Examenul papanicolau-129
- denisa26
- New member
- Inregistrat: 2011-11-17
Re: examenul papanicolau
MULTUMESC MULT electocauterizarea ranii doare ?
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
din cate stiu se face cu anestezie locala (xilina)
- denisa26
- New member
- Inregistrat: 2011-11-17
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
n-ai pentru ce
- ana129
- Membru
- Inregistrat: 2011-11-22
Buna. Mi-am facut testu papanicolau si mi-a iesit Trichomonas si Gardnerella am luat tratamentu de la medicul ginecolog. Dupa o luna am repetat testu si mi-a iesit inflamare nespecifica si nu mai mi-a dat sa i-au nimik. Ar mai trebui sa i-au ceva?
- eph
- Hero member
- Inregistrat: 2011-04-06
o sa le las pe fetele care stiu sa-ti raspunda la asta, dar nu am putut sa nu observ ca ai spus ca ai avut un singur partener... iar trichomoniaza nu prea ai cum sa o iei decat prin contact sexual cu o persoana infectata... ai grija si la protectia impotriva unei sarcini daca nu o doresti/doriti si impotriva bolilor. cuvinte scrise din inima si fara pic de rautate. eu atat voi spune ca sa nu iasa discutii care poate nu-si au locul aici. ai grija de tine si de voi!
Ultima oara a fost editat de frankie (2011-11-22 22:21:55)
- x_ynna
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-01-27
ana nu e indicat de lasat asa, specifica sau nu, inflamatia exista. Sunt medicamente pentru astfel de inflamatii. Indicat ar fi sa discuti cu medicul tau. Mult succes!!
O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!!
- ana129
- Membru
- Inregistrat: 2011-11-22
o sa imi fac programare. multumesc pt sfat
- bambyna_2007
- New member
- Inregistrat: 2011-01-19
Buna ziua, acum 2 saptamani am facut testul papanicolau si azi am primit rezultatul, ma puteti ajuta cu interpretarea? Sistem Bethesda Starea frotiurilor pentru evaluare: satisfacatoare cu celule endocervicale prezente Caracterizare generala: Negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna Descriere citologica: Frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare fara anomalii nucleare. Se observa prezenta de rare hematii si rare celule polimorfonucleare. Multumesc.
- aurora_dimitriu
- New member
- Inregistrat: 2011-11-27
Servus, Am fost luna aceasta la un control si am facut si un test papanicolau iar rezultatul nu a prea iesit bine. Poate imi puteti da si voi o parere. Diagnostic clinic: Col fara leziuni Tipul probei: Citologie exfoliativa conventionala Babes-Papanicolau Calitatea probei: Frotiu satisfacator pentru evaluare Rezultat: NILM - nebifat Infectii: singura bifata - anaerobi Modificari non-neoplazice-nimic bifat Anomalii ale celulelor scuamoase: ASC-H Anomalii ale celulelor glandulare: NU Alte neoplasme - nebifat Clasificare PAP: PAP III Nota: Atipii ale celulelor metaplazice, inflamatie intensa Recomandari: Repetare dupa tratament antiinflamator local
Am luat o saptamana Flagyl ovule, Indometacin, Flucovim-1 pastila, si Zynath (aveam si o vaginita si o bartholinita). Cand am mers cu rezultatul doamna doctor m-a programat la o colposcopie (poate si o biopsie) in data de 13 decembrie, dar nu m-a explicat prea multe lucruri, chiar m-a cam expediat. De atunci am citit toate forumurile, si din cate am vazut colposcopia e bine de facut in primele 12 zile de la ciclu, iar mie normal ciclul ar trebui sa-mi vina pe 16 decembrie. E ok sa fac colposcopia atunci?
Multumesc
- lilib
- Membru
- Inregistrat: 2011-09-28
Buna ziua,
In urma testului PAP , dr. m-a trimis sa fac o colposcopie iar rezultatul este:
1-FP Col-de multipara neomogen regulat
- ioana_A
- New member
- Inregistrat: 2011-09-16
bambyna_2007 a scris:Buna ziua, acum 2 saptamani am facut testul papanicolau si azi am primit rezultatul, ma puteti ajuta cu interpretarea? Sistem Bethesda Starea frotiurilor pentru evaluare: satisfacatoare cu celule endocervicale prezente Caracterizare generala: Negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna Descriere citologica: Frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare fara anomalii nucleare. Se observa prezenta de rare hematii si rare celule polimorfonucleare. Multumesc.
rezultatul tau este ok .
- lilib
- Membru
- Inregistrat: 2011-09-28
Scuze, am apasat aiurea si nu am terminat mesajul
1-FP Col-de multipara neomogen regulat cu chist dr retentie 2 JSC Cu ectopie-medie cu cripte glandulare -deschise calibru-inegal
3 TL
Zona iod negativ-cu contur net colpita-acuta
Biopsie nu mi-a facut, m-a chemat peste doua sap. la un nou control
Daca se poate, va rog sa-mi spuneti, ce parereaveti despre rez. testului. Nu vreau sa critic si sa ma pronunt, dar d-na doctor la care am fost este tare scumpa la vorba. Multumesc si toate cele bune.
