homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-117

#2205 2011-03-27 23:08:12

Eva A
New member
Inregistrat: 2009-12-01

Re: examenul papanicolau

Buna seara, in urma unui control ginecologic am primit urmatoarele diagnostice : anexita stanga si cervico-vaginita. Tratamentul a fost: ovule cervugid, keonal si unguent nidoflor.
La testul Papanicolau mi-a iesit clasa II, scuamoase superficiale frecvente, intermediare foarte rare, PNM relativ frecvente si hematii numeroase.
Exita motive de ingrijorare?

#2206 2011-03-29 14:48:28

mirelap
New member
Inregistrat: 2009-12-09

Buna ziua,
Zilele trecute am facut un PAP si o analiza de secretie si rezultatele au fost:

la exam.de secretie:

-flora microbiana abundenta,predominant bacilara GRAM NEGATIVA
-celule epiteliale poligonale-frecvente;
-celule epiteliale rotunde-rare;
-celule de tip clue cell-absente;
-leucocite-rare;
-hematii-rare;
-trichominas-absent;
-levuri-absente.

LA tesul babes-pap sistem bethesda:
-frotiu satisfacator, moderat inflamator,NILM;
-negativ pt. leziune intraepiteliala sau malignitate;
-modificari celulare benigne de tip mixt.

Te rog mult sa ma ajuti cu o parere pt.ca sunt foarte nelinistita pana merg peste 2 sapt.la medic.
Iti multumesc anticipat.

Ma poate ajuta va rog cineva cu o parere?
Multumesc mult.

#2207 2011-03-29 15:24:35

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

Ai o infectie cu bacili gram negativi,de acea ai si colul inflamat..o sa primesti tratament de la doctor..stai linistita nu este nimic grav..

pc

#2208 2011-03-30 08:57:27

bubu_bubu
New member
Inregistrat: 2010-09-02

Buna dimineata fetelor! Aseara am mers la centrul medical Diaconia pt un control ginecologic,nu am avut pb in md special insa am zis sa merg pt control si sa imi fac papanicolau pt ca nu am facut niciodata! I-am zis asistentei despre ce e vb si cand a venit doctorita mi-a facut controlul propriu zis si a spus ca totul pare ok..ecograf nu mi-a facut,nu stiu daca era cazul..apoi mi-a recoltat pt analiza secretie si i-am zis si de pap si a zis ca nu se mai poate face ca deja mi-a facut controlul si trb inainte de asta. pt pap o sa merg diseara dupa ce ies de la seviciu , insa eu am luat 3 pastile humex raceala si gripa si ieri o lingurita antitusiv,au vreo legatura astea,e ok,pot sa fac pap? parca mi s-a parut ca m-a tratat superficial,nu stiu,a zis ca dupa rezultatele analizei la secretie si pap mai vedem.

#2209 2011-03-30 09:00:05

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu, n-au nicio legatura

Publicitate

loading...

#2210 2011-03-30 09:12:13

bubu_bubu
New member
Inregistrat: 2010-09-02

heimdall a scris:

nu, n-au nicio legatura

Multumesc mult daca nu am facut niciodata testul nu stiu prea multe si am uitat sa o intreb pe doctorita,am sa merg diseara si astept nerabdatoare rezultatele..

#2211 2011-03-30 10:07:41

mirelap
New member
Inregistrat: 2009-12-09

eueu10 a scris:

Ai o infectie cu bacili gram negativi,de acea ai si colul inflamat..o sa primesti tratament de la doctor..stai linistita nu este nimic grav..

Multumesc pt. raspuns. Ma ingrijoraza aceasta infectie deoarece in viitorul apropiat imi doresc un copil, iar in al 2-lea rand trebuie sa urmeze tratament si sotul meu?

#2212 2011-03-30 10:10:44

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu te impiedica in niciun caz infectia asta sa faci un copil
sincer nu stiu daca va primi tratament si sotul, eu de exemplu pentru un rezultat similar am primit tratament doar pentru mine, cu ovule

#2213 2011-03-30 22:23:19

Eva A
New member

Eva A a scris:

Buna seara, in urma unui control ginecologic am primit urmatoarele diagnostice : anexita stanga si cervico-vaginita. Tratamentul a fost: ovule cervugid, keonal si unguent nidoflor.
La testul Papanicolau mi-a iesit clasa II, scuamoase superficiale frecvente, intermediare foarte rare, PNM relativ frecvente si hematii numeroase.
Exita motive de ingrijorare?

Imi poate oferi si mie cineva un raspuns? big_smile

#2214 2011-03-30 22:46:26

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

Nu e nimic grav..ai colul inflamat din cauza vaginitei..ar trebui sa-ti treaca dupa tratamentul recomandat..Vad ca ti-au iesit hematii..erai imediat dupa menstruatie,cand ti s-a recoltat?

pc

#2215 2011-03-31 13:57:46

Eva A
New member

Nu din contra eram la mijlocul perioadei... Din ce cauza sunt acele hematii?Pentru ca menstruatia iese din discutie..

