homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Fumezi?-26

#476 2011-06-19 01:47:37

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Re: Fumezi?

Am fumat, m-am lasat, acum de ceva timp am inceput din nou sa fumez ocazional, doar ca acest ocazional a inceput sa devina un obicei aproape zilnic, si cred ca ar fi cazul sa renunt definitiv big_smile

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#477 2011-06-19 07:56:18

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

fumez.. am ajuns la 1 pachet jumate..e grav si nasol.. grater(

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#478 2011-06-19 08:16:42

daenarys
Vizitator

Nu
si nici nu ma bate gandul sa ma apuc

#479 2011-06-19 08:37:24

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

In afara de probelemele de sanaate pe care le cauzeaza eu ma gandesc si la problemele din buzunar big_smile

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#480 2011-06-19 11:39:34

lovingyou
Full member
Inregistrat: 2010-10-08

bani pierduti ,sanatate afectata,deci nu.si nici nu am de gand

Publicitate

loading...

#481 2011-06-19 12:20:00

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Ca tot veni vorba de fumat ... auzeam zilele trecute la radio ca se vorbea iar de legea cu interzicerea fumatului in spatiile publice. in primul rand n-am inteles de ce, ca parca s-a mai dat o data, acum vreo 2-3 ani. nu m-am prins ce e diferit de data asta. Si in plus, nu mi se pare ca s-ar aplica in vreun fel, ca se fumeaza peste tot la fel ca inainte de lege.
In al doilea rand, era ceva parlamentar care era foarte contrar interzicerii totale, ca ar trebui totusi sa fie si spatii pentru fumatori, ca e discriminare, bla bla.
si ma intreb (stiu ca m-am mai intrebat) de ce in tarile civilizate oamenii inteleg ca NU e NU, ca nu-l auzi pe niciunul ca se simte discriminat pt ca nu poate fuma in baruri si restaurante? De ce ei pot sa inteleaga si noi nu?

Chiar sunt curioasa de parerile unor fumatori - ce e asa de greu de inteles? De ce fumatorii europeni pot sa stea la o masa in restaurant si sa nu fumeze si fumatorii romani nu? Ca in cluburi am vazut ca ies periodic afara la fumat, dar in restaurante nu i-am vazut sa se tot plimbe in-out intre 2 feluri.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#482 2011-06-19 12:33:03

mihaela2289
Hero member

pai sincer, nu ca sunt fumatoare, dar si mie imi pare a discriminare sa nu am macar o masa, doua intr-o locatie in care sa fumez. personal nu-mi prea place sa fumez pe strada, cum ar fii sa iau o gura de suc/cafea, sa ies afara la tigare.. sa ma intorc sa mai stau o ora-doua si iar sa ies la tigare.. nu am raie nene, am un viciu totusi.. pana acum nu mai erau legile astea si traiam toti linistiti si nu mai sufeream cand vecinul de la masa alaturata fuma.. ca-si fuma plamanii lui.. acum ne simtim lezati cand intram intr-un restaurant si vecinul fumeaza.. si nu am fumat 20 de ani de zile si nu-mi placeau persoanele fumatoare, dar nici nu ma simteam asa lezata ca fumau in incaperea in care eram eu.

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#483 2011-06-19 12:44:17

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

eu sunt fumatoare ocazional, asa ca imi dau cu parerea si eu. campaniile antifumat in general mi se par o porcarie. un om se lasa daca vrea, nu daca ii pun o poza cu un plaman facut shaorma pe pachet. sau ca, vai doamne, n-au voie sa fumeze.
prea mi se pare lumea nefumatoare ofensata de cei care fumeaza, mai ales in cluburi. acum ma duc in club, cum sa ma intorc de acolo, mirosind a flori si iarba proaspat cosita? cine merge in cluburi merge la destrabalare, la dezmat. alcoolul oricum pute dupa, iti emana toti porii si mirosi ca naiba. eu daca merg in club, da, fumez. daca s-ar interzce fumatul clar nu as mai merge in acel club.
ma duc acolo sa imi fac de cap, sa ma simt bine, nu sa fac coada la fumat afara.

eu nu inteleg de ce statul face asemenea campanii, si asa el face bani frumosi de pe urma tigarilor, iar faza ca "are grija de sanatatea noastra" nu tine, sa o spune altcuiva chicot

PS: daca ar fi dupa mine mai bine s-ar face campanie anti alcool, atunci sa vedeti oameni frustrati!! ca n-am vazut om beat de la tigari pana acum, dar de la alcool cate capete sparte de topoare nu vedem zilnic. aia da campanie! nu pentru niste tigari banale si niste tzoale imbibate cu fum.

