homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Animalutul de casa...

#1 2008-03-07 10:14:24

roxicutza
Full member
Inregistrat: 2007-08-13

animalutul de casa...

Buna fetele. Am lipsit ceva timp fiind plecata. As avea si eu o problemuta si poate imi spuneti parerea voastra. Prietenul meu (viitorul sot:) are un catelus bichon de vreun an jumate apropae. noi stam impreuna de aprox. 4 luni iar pt mine e destul de greu sa am grija de catel. ma cam dispera parul si faptul ca toata ziua buna ziua curat prin casa. recunosc ca sunt destul de obsedata cu curatenia,si imi e greu cu animalutul pt ca eu nu am splina (spelenectomie la 10 ani, din cauza unui chist hidatic de la par de pisica/ caine). stiu ca asta micu' e deparazitat si vaccinat dar mi-e f greu pt ca afara e mizerabil si el intra in casa si se urca in pat. am instaurat regula cu stersul pe labutze dupa ce vine de afara. saptamana trecuta am avur o cearta urata cu prietenul meu in urma careia ne-am hotarat sa dam catelul.prietenul sufera f mult pe tema asta. aseara a venit un cuplu pe la noi interesat sa vada catelul.vreau sa va zic ca animalutul nici nua vrut sa se apropie de ei (el care de altfel e super jucaus si energic); se baga in sufletul nostru si  nu a fost chip sa puna mana pe el. toata seara dupa ce au plecat ei catelul a fost atat de cuminte...si era gramada pe mine.. mi s-a facut sincer mila , prietenul meu incepuse sa planga.uffff am stat de vorba si mi-a promis ca va fi mai atent cu igiena si se va ocupa m mult de caine.
eu vreau ca intr-un an sa avem si bb, sper din tot sufletul sa ne descurcam..
offtopic am fost in weekend la parintii lui sa le dam vestea ce mare:) am gasit si restaurant pt  nunta p 11 oct. sper sa iasa totul bine

Ultima oara a fost editat de roxicutza (2008-03-07 10:15:22)

#2 2008-03-07 10:17:53

cat_eyes
Full member
De la: Blocul vecin
Inregistrat: 2006-07-01

Re: animalutul de casa...

sa va fie de bine!
on topic: parerea mea e ca ii ceri prea mult, dintr-o data. nici nu te-ai mutat bine si vrei sa dai cainele.
de ce nu faceti un pact: el sa se ocupe de catel - spalat, sters - cand il aduce de afara si tu sa il periezi? sau ceva in genul.
gandeste-te ca el s-a atasat de caine, fiind si singurul (din cate am inteles) cu care si-a impartit o camera (sau un apartament).
mai ales ca animalul este vaccinat la zi. mai lasa sa treaca timpul ca sa vezi cum evolueaza lucrurile.
nu cumva sa iti reproseze mai tarziu..

#3 2008-03-07 10:20:54

roxicutza
Full member

Pai cam asta incercam sa facem...problema  a fost ca el nu prea se ocupa de catel si totul revenea in sarcina mea:(
sper ca de acum sa fie bine si sa nu fie probl cu viitorul bb. cainele oricum se va maturiza si probabil se va mai potoli.sper eu..smile

Ultima oara a fost editat de roxicutza (2008-03-07 10:23:51)

#4 2008-03-07 10:21:32

alinuutza_81_23_11
Hero member
De la: vest de carpati
Inregistrat: 2008-01-14

in primul rand felicitari!!! si sa aveti un bb cum va doriti voi !!! in al doilea rand nu da catelul , si eu am un cocker speniel, care lasa par, si trebe tuns, si trebe spalat pe labute, da e un suflet, daca ar stii ca face rau , nu s-ar urca in pat, nu ar intra cu labutele murdare, mai gandeste-te el simte ca voi nu il mai vreti , axy are 26 de kile e cocker de talie mare, iti dai seama ca nu il pot lua in brate sa il spal, deci imi pun un lighean la usa si cand vine de afara il spal pe labute.... mai gandeste-te eu zic sa nu il dai...... sad

Earth rotation is created by penguins running in circles around the south pole.Prove me wrong...

