Infectie gat
- Lavinia_tia
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-12-30
infectie gat
fetele am si eu o mica.. mare problema.
scot din gat niste bobite galbene, as zice ca sunt de infectie (dupa miros)... sunt tari, cam cat un bob de orez de forma iregulata. nu ma doare nimic, nu am rosu in gat cand mi se inatmpla. si ca sa le pot scoate imi incordez muschii de la gat ca si cand as vrea sa dau afara ce am inghitit.
am mers la medic. am facut control si mi-a si bagat o camera in gat. toate bune si frumoase pana a ajuns la concluzia ca nu prea stie ce ar putea fi si cel mai bine cica sa imi fac o tomografie.... TOMOGRAFIE????? am inlemnit. ca as putea sa am o sinuzita f veche, dar totusi nu am nici un semn de sinuzita. plus ca pe mine nu ma doare capul si nici nu am avut vreo problema in acest sens (din ce imi amintesc). s-a razgandit in final pt ca o dr. care era cu el i-a spus ca poate este de la amigdale care nu stiu ce fac si dreg si io ajung sa acumulez in gat asa ceva. argumentul forte a fost ca atunci cand eram mica aveam mai mereu inflamate amigdalele.
consultul s-a terminat cu "aduceti la analizat ce eliminati"
mi-a mai recoltat si secretie nazala pentru ca nu i se parea ok...
acum banuiesc ca va intrebati ce doresc in urma acestui post? sa imi spuneti daca voi v-ati confruntat vreodata cu asa ceva sau aveti cunostinta de cazuri de genul. nici nu stiu sa zic ce am. iar dr la care am fost este destul de renumit, s-a purtat f ok. nu cred ca din lipsa de experienta nu a putut sa imi puna un diagnostic clar ci pt ca nu e destul de comun ce am eu. si sincer daca astept pana elimin din nou chestiile acela din gat ar cam trebui sa am ceva rabdare....
- dia2010
- Hero member
- Inregistrat: 2006-07-26
Re: infectie gat
Lavinia_tia a scris:s-a razgandit in final pt ca o dr. care era cu el i-a spus ca poate este de la amigdale care nu stiu ce fac si dreg si io ajung sa acumulez in gat asa ceva. argumentul forte a fost ca atunci cand eram mica aveam mai mereu inflamate amigdalele.
Pana in adolescenta am avut mereu probleme, puroi in gat intr-una. Amigdalele sint pline de mici gaurele in care uneori se acumuleaza mancare. Daca intamplator m-am uitat in gat si am vazut ca e ceva albicios-galbui pe amigdale si am scos cu un betisor de-ala de vata sau ceva mirosea intr-adevar neplacut, dar nu era altceva decat mancare statuta. Deci nu stiu ce ai tu, ti-am povestit doar ce patesc eu uneori. Tu cum ai descoperit bobitele astea? Daca zici ca nu te doare nimic in gat, cum de ai gasit bobitele astea?
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore
- o'hara
- Platinum member
- De la: bebeloi iubiti
- Inregistrat: 2007-01-18
partea cu adu la analizat ce scoti mi se pare cel mai fair ca sa elimini ideea de mancare de care spune vdaiana (pe care am patit-o si eu)
mami de minuni
- Lavinia_tia
- Sr. member
am simtit ca ma incomodeaza ceva, ca si cand ceva ar fi ramas in gat si am incercat sa scot sa vad ce e. cand am zis ca pare a fi infectie ai mei au zis ca e mancare la fel cum spui si tu.
dar am analizat o bobita din aia si era galbena de la un cap la altul si mirosea a infectie. ma gandesc ca daca era mancare azi era alba, maine rosie in functie de ce mancam. am perioade cand simt chestiile alea in gat. adica daca simt azi e posibil sa scot timp de trei zile cate ceva din gat, apoi luni de zile sa nu mai am nimic si tot asa. amigdalele au gaurele la toata lumea?
ultima data cand scoteam chestiile alea din gat m-am uitat cu o oglinda in gat si simteam in fund de tot in partea dreapta ca si cum o umflatura de acolo (nu stiu daca aia e amigdala sau nu) e crapata pe mijloc. am dat cu degeteul acolo si imediat am simtit ca iese o chestie din gat. deci cred ca se acumuleaza ceva-ul asta acolo, dar nu stiu ce e.
aaaa!! in plus am tot timpul senzatie de miros nasol in gura. desi ma spal pe dinti sa zicem acum, dupa o ora se simte urat.
si eu am zis ca e super ok sa duc la analizat doar ca asta poate dura f mult. ultima data am patit-o acum vreo 3 saptamani, parca vezi ca mai astept vreo 3 luni. oricum cand va fi va fi.
Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2008-03-09 17:05:35)
- o'hara
- Platinum member
la toata lumea amigdalele au gaurele
mami de minuni
- Lavinia_tia
- Sr. member
stii unde am simtit? exact in spatele amigdalelor simt o umflatura maricica. mi-am gasit si eu amigdalele, se pare ca nu este din ele ce zic eu ca simt.
stii unde s-ar localiza? unde este pusa liniuta care arata peretele posterior al faringelui. in jos asa. sa nu ma intrebi cum ma uit acolo ca este doar o pozitie in care vad, si numai in oglinda de la masina reusesc cu multa lumina... in orice alta oglinda incerc nu obtin unghiul sub nici o forma.
ma gandesc ca poate de la mancarea care ramane in amigdale se inflameaza si ele si infectia aia se aduna intr-un loc... cel pe care nu il pot descrie eu. pare logic nu stiu daca este si posibil.
acum mai am o intrebare pentru cele care ati facut vreun control cu camera video in gat. mi-a pus mese in nas cu xilina, m-a dat cu un spray (sa amorteasca) care m-a usturat de am zis ca ma scap pe mine. acum elimin (in special pe nas) spray-ul cu care m-a dat. se formeaza niste cruste galbene (exact culoarea spray-ului). pot sa scot si pe gat lichid (mucoasa) de data asta daca fac exact acelasi lucru ca atunci cand scot chestiile mele din gat. cat credeti ca mai dureaza pana elimin tot? ma termina noaptea ca nu pot respira si pt ca respir pe gura ma doare in gat acum.
Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2008-03-09 17:20:53)
- samsara
- New member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2008-03-14
pana sa mi scot amigdalele(anul trecut in noiembrie_)aveam si eu tot timpul rosu in gat,dureri la inghiti in fiecare dimineatza,si pe amigdalele aveam cazeum (punctele albe dee care vorbiti ).eu nu am fost supusa atator analize,exudat faringian,Aslo,Proteina C reactiva,Fibrinogen,si cand am apelat la ORL ist ,mi a zis clar ca sunt in plus.
lavinia ce ai mai rezolvat ?
- Lavinia_tia
- Sr. member
pai am un stafilocol aureu in secretia nazala si pana nu elimin din nou ceva din gat sa duc la analizat nu am ce face. in urma antibiogramei o sa iau un antibiotic pentru acest stafilococ. repet aceasta analiza dupa tratament si cam atat am noutati...
ma deranjeaza in schimb ca de vreo 4 zile am o temepratura putin ridicata, nu ii pot spune febra, imi frige usor fata.
- samsara
- New member
off,tu ASLO ti ai facut ? frisoane si stare febrila imi aduce aminte de infectiile mele urinare
- Lavinia_tia
- Sr. member
nu am facut ASLO. banuiesc ca e o analiza clasica, nu? o pot face pe oriunde, nu?
- samsara
- New member
pai ASLO indica deobicei o infectie in gat. da,deobicei un set complet de analize cuprinde si ASLO
- Lavinia_tia
- Sr. member
multumesc mult. o sa o fac si pe aceasta sa vad ce si cum.
- o'hara
- Platinum member
aslo indica o infectie streptococica, indiferent de localizare.
mami de minuni
- Lavinia_tia
- Sr. member
nici mie nu mi se intampla zilnic, dar pe mine ma deranjeaza mirosul lor. si la inceput da, sunt mai mici, dar daca insist si scot (incordandu-mi gatul) scot uneori si mai mare de o boaba de orez. apoi urmeaza o pauza, poate chiar de cateva saptamani stravene, in care nu mai scot nimic, ca acum.
tu ai incercat sa spargi o bobita din aceea? banuiesc ca e tare, nu?
Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2008-03-15 21:02:06)
- Lavinia_tia
- Sr. member
si eu m-am gandit ca poate nu e ceva aiurea sau anormal, dar eu am decis sa merg la medic ca sa pot sa am argumente clare pentru ce este.
- andrutza
- Vizitator
Haideti ca scriu aici sa nu incurc borcanele la ce gandesti acum. De 2 sapt ma doare gatul, am fost la 2 medici nu mi-au dat antibiotic pt ca am spus ca am simptome de candida. Am luat flucovim mi-a trecut mancarimea, secretie modificata nu am. Am luat si strepsils si trachisan, propolis, faringosept, am baut si ceaiuri si nu mi-a trecut. Acum 2 zile nu ma mai durea decat f putin, dar de azi noapte iar a inceput sa ma doara gatul. Ma doare doar cand inghit, cand rad si cand tusesc. Alaltaieri am mers la medic si mi-a zis sa mai iau 4 zile propolis si niste pastile pt secretie erdomed si unele pt imunitate. Dar ma gandesc sa nu se agraveze, daca de 2 sapt mie nu-mi mai trece...chiar nu stiu ce sa fac. Sa fie oare nevoie de antibiotic? Si pot lua daca am avut candida? Sau ce sa mai fac? Multumesc
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
eu cred ca e nevoie de antibiotic andrutza...si sigur ca il poti lua, sub protectie antimicotica
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- andrutza
- Vizitator
si ce antimicotic sa iau doctoressa? mie imi daduse medicul de fam mai demult biotics...
- persifona
- Vizitator
Eu acum recent cand am luat antibiotic pt gat am luat Nistatina. La fiecare pastila de antibiotic luam si una de Nistatina si a fost f ok, n-am avut probleme cu candida. Din pacate si eu trag cu gatul asta de o luna si jumatate. Trecuse dupa antibiotic vreo 2 sapt dar acum, de vreo 10 zile iar m-a luat. Fara 4 antiinflamatoare pe zi nu pot sa inghit. De-abia astept sa-mi vina rezultatul de la exudat sa imi dea un tratament in firea lui sa scap.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|