homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ureoplasma urealyticum , Streptococ hemolitic grup B si Vaginoza bact.

#1 2008-02-18 14:07:33

CristinaC
New member
Inregistrat: 2008-02-18

Ureoplasma urealyticum , Streptococ hemolitic grup B si Vaginoza bact.

Va rog sa-mi spuneti parerea Dv. despre urmatoarele:
De cativa ani buni deja ma chinui cu secretia anormala adica prost mirositoare, abundenta etc. de fiecare data am mers la doctor, de fieacare data mi s-a gasit sau Candidoza Albicas, sau bacili si cocobacili Gram (vaginoza bacteriana), mi se dadea un tratament de ex: Metronidazol si ovule Polygynax. Pt o perioada imi trecea, dar intotdeauna discomfortul si secretia anormala se intorceau. Si iarasi o luam de la capat.
Acum doua saptamani am cerut sa mi se faca analizele mai aprofundate si numai la insistentele mele doctorita mi-a facut mai multe analize.
Mi-a iesit :

Flora microbiana
Prezenti bacili si cocobacili Gram variabili cu aspect microscopic sugestiv de vaginoza bacteriana.
Frecventi coci Gram pozitivi izolati si in perechi.

Antigen Chlamydia - Imunoenzimatic
Secretie col uterin -  Negativ

Cultura din secretii vaginale.
Pe mediile de cultura s-au dezvoltat relativ frecvente colonii de Streptococchemolitic grup B.

Antigen Mycoplasma
Ureoplasma urealyticum - pozitiv<10000 UFC/proba
Mycoplasma hominis - negativ

I-mi este frica ca dacu nu insistam sa mi se faca analizele mai detaliate nu descopeream toate acestea. Acum mi s-a dat sa iau Eritromicina cp 200mg, 5 zile 2 pastile la fiecare 6 ore. Si Polygynax seara timp de 12 zile.
Cat de grav este? Se transmite ceva din astea numai prin contact sexual?

Am acelasi partener ultimele 8 luni. Nu am avut contacte sexuale cu alte persoane.
Va rog, sa-mi spuneti ce sa cer ca sa-mi se faca o verificare totala si amanuntita. Ma pregatesc sa fac un bebe itru-n an an si jumatate si as vrea sa fiu sanatoasa. Sa nu mai am "surprize".
Poate cunoasteti un doctor ginecolog bun in Bucuresti, care sa-mi mai explice despre ce este vorba, nu sa ma expedieze si sa-mi ia o groaza de bani, cum fac acolo unde am fost pana acum.

Va multumesc din suflet!

Cristina

#2 2008-02-18 19:00:29

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

Re: Ureoplasma urealyticum , Streptococ hemolitic grup B si Vaginoza bact.

cristinac eu nu ma pricep foarte bine la citit analize dar tot ce stiu este ca am si eu streptococ b tot in secretii , ca si tine si eu imi faceam analize si nimeni nu imi zicea nimc ,, cica eram in regula .. pana cand am fost la cantacuzino si acolo mi-a zis de streptococ
eu tocmai ce am terminat tratamentul cu antibiotic ....in urma unei antibiograme mi-a zis la ce este si la ce nu este rezistent ...ti-as recomanda sa faci si tu o antibiograma sa vezi la ce raspunde
tot ce stiu de streptococ b este ca din pacate recidiveaza( si eu trebuie sa mai repet analiza pt ca nu stiu sigur daca am scapat de el ) vezi ca trebuie si parteneru sa ia tratament pt ca desi nu e o boala pe care ai luat-o prin transmitere sexuala( desi nu este exclus ) acest virus se transmite f usor ( e posibil sa il fi avut si in gat cu toate ca parerile sunt impartite unele persoane zic ca acest streptc b nu exista decat in infectii  urinare , secretii si cel de tip a este in gat .... mie doctora mi-a zis ca sigur l-am avut si in gat )
streptococu b se afla in intestinu gros si pe un sistem imunitar slabit s-a raspandit
deasemenea este posibil sa il fi luat de la cineva ( ai baut apa dupa el , ti-a suflat in fata ....)
are efecte negative asupra bebicului spre exeplu daca ramai gravida si apare iar acest streptococ este f periculos pt bebic .. trebuie sa te monitorizezi tot timpul si trebuie luat antibiotic in timpul sarcinii ( bebicii pot muri daca nu iei masuri)
si vezi cu pozitivu ala de la ureoplasma