Ultima oara a fost editat de coraline (2011-06-19 12:47:58)

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#484 2011-06-19 13:05:14

kathrynn
Hero member

Cora, eu sunt de aord cu tine ca sunt apa de ploaie pozele alea sinistre puse pe pachete. Am amici fumatori dar nu l-am auzit pe niciunul sa se gandesca sa le lase pt ca ii scria pe pachetul de tigari ca s-ar putea sa ajunga impotent.
Si sunt de acord ca alcoolul in exces face mai mult rau social decat fumatul (vezi batai, crime la betie).

Dar, legea asta nu am inventat-o noi, pentru Romania, au inventat-o altii inaintea noastra si s-a aplicat in zeci de tari si n-a murit nimeni de asta. Or fi fost proteste la vremea aia si in tarile respective, nu zic nu, dar au inteles si s-au adaptat, nu au cautat subterfugii "se interzice fumatul cu exceptia XYZ" pt ca asa tot acolo se ajunge.

Eu nu voiam sa pun in discutie cat de logica sau de ilogica e legea asta, vreau sa inteleg de ce alte popoare pot dar romanii nu. (la fel ca si in multe alte domenii, de altfel)

#485 2011-06-19 13:08:48

coraline
Addicted member

kath, romanul e nefericit in general.e sarac, cu credite, cu slujbe nesigure si prost platite. singura lui bucurie ramane un viciu, cum e tigara. atata timp cat poporul este complet nemultumit de guvernare, de conditiile de viata, de tot... daca deja mai intervine un "binevoitor" si ii ia si mica placere, si asa scumpa, deja se razvrateste pentru ca se vede pus la colt, pe banii lui, si asa munciti cu greu, nu are voie sa faca nimic, nici macar sa fumeze.

inafara oamenii sunt mai linistiti, mai veseli, ies afara, se simt bine, nu duc grija zilei de maine ca aici. din pacate conditiile de trai nu pot fi comparate, asa ca nici bucuria adusa de un viciu.

Ultima oara a fost editat de coraline (2011-06-19 13:10:21)

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#486 2011-06-19 13:12:56

kathrynn
Hero member

cora, daca e asa cum zici, e a naibii de trist ...

#487 2011-06-19 13:21:47

mihaela2289
Hero member

sincer, cam asa este. si totusi imi vine greu sa cred ca afara in niciun club sau restaurant nu se fumeaza.. eu am vazut cu ochii mei ce poate face legea anti-fumat dintr-o locatie. in mai putin de 2 luni de zile sala de jocuri unde lucram inainte a ajuns de la 60-70 clienti/zi la 4, maxim 5 si a dat faliment. nu cred ca patronilor din Romania le-ar conveni sa piarda restaurante si cluburi in care au investit doar pt ca Base si Boc vor sa adopte legi europene din tari civilizate(a se citi tari care nu au griji, care au sosele si isi respecta oamenii indiferent ca sunt oameni care au afaceri sau care muncesc la patron)

pe noi "ne doare" de oamenii care fumeaza, nu ne intereseaza ca am dat 200 mil de euro pe un amarat de pod si oamenii platesc zeci de taxe pt sosele, tigari, benzina, alcool, etc.. hai sa le luam si locatiile in care fumeaza, ca sa mai plateasca ceva amenzi in cazul in care sunt prinsi,  sa vedem cat mai rezista pana se revolta..
cred ca am depasit putin tema subiectului asa ca inchei zicand ca nu as fi de acord cu legea asta chiar daca m-as lasa intre timp de tigari.

