homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Din sange sau secretie?

#1 2008-03-12 10:52:49

nana.lili
Full member
Inregistrat: 2006-10-30

din sange sau secretie?

Nu mai rezist de dureri anexiale, secretii, usturimi etc. De 3 luni e mai crunt decat in ultimii 2 ani. Am avut o luna de antibiotice (4 diferite in urma unor antibiograme si retete de la ginecolog, eco intravaginal cica era ok ).Mai bine nu imi este. Vreau sa mai fac inca o tura de analize complete la Cantacuzino. Ce analiza sa cer pt. clamydia, ca pe asta n-am mai investigat-o de vreun an (atunci a fost recoltata din secretie si era in regula)? Daca e recoltata din sange nu cred ca se poate face antibiograma.

#2 2008-03-12 11:03:16

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

Re: din sange sau secretie?

Eu stiu ca analiza pentru Chlamydia se poate face si din sange si din secretie, dar din cate am observat doctorii o cer pe cea din sange, asa ca parerea mea e sa o ceri pe aceea. Multa sanatate

baby Dragos hjarta rugaciune

#3 2008-03-12 11:12:24

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

nici din secretie nu se face antibiograma pt chlamydia... din pacate nu se face nicaieri in romania sad. eu te sfatuiesc sincer sa te duci la genetic lab si sa ceri analiza pcr chlamydia. costa 150 ron, dar merita, are cele mai bune rezultate. se face din secretie sau urina. daca nu vrei, atunci pe locul doi sta analiza de secretie tip vidas... si abia pe ultimul loc serologia. parerea mea... avand in vedere ca mie mi-a iesit serologia ok (doar igg poz), iar secretia pozitiva. deci... succes

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#4 2008-03-12 12:14:49

Detzy
Insomniac member

Eu mi-am facut Chalmydia din din sange si din secretie..si mi-au iesit amandoua negative, deci la mine a fost concludenta serologia

#5 2008-03-12 13:32:52

katami
Platinum member

daca amandoua erau neg e normal sa iasa concludent... problema e ce se intampla daca e pozitiv, mai exact pozitiva si veche... atunci poate sa-ti iasa serologia ok si secretia naspa... am citit studii pe tema asta si, din pacate, am exemplul propriu...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#6 2008-03-12 13:35:31

Detzy
Insomniac member

mda...din pacate se mai intampla si asa...pacat k esti chiar tu exemplul tau...sper sa rezolvi cumva problema...si totusi pana la urma...cum e mai bine sa faci analiza?

#7 2008-03-12 14:04:02

katami
Platinum member

mersi smile si eu sper sa se termine odata, ca am inghitit antibiotice cat pt toate gripele tratate babeste inainte lol

pai am mai scris: PCR (vezi mai sus). e ceva pe baza genetica, identifica adn-ul de chlamydia din proba... si cica are o rate de corectitudine de peste 90% (in timp ce testele de secretie 'obisnuite" - intre 50-80%, in functie de test). iar alea serologice, dupa ultimele studii, n-ar fi concludente la diagnosticat chlamydia, ci, mai degraba, in momentul in care stii c-o ai (prin alt tip de analiza), faci si serologia, ca sa vezi cat e de veche.

#8 2008-03-12 14:23:43

Detzy
Insomniac member

pai ma cam ingrozesc in cazul asta...asta mai lipseste...s-o ai si sa nici nu stii...sa nu iasa la serologie si sa stai 'linistita' cu ea...ca mai e si asimtomatica de cele mai multe ori..oofff..catee problemee mai avem si noi

#9 2008-03-12 15:07:01

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

multi o au si nu stiu.... si eu am patit-o..si nu e chiar "de groaza"

#10 2008-03-12 15:34:08

Detzy
Insomniac member

Nu e de groaza...ea in sine...perspectivele insaa..de trompe infundate si etc...te mai ingrozesc cateodata...bine acum nu e cazu de exagerari pentru ca in cele mai multe cazuri se rezolva cu tratamentul adecvat, dar uite ca...mai exista ceva in plus care sa ne complice existenta de femei big_smile

#11 2008-03-12 15:42:17

katami
Platinum member

de acord cu tine, deliav sad eu m-am fortat sa nu ma gandesc la consecinte... ca altfel nush cum suportam perioada asta. imi repet ca va fi ok.

tu cat timp te-ai luptat cu ea, ralluka? si ce tratament a dat rezultate?