- alisella
- New member
- Inregistrat: 2011-11-11
Si eu am luat astazi rezultatul la testul Papanicolau:
Mediu lichid, coloratie automata Papanicolau , scanare computerizata: DA, interpretare manuala: DA Satisfacator pt examinare: DA Celule endocervicale: DA Celule metaplaziate prezente: DA Negativ pt leziune intraepiteliala sau maligna: DA Modificari celulare reactive asociate cu inflamatia: DA Recomandari si sugestii: Repetare test la un an
Atat este bifat. Restul nu sunt bifate. Din ce m-am tot documentat , rezultatul este ok,insa vreau sa stiu ce e cu inflamatia(eu am nascut acum 3 ani, am avut o rana in urma nasterii pe care am cauterizat-o anul trecut), doctorita mi-a spus ca am ramas cu o ectopie. Inflamatie am avut si anul trecut la Pap, se poate sa fi ramas colul asa inca de cand am nascut?(nasterea a fost naturala si destul de traumatizanta).Dat fiind rezultatul acesta, scurgerile maronii pe care le am cu cateva zile inainte de menstruatie se datoreaza unor dereglari hormonale?M-am gandit Doamne-fereste sa nu fie vreo problema pe la col. Sigur ca aceste intrebari i le voi adresa si doctoritei luni cand urmeaza sa merg cu rezultatul, insa in caz ca aveti cunostiinte, va puteti da cu parerea, nu ma supar:) Multumesc!
Ultima oara a fost editat de alisella (2011-12-02 21:10:33)
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
lilib a scris:Scuze, am apasat aiurea si nu am terminat mesajul
1-FP Col-de multipara neomogen regulat cu chist dr retentie 2 JSC Cu ectopie-medie cu cripte glandulare -deschise calibru-inegal
3 TL
Zona iod negativ-cu contur net colpita-acuta
Biopsie nu mi-a facut, m-a chemat peste doua sap. la un nou control
Daca se poate, va rog sa-mi spuneti, ce parereaveti despre rez. testului. Nu vreau sa critic si sa ma pronunt, dar d-na doctor la care am fost este tare scumpa la vorba. Multumesc si toate cele bune.
e o infectie clar. Presupun ca ai primit un tratament pe care sa il faci pina la viitoarea vizita
alisella nu e nici o problema de col. Secretia maronie de care vorbesti e singerare si face parte din menstra nu e inaintea ei
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- sara_n
- Membru
- Inregistrat: 2011-12-14
Buna, Ma puteti ajuta cu un raspuns al testului? Am programarea saptamana viitoare si as vrea sa stiu daca e ceva grav. Sunt bifate urmatoarele: -satisfacator pentru evaluare -celule endocervicale prezente Negativ pentru leziune intraepiteliana sau maligna -modificari celulare reactive asociate cu inflamatia Recomandari: o noua prelevare Descriere citologica: moderat fond inflamator, asociat se observa alterari celulare de natura inflamatorie.Flora microbiana polimorfa Concluzie: frotiu de tip inflamator
Multumesc
- angeldarkwoman
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-09-24
Ai o inflamatie . Trebuie sa faci un examen de secretie cu cultura sa vezi ce e cu flora aia polimorfa. Sanatate!
Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2011-12-14 20:23:09)
What doesn't kill me, makes me stronger
- aciduta
- Membru
- Inregistrat: 2011-12-19
Buna , Ma puteti ajuta va rog cu o interpretare a testului Pap?Am primit rezultatul, chiar si tratament pt. infectiile gasite , dar as vrea sa stiu mai multe despre diagnostic in sine.(dr.nu a avut destul timp/rabdare sa ma lamureasca). clasificare Papanicolau-C II, flora grad 4, clasificare Munchen II, clasif. Bethesda- frotiu inflamator. Celule superficiale ++, celule intermediare ++ , celule parabazale ++, celule bazale ++, celule de metaplazie ++, celule endocervicale ++. Granulocite +++, piocite +++, histiocite/macrofage +++, eritrocite proaspete ++, eritrocite lizate +. Citoliza +++, coci+++, gardnerellA +++, trichomonas (+) Infectii virale HPV (+)
Diagnostic: Marcat proces inflamator eroziv, ulcerativ, citolitic, purulent, numeroase granulocite, macrofage, piocite, Gardenerella, coci banali, Trichomonas vaginalis (+/-), celule parabazale, bazale, celule de metaplazie scuamoasa matura si imatura, numeroase hematii; aspecte discrete ale infectiei cu HPV-celule oranjofile.
Mentionez ca am o rana pe col destul de "urata"-asa s-a exprimat dr., de care stiu de vreo 2 ani, dar nu am putut s-o tratez pt. ca am ramas insarcinata si apoi am alaptat 1 an de zile.Acum am primit tratament cu cervugid ovule 2 serii de 12 ov.si Flagyl tablete pt. mine si sot. In timp ce eram insarcinata cred ca sotul m-a inselat ca i-au aparut si ceva condiloame pe care le-a cauterizat, dar dupa 1 an i-au aparut din nou-posibil de acolo sa fie suspiciunea de HPV-intrebarea e daca eu am nascut natural un baietel e posibil sa-l fi infectat si pe el cu virusul?.Ce ma sfatuiti sa fac caci dr. cu care am nascut nu m-a ajutat deloc in acest sens-adica m-a trimis acasa si nu a luat deloc in seama foaia de analize a sotului cu condiloamele respective ce i-au aparut in timp ce eu eram gravida, iar dr. la care am fost acum 2 sapt. este foarte ocupata si nu prea are chef/timp de explicatii... Va multumesc ca existati si ca ajutati si "neavizatii'" intr-ale medicinei cu explicatii pe intelesul lor.
- daenarys
- Vizitator
sa mergi si la al 3 lea medic inflamatia aia a aparut datorita infectiei cu gardnerella care trebuie si e atratata de asemea trebuie s amai faci o genotipare hpv sa vezi daca ai sau nu virusul si daca da ce tulpina si daca ai rana trebuie sa mergi al medic sa iti faca o colposcopie. dar primul pas e acum sa tratezi gardnerella
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|