homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Gardnerella - va rog frumos-5

#77 2008-04-18 20:57:37

c@t
Sr. member
De la: mine de acasa
Inregistrat: 2008-02-27

Re: Gardnerella - va rog frumos

am fost iar la doctor sapt trecuta sa-mi repet examenul de secretie......am o gardnerella care nu cedeaza deloc, desi am urmat deja 2 tratamente pt ea(si eu si sotul meu). acum bineinteles mi-a iesit iar gardnerella in urma analizei. tratamentul recomandat este urmatorul: metronidazol, ovule meclon eu, iar sotul meclon crema. vroiam sa va intreb ce antimicotic sa iau, pt ca doctorul asta a zis ca nu e nevoie de antimicotic, ceea ce nu prea cred. credeti ca daca iau doar probiotice pe tp tratamentului nu o sa-mi apara candida?
Acum mi-am mai amintit ceva.....doctorul asta (care nu e acelasi cu doctorul care mi-a prescris primele 2 tratamente) mi-a zis sa iau 2 ovule pe zi, iar inainte de introducerea lor sa fac spalaturi interne cu septovag....cred ca e nebun, eu stiu ca nu se fac spalaturi interne cat tp urmezi un tratament cu ovule. am dreptate sau nu?

Ultima oara a fost editat de c@t (2008-04-18 21:02:18)

#78 2008-04-18 21:05:24

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28

spalaturi interne se fac si septovagul cred ca e dezinfectant. o sa-ti spuna fetele mai multe smile

offtopic ce mai faci c@t ca nu te-am mai vazut de mult pe forum tongue

Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

#79 2008-04-18 21:11:18

c@t
Sr. member

offtopic fac bine, sunt cam ocupata cu licenta....dar sa stii ca va citesc mereu, n-am mai avut tp de postat insa

o sa astept si alte pareri ca tare sunt in ceata, mai ales ca iar mi-am schimbat doctorul ginecolog dupa ce gasisem o scumpete de doctora, dar acum a nascut si e in concediu. eu stiam ca nu se fac spalaturi si parca si asa am citit si pe forum, atunci cand faci tratament cu ovule. offffff, oare cand scap de gardnerella asta nenorocita???????

#80 2008-04-18 22:13:50

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

in prospect zice ca poti face spalaturi ori cu solutie meclon ori dupa indicatiile medicului. nu la toate ovulele nu sunt indicate spalaturile.

mami de minuni hjarta

#81 2008-04-18 22:27:58

c@t
Sr. member

Publicitate

loading...

#82 2008-04-18 22:28:41

o'hara
Platinum member

cresti mare

mami de minuni hjarta

#83 2008-04-18 23:21:09

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Eu am facut tratament pentru gardnerella cu Fasygin si Flagyl, 20 de zile ovulele, pastilele cate 4 odata , repetat la 7 zile , si tot nu mi-a trecut...Mi-am zis ca e clar ca antibioticul nu ajuta, problema tb sa fie in alta parte...Acum incerc iaurtul, sunt la ziua a 3 a.  De asemenea, am baut in fiecare zi 500 g Sana. Pana acum , toate bune: iaurtul se pare ca intr-adevar functioneaza! smile Sper ca efectul sa nu fie numai temporar!!! Ce ma denumereste este ca la mine gardnerella nu are simptome prea evidente: nu ma mananca , nu ma ustura...Secretia este intr-adevar mai grosa , si poate cu un miros usor mai intens, dar in nici un caz fetid , sau de peste stricat , cum am mai auzit...La voi cum este?

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#84 2008-04-19 00:25:35

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

rose...poate n ar strica sa faci o antibiograma...si iaurtul ajuta...dar depinde si de stadiul infectiei...

happy with him...inlove with him...puss

#85 2008-04-19 01:38:50

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Cica la gardnerella nu se face antibiograma...Cand mi s-a depistat prima data am facut, in afara de examenul de secretie, si o analiza care se cheama " culturi din col" ( cica iti cultiva ce iti gaseste si afla la ce e sensibil) La rezultat mi-a iesit doar gardnerella, si mi-au dat o parte din bani inapoi , pt ca nu necesitase antibiograma.
Apoi am facut tratament, iar dupa tratament am mai facut un examen de secretie si pap. La examenul de secretie mi-au iesit bacili gram pozitivi (Doderlein) si gram negativi relativ frecventi. ( La precedenta analiza , cea facuta impreuna cu "culturile" imi iesisera bacili Doderlein absenti, gram negativi foarte frecventi, clue cells si concluzia laboratorului "probabil Gardnerella").  Deci, o imbunatatire fata de analiza precedenta. La pap insa mi-a aparut gardnerella.  La control, doctorita  mi-a spus " discreta colpita". Ca tratament am primit "ovule cu echinaceea" unul pe saptamana (!). Este o doctorira f. buna (Tarlea, de la Sanador) si am incredere in ea, dar parca , totusi, unul pe saptamana...mi s-a parut cam putin, ca sa dea rezultate...Am zis sa incerc totusi iaurtul, ma gandesc ca totusi , dupa atatea antibiotice, flora mea este probabil data peste cap...