big_smile big_smile big_smile

#5 2008-03-07 10:23:44

marcristina
Full member
De la: cluj
Inregistrat: 2008-02-12

Adevarul este ca nu este usor de tinut un catzel si mai ales in bloc, stiu pt ca si noi avem, este o responsabilitate pe care ti-o asumi in momentul cind te decizi sa ai unul. Pe de alta parte iti aduce multe bucurii, si zambetul pe buze iar toate aste parca compenseaza faptul ca face par etc, pur si simplu dai mai des cu aspiratorul, si ce priveste urcatul in  pat, nu e bine, el trebuie invatat sa aibe locul lui dar nu in pat si mai ales nu in momentul cind intra de afara cu noroi...si noi il stergem pe labutze si stie ca nu are voie sa urce in pat. Deci eu zic: fie instaurati niste reguli: da este al lui, atunci sa isi asume niste responsabilitati, iese cu el il sterge pe labutze apoi, etc....

Publicitate

loading...

#6 2008-03-07 10:23:59

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

eu nu am catelus si nici animal de casa. Sotul meu a vrut sa cumpere un white terrier (sper ca am scris corect) insa nu prea avem timp sa ne ocupam de el deci a renuntat la idee. Eu sunt de prarere ca daca iti cumperi un catel trebuie sa te ocupi de el. Sefa mea a avut un caine si asta timp de 15 ani. Acum doua saptamani a murit iar ea e la pamant, e trista si sufera pt. ca l-a iubit mult. Deci se leaga omul de caine si il vede la fel ca pe un membru al familiei. Iar dupa ce il ai de cativa ani sa-l dai?????????? Cam trist. Saracutul animal s-a obijnuit cu stapanul. Si pentru el e greu sa se desparta de stapan. Pe mine nu m-ar lasa inima sa fac una ca asta.

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#7 2008-03-07 10:25:54

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

plus ca atunci cand bebe va fi mare va vrea un catel big_smile
trebuie nitel mai multa atentie, dar o solutie drastica gen dat animalu' afara nu cred ca trebuie aplicata.

spor cu pregatirile de nunta big_smile

offtopic prima data cand aud de chist hidatic cu localizarea asta.

mami de minuni hjarta

#8 2008-03-07 10:30:40

roxicutza
Full member

ufff fetelor sad nici pe mine ..ma apucase plansul aseara..si ne-am hoatart sa il pastram..dar clar inseamna responsabilitate si sper din tot sufletul sa facem fata amandoi..nu numai unul (adica eu sa curat, sa dau cu aspiratorul si sa il ster pe labutze)iar celalalt sa stie doar sa se joace cu el.cainele e al lui, l-a luat impreuna cu sora lui acum un  an jumate. sora lui s-a mutat la prieten si a lasat cainele la el. imi e greu sincer dar sper sa fie ok de acum incolo. am stat de vb aseara cu el si i-am spus clar ca trebuie sa facem niste reguli si sa  ne ocupam m mult de catel.a fost de acord:)
acum vedem..in principiu pastram cainele
yup eu vreu, clar bb va vrae caine:)) si p urma iar discutii:)) asa ca mai bine il tinem de acum si il educam cum trebuie
offtopic cred eu ca afost un noroc oarecum..sa fie numai p splina..acum slava domnului au trecut 14 ani si sunt bine de aici nu imi surade  ideea de a avea caine si bb ..o sa incerc totusi mai ales ca maia vem ceva timp pana atunci smile

Ultima oara a fost editat de roxicutza (2008-03-07 10:33:44)