#12 2008-03-13 09:27:55

nana.lili
Full member

am sunat la genetic lab si mi-au spus ca pentru clamydia pcr trebuie proba de urina nicidecum secretie sau sange. oricum cica nici nu au ginecolog acolo si nici nu recolteaza ei secretia. costa 150 ron. e o pacaleala? vroiam sa ma duc maine. la mine durerile anexiale si toate simptomele sunt crunte, nu pot sta nici pe scaun, urlu de durere la propriu. mai vreau sa incerc inca un set complet de analize ...daca nu gasesc nici un tratament eficient nici de data asta...

#13 2008-03-13 09:35:27

norishorulalb
Banat

eu zic sa mergi la un ginecolog bun sa-ti spuna exact ce analize sa faci...si candida se depisteaza din secretie de obicei..eu asa stiu...

#14 2008-03-13 10:11:28

nana.lili
Full member

ralluka multumesc frumos pt raspuns. sunt pe forumul acesta de vreo 2 ani si am o adevarata "istorie" a suferintei, analizelor si vizitelor la doctori. din pacate nu sunt incepatoare ....toate demersurile facute pt a ma insanatosii sunt scrise si aici pt ca sa invete si altii din pataniile mele. candida, draga mea, este cea mai mica problema genitala pe care o poate avea cineva...cum s-ar spune "parfum de tei" in comparatie cu alte infectii...
revin cu intrebarea daca analiza pcr clamydia din urina facuta la genetic lab are vreo relevanta? rog un raspuns din partea cuiva avizat sa nu arunc banii pe geam

#15 2008-03-13 10:48:52

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

nana, se pare ca e cea mai performanta...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#16 2008-03-13 11:05:44

Ramona_gl
Sr. member
De la: Galati
Inregistrat: 2007-08-29

Si analizele pt chlamydia din sange cam cat ar costa?Parca am vazut la un cabinet ca se fac cam 3 analize care costa ~15 lei fiecare.Merge facuta numai una...?Sau care ar fi cea mai "concludenta"?

Ultima oara a fost editat de Ramona_gl (2008-03-13 11:08:29)

#17 2008-03-13 14:59:08

katami
Platinum member

in iasi costa 35ron fiecare... igm, igg si iga adica.
igm arata daca ai o infectie acuta
igm - infectie cronica
iga arata prezenta unor anticorpi anti-chlamydia la nivelul mucoaselor.

in concluzie... ar trebui sa faci igm si igg. teoretic, cu igm neg si igg poz esti ok... practic, daca iti iese cumva asa, eu as mai sugera inca o analiza din secretie.

nana.lili, ma sperii!!! mie astia de la genetic lab mi-au zis ca se poate face si din urina, si din secretie... prietenul meu a facut din urina, iar eu urmeaza sa trimit din secretie peste vreo 3 sapt, cand termin tratam...... au spus EI ca nu se face decat din urina???? eu asa stiam, initial... dar cineva de la ei mi-a zis ca se poate face si din secretie endocervicala... ufff, am sa-i mai bat la cap, dar nu-mi place ideea!!

analiza in sine este, cica, printre cele mai sigure.... mult mai sigura decat testele de secretie si mult mult mai sigura ca serologia. doar ca... acu nush ce sa-ti zic, astia de la genetic lab sunt primii din romanaia care fac asa ceva... iar analiza e noua la ei... chiar nush...

#18 2008-03-13 15:15:49

nana.lili
Full member

poate sunt eu cam confuza...la genetic lab mi-au zis ca e bine si din urina nu numai din secretie. au insistat insa ca nu au ginecolog sau asistenta acolo care sa recolteze secretia. scuze daca s-a inteles aiurea

#19 2008-03-13 15:19:00

norishorulalb
Banat

pai si atunci cum faci din secretie??? d'oh? si de ce e musai la genetic lab??

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.