homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Postinor2-93

#1749 2010-09-22 10:11:50

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: postinor2

Faptul ca nu ai avut efecte secundare, nu are nici o treaba. Pastila si-a facut efectul cu siguranta.

Fericita mamica de Aida Maria!

#1750 2011-03-24 13:14:30

alishka
New member
Inregistrat: 2010-10-27

Este diferenta intre Postinor si Postinor 2??

#1751 2011-03-27 00:37:17

ElenaDana
New member
Inregistrat: 2009-07-04

da am luat eu timp de 4 ani nu am avut nici o problema sunt f multumita de ele, in schimb acum mi a prescris medicul yasmin ptr fac un tratament impotriva acneei iar dac imi vine menstruatia imi apar f multe cosuri doar sub piele si mi a recomandat yasmeni ptr ca sunt ptr acnee

#1752 2011-03-28 13:26:56

flori871505
New member
Inregistrat: 2011-02-28

Buna,
Am o mare problema: va explic situatia detaliat in speranta ca pot primi un raspuns cat mai repede, la doctor ma programeaza abia dupa cateva zile. Iau anticonceptionale Yasmine de 4 luni de zile. Luna trecuta am uitat sa iau o pastila in prima saptamana si, citind prospectul am realizat ca pot ramane insarcinata. Am decis sa iau Postinor si sa continuu in acelasi timp si cu anticonceptionalele. Menstruatia mi-a venit normal, fara intarziere, fara scurgeri etc. Menstruatia mi-a venit pe data de 18 Martie, iar incepand cu 22 Martie am inceput sa iau din nou anticonceptionalele (dupa cele 7 zile de pauza). Pastila o iau seara la ora 9. Sambata si Duminica seara am uitat sa le iau, deci 2 pastile uitate, le-am luat pe amandoua astazi pe la ora 12, dar nu stiu daca cu vreun rost deoarece si pt a2a pastila uitata au trecut mai mult de 12 ore. Contact sexual am avut si sambata si duminica, inainte de sambata nu mai avusesem contact de mai bine de o saptamana (fusesem si la ciclu). Deci acum ma aflu la 48 de ore de la contactul sexual, cu 2 anticonceptionale neluate la timp si cu POstinor luat luna trecuta. Ce sa fac? Iau postinor desi nu este recomandat si intrerup anticonceptionalele ? Va rog un raspuns urgent.

#1753 2011-03-28 14:21:46

simone11
Full member
Inregistrat: 2011-01-06

postinor se poate lua pana la 72 de ore de la contact - deci inca il mai poti lua - si eu sa fiu in locul tau l-as lua. Desi, si el are o rata de esec de 2% (si stiu ce spun!) as merge mai degraba pe escapelle...
o sa iti deregleze probabil organismul, dar decat sa faci alte boacane...
contactul sexual de sambata a fost protejat de pilula luata vineri...cel de duminica pune probleme, dupa parerea mea.

Publicitate

loading...

#1754 2011-03-28 14:59:53

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

da, ia postinor, protectie suplimentara 7 zile incepand de azi si ia Ac in continuare
iar pe viitor fa ceva si ia-le corect, ca altfel le iei degeaba

#1755 2011-03-30 18:42:54

Amdra
New member
Inregistrat: 2011-01-15

De ce nu vorbiti cu medicul sa luati altceva daca tot uitati sa luati pastilele? Eu folosesc inelul vaginal si nu am mai avut problema asta cu uitatul de ceva timp, ceea ce e o mare usurare sincer. E foarte aiurea sa stai mereu cu grija si cu gandul la o posibila sarcina daca uiti sa iei la timp pastila si nu te-ai protejat suplimentar. Pe unde ma uit vad o groaza de topicuri legat de subiectul asta, ceea ce e trist sincer.