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#86 2008-04-19 08:53:57

o'hara
Platinum member

teoretic nu se face pt ac este sensibila sigur la metronidazol...dar sunt cazuri cand nu e sensibila la asta si atunci e indicat sa se faca antibiograma. pt "clue cells" ar fi indicat sa faci o analiza pt chlamydia.

mami de minuni hjarta

#87 2008-04-30 18:13:32

Delilah
New member
Inregistrat: 2008-01-24

Buna ziua din nou!

Am mers intre timp la dna Niculescu, mi-a prescris tratament cu Fasigyn si Polygynax (12 zile). Pe reteta scrie "Fasigyn II x2 - doza unica, si partenerul". (x2 este pentru ca trebuie sa reluam pastilutele peste o luna, la fel, in doza unica).

"II"-ul acela inseamna 2 folii? Adica 4 pastilute de fiecare? Eu parca am inteles de la dansa ca trebuie sa luam 2 pastile fiecare .... Aveti cumva idee cum e?
Multumesc!!

#88 2008-04-30 18:40:13

o'hara
Platinum member

reteta e pt farmacista. ea iti va spune cum sa le iei wink

mami de minuni hjarta

#89 2008-04-30 20:46:05

SonneAle
Addicted member
De la: balamuc
Inregistrat: 2006-12-14

am tot citit despre bolile astea imputite neutral   eu tot nu fac diferenta intre candidoza si gardnerella neutral  care e mai nasoala din toate punctele de vedere ?

There ain't no sunshine now that he's gone

#90 2008-04-30 23:46:49

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

depinde ce intelegi prin nasoala? cica de gardnerella scapi mai greu...dar nici candia nu e prea breaza...

happy with him...inlove with him...puss

#91 2008-05-01 03:10:39

SonneAle
Addicted member

asa e, nu m-am facut inteleasa...
pai as vrea sa stiu ce simptome exista in ambele cazuri, ce tratamente exista pt fiecare in parte, cum ai putea, cand ai un partener stabil si sigur, sa previi reaparitia lor, cam atat, cred tongue

#92 2008-05-01 11:48:02

o'hara
Platinum member

avand in vedere ca nu sunt boli transmisibile sexual => nu de nr de parteneri tine
candidoza = ciuperca comensala = traieste in vagin in mod normal si cand prinde o ocazie buna (antibiotice, AC, etc) se dezvolta. da mancarimi, usturimi, secretie branzoasa cu miros de paine proaspata. se trateaza cu antifungic sistemic si local.
gardnerella = bacterie comensala = traieste in vagin in mod normal si se dezvolta atunci cand se practica spalaturi vaginale in exces de obicei. secretia este una fetida. tratamentul se face cu antibiotic => dupa tratament poti da in candidoza fara o protectie impotriva ei adecvata.

concluzie - ambele sunt infectii oportuniste datorate dereglarii florei normale vaginale. nu faci excese de niciun fel, ai grija de igiena dar fara spalaturi vaginale, decat dupa contactul sexual daca tii neaparat, dar nu este obligatoriu nici atunci, tratamentele cu antibiotice se fac numai la indicatiile medicului, numai dupa o antibiograma eventual, grija la imunitate, eventual tratament cu iaurt periodic in caz de AC

mami de minuni hjarta

#93 2008-05-01 14:46:46

SonneAle
Addicted member

multumesc mult, ana puss acum sunt lamurita smile

#94 2008-05-01 14:47:23

o'hara
Platinum member

cresti mare.

mami de minuni hjarta

#95 2008-05-01 15:56:29

Delilah
New member
Inregistrat: 2008-01-24

Multumesc pt raspunsul de ieri. Intr-adevar, farmacista mi-a dat 2 folii, adik 4 pastile pt mine si 4 pt partener.

Problema e ca mi-a spus ca pt moment nu se mai importa Fasigyn, si mi-a dat inlocuitorul romanesc, adik TINIZOL (produs de Zentiva). E intr-adevar acelasi lucru? Nu am auzit vorbindu-se pe aici despre acest medicament, iar pe prospect nu scrie nimic de gardnerella, ci de trichomonas, vaginita, helicobacter pillory si altele....

Ce sa fac?? E bun medicamentul asta sau mai caut prin alte farmacii? sad

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.