Raceala/viroza in sarcina!!-8
- emiluta
- New member
- Inregistrat: 2008-10-31
Re: Raceala/viroza in sarcina!!
Uuu! Ce raspuns vehement! Uite ce am gasit:
Consumul moderat de alcool in timpul sarcinii face bine fatului - studiu
03 Noiembrie 2008 Pe aceeasi tema: alcool
Un pahar de alcool pe saptamana in timpul sarcinii nu afecteaza dezvoltarea mentala a fatului si aduce chiar o imbunatatire a comportamentului viitorului copilul, potrivit unui studiu al cercetatorilor englezi, prezentat de cotidianul britanic The Independent.
Consumul mare de alcool in timpul sarcinii poate cauza probleme de sanatate pentru fetusul aflat in crestere, in timp ce un consum moderat nu produce efecte daunatoare, sustin cercetatorilor englezi.
Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au studiat 12.500 de copii de trei ani nascuti in Marea Britanie. Rezultatele studiului mai arata ca majoritatea copiilor nascuti de femei care au consumat moderat alcool in timpul sarcinii au mai putine probleme emotionale si cognitive decat cei adusi pe lume de mame care nu au baut deloc sau care au consumat prea mult alcool. in plus, nu s-a gasit nicio dovada care sa sustina afirmatia ca un consum moderat de alcool ar putea avea vreun afect negativ asupra dezvoltarii mentale a fetusului.
"Cercetarea noastra a demonstrat ca un consum moderat de alcool, un pahar-doua pe saptamana, in timpul sarcinii, nu creste riscul de dificultati comportamentale sau deficiente cognitive", a precizat coordonatorul studiului, dr. Yvonne Kelly. Sursa NewsIn
Deci? Inca mai crezi ca alcoolul absorbit la nivelul cavitatii bucale in cele cateva secunde de gargara este asa o tragedie? Pupici!
- rh
- Hero member
- Inregistrat: 2007-01-11
emiluta, ironiile, nici macar cele mai fine, nu-si au locul pe forumul asta! ai pus o intrebare, ti s-a raspuns, punct...ai fi dorit, se vede, sa ti se dea dreptate, chiar sa ti se spuna ca un consum moderat de alcool e super ok pt fat asta da stire! chiar ca bebelusi nascuti de mame care au baut in sarcina sint mai ok decit ceilalti? hai sa fim seriosi! daca pt noi, un pahar de vin de exemplu, este putin, gindeste-te ce inseamna asta pt o fiinta minuscula de cite grame, zeci de grame, sute de grame.......fiecare face cum doreste, noi nu sintem aici sa judecam. nici eu nu am pus nici o picatura de alcool in gura, pe toata perioada sarcinii, nici macar o gura de bere, desi pofteam. am preferat sa nu risc aiurea. daca tu ai alta parere, foarte bine, faci cum doresti. dar nu ne ironizezi, ok?
- emiluta
- New member
Rh- nu vreau sa ironizez pe nimeni. Am pus o intrebare,pt ca m-a preocupat acest aspect. Nu am asteptat nici o secunda sa mi se dea dreptate,dar ,sincer asteptam ca raspunsul sa sune putin altfel (nu raspunsul in sine m-a deranjat ci felul in care a fost formulat, faptul ca din start am fost tratata ca o ignoranta). Fiind asistenta medicala,am deci si eu un bagaj (mai mic sau mai mare ) de cunostinte in acest domeniu.Mi s-a raspuns rautacios : "alcoolul...care apropos...se absoarbe inca din cavitatea orala..." - stiu si eu lucrul asta,de asta am si fost preocupata si v-am adresat aceasta intrebare pe forum. Oricum...nu vreau sa fiu gresit inteleasa,asa cum am mai scris ,nu am baut alcool (nici inainte de sarcina)si nici nu-mi trece prin cap sa o fac acum in timpul sarcinii,si nici nu incurajez pe nimeni sa o faca.Dar ,ca moderator ,in loc sa sperii o femeie insarcinata ,dandu-i de inteles ca cine stie ce mare prostie a facut, cel mai indicat ar fi sa iei putin problema la studiat si,daca dai un raspuns....macar sa te asiguri ca unul bun! Probabil ca daca as fi fost o ignoranta,acum m-as fi pus pe plans gandindu-ma ca cine stie ce rau i-am facut bebelusului pe care mi-l doresc atat de mult! Eu nu am facut asta,ci am cautat in surse de specialitate si am gasit articolul de mai sus,pe care vi l-am trimis si voua. Atat am avut de spus. Va multumesc pt raspuns!Si scuze daca v-ati simtit ironizate!