#488 2011-06-19 13:26:53

coraline
Addicted member

din pacate cei care nu sunt fumatori nu gandesc asa, sunt primii care dau cu pietre si ii blameaza pe cei care fumeaza. parca ei, nefumatorii, nu au alte vicii care poate deranjeaza pe altii, dar nu ar suporta sa se ia cineva de ei sau sa li se impuna printr-o lege sa nu mai faca. de aia si ziceam de alcool, daca s-ar lega de berea cea de toate zilele cred ca ar sari de c*** in sus toti nefumatorii care stau cu berea in bot la scari de bloc.

asta este forma fara fond, dam legii ca(,) cretinii sa ne aliniem cu legile europene, insa nu vedem ca noi suntem varza ca stat!!! suntem vai de noi, murim de foame pe la colturi, nu avem bani sa ne platim o masea daca ne doare dar...sa dam legi, legi peste legi.

sunt de acord cu tine mihaela 100000%.

#489 2011-06-19 13:52:59

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19

coraline a scris:

din pacate cei care nu sunt fumatori nu gandesc asa, sunt primii care dau cu pietre si ii blameaza pe cei care fumeaza. parca ei, nefumatorii, nu au alte vicii care poate deranjeaza pe altii, dar nu ar suporta sa se ia cineva de ei sau sa li se impuna printr-o lege sa nu mai faca. de aia si ziceam de alcool, daca s-ar lega de berea cea de toate zilele cred ca ar sari de c*** in sus toti nefumatorii care stau cu berea in bot la scari de bloc.

asta este forma fara fond, dam legii ca(,) cretinii sa ne aliniem cu legile europene, insa nu vedem ca noi suntem varza ca stat!!! suntem vai de noi, murim de foame pe la colturi, nu avem bani sa ne platim o masea daca ne doare dar...sa dam legi, legi peste legi.

hey, nu e chiar asa tongue eu nu fumez (da, am fumat, de fapt, mai bine zis, am incercat si eu prin liceu impinsa de teribilism sa vad ce e asa fain la tigarile astea de le fumeaza toti, incepand de la tata pana la gasca, insa nu mi-a placut ce am descoperit lol ), insa nici nu ma intereseaza ce fac altii tongue da, daca ti-am zis tie vreodata sa nu mai fumezi (stiu sigur ca ioanei si lui lady i-am zis), m-am gandit la binele vostru, nu ca m-ar fi deranjat prea mult tongue
intr-adevar, sunt locuri de unde pleci mirosindu-ti pana si chilotii a fum, insa iti asumi un risc mergand acolo, nu te obliga nimeni ... si mi s-a intamplat de multe ori sa merg in locuri unde se fumeaza, nefumatoare fiind ... nu am murit, se pare lol

#490 2011-06-19 14:06:05

coraline
Addicted member

hai soph, nici nu te vad pe tine facand vreodata morala cuiva puss nu cu rautate tongue decat daca te instiga poate  visslar
eu ma refer la persoanele inraite parca, care trantesc o faza de genul "dai dracu de nenorociti, nu pot sa ies afara ca put din cauza lor, hua, sa se interzica, dai dracu", citind ziarele online cu stiri mereu vad comentarii de genul acesta. si chiar ma gandesc, oamenii aia nu au nici un viciu? poate si pe mine m-a deranjat o data cineva in tramvai ca era beat (chiar miercurea trecuta am patit-o) si totusi lege impotriva lor nu vad nicaieri. si eu am asa o teama de betivi, ii vad tare imprevizibili, mi-e mai frica de ei ca de tigani.