#9 2008-03-07 10:34:07

micicutza
Banat
Inregistrat: 2007-10-25

vai in nici un caz nu as face asa ceva...ma gandesc in primul rand la mine daca as fi in locul lui...daca mi-ar cere sa ma despart de animalutul meu care mi s-a lipit de suflet?...aha atunci as spune ca e un porc insensibil si as aparea pe forum cu un topic de genul cred ca nu ma mai iubeste sau problema mare sau altceva...in schimb noi nu ne gandim la ei ca s-au atasat de animalutul acela...ci bineinteles tot la noi ne gandim ca vai cat avem de curatat...pai casatoria inseamna niste compromisuri si niste treburi in plus...si in primul rand inseamna sa te gandesti la celalalt inainte sa te gandesti la tine...oare nu e asta o dovada de egoism?...ca ai mai multa treaba dar la el nu te gandesti ca sufera?...si ce daca nu se ocupa de el?...dar de spalatul vaselor se mai ocupa ca atunci cand locuia singur?...de curatenie se mai ocupa?...de spalat gatit si toate alea ale casei?....pun pariu ca le mai lasa in seama ta...nu zic ca e bine..caci trebuie si el sa te ajute in treburile casei...dar intr-o relatie te gandesti intai la cel de langa tine si apoi la tine...caci daca se intampla invers nu ti-ar conveni...Proverb: Ce tie nu-ti place altuia nu-i face... qed. (pt cine stie geometrie)

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."
Eu le am pe toate trei...

#10 2008-03-07 10:44:26

roxicutza
Full member

ummm..ce sa zic..cam dura parerea micai..dar da, ai dreptate mica. stiu ca am fost oarecum egoista dar crede-ma nu poti vb de cat de greu e sa stai cu  un animal, atata timp cat nua i splina din cauza unuia..anyawy..cainele il vom pastra. o sa ma grija sa fie la zi cu deparazitarea.. sper sa fie bine.chiar nu am vrut sa fortez lucrurile si sa il ranesc p prietenul meu. el acum e f happy ca am hotarat asta sper sa fie si mai serios si sa ne ocupam amandoi de catel.

#11 2008-03-07 11:15:38

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

vaaaii... la noi e taman pe dos! matza "noastra" e, de fapt, matza lui iubi.... dar se pare ca eu am dat dovada de exces de zel in a o adopta... de a ajuns iubi gelos pe propria pisica, zice ca o iubesc pe ea mai mult decat pe el lol el - ca barbatu - o mai alunga din pat, ii mai da una peste coada cand il zgarie... eu, daca matzica ar vrea, as sta non-stop cu ea in brate, doarme numai cap in cap cu mine, ma joc cu ea... eu dorm super-profund, zice iubi ca poate sa bata cuie si nu m trezesc, dar daca vrea sa-mi alunge matza de sub cap, cica (eu nu recunosc nimic) la prima lui miscare ma trezesc si zic bosumflata: "lasa-mi pisicaaaa". e o dulce. ba chiar am avut odata o discutie cu iubi de genul asta:
el: "asta e pisica mea!"
eu "ba a noastra, nu te las s-o dai jos din pat!"
el: "ba e a mea... chiar cand ne vom casatori tot a mea ramane, pt ca e... bun dobandit inaintea casatoriei, asa zice legea" lol
eu: "insensibilule, pisica e un sufletel, nu un bun! si uite de asta stau eu cu tine, ca daca iti dau papucii, iei si matza cand pleci!"
la faza asta stiu ca s-a speriat... o clipa chiar a crezut ca vorbeam serios, iar eu abia ma abtineam sa nu mor de ras! rotfl

in concluzie, roxicutza.. si eu sunt de parere sa nu-l dati.... va suferi el, asa cum bine zice mica... plus ca un animalutz comic si dulce printre voi mai ridica tonusul cand sunteti obositi sau... certati (pai iubi stie ca atunci cand ma bosumflu, solutia sigura este ia pisica in brate, sa-i faca vant si sa-i imprime, in zbor, o traiectorie curbilinie pana pe burta mea... stie atunci ca, daca eu pana atunci eram cu botul pus, sar indata la el: "nu ti-e mila, nu-i mai fa asa, saraca...." apoi radem amandoi de fata zbarlita a matei... si trece supararea...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#12 2008-03-07 11:18:53

alinuutza_81_23_11
Hero member

eu: "insensibilule, pisica e un sufletel, nu un bun! si uite de asta stau eu cu tine, ca daca iti dau papucii, iei si matza cand pleci!"

rotflrotflrotflrotflrotflrotflrotflrotflrotflrotfl

Earth rotation is created by penguins running in circles around the south pole.Prove me wrong...

