Examenul papanicolau-128
- angeldarkwoman
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-09-24
Re: examenul papanicolau
Ai o candida ca apar frecvente levuri izolate, inmugurite. Trebuia sa iti faca o fungigrama sa vada la ce e sensibila.
What doesn't kill me, makes me stronger
- georgescu alina
- Membru
- Inregistrat: 2011-11-04
va rog sa-mi interpretati si mie rezultalul testului Papanicolau este satisfacator pentru evaluare,celule endocervicale prezente,modificari celulare reactive asociate cu inflamatia, alte neoplasme "nu" ,.descriere citologica: celule intrmediate predominante,rare superficiale de endocol,metaplaziate,unele cu nuclei usor mariti in talie(de2 ori).... polizi,regulati in prezenta de polimorf. nucleare, diagnostic citopatologic:inflamatie nespecifica asociata cu modificari celulare reactive. mentionez ca ma tratez de mastita fibrochistica, am uterul retrovers si sangerari intermenstruale cca 2 sapt pe luna inainte si dupa ciclul menstrual. va multumesc.
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
pai ai exact ce scrie, anume o inflamatie nespecifica.
mergi la medic pentru a primi (sau nu, depinde si de examenul clinic) tratament.
succes si sanatate!
- cuppycake
- Full member
- Inregistrat: 2008-12-19
La ex Babes-Papanicolau, mamei mele i-a dat urmatoarea descriere citologica: frecvente celule superficiale cianofile si orangeofile frecvente celule endocervicale PMN frecvente Ma poate lumina si pe mine cineva ce inseamna toate acestea?
- angeldarkwoman
- Sr. member
Papanicolau clasa a II-a reprezinta prezenta unei inflamatii la nivelul zonei de recoltare (inflamatia in organismul uman apare ca raspuns fiziopatologic la factorii de agresiune: fie ca este rezultatul agresiunii microbiene, fie ca este rezultatul unei simple agresiuni fizice.
# prezenta celulelor epiteliale superficiale este normala pe un frotiu vaginal (mucoasa vaginala are capacitatea de a se descuama); # polimorfonuclearele (PMN) frecvente semnifica o infectie si sunt acolo ca raspuns la aceasta infectie. Per ansamblu nu este nimic grav; cred ca in urma consultului ginecologic ati discutat si oportunitatea instituirii unui tratament medicamentos, acesta fiind mai eficient daca a rezultat in urma efectuarii unei eventuale culturi din secretia vaginala, de asemeni si a antibiogramei.
- venus_venus
- Membru
- Inregistrat: 2011-11-08
Buna seara, am fost la ginecolog pentru un Papanicolau, iar rezultatele sunt cele de mai jos. Asi aprecia daca v-ati uita peste rezultate pentru a-mi spune ce inseamna acel proces inflamator discret si daca este vorba de o infectie ce tratament trebuie urmat.
Celule Superficiale +,Intermediare +++, Endocervicale ++, Granulocite +, Histiocite +, Citoliza ++, Bacili Doderlein +++, Coci +, CII, Clasificare Bethesda - Reactiv benign, Valoarea diagnostica a frotiului - Satisfacator dar limitat (vezi mai jos).Citoliza marcata X. Concluzii: DISCRET PROCES INFLAMATOR
Va multumesc!
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
nu cred ca e ceva de tratat. oricum, presupun ca te intorci la medic cu rezultatul, nu?
- angeldarkwoman
- Sr. member
venus_venus a scris:Buna seara, am fost la ginecolog pentru un Papanicolau, iar rezultatele sunt cele de mai jos. Asi aprecia daca v-ati uita peste rezultate pentru a-mi spune ce inseamna acel proces inflamator discret si daca este vorba de o infectie ce tratament trebuie urmat.
Celule Superficiale +,Intermediare +++, Endocervicale ++, Granulocite +, Histiocite +, Citoliza ++, Bacili Doderlein +++, Coci +, CII, Clasificare Bethesda - Reactiv benign, Valoarea diagnostica a frotiului - Satisfacator dar limitat (vezi mai jos).Citoliza marcata X. Concluzii: DISCRET PROCES INFLAMATOR
Va multumesc!
Apar coci + totusi ar trebui sa faci o cultura sa vezi exact ce e cu ei, cauza procesului inflamator pot fi ei.