#491 2011-06-19 14:14:40

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19

aaaa, pai de betivi si de tigani sa nu discutam, da? lol
si da, iti dau dreptate la faza asta, chiar sunt specimene ca cele descrise de tine ... pana la urma nu inteleg de ce ii doare atat de ce fac altii ... pe mine ma intereseaza direct sanatatea lu` tata, de ex, ca e bolnav si fumeaza ca turcu, dar daca i-am zis de cateva ori ca nu ii face bine si vad ca nu intelege de vorba buna, asta este ... cu cat insist mai mult, cu atat ma va ignora;

Ultima oara a fost editat de sophie (2011-06-19 14:17:29)

#492 2011-06-19 14:26:34

Violete.Purpurii
Diamond member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2010-07-29

cora, mare dreptate ai...
ar trebui sa le interzica persoanelor care sunt bete sa se urce in mijloacele de transport in comun neutral sperie lumea rau
cat despre fumat...sunt fumatoare, dar nu inraita...2 pachete la luna... tatal meu este o persoana care nu suporta tigarile si oamenii care fumeaza pentru ca el cand se uita la acel pachet de tigari sau la tigara respectiva vede $$$$$$$$ replica lui "ia uite pe ce se duc banii..." sau "decat sa fumeze mai degraba ar cumpara o paine " ... ma enerveaza gesturile lui, ca n-ar trebui sa aiba grija altora... treaba lor ca fumeaza si ca nu-si cumpara de mancare...sau treaba lor de ce si cum arunca banii pe tigari!

#493 2011-06-19 14:30:06

mihaela2289
Hero member

coraline a scris:

eu am fost nefumatoare pana la 20 de ani si am trait numai printre fumatori, dar asta nu imi dadea dreptul sa-i judec sau sa le zic ceva. Celor pe care i-am sfatuit sa nu mai fumeze le ziceam fiindca imi pasa de ei si atunci nu stiam cat de greu e sa te lasi de tigari. o singura persoana s-a lasat cand l-am rugat, acela e iubitul meu, apoi s-a reapucat cand am inceput eu sa fumez.

#494 2011-06-19 14:45:04

kathrynn
Hero member

mihaela2289 a scris:

sincer, cam asa este. si totusi imi vine greu sa cred ca afara in niciun club sau restaurant nu se fumeaza.. eu am vazut cu ochii mei ce poate face legea anti-fumat dintr-o locatie. in mai putin de 2 luni de zile sala de jocuri unde lucram inainte a ajuns de la 60-70 clienti/zi la 4, maxim 5 si a dat faliment. nu cred ca patronilor din Romania le-ar conveni sa piarda restaurante si cluburi in care au investit doar pt ca Base si Boc vor sa adopte legi europene din tari civilizate(a se citi tari care nu au griji, care au sosele si isi respecta oamenii indiferent ca sunt oameni care au afaceri sau care muncesc la patron)

chestia cu falimentul unor locatii la noi se intampla atata timp cat exista si locatii pt fumatori si locatii pt nefumatori, ca atunci normal ca aia fumatori nu se mai duc intr-un anume loc in care  nu au voie sa fumeze. dar daca toate spatiile publice de genul asta ar fi la fel (de nefumatori) garantat nu ar da faliment pt ca oamenii aia, neavand alternativa, tot s-ar duce, pt ca nu ar avea unde altundeva. cam asa s-a intamplat si in strainatate ca n-am auzit sa fi dat faliment cluburile, barurile, discotecile din Austria, Franta, Uk, Italia, etc. din cauza asta.

Dar sunt de acord la faza cu alcoolul si cu betivii, si mie mi-e frica de ei.

In alta ordine de idei, eu n-am incercat niciodata sa conving pe cineva sa se lase de fumat, pt ca fiecare e liber sa faca ce vrea si nimeni nu o sa se lase doar pt ca zic eu. Din cate am observat, oamenii daca se las,a o fac pt ca ii sperie vreun medic sau vreun cunoscut (asa s-a lasat tata).
Dar ce am observat printre cunoscuti, cand e vorba de iesit undeva in public, e o atitudine de genul "mergem la fumatori ca nu mori daca inspiri putin fum" (da, e adevarat) dar si eu pot sa zic "mergem la nefumatori ca nu mori daca nu fumezi 1-2 ore" (la fel de adevarat).
Si oricum o dai, nici cum nu e bine: unuia nu-i pica bine consumatia ca nu poate fuma, celuilalt nu-i pica prea bine din cauza fumului.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.