|
Nu esti logat.
Examenul papanicolau-118#2224 2011-04-16 19:28:29
Re: examenul papanicolauBuna! ajutati-ma , va rog mult, cu un sfat in privinta ultimului Pap, facut acum a luna. Sunt ingrozitor de speriata, nu stiu ce sa mai cred...asadar problema sta in felul urmator: acum un an si 4 luni am facut Pap care a iesit ok, frotiu negativ pentru o leziune interepiteliala sau maligna, modificari reactive non neoplazice asociate cu inflamatia, prezente organisme fungie compatibile cu candida. Stiam de problema cu candida de ceva vreme, nu a fost un soc. Offline #2225 2011-04-17 01:22:41
Re: examenul papanicolauAsc-us poate sa iasa din cauza inflamatiei,datorita infectiei produsa de candida,mai ales ca o ai de ceva timp,si aceasta sa dea anomalii ale celulelor,cu semnificatie nedeterminata..e probabil,ca dupa tratamentul impotriva candidozei,pap-ul tau sa se normalizeze,dar trebuie bineinteles facut si testul HPV,pt a sti cu certitudine care este problema.. Offline #2226 2011-04-20 09:41:15
Re: examenul papanicolauBuna ziua.Mai sus Doctoressa a citat postul meu ,dar banuiesc ca i-a raspuns celeilalte persoane,alexandra_rebegel,nu?ca doctorul la care am fost nu mi-a spus ca ar fi iesit prost pap-ul.lamuriti-ma va rog pentru ca m-am cam panicat. Offline #2227 2011-04-20 10:19:28
Re: examenul papanicolau
si eu vad la fel ca si tine. adica prima parte a raspunsului pare a fi adresata tie, cealalta alexandrei rebegel. Offline #2228 2011-04-20 10:38:33
Multumesc mult pentru raspuns! Am inceput tratamentul cu Cervugid. Dupa ce il termin, ce ar fi mai bine sa fac: sa repet Pap, sa fac colposcopie sau testarea pt hpv? Ultima oara a fost editat de silkening (2011-04-20 10:45:32) Offline Publicitateloading...
#2229 2011-04-20 10:40:41
evident ca nu iti era adresat tie. linisteste'te. Offline #2230 2011-04-20 10:41:11
Re: examenul papanicolauM-am cam linistit,oricum cititnd atent se vede ca a2-a partea era pentru ea,care de altfel ii si multumeste pentu raspuns.Sper sa clarifice situatia cand o sa vada. Offline #2231 2011-04-20 12:06:47
Testul Papanicolau nu trebuie repetat acum imediat. Primul lucru pe care ar trebui sa il faci acum este colposcopia (daca nu ai facut colposcopie deja ); ea este usor de interpretat, da (colposcopia reprezinta vizualizarea directa a colului); si completeaza informatia data de testul Papanicolau.