- aannaamaria
- Membru
- Inregistrat: 2011-11-11
Buna! in urma cu un an am avut o rana pe col, pe care am cauterizat-o in mai. acum am refacut anumite analize dar programul dnei doctor este atat de incarcat incat abia pe 6 decembrie a fost prima zi libera pt programare si nu mai am rabdare sa stiu daca e ceva in neregula cu mine. Ma puteti ajuta sa imi spuneti ce inseamna?
EXAMEN MICROSCOPIC PE FROTIU (PREPARAT PROASPAT SI/SAU COLORAT) Celule epiteliale poligonale = Relativ frecvente Celule epiteliale rotunde = Rare Celule cu aspect de "clue cell" = Absente Leucocite = Rare Hematii = Absente Levuri = Absente Trichomonas vaginalis = Absent Flora microbiana Normala (flora lactobacilara). EXAMEN SECRETIE VAGINALA (BACTERIOLOGIC, MICOLOGIC, ANTIBIOGRAMA, ANTIFUNGIGRAMA LA NEVOIE) Levuri = Absent Examen secretie vaginala Pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena.
EXAMEN PAPANICOLAU IN MEDIU LICHID SISTEM BETHESDA 2001 Satisfacatoare pentru evaluare: DA, celule endocervicale prezente: DA; absente: NU, Nesatisfacator pentru evaluare: NU I Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna: DA Organisme: Trichomonas vaginal: NU, Candida: NU, Cocobacili: NU, Gardnerella: NU, Actinomicete: NU, Virus herpes simples: NU, Altele Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: Inflamatia NU, DIU NU, Iradiere/Chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU II Altele: Celule endometriale la femei peste 40 ani: NU III Anomalii ale celulelor epiteliale: NU, Cel. scuam.: -Celule Scuamoase Atipice de -Semnificatie Nedeterminata-ASC-US: NU , -Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad inalt-ASC-H: NU -LSIL: (Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut): NU -cu atipii HPV: NU, -HSIL: (Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad inalt): NU, cu suspiciune de invazie: NU. -Carcinom cu celule scuamoase: NU. Cel. Gland: -Cel. glandulare atipice (AGC) endocervicale: NU, endometriale: NU, glandulare fara alta specificatie (AGC NOS): NU. -Cel. glandulare atipice in favoarea unei neoplazii-endocervicale: NU, glandulare: NU -Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS): NU -Adenocarcinom endocervical: NU, endometrial: NU, extrauterin: NU, fara alta specificatie: NU IV Alte neoplasme: NU V. Recomandare O noua prelevare: NU De urmarit evolutia: citologic: DA, colposcopic: NU, biopsie urgenta: NU, examen bacteriologic: NU Descriere citologica Examen citologic obtinut in mediu lichid , etalat monostrat si colorat dupa metoda Papanicolau . Frotiu satisfacator pentru evaluare . Frotiul comporta celule malpighiene superficiale cianofile si orangeofile fara anomalii nucleare . Celule cilindrice endocervicale prezente . Metaplazie scuamoasa matura. Concluzie : Frotiul actual este negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna.
Va multumesc anticipat!
- angeldarkwoman
- Sr. member
Rezultatul la ex de secretie si papanicolau sunt f bune. Sanatate!
- aannaamaria
- Membru
Multumesc inca o data pentru raspuns.
- alisella
- New member
Buna , la un an dupa nasterea copilului meu(am nascut pe cale naturala), mi s-a descoperit o rana destul de urata pe col(mi s-a spus ca pare a fi o consecinta a nasterii). Am facut atunci un Papanicolau care a iesit asa: Satisfacator pt evaluare: DA Celule din zona de jonctiune: absente Fondul frotiului: inflamator, cu mucus, celule inflamatorii xxx (toate 3 casutele bifate), hematii x (o casuta bifata- de cand am nascut colul sangereaza destul de usor, recoltarea s-a facut putin cam greu din aceasta cauza) Celule epiteliale normale: celule superficiale: DA , celule intermediare: DA, celule naviculare: NU , celule parabazale: DA, celule bazale: DA , celule endocervicale: NU , celule endometriale: NU , celule metaplazice: NU Negativ pt leziune intraepiteliala sau maligna: DA Flora: bacili: DA, coco-bacili: DA, coci: NU, diplococi: NU, Trichomonas v. - NU, Candida- NU, Gardnerella- NU, Leptothryx- NU, Actinomyces- NU Modificari celulare benigne: nu este nimic bifat(nu le mai enumar) Celule epiteliale anormale: nu este nimic bifat (din nou, nu le mai enumar) Concluzii: Inflamatie nespecifica
Citind ceea ce ati scris despre rezultatele care ar putea fi eronate din cauza lipsei celuleor endocervicale, ma intreb daca acest test a fost concludent, ma interesa in mod special sa aflu daca rana nu are alta cauza decat nasterea care se pare ca ar fi declansat-o. Bineinteles ca am facut cauterizare in luna urmatoare rezultatului, iar luna aceasta urmeaza sa merg din nou pt Papanicolau( cel despre care v-am scris a fost facut anul trecut). Mi s-a mai spus si ca din cauza nasterii am ectropion cervical (o parte din endocol este iesita ca o buza in exocol), se poate sa fie aceasta cauza sangerarii care apare usor la control, recoltare etc. desi inainte de a naste nu am avut niciodata probleme de genul acesta? Va scriu fiindca sunt ingrijorata, acum in prag de alt Papanicolau, ma tem sa nu iasa prost anul acesta...o ultima intrebare: daca era cancer se vedea din testul facut anul trecut?(chiar si asa, fara celule endocervicale?) Multumesc anticipat pt raspuns!