#1756 2011-04-04 15:05:50

alishka
New member
Inregistrat: 2010-10-27

Credca vam saturat deja la cap cu intrebarile mele dar:de pe 14-18 martie am avut ciclu mestrual... Pe 22 martie am avut contac sexual neprotejat. Pentru prima data am luat Postinor prima pastila la 20 seara si a doua la 8 dimineata. Reactii adverse nu am avut. Pe 28-31 am avut singerari... asemanatoare cu ciclul.vreau sa stiu a avut efect Postinor?? ma tem sa nu ramin insarcinata..grater

#1757 2011-04-04 15:23:25

simone11
Full member
Inregistrat: 2011-01-06

fa un test de sarcina la 3 saptamani de la contactul cu risc:*

#1758 2011-04-08 12:15:18

georgiana76
Membru
Inregistrat: 2011-04-08

Buna ziua. Urmaresc forumul acesta de cativa ani, insa abia azi m-am inregistrat, deoarece am nevoie de un sfat.
In urma cu 26 de ore am facut sex neprotejat, mentionez ca a fost in a 27 zi a ciclului menstrual. Dilema mea este: ar trebui sa iau pilula de a doua zi? Aveam simptome ca ma anuntau ca imi va veni ciclul si de aceea nu m-am alarmat si am permis partenerului sa ejaculeze. In cazul meu, menstra vine cand la 27, cand la 29 zile, nu este "ceas". Imi este oarecum teama de efectele adverse ale pilulei si ma gandesc in acelasi timp ca nu eram intr-o perioada "periculoasa" a ciclului menstrual.
Va rog, daca ma puteti ajuta, eventual un cadru medical, mi-ati fi de mare, mare folos! O zi linistita!

#1759 2011-04-08 12:17:26

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Daca ai un ciclul regulat erai in perioada nefertila, deci nu s-ar justifica postinorul, zic eu

#1760 2011-04-08 14:57:39

georgiana76
Membru
Inregistrat: 2011-04-08

Farmacistele mi-au spus ca metoda calendarului nu e sigura si poate aparea o sarcina nedorita si intr-o zi cu risc minim. Teoretic putin probabil, dar practic se poate.
Oare vor sa faca numai vanzare unui produs cu un pret destul de piperat?

#1761 2011-06-01 19:43:31

t1na
Membru
Inregistrat: 2011-06-01

am si eu o intrebare.am facut sex neprotejat,eram in prima zi dupa ciclul menstrual si am luat postinor..cat este de eficient?
Am calculat fertilitatea si este in regula dar totusi ma tem..
multumesc!

#1762 2011-06-01 20:46:53

t1na
Membru
Inregistrat: 2011-06-01

georgiana76 a scris:

Farmacistele mi-au spus ca metoda calendarului nu e sigura si poate aparea o sarcina nedorita si intr-o zi cu risc minim. Teoretic putin probabil, dar practic se poate.
Oare vor sa faca numai vanzare unui produs cu un pret destul de piperat?

Georgiana..Metoda calendalurui chiar ca nu e sigura..foloseste prezervativ si o sa fie okey:) nu este asa de scump comparativ cu pilula de a 2-a zi..cum am patit eu..si inca ma tem:|

#1763 2012-07-11 00:30:21

eu_miha
Membru
Inregistrat: 2010-01-19

buna seara! am si eu o problema. Ma aflu in perioada de pauza de 2 luni cu anticonceptionalele yasmin. Ultima data mi-a venit pe 24 iunie. Azi la ora 9 am avut parte de un eveniment nefericit, s-a rupt prezervativul. La 11 am fost in farmacie si mi s-a recomandat postinorul 2(e pt prima data si sper ca pt ultima). Am luat la 11 30 prima pastila si la 23 40 a doua pastila. Eu trebuie sa incept sa reiau anticonceptionale incepand cu prima menstruatie, intrebarea mea este cand ar trebui sa-mi vina ciclu? si cand se considera ciclu? Din cate am mai citit am aflat ca intai o sa apara o presupusa menstra. Eu incep sa iau antibebe incepand cu prima zi a acestei presupuse menstruatii sau mai astept o alta menstruatie?
Va multumesc!

#1764 2012-07-11 09:28:19

Johanne
Platinum member
Inregistrat: 2012-01-12

Pot sa te intreb de ce ai facut pauza la ac?

Le incep din prima zi in care vezi tu sange pe chilot,chiar daca e si o picatura,le incepi.

