homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-128

#2414 2011-11-03 10:33:09

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

Re: examenul papanicolau

Ai o candida ca apar frecvente levuri izolate, inmugurite. Trebuia sa iti faca o fungigrama sa vada la ce e sensibila.

What doesn't kill me, makes me stronger

#2415 2011-11-04 20:43:58

georgescu alina
Membru
Inregistrat: 2011-11-04

va rog sa-mi interpretati si mie rezultalul testului Papanicolau
este satisfacator pentru evaluare,celule endocervicale prezente,modificari celulare reactive asociate cu inflamatia, alte neoplasme "nu" ,.descriere citologica: celule intrmediate predominante,rare superficiale de endocol,metaplaziate,unele cu nuclei usor mariti in talie(de2 ori).... polizi,regulati in prezenta de polimorf.  nucleare, diagnostic citopatologic:inflamatie nespecifica asociata cu modificari celulare reactive.
mentionez ca ma tratez de mastita fibrochistica, am uterul retrovers si sangerari intermenstruale cca 2 sapt pe luna inainte si dupa ciclul menstrual.
va multumesc.

#2416 2011-11-04 22:10:25

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

pai ai exact ce scrie, anume o inflamatie nespecifica.

mergi la medic pentru a primi (sau nu, depinde si de examenul clinic) tratament.

succes si sanatate!

#2417 2011-11-07 11:01:46

cuppycake
Full member
Inregistrat: 2008-12-19

La ex Babes-Papanicolau, mamei mele i-a dat urmatoarea descriere citologica:
frecvente celule superficiale cianofile si orangeofile
frecvente celule endocervicale
PMN frecvente
Ma poate lumina si pe mine cineva ce inseamna toate acestea?

#2418 2011-11-07 13:06:53

angeldarkwoman
Sr. member

Papanicolau clasa a II-a reprezinta prezenta unei inflamatii la nivelul zonei de recoltare (inflamatia in organismul uman apare ca raspuns fiziopatologic la factorii de agresiune: fie ca este rezultatul agresiunii microbiene, fie ca este rezultatul unei simple agresiuni fizice.

# prezenta celulelor epiteliale superficiale este normala pe un frotiu vaginal (mucoasa vaginala are capacitatea de a se descuama);
# polimorfonuclearele (PMN) frecvente semnifica o infectie si sunt acolo ca raspuns la aceasta infectie.
Per ansamblu nu este nimic grav; cred ca in urma consultului ginecologic ati discutat si oportunitatea instituirii unui tratament medicamentos, acesta fiind mai eficient daca a rezultat in urma efectuarii unei eventuale culturi din secretia vaginala, de asemeni si a antibiogramei.

Publicitate

loading...

#2419 2011-11-08 20:37:57

venus_venus
Membru
Inregistrat: 2011-11-08

Buna seara,
am fost la ginecolog pentru un Papanicolau, iar rezultatele sunt cele de mai jos. Asi aprecia daca v-ati uita peste rezultate pentru a-mi spune ce inseamna acel proces inflamator discret si daca este vorba de o infectie ce tratament trebuie urmat.

Celule Superficiale +,Intermediare +++, Endocervicale ++, Granulocite +, Histiocite +, Citoliza ++, Bacili Doderlein +++, Coci +,  CII, Clasificare Bethesda - Reactiv benign, Valoarea diagnostica a frotiului - Satisfacator dar limitat (vezi mai jos).Citoliza marcata X. Concluzii: DISCRET PROCES INFLAMATOR

Va multumesc!

#2420 2011-11-09 10:04:11

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

nu cred ca e ceva de tratat. oricum, presupun ca te intorci la medic cu rezultatul, nu?

#2421 2011-11-09 11:55:23

angeldarkwoman
Sr. member

venus_venus a scris:

Buna seara,
am fost la ginecolog pentru un Papanicolau, iar rezultatele sunt cele de mai jos. Asi aprecia daca v-ati uita peste rezultate pentru a-mi spune ce inseamna acel proces inflamator discret si daca este vorba de o infectie ce tratament trebuie urmat.

Celule Superficiale +,Intermediare +++, Endocervicale ++, Granulocite +, Histiocite +, Citoliza ++, Bacili Doderlein +++, Coci +,  CII, Clasificare Bethesda - Reactiv benign, Valoarea diagnostica a frotiului - Satisfacator dar limitat (vezi mai jos).Citoliza marcata X. Concluzii: DISCRET PROCES INFLAMATOR

Va multumesc!

Apar coci + totusi ar trebui sa faci o cultura sa vezi exact ce e cu ei, cauza procesului inflamator pot fi ei.