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
alisella, de cancer nu poate fi vorba. mai mult, ma tem ca ai facut degeaba cauterizarea de anul trecut . ai ectopie, e perfect normal sa ai constant o inflamatie la nivelul colului. pe viitor, inainte de a merge la cauterizare, fa si o colposcopie, pt ca acolo se vede daca intr-adevar e nevoie de cauterizare. rezultatul de anul trecut e oarecum ciudat, pt ca, desi lipsesc celulele endocervicale, frotiul a fost "Satisfacator pt evaluare". poate fi o greseala, sa fi omis acel "NU" de la "celule endocervicale". oricum, mergi fara emotii si fa si anul acesta testul papanicolau.
- alisella
- New member
Multumesc mult pt raspuns! Sper sa fie totul ok, stau cu inima cat un purice...Modificarile gen ASCUS, LSIL, HSIL se pot vedea si fara sa fie prezente celulele endocervicale?Adica se observa si la o prelevare de celule de pe suprafata colului, nu si din orificiu?In cazul meu, din cauza ca sangeram usor si era greu de prelevat, doctorita a recoltat usor de pe suprafata colului, nu cred ca a introdus betisorul si in orificiu, cel putin asa banuiesc eu. Multumesc inca o data pt raspuns!
- denisa26
- New member
- Inregistrat: 2011-11-17
Buna seara Am facut examenul citologic cervico /vaginal si am primit urmatoarele rezultate : esantion nesatisfacator bifat da negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna , sarac celular bifat altele alterari celulare benigne recomandar examene citoloc la 3 luni concluzii 1 negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna\2 frotiu inflamator nespecific citodiagnostic Babes Papanicolau clasa II examen secretie vaginala polimorfonuclear- relativ rare limfocite - rare macrofage -rare flora cocica -coci G+, coci G- flora bacilara bacilii G+ candida spp absent trichomonas vaginalis - absent Va rog spuneti/mi si mie daca sunt bune rezultatele va multumesc
- alisella
- New member
denisa, trebuie repetat testul Pap(am observat ca e bifat "nesatisfacator").In rest, ai o inflamatie + infectie. Medicul iti va prescrie ce tratament trebuie sa urmezi.
O intrebare pt cine stie: la Pap-ul de anul trecut mi-au iesit celule bazale si parabazale, e normal?Doctorita, desi a vazut rezultatul, nu a pomenit nimic cum ca ar fi anormal insa din ce am citit , nu sunt asa sigura. Revin cu intrebarea: modificarile gen ASCUS, LSIL, HSIL apar si in absenta celulelor endocervicale?Tocmai am vazut un rezultat pe care scria "celule endocervicale-absente", iar la anomalii era bifat ASCUS... stiam ca aceste transformari au loc la nivelul celulelor endocervicale sau nu neaparat...?Multumesc!
- denisa26
- New member
multumesc mult ?n seara asta sunt programata la ginecolog si o sa va invormez o zi buna !
- denisa26
- New member
in urma controlului ginecologul mi/a descoperit o rana pe col destul de veche , cu toate ca la papanicolau mi.a iesit negativ,am facut eco vaginal mi s/a prescris tratament si urmeaza sa fac o colposcopie sa vedem exact despre ce este vorba
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
succes, denisa
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|