's in pom cu contraceptia ... As dori un ajutor!

Multumesc anticipat!

Mie nici pana acum nu mi-a venit menstruatia  supa . Azi cand am mers la toaleta am vazut pe tamponul all day o pata usor maronie, asa cum ar in prima zi de menstra, mi-am pus un tampon normal si dupa 5 ore nici un fel de pata nu a mai fost. Mi-am mai cumparat si al 3lea test de sarcina, pt a-l face maine dimineata. Semne de sarcina nu am deloc, in schimb am acele semne care trebuie sa apara menstra ... dureri de mijloc, de ovare si usor sanii ... dar toate ca era durere usoara, nu exagerata asa cum o simteam mereu la ciclu ... deja am ajuns in pragul disperarii si finantele is cam proaste pt a merge la un consult ginecologic ...  cesafac

#1629 2010-01-11 21:39:56

YoHanna
Insomniac member

nu e nevoie de consult ginecologic.
trebuie doar sa ai rabdare...pt k va veni.
asa se intampla cand iei postinor...iti da organismul peste cap.
si gandeste-te la o metoda de contraceptie...k uite postinor iti deregleaza f tare organismul.

#1630 2010-01-11 23:34:48

Fraise
New member
De la: Constanta
Inregistrat: 2008-04-12
Site

^Ceva trebuie sa existe si pentru mine ... imposibil sa nu fie ceva ca sa nu ma duca iar in pragul trombozei, ca nu doresc la nimeni asta ...
Ce pot sa fac, astept ... si incerc mereu sa-mi fac de lucru pentru a uita de problema, pt a ma relaxa ...

Oricum multumesc pt sfat

#1631 2010-01-12 22:16:36

YoHanna
Insomniac member

cu mare placere puss

#1632 2010-01-13 21:35:59

Beattryce
New member
Inregistrat: 2009-01-23

Buna! Timp de un an am luat karissa, toate bune si frumoase pana m-am hotarat sa fac o mica pauza. Am facut sex protejat, cu prezervativ, dar s-a rupt. Am luat postionor 2. Pana aici e o poveste comuna. Am luat postinor-ul in primele 5 ore. Numai ca.. ce de-a 2-a pastila am luat-o cam la 1415 ore maxim de la a doua, pentru ca am uitat sa pun telefonul sa sune.ai astept putin. Urasc emotia unui test de sarcina, dar e necesar.
Nu am avut rabdare sa citesc toate posturile, probabil mai era unul asemanator. Sper sa-mi raspunda cineva si sa nu-mi considere problema una inutila:))
multumesc aniticipat

#1633 2010-01-13 21:41:29

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Sa zicem ca nu e foarte ok ca nu ai luat a 2-a pastila la 12 ore, ci mai tarziu ... Speram, totusi, sa isi faca efectul ...

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#1634 2010-01-14 09:20:19

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Fraise a scris:

^Ceva trebuie sa existe si pentru mine ... imposibil sa nu fie ceva ca sa nu ma duca iar in pragul trombozei, ca nu doresc la nimeni asta ...
Ce pot sa fac, astept ... si incerc mereu sa-mi fac de lucru pentru a uita de problema, pt a ma relaxa ...

Oricum multumesc pt sfat

Fraise, intr-adevar nu poti lua contraceptive combinate, insa asta nu inseamna ca nu poti lua nici un fel de contraceptive...eu as merge sa stau de vorba cu un medic de planning priceput
pina una alta, sa mai asteptam nitel menstra...daca nu vine in citeva zile, putem incepe sa ne gindim la o solutie...nu te sfatuiesc insa sa iei duphaston

Beattryce sunt mai multe necunoscute:
1 ruperea prezervativului s-a insotit de ejaculare?
2. cam la cite zile de la menstruatie erai?
....simt nevoia sa iti spun ca testul de sarcina merita facut la 3 sapt de la cobntactul cu risc sau o sapt de intirziere a menstrei, daca vrei sa te poti baza pe el

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.