- rh
- Hero member
mie nu mi s-a parut rautacios raspunsul Anei, si nu-i iau apararea ca-i moderator, nu ma intelege gresit...daca tu consideri ziarele ca fiind surse de specialitate, eu nu mai am ce comenta. am lucrat ca report si editor, crede-ma ca stiu ce vb ... sfatul Anei era sa nu mai faci niciodata asa ceva...si al meu
- ttenzika
- Sr. member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2008-05-21
emiluta a scris:Rh- nu vreau sa ironizez pe nimeni. Am pus o intrebare,pt ca m-a preocupat acest aspect. Nu am asteptat nici o secunda sa mi se dea dreptate,dar ,sincer asteptam ca raspunsul sa sune putin altfel (nu raspunsul in sine m-a deranjat ci felul in care a fost formulat, faptul ca din start am fost tratata ca o ignoranta). Fiind asistenta medicala,am deci si eu un bagaj (mai mic sau mai mare ) de cunostinte in acest domeniu.Mi s-a raspuns rautacios : "alcoolul...care apropos...se absoarbe inca din cavitatea orala..." - stiu si eu lucrul asta,de asta am si fost preocupata si v-am adresat aceasta intrebare pe forum. Oricum...nu vreau sa fiu gresit inteleasa,asa cum am mai scris ,nu am baut alcool (nici inainte de sarcina)si nici nu-mi trece prin cap sa o fac acum in timpul sarcinii,si nici nu incurajez pe nimeni sa o faca.Dar ,ca moderator ,in loc sa sperii o femeie insarcinata ,dandu-i de inteles ca cine stie ce mare prostie a facut, cel mai indicat ar fi sa iei putin problema la studiat si,daca dai un raspuns....macar sa te asiguri ca unul bun! Probabil ca daca as fi fost o ignoranta,acum m-as fi pus pe plans gandindu-ma ca cine stie ce rau i-am facut bebelusului pe care mi-l doresc atat de mult! Eu nu am facut asta,ci am cautat in surse de specialitate si am gasit articolul de mai sus,pe care vi l-am trimis si voua. Atat am avut de spus. Va multumesc pt raspuns!Si scuze daca v-ati simtit ironizate!
- emiluta
- New member
http://www.sfatulmedicului.ro/Stiri_med … _1000.html
Aici este link-ul site-ului de pe care am citit acest articol. E un site f bun si de incredere (dupa parerea mea) si cred ca ar putea fi o sursa buna de informare si pt voi. Deci....nu ma informez din ziare ! Informatia din NEWSIn a fost preluata si trecuta deja printr-un filtru de specialitate.
Numai bine va doresc!
Ultima oara a fost editat de emiluta (2008-11-04 18:53:37)
- emiluta
- New member
Ttenzika - mersi pt sustinere!
Ultima oara a fost editat de emiluta (2008-11-04 18:53:50)
- rh
- Hero member
emiluta, esti noua aici asa ca te rog intii sa iti editezi ultimele 2 mesaje. daca nu o faci imediat, ai warn. citeste regulile forumului si respecta-le!
ca sa fim corecti, am cautat articolul respectiv in The Independent....articolul are un "may" in titlu, respectiv : "Light drinking when pregnant may lead to calm babies, says study". Asta au uitat romanasii nostri cind au tradus articolul. Titlul a fost tradus in romana : "Consumul moderat de alcool in timpul sarcinii face bine fatului - studiu" Plus ca e tradus doar pe jumate aproape.....Daca voi vreti sa riscati, o faceti pe pielea voastra oricum Dar eu, ca moderator/femeie/gravida/viitoare mama, niciodata nu voi pleda pt consumul de alcool in timpul sarcinii....