Ultima oara a fost editat de tttttt (2008-02-18 19:04:06)

#3 2008-02-18 19:37:04

CristinaC
New member

tttttt, merci mult de tot. despre bebe am citit si eu ce am mai gasit pe net. din pacate nu sunt destule informatii pe tema asta.
Despre Ureoplasma, nici nu stiu ce sa cred! Oare e posibil sa-l am de mai mult timp si d'abia acum am aflat? Si toate recedivele erau din cauza ca ma tratam de vaginoza bacteriana care era de fapt cauzata de ureoplazma? Si in asa fel nu aveam cum sa ma vindec.
Se poate spune ca medicul la care mergeam are o parte din vina pt faptul ca cu toate ca i-am povestit ca problema recidiveaza, nu mi-a recomandat o investigatie mai aprofundata, aceasta fiind facuta la insistentele mele?

#4 2008-02-19 14:14:47

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Cristina, ureaplasma e cea mai mica grija a ta!
streptococul e cel care merita atentia si din proicina lui aparea recidiva(pentru ca de fapt nu era tratat)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2008-02-20 11:10:21

CristinaC
New member

Doctoressa!
Multumesc mult pt raspuns!
Spune-mi te rog, daca acest streptococ are legatura cu hepatita B sau C sau cu ceva de genul acesta si unde pot sa aflu mai multe lucruri despre acesta?!
Am inteles corect ca in momentul in care il ai, nu mai scapi de el nicioadata si el va fi prezent toata viata in organism? Tot ce poti sa faci e sa-l tii sub control?
Daca stii unde pot sa aflu ceva despre streptococul acesta, te rog, spune-mi!
Multumesc!

Publicitate

loading...

#6 2008-02-20 11:32:55

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

nu are nicio legatura cu hepatita b sau c. streptococul e bacterie, hepatitele sunt date de virusuri

mami de minuni hjarta

#7 2008-02-20 11:41:53

CristinaC
New member

multumesc mult eu_vreau!
totusi nu stie nimeni unde pot sa aflu mai multe info despre acest streptococ si mai ales sa aflu cum imi inflenteaza posibilitatile de procreere.

#8 2008-02-20 11:45:53

o'hara
Platinum member

#9 2008-02-20 12:43:43

CristinaC
New member

eu_vreau - multumesc mult!

#10 2008-02-20 18:39:59

o'hara
Platinum member

n-ai pt ce

mami de minuni hjarta

#11 2008-02-20 21:30:28

tttttt
Hero member

cristinac daca se poate as vrea sa pastram legatura .. eu incerc sa caut un vaccin ceva .. sa vad cum pot scapa de acesta infectie urinara( si din secretie)
am terminat tratamentul cu antibiotic de cateva zile dar o sa trebuias ca sa ma duc sa imi repet analizele caci tare imi e frica ca nu am scapat de el pentru ca mai am ceva simptome
oricum daca aflii ceva sa imi zici si mie te rog sau poate vorbim pe mess... sa pastram legatura
mie mi-a zis dr gineco ca e posibil sau mai bine zis exista la un moment dat un vaccin pt copii care era impotriva rubeolei .. ..etc a mai multor boli ale copilariei si ca printre aceste boli era  si strepp b
am sa ma interesez si daca aflu ceva iti zic
as aprecia enorm daca poti sa imi zic si tu mie in cazul in care aflii ceva legat de combaterea lui
mersi si sper sa tinem legatura
aaa si inca ceva .. am vazut ca ai intrebat daca are legatura cu hepatita ,, ei bine eu mi-am facut analizele la toate tipurile de hepatita( a,b,c,d,) si mi-au iesit negative deci nu iti face griji .. daca o sa cauti pe forum ai sa vezi ca eu mi-am facut toate anlizele ce trebuiesc facute inainte de a face bebe si iti recomand sa le faci si tu

Ultima oara a fost editat de tttttt (2008-02-20 21:33:05)

#12 2008-02-20 21:33:27

o'hara
Platinum member

streptococul b poate da scarlatina. la vaccinul respectiv cred ca se referea.

mami de minuni hjarta

#13 2008-02-20 21:37:11

tttttt
Hero member

mersi frumos eu_vreau ... si acum daca tot ma ajuti o sa te mai bombardez cu ceva intrebari ... ai idee unde il pot cere ...sau ma gandesc... daca ma duc la cantacuzino nu se poate face ceva ... din anticorpi sa creeze ei un antivaccin ...sau nici nu stiu ce sa zic .. imi poti da un sfat ?