#13 2008-03-07 11:40:03

allys
Full member
De la: Galati
Inregistrat: 2007-09-03

haide lasa-l pe cutu langa voi. eu asa mi-as dori un animalut dar nu vrea mama :f?rbannad:
casa de piatra si sa aveti bebe frumos si sanatos:kiss:

#14 2008-03-07 11:41:30

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

LOL Katami !
Cred ca sunt rare cazurile in care poti face chist hidatic, nu?

Eu am avut un catel pe care l-am botezat Aristotel si un pisoi ...Harashcandrel. rotfl

Cand ma mut o sa-mi iau un motan negru pe care o sa-l strig Bischi sau Biscuit. rotfl

Ultima oara a fost editat de ET (2008-03-07 11:42:30)

#15 2008-03-07 11:45:01

alinuutza_81_23_11
Hero member

ET a scris:

LOL Katami !
Cred ca sunt rare cazurile in care poti face chist hidatic, nu?

Eu am avut un catel pe care l-am botezat Aristotel si un pisoi ...Harashcandrel. rotfl

Cand ma mut o sa-mi iau un motan negru pe care o sa-l strig Bischi sau Biscuit. rotfl

Harashcandrel ?  ha ha ha, ce fain, eu as vrea o pisicuta , mai bine zis un motanel care sa-l cheme Piper.....

#16 2008-03-07 11:48:34

ET
Addicted member

Piper rotfl...sa fie tot negru ca sa se asorteze cu numele? lol

#17 2008-03-07 11:59:00

roxicutza
Full member

big_smile multumesc pt pareri fetele. sunteti niste dulci. cutu va ramane..nu ma lasa sufletul sa il dam..il cheama taz apropo de nume:) si e negru cu pieptul alb si pufos ca un ursuletz.. e tare dulce:D
asa, o sa fie bine ..chiar maine iesim in parc cu el:)
Sunt multumita sufleteste de decizia pe care am luat-o si voi mi-ati intarit parerea.
Multumesc mult.pup
haideti ca pun niste poze cu el:)
http://www.servimg.com/image_preview.ph … u=12035285

Ultima oara a fost editat de roxicutza (2008-03-07 12:06:15)

#18 2008-03-07 12:01:55

ET
Addicted member

Roxicutza, cum ai descoperit chistul hidatic si care erau simptomele?

#19 2008-03-07 12:04:29

micicutza
Banat
Inregistrat: 2007-10-25

roxicutza a scris:

ummm..ce sa zic..cam dura parerea micai..dar da, ai dreptate mica. stiu ca am fost oarecum egoista dar crede-ma nu poti vb de cat de greu e sa stai cu  un animal, atata timp cat nua i splina din cauza unuia..anyawy..cainele il vom pastra. o sa ma grija sa fie la zi cu deparazitarea.. sper sa fie bine.chiar nu am vrut sa fortez lucrurile si sa il ranesc p prietenul meu. el acum e f happy ca am hotarat asta sper sa fie si mai serios si sa ne ocupam amandoi de catel.

ba bine ca nu smile ..cum sa nu stiu cum e sa ai un animalut cand am si eu un drac de pisica acasa...de fapt o o matza catel ca musca draca si mereu vrea joaca de genul ii arunci cocolosul de hartie si ea il aduce inapoi si iar il arunci si tot asa...stiu ce e aia sa strangi la tavita sa o speli sa schimbi nisip sa speli castronele sa iasa pe balcon si sa intre plina de praf pe labute ...aaa stiu cum e sa naparleasca de 2 ori pe an si oriunde te uiti sa vezi numai par de pisica...sa dai cu aspiratorul de 2 ori pe zi.... dar pe de alta parte cand vine si iti baga nasucul ala umed la gat la tine iti trece tot stresul si tot necazul pe ziua aia apropos la topicul "Cum scapi de stres"....zici ca esti obsedata de curatenie?...poate ai evitat un topic deschis acum cateva zile...ia si citeste aici http://forum.anticonceptionale.ro/t1428 … ine--.html  .....

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."
Eu le am pe toate trei...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.