Clasa III-IV, cum ai tu, indica intradevar ceva timpuriu (clasa V ar fi cea mai grava). Oricum, ai grija de sanatatea ta, pentru ca ACUM poate fi vorba de celule precanceroase. Este perfect tratabil, doar ca trebuie sa mergi la medic si sa decida ce e de facut de aici incolo (posibil sa fie nevoie de cauterizare, electrorezectie sau conizatie). Sanatate! Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-04-22 20:46:37) Offline #2232 2011-04-20 17:45:01
Dupa tratamentul cu ovule,ar fi bine sa refaci pap-ul cum a zis si medicul si sa faci si testarea HPV...Nu cred sa influenteze rezultatul,dar totusi mi se pare dubios ca scrie asa,dat fiind faptul ca tu nu ai specificat nimic despre nici un tratament..deci trebuie sa scapi de candida si apoi neaparat analizele care ti le-am spus.. Offline #2233 2011-04-20 18:56:08
Re: examenul papanicolauBuna ziua, am 27 de ani si am facut testul papanicoau care a iesit negativ, cu modificari celulare reactive asociate cu inflamatia, iar la descrierea citologica apare scris urmatorul lucru: celule intermediare si superficiale cu modificari regenerativ-reparatorii pe un fond cu foarte numerosi bacili doderlein si numeroase PNM. Imi puteti spune, va rog, ce inseamna acest lucru?Multumesc Offline #2234 2011-04-21 12:43:06
Re: examenul papanicolaudraga Silkening,nu stiu daca te ajuta cu ceva dar cred ca avem o problema asemanatoare,daca te uiti pe pag 73 unde am scris eu problema mea,si alexia a fost draguta sa ma linisteasca un pic si mi-a trimis si un link foarte util(citeste ambele mesaje postate si de mine si de ea si ai sa vezi ca si ea a vut diagnosticul ASC-US).sper ca ti-am fost si eu un pic de ajutor! multa sanatate! Ultima oara a fost editat de iuli82 (2011-04-21 12:49:37) Offline #2235 2011-04-21 13:01:52
Re: examenul papanicolausi totodata v-as mai ruga si eu pe voi restul feltelor de pe aici,daca cumva sunteti in cunostinta de vreo informatie despre diagnosticul meu AGC-NOS m-as bucura enorm daca mi le-ati spune!va multumesc si multa sanatate la toate! Offline #2236 2011-04-21 15:12:42
Iuli, multumesc, am citit, huh..sper sa fie ok urmatorul pap. Tu ai refacut pap-ul? Offline #2237 2011-04-22 15:42:06
Re: examenul papanicolauBuna.Am nevoie de un raspuns urgent.. Offline #2238 2011-04-22 21:10:17
Re: examenul papanicolaun-am auzit in viata mea de asa ceva...sa ramai cu lama in mana Offline #2239 2011-04-23 01:01:50
Re: examenul papanicolauideea e ca spitalul nu are laborator,si dna doctor a recoltat si m-a trimis cu lama la laborator,urmand ca la aflarea rezultatelor,sa revin..mna nu stiu...ea mi a spus ca nu e nimic pana marti ca doar a fost stabilizata in alcool :-/.. Offline #2240 2011-04-25 20:35:13
Re: examenul papanicolauhaideti mai...chiar nu raspunde nimeni ..... Offline #2241 2011-04-26 01:30:28
Re: examenul papanicolauDaca nu ti s-a raspuns,probabil nu stie nimeni cum ar trebui sa procedezi,dar nu mi se pare corect sa te trimita pe tine cu lama la laborator,una mie nu mi s-a intamplat niciodata,si nu e tocmai profesional...trebuie transporata la laborator in conditii de siguranta,si de catre cadre specializate,sfatul meu este sa suni medicul,sa-l intrebi,ce poti face in asemenea situatie,sau sa mergi in alta parte unde se lucreaza cu maxima seriozitate,pt a fi sigura de rezultatele analizei... Offline #2242 2011-04-27 10:14:39
Eu inca nu l-am refacut acuma urmeaza dupa ciclul din mai.Tu cand trebuie sa-l refaci?si crede-ma ca te inteleg si eu simt la fel ca tine,incerc sa ma gandesc ca totul e ok dar am momente cand sunt foarte distrusa din cauza asta.Si plus in zilele trecute mi-am mai dat seama de ceva,cum ca testul asta Pap se face prima data la consultatie adica cu asta se incepe,si la mine n-a fost asa.La mine a inceput cu colposcopia ,pe urma ceva test cu iod(sa vada daca exista rani pe col)si doar pe urma mi-a facut Pap-ul si cred ca si asta influenteaza rezultatul,nu?in rest totul a fost ok nu mi-a gasit nimica nici cu colposcopia nici cu iodul si pe urma mi-a facut si eco intern si totul a fost bine.acum am sa ma programez si cand ma duc am sa-l rog pe dl Dr sa inceapa cu testul Pap ca eu asa stiu ca se face,si sper sa fie bine!multa sanatate! Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|