Ultima oara a fost editat de tttttt (2008-02-20 21:38:58)

#14 2008-02-21 11:41:28

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

tttttt, incearca la Cantacuzino....cred ca e locul cel mai nimerit

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#15 2008-02-21 14:02:04

nana.lili
Full member
Inregistrat: 2006-10-30

Cantacuzinoul nu face nici un vaccin pentru streptococul din secretia vaginala (nici autovaccin).Asa mi-au raspuns. Acelasi raspuns si la Babes. E adevarat ca informatia dateaza de vreo 6 luni dar nu cred ca s-a schimbat nimic in bine.

#16 2008-02-21 22:04:18

tttttt
Hero member

nana.lili sa inteleg ca si tu te lupti cu aceeasi problema?
spune-mi si mie dupa primul tratament( presupun ca si  tu ai luat antibiotic) ti-a mai iesit la analiza de secretie ?
adica a fost nevoie sa repeti tratamentul?
vreau si eu sa stiu cat e de rezistent d-asta intreb

Ultima oara a fost editat de tttttt (2008-02-21 22:04:57)

#17 2008-02-22 09:59:30

CristinaC
New member

tttttt  - acum fac tratament cu antibiotic (eritromicina). il termin luni si tot atunci ma duc la un cabinet medical langa Gara de Nord, pe care mi l-a recomandat cineva. Vb cu doctorul de acolo si vad daca imi zice ceva nou. Si eu as vrea sa pastram legatura neaparat. Uite nr meu de tel 0723 168 991 (daca poti sa-mi trimiti un mes, caci nu prea aspund la nr decunoscute). Dupa ce vb cu doctorul vad cand pot sa repet analizele. Te tin la curent oricum cu orice info imi apare.
Tu cand trebuie sa repeti analizele? Sa ma tii si pe mine la curent smile

#18 2008-02-25 22:40:03

tttttt
Hero member

cristina ce sa zic .. eu trebuie sa ma duc sa repet analizele cand pot eu ....nu mi-a zis exact.. trebuie sa imi iau liber si sa ma duc sa nu mai aman te pup

eu_vreau a scris:
"streptococul b poate da scarlatina. la vaccinul respectiv cred ca se referea."

dar acest vaccin se face daca nu ai streptoc. sau scarlatina presupun..nu ? adica e pt a evita ... eu daca il am ,  e deja tarziu pt vaccin..?.

Ultima oara a fost editat de tttttt (2008-02-25 22:46:27)

#19 2008-03-25 17:40:58

baldana
New member
Inregistrat: 2008-03-25

cristina, eu am avut aceeasi problema cu acest strptococ. am facut 3 tratamente cu antibiotice si tot nu mi-a trecut, desi facusem si antibiograma . trebuie sa modifici mediul in care traieste streptococul. daca ai acest streptococ inseamna ca in loc sa ai ph acid, ai ph alcalin. eu aveam ph-ul 7 (alcalin). problema se va rezolva f simplu daca schimbi ph-ul. pentru asta trebuie sa faci spalaturi cu ceai de nalba (500 ml de apa fiarta in care se pune o mana de planta), iar in ceai pui o lingura de otet de mere. se fac spalaturi timp de 10 zile. apoi e bine sa si bei ceai de nalba si un paharel de 100 ml apa in care ai pus 2-3 lingurite de otet de mere. streptococul va disparea. e posibil sa apara dupa o vreme daca alimentatia ta este excesiv alcalina, iar pentru asta trebuie sa-ti modifici alimentatia. cand am inteles lucrul acesta, am scapat pentru totdeauna de acest streptococ hemolitic de tip B. mult succes! PS. majoritatea problemelor de sanatate le avem din cauza ca nu avem un echilibru alimentar.

Ultima oara a fost editat de baldana (2008-04-01 22:34:04)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.