Two souls don't find each other by simple accident

#1765 2012-07-11 09:42:51

eu_miha
Membru
Inregistrat: 2010-01-19

Buna! Obisnuiesc sa fac macar odata la 1 an o pauza de 2 luni de anti bebe, asa mi-a recomandat medicul, ca am luat in prima perioada 3 ani fara pauza(nici la medic nu ma duceam), am inceput sa merg la medic abia acum 2 ani cand a avut mama niste prob de sanatate(ea fiind la fel ca mine, ne sacrificam pt altii, nu conteaza ca e cu noi). Mi s-a spus ca pt sanatatea mea sa fac si pauza, desi la control nu mi-a gasit nimic. Respec ce-mi zice pt ca am doar 23 de ani, nu am un bebe, dar vreau sa vina in vreo 3 ani.
Asta inseamna ca si atunci cand o sa vad petele alea maro/de sange pot sa iau? Ma gandeam sa mai las o luna de pauza ca bag prea multi hormoni in mine, dar in august plec in concediu si mi-e mai ok cu antibebe sa-mi programez ciclu,,,

#1766 2012-07-11 22:18:28

mada2309
Membru
Inregistrat: 2012-07-11

Bună, ?mi cer scuze dacă se tot repetă problema, dar sunt foarte speriată.

Situaţia e cam aşa: pe 2 iulie, am avut un contact sexual, am folosit prezervativ, dar abia la sf?rşit ne-am dat seama că prezervativul s-a rupt. Nici eu, nici iubitul meu nu am simţit nimic anormal ?n timpul actului sexual. La sf?rşit ?nsă, am constatat că s-a rupt v?rful prezervativului, care, de altfel, a rămas ?n mine. L-am descoperit la jumătate de minut după, ?n timp ce mă spălam c?t puteam de bine şi de ad?nc. Am alergat la farmacie şi am cerut pilula de a doua zi. Mi-au dat Postinor 2. Am luat prima pastilă la 19:34 şi pe a doua fix după 12 ore: la 7.34 a doua zi. Am fost doar un pic ameţită. Vineri, pe 6 iulie, am simţit că se scurge ceva din mine, dar eram ?n mare şi pe slip nu se vedea nimic. ?n schimb, am găsit c?teva pete micuţe de s?nge pe prosop. După aceste s?ngerări, nu am mai avut absolut niciun simptom.

Menţionez că ciclul meu este aproape regulat, cel puţin ca perioadă. Vine ?n prima perioadă a lunii, cu variaţie ?ntre zilele de 6 şi 9 ale lunii - perioadă calculată ?napoi p?nă ?n luna martie. Tot din cadrul metodei calendarului (am văzut formula pe forum oricum), ştiu că ?n ultimele zece zile ?nainte de menstruaţie sunt infertilă.

Poate mă panichez eu prea repede, dar tot nu am menstruaţie. Teoretic, a ?nt?rziat două zile. Practic, simt că aştept de foaaarte mult timp. Sunt tot timpul stresată şi irascibilă pentru că sunt ?mpotriva avortului, e o metodă pe care nu aş folosi-o vreodată, dar nici nu sunt ?n postura ?n care să pot avea un copil. A fost doar un accident ?nt?mplarea, nu a fost neglijenţă sau ceva de genul. Sunt foarte speriată şi mai am nevoie de o părere dacă aş putea să fiu ?nsărcinată sau dacă e o ?nt?rziere normală de la Postinor. Am făcut un test de sarcină p?nă acum şi a ieşit negativ. M?ine am de g?nd să mai fac unul şi, dacă tot nu ?mi vine, săptăm?na viitoare să merg la un control ginecologic.

Simt că ?mi stă inima. Vă rog să ?mi daţi o părere. Mulţumesc.

#1767 2012-07-11 22:36:52

Johanne
Platinum member
Inregistrat: 2012-01-12

In primul rand sangerarea acea micuta este spotting si este un efect al postinorului.

Pe prospect din cate stiu eu scrie ca pot sa apara intarzieri pana la 5 zile dar multor fete le-a intarziat si saptamani.Prietena mea a luat si i-a intarziat 3 saptamani.Daca ai luat pastilele corect nu are cum sa se formeze o sarcina plus ca ai luat-o foarte repede.

Stai linistita.

Vei avea dereglari si pana la 4-5 luni de acum.nu te astepta sa mai ai acea menstra regulata.

Two souls don't find each other by simple accident

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.