#2422 2011-11-11 10:32:50

aannaamaria
Membru
Inregistrat: 2011-11-11

Buna! in urma cu un an am avut o rana pe col, pe care am cauterizat-o in mai. acum am refacut anumite analize dar programul dnei doctor este atat de incarcat incat abia pe 6 decembrie a fost prima zi libera pt programare si nu mai am rabdare sa stiu daca e ceva in neregula cu mine. Ma puteti ajuta sa imi spuneti ce inseamna?

EXAMEN MICROSCOPIC PE FROTIU (PREPARAT PROASPAT SI/SAU COLORAT)
   Celule epiteliale poligonale  =  Relativ frecvente
   Celule epiteliale rotunde  =  Rare
   Celule cu aspect de "clue cell"  =  Absente
   Leucocite  =  Rare
   Hematii  =  Absente
   Levuri  =  Absente
   Trichomonas vaginalis  =  Absent
   Flora microbiana
Normala (flora lactobacilara).
EXAMEN SECRETIE VAGINALA (BACTERIOLOGIC, MICOLOGIC, ANTIBIOGRAMA, ANTIFUNGIGRAMA LA NEVOIE)
   Levuri  =  Absent
   Examen secretie vaginala
Pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena.

EXAMEN PAPANICOLAU IN MEDIU LICHID
  SISTEM BETHESDA 2001
Satisfacatoare pentru evaluare: DA,     celule endocervicale prezente: DA;     absente: NU,     
Nesatisfacator pentru evaluare: NU
   I
Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna: DA
Organisme: Trichomonas vaginal: NU, Candida: NU, Cocobacili: NU,     Gardnerella: NU,     Actinomicete: NU,
Virus herpes simples: NU,    Altele
Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: Inflamatia NU, DIU NU,
Iradiere/Chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU
   II
Altele: Celule endometriale la femei peste 40 ani: NU
   III
Anomalii ale celulelor epiteliale: NU,
Cel. scuam.:
-Celule Scuamoase Atipice de -Semnificatie Nedeterminata-ASC-US: NU ,
-Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad inalt-ASC-H: NU
-LSIL: (Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut): NU     -cu atipii HPV: NU,
-HSIL: (Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad inalt): NU,     cu suspiciune de invazie: NU.
-Carcinom cu celule scuamoase: NU.
Cel. Gland:
-Cel. glandulare atipice (AGC) endocervicale: NU,     endometriale: NU,     glandulare fara alta specificatie (AGC NOS): NU.
-Cel. glandulare atipice in favoarea unei neoplazii-endocervicale: NU,    glandulare: NU
-Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS): NU
-Adenocarcinom endocervical: NU,     endometrial: NU,     extrauterin: NU,     fara alta specificatie: NU
   IV
Alte neoplasme: NU
   V. Recomandare
O noua prelevare: NU    De urmarit evolutia: citologic: DA,    colposcopic: NU,     biopsie urgenta: NU,     examen bacteriologic: NU
   Descriere citologica
Examen citologic obtinut in mediu lichid , etalat monostrat si colorat dupa metoda Papanicolau .
Frotiu satisfacator pentru evaluare .
Frotiul comporta celule malpighiene superficiale cianofile si orangeofile fara anomalii nucleare .
Celule cilindrice endocervicale prezente . Metaplazie scuamoasa matura.
Concluzie : Frotiul actual este negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna.

Va multumesc anticipat!

#2423 2011-11-11 11:15:33

angeldarkwoman
Sr. member

Rezultatul la ex de secretie si papanicolau sunt f bune. Sanatate!

#2424 2011-11-11 12:56:58

aannaamaria
Membru

Multumesc inca o data pentru raspuns.

#2425 2011-11-11 23:43:35

alisella
New member

Buna , la un an dupa nasterea copilului meu(am nascut pe cale naturala), mi s-a descoperit o rana destul de urata pe col(mi s-a spus ca pare a fi o consecinta a nasterii). Am facut atunci un Papanicolau care a iesit asa:
Satisfacator pt evaluare: DA
Celule din zona de jonctiune: absente
Fondul frotiului: inflamator, cu mucus, celule inflamatorii xxx (toate 3 casutele bifate), hematii x (o casuta bifata- de cand am nascut colul sangereaza destul de usor, recoltarea s-a facut putin cam greu din aceasta cauza)
Celule epiteliale normale: celule superficiale: DA  , celule intermediare: DA, celule naviculare: NU , celule parabazale: DA, celule bazale: DA , celule endocervicale: NU , celule endometriale: NU , celule metaplazice: NU
Negativ pt leziune intraepiteliala sau maligna: DA
Flora: bacili: DA, coco-bacili: DA, coci: NU,  diplococi: NU, Trichomonas v. - NU, Candida- NU, Gardnerella- NU, Leptothryx- NU, Actinomyces- NU
Modificari celulare benigne: nu este nimic bifat(nu le mai enumar)
Celule epiteliale  anormale: nu este nimic bifat (din nou, nu le mai enumar)
Concluzii: Inflamatie nespecifica