#2216 2011-03-31 14:24:21

hanna22
New member
Inregistrat: 2011-03-18

Am facut si eu un papanicolau si rezultatul este : satisfacator pentru evaluare,celule endocervicale prezente,negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna,prezent candida,cocobacili,modificari celulare reactive asociate cu inflamatia.atat e bifat.la diagnostic citopatologic nu prea inteleg ce scrie,zice ceva de celule scuamoase,endorvicale si de candida.
Iar la secretie epitelii relativ frecvente,cocobacili gram pozitivi si gram negativi numerosi si gardnerella.
Mi-a dat tratament pt candida si gardnerella.
nu inteleg de ce la secretie a iesit doar gardnerella iar la papanicolau doar candida,fara gardnerella. In afara de cele 2 e ok rezultatul pap-ului?altceva nu mi-a zis si nici eu nu am intrebat.

#2217 2011-04-11 20:43:52

alexandra.rebegel
Membru
Inregistrat: 2011-04-11

buna ziua..
am facut papanicolau si rezultatul:
Celule pavimentoase Celule endocervicale
Celule metaplazice KOILOCITE-frecvente
Modificari degenerative asociate cu ATIPII Nucleare la nivelul celulelor imature bazale, parabazale si metaplazice-prezente
Hematii - prezente
Polimorfonucleare - numeroase
Flora polimorfa FROTIU PAP III-IV ASC-H

mentionez ca am nascut natural acum 6 luni, inca alaptez si nu mi-a revenit inca menstruatia.

dupa ce doctorul meu mi-a spus ca rezultele arata foarte rau (fara sa intre in prea multe detalii) am facut si examenul de genotipare HPV la care inca astept rezultatul. este adevarat ca papanicolau nu este concludent pana nu imi revine menstruatia si nu incetez alaptarea?
stie cine sa interpreteze rezultatul de mai sus si sa-mi dea mai multe detalii?

multumesc

#2218 2011-04-12 10:39:42

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

hanna22 a scris:

Am facut si eu un papanicolau si rezultatul este : satisfacator pentru evaluare,celule endocervicale prezente,negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna,prezent candida,cocobacili,modificari celulare reactive asociate cu inflamatia.atat e bifat.la diagnostic citopatologic nu prea inteleg ce scrie,zice ceva de celule scuamoase,endorvicale si de candida.
Iar la secretie epitelii relativ frecvente,cocobacili gram pozitivi si gram negativi numerosi si gardnerella.
Mi-a dat tratament pt candida si gardnerella.
nu inteleg de ce la secretie a iesit doar gardnerella iar la papanicolau doar candida,fara gardnerella. In afara de cele 2 e ok rezultatul pap-ului?altceva nu mi-a zis si nici eu nu am intrebat.

mie mi se pare ca a iesit gardnerella si la Papapnicolau
Din pacate, Papanicolau e concludent si daca alaptezi si nu ai menstra....si tot din pacate e intr-adevar destul de rau in sensul ca rezultatul de la Papanicolau ridica o suspiciune de cancer destul de serioasa.
Eu sper ca ai primit deva indicatii privind conduita in continuare(colposcopie, biopsie, etc)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#2219 2011-04-12 11:48:50

alexandra.rebegel
Membru

multumesc pentru raspuns....si inca o intrebare....are sens sa repet testul?
colposcopia este un examen greu de interpretat?

multumesc

#2220 2011-04-12 12:04:25

alexandra.rebegel
Membru

revin cu inca o intrebare. in cazul in care intr-adevar se dovedeste a fi cancer care sunt sansele de reusita ale tratamentelor? Putem considera ca in acest stadiu este descoperit timpuriu?

#2221 2011-04-12 14:11:58

Alina Neacsu
Membru
Inregistrat: 2011-04-12

Salut fetelor.Vreau sa va spuns experienta mea cu inflamatiile ovarelor .Eu am avut mereu probleme genitale,mai ales ca ovarul meu drept este nu stiu cum mi-a zis aldoctorul:( .Din cauza dereglarilor hormonale etc am avut dureri f mari de ovare ,inflamtii,lesinuri in perioada menstruatiei si nu numai .Am incercat tot felul de medicamente  data de doctori ,naturiste dar aveau efect doar de moment si uram zilele in care stiam ca sa apropie din nou mestra.Aveam dureri asa mari incat imi venea sa tip si sa zgarii peretii.O prietena de-a mea care avea aceeleasi probleme mi-a recomandat estera balance de la Pharmanex .este 100%natural .Nu este foaarte ieftin dar credeti-ma ca mi-a schimbat viata .Nu mai am inflamatii,dureri ,s.aVa dau nr prietenului ei  Bogdan 0734521168.Va doresc multa sanatate

#2222 2011-04-12 20:41:43

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Alina Neacsu ai ban 1 zi pt reclama si postare multipla

#2223 2011-04-13 19:56:54

catalina1276
New member
Inregistrat: 2011-02-14

Buna, am si eu o intrebare la rezultatul papanicolau, daca stie cineva ce inseamna va raman recunoscatoare.Deci este asa: "negativ pt o leziune intrapilateliala sau maligna;celule endocervicale prezente; cocobacili, lactobacili, coci; modificari celulare reactive asociate cu inflamatie;frecvente epitelii superficiale enzinofile si intermediare etalate;relativ frecvente polimerifonucleare integre;relativ frecventi lactobacili;rari coci;rari cocobacili".Multumesc, va pup si astept sa imi scrieti si mie.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.