Nu pun articolul original aici, pt ca nu vreau probleme de copyright. Asa ca scriu doar link-ul : http://www.independent.co.uk/life-style … 80254.html
LE: emiluta, am asteptat sa citesti regulile, dar vad ca nu ai facut-o, ai warn acum. e vb de regula 8
- emiluta
- New member
Nici eu nu pledez pt consumul de alcool in timpul sarcinii! Era vorba despre o simpla gargara cu alcool! Asta nu inseamna consum!
Iar daca se pune in discutie un posibil efect benefic al consumului moderat (chiar si sub semnul probabilitatii :"ar putea"),cu atat mai putin putem vorbi despre efectele nocive ale unei simple gargare. Asta e tot ceea ce vreau sa transmit.
- ttenzika
- Sr. member
- rh
- Hero member
tie orice discutie intre 2 oameni care gindesc poate diferit ti se pare o cearta?
- ttenzika
- Sr. member
daaaaaaaaaaaa,mi-e asta nu m-i se pare o discutie,nici macar un schimb de replici,acum na, mi-am dat si eu cu parerea cel putin in cazul asta,eu asa zic ca nu este o discutie normala
- _alexa_
- Hero member
- De la: ghinioane mi se trage!!
- Inregistrat: 2008-03-20
Cel mai bine iti intrebi medicul. eu una l-am intrebat si exact acelasi lucru mi-a spus: un pahar de bere pe saptamana nu face rau. Cat despre gargara... stiam ca alcoolul se absoarbe mai rapid atunci cand faci gargara (deci din cavitatea bucala) decat atunci cand il bei. Acum nush... eu una daca asta ar fi ultima solutie sa ma fac bine, atunci as face-o
Ultima oara a fost editat de _alexa_ (2008-11-04 19:55:11)
Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...
- ttenzika
- Sr. member
- emiluta
- New member
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
emiluta, ttenzika... fiecare persoana in parte are pareri diferite in legatura cu ceea ce li se intampla in viata. rh si ana (si eu) considera ca alcoolul nu e bun de baut in sarcina. voi considerati ca un pahar la nush cat timp nu face rau.. parerea voastra. oricum, faceti cum vreti voi si cum simititi. si nu mi se pare deloc ca raspunsul anei a fost rautacios.
- rh
- Hero member
_alexa_ a scris:Cel mai bine iti intrebi medicul. eu una l-am intrebat si exact acelasi lucru mi-a spus: un pahar de bere pe saptamana nu face rau. Cat despre gargara... stiam ca alcoolul se absoarbe mai rapid atunci cand faci gargara (deci din cavitatea bucala) decat atunci cand il bei. Acum nush... eu una daca asta ar fi ultima solutie sa ma fac bine, atunci as face-o
si una-i berea, dar cu totul altceva alcoolul de 40 de grade....parerea mea....
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
rh a scris:_alexa_ a scris:Cel mai bine iti intrebi medicul. eu una l-am intrebat si exact acelasi lucru mi-a spus: un pahar de bere pe saptamana nu face rau. Cat despre gargara... stiam ca alcoolul se absoarbe mai rapid atunci cand faci gargara (deci din cavitatea bucala) decat atunci cand il bei. Acum nush... eu una daca asta ar fi ultima solutie sa ma fac bine, atunci as face-o
si una-i berea, dar cu totul altceva alcoolul de 40 de grade....parerea mea....
exact
- emiluta
- New member
Fetelor,ma repet: eu nu pledez pt consunul de alcool! Era vorba despre o simpla gargara cu alcool! Practic o dezinfectie a mucoasei cu alcool! Vorbim de cateva secunde de contact ! Nu de consum!!!! Pt Dumnnezeu!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|