Citind ceea ce ati scris despre rezultatele care ar putea fi eronate din cauza lipsei celuleor endocervicale, ma intreb daca acest test a fost concludent, ma interesa in mod special sa aflu daca rana nu are alta cauza decat nasterea care se pare ca ar fi declansat-o.
Bineinteles ca am facut cauterizare in luna urmatoare rezultatului, iar luna aceasta urmeaza sa merg din nou pt Papanicolau( cel despre care v-am scris a fost facut anul trecut). Mi s-a mai spus si ca din cauza nasterii am ectropion cervical (o parte din endocol este iesita ca o buza in exocol), se poate sa fie aceasta cauza sangerarii care apare usor la control, recoltare etc. desi inainte de a naste nu am avut niciodata probleme de genul acesta?
Va scriu fiindca sunt ingrijorata, acum in prag de alt Papanicolau, ma tem sa nu iasa prost anul acesta...o ultima intrebare: daca era cancer se vedea din testul facut anul trecut?(chiar si asa, fara celule endocervicale?)
Multumesc anticipat pt raspuns!

#2426 2011-11-12 13:54:20

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

alisella, de cancer nu poate fi vorba. mai mult, ma tem ca ai facut degeaba cauterizarea de anul trecut sad. ai ectopie, e perfect normal sa ai constant o inflamatie la nivelul colului. pe viitor, inainte de a merge la cauterizare, fa si o colposcopie, pt ca acolo se vede daca intr-adevar e nevoie de cauterizare.
rezultatul de anul trecut e oarecum ciudat, pt ca, desi lipsesc celulele endocervicale, frotiul a fost "Satisfacator pt evaluare". poate fi o greseala, sa fi omis acel "NU" de la "celule endocervicale".
oricum, mergi fara emotii si fa si anul acesta testul papanicolau.

#2427 2011-11-12 16:48:08

alisella
New member

Multumesc mult pt raspuns! Sper sa fie totul ok, stau cu inima cat un purice...Modificarile gen ASCUS, LSIL, HSIL se pot vedea si fara sa fie prezente celulele endocervicale?Adica se observa si la o prelevare de celule de pe suprafata colului, nu si  din orificiu?In cazul meu, din cauza ca sangeram usor si era greu de prelevat, doctorita a recoltat usor de pe suprafata colului, nu cred ca a introdus betisorul si in orificiu, cel putin asa banuiesc eu.
Multumesc inca o data pt raspuns!

#2428 2011-11-17 19:21:30

denisa26
New member
Inregistrat: 2011-11-17

Buna seara
Am facut examenul citologic cervico /vaginal si am primit urmatoarele rezultate :
esantion nesatisfacator bifat da
negativ pentru leziune  intraepiteliala sau maligna , sarac celular bifat altele
alterari celulare benigne
recomandar examene  citoloc la 3 luni
concluzii 1  negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna\2 frotiu inflamator nespecific
citodiagnostic Babes Papanicolau clasa II
examen secretie vaginala
polimorfonuclear- relativ rare
limfocite - rare
macrofage -rare
flora cocica -coci G+, coci G-
flora bacilara  bacilii G+
candida spp absent
trichomonas vaginalis - absent
Va rog  spuneti/mi si mie daca sunt  bune rezultatele
va multumesc

#2429 2011-11-17 22:07:36

alisella
New member

denisa, trebuie repetat testul Pap(am observat ca e bifat "nesatisfacator").In rest, ai o inflamatie  + infectie. Medicul iti va prescrie ce tratament trebuie sa urmezi.

O intrebare pt cine stie: la Pap-ul de anul trecut mi-au iesit celule bazale si parabazale, e normal?Doctorita, desi a vazut rezultatul, nu a pomenit nimic cum ca ar fi anormal insa din ce am citit , nu sunt asa sigura.
Revin cu intrebarea: modificarile gen ASCUS, LSIL, HSIL apar si in absenta celulelor endocervicale?Tocmai am vazut un rezultat pe care scria "celule endocervicale-absente", iar la anomalii era bifat ASCUS... stiam ca aceste transformari au loc la nivelul celulelor endocervicale sau nu neaparat...?Multumesc!

#2430 2011-11-18 11:50:42

denisa26
New member

multumesc mult
?n seara asta sunt programata la  ginecolog si o sa va invormez
o zi buna !

#2431 2011-11-19 17:21:29

denisa26
New member

in urma controlului ginecologul mi/a descoperit o rana pe col destul de veche , cu toate ca la papanicolau mi.a iesit negativ,am facut  eco vaginal
mi s/a prescris tratament si urmeaza sa fac o colposcopie sa vedem exact despre ce este vorba

#2432 2011-11-19 17:33:28

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

succes